Stian Arnesen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Stian Arnesen
Doğum adıStian Andrè Arnesen
UnvanıLex Icon
Doğum7 Mayıs 1978 (45 yaşında)
Başladığı yerNorveç
TarzlarHeavy metal, black metal, endüstriyel metal, senfonik black metal
MesleklerMüzisyen, şarkı sözü yazarı
ÇalgılarVokal, gitar, bas gitar, bateri, Klavye
İlişkili hareketlerThe Kovenant, Troll, Dimmu Borgir, Chrome Division, Carpe Tenebrum, Crowhead, Nocturnal Breed

Nagash ya da Lex Icon (d. Stian Andrè Arnesen, 7 Mayıs 1978[1]), Norveçli bir black metal müzisyenidir. Müzisyen; gitar, bas gitar, bateri çalmakta ve şarkı da söylemektedir.

Sanatçı müzik yapmaya Fafnir ve Glaurung ile 1991 yılında Troll adlı grup için başladı. Fafnir ve Glaurung grubu terk etmesine rağmen Nagash gitar ve klavyeye geçti ve solo proje olarak devam ettirdi. Bir grup içinde yer almak ve kendini "bütün seviyelerde ifade etmek" amacıyla Amund Svensson ile 1993 yılında Covenant adlı grubu kurdu. Fakat grup iki albüm yayınladıktan sonra Covenant adında zaten İsveçli bir grup bulunduğu için grubun adını The Kovenant'a çevirmek zorunda kaldı.

Black metal sahnesinde başarılı bir performans sergileyen müzisyen 1996 yılında bas gitarist olarak Dimmu Borgir'e katıldı. 1999 yılında The Kovenant ile olan kariyerine ağırlık vermek için Dimmu Borgir'den ayrıldı. Yine bu arada müzisyen, grubu The Kovenant'ın sanatsal yönünü yansıtmak amacıyla sahne adını Lex Icon'a çevirdi.

Lex Icon 2004 yılında Shagrath ile bir araya gelerek Chrome Division adında yeni bir heavy metal grubu kurdu. Müzisyen bu grupta bateride yer aldı.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Historisk Bakgrunn". 5 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2011. 
  2. ^ "Chrome Division - Biography". 18 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2011.