Ülkelere göre ev sahibi olma oranları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu listede ev sahipliği oranı belirtilen toplam yerleşim birimlerinde esas alınarak hazırlanmıştır.

Sıra Ülke Ev sahipliği oranı (%) Bilgi tarihi
1 RomanyaRomanya 96.4 2015[1]
5 SingapurSingapur 90.8 2015[2]
4 SlovakyaSlovakya 90.3 2014[1]
2 KübaKüba 90.0 2014[3]
7 HırvatistanHırvatistan 89.7 2014[1]
3 LitvanyaLitvanya 89.4 2015[1]
8 HindistanHindistan 86.6 2011[4]
6 MacaristanMacaristan 86.3 2015[1]
10 RusyaRusya 84.0 2012[5]
11 PolonyaPolonya 83.5 2014[1]
12 NorveçNorveç 82.8 2015[1]
9 BulgaristanBulgaristan 82.3 2015[1]
14 EstonyaEstonya 81.5 2015[1]
13 LetonyaLetonya 80.2 2015[1]
15 MaltaMalta 80.0 2014[1]
17 MeksikaMeksika 80.0 2009[6]
17 TaylandTayland 80.0 2002[7]
18 İspanyaİspanya 78.2 2015[1]
16 Çek CumhuriyetiÇek Cumhuriyeti 78.0 2015[1]
19 İzlandaİzlanda 77.8 2015[1]
20 SlovenyaSlovenya 76.2 2015[1]
21 Trinidad ve Tobago 76.0 2013[8]
24 PortekizPortekiz 74.9 2014[1]
23 BrezilyaBrezilya 74.4 2008[9]
22 YunanistanYunanistan 74.0 2014[1]
27 İtalyaİtalya 73.1 2014[1]
25 Kıbrıs CumhuriyetiKıbrıs Cumhuriyeti 72.9 2014[1]
26 FinlandiyaFinlandiya 72.7 2015[1]
28 LüksemburgLüksemburg 72.5 2014[1]
29 BelçikaBelçika 71.4 2015[1]
32 İsveçİsveç 70.6 2015[1]
30 ÇinÇin 70 1990[10]
31 İrlandaİrlanda 68.6 2014[11]
35 HollandaHollanda 67.8 2015[1]
33 KanadaKanada 67.6 2013[12]
34 İsrailİsrail 67.3 2014[13]
34 TürkiyeTürkiye 67.3 2011[14]
36 AvustralyaAvustralya 67.0 2011[15]
40 FransaFransa 65.0 2014[1]
37 Yeni ZelandaYeni Zelanda 64.8 2013[16]
39 Amerika Birleşik DevletleriAmerika Birleşik Devletleri 64.5 2014[17]
38 Birleşik KrallıkBirleşik Krallık 63.5 2015[1]
41 DanimarkaDanimarka 62.7 2015[1]
42 JaponyaJaponya 61.6 2008[18]
43 AvusturyaAvusturya 55.7 2015[1]
44 Güney KoreGüney Kore 54.2 2010[19]
45 AlmanyaAlmanya 52.5 2014[1]
46 Hong KongHong Kong 51.0 2014[20]
47 İsviçreİsviçre 44.5 2014[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad "Eurostat - Data Explorer - Distribution of population by tenure status, type of household and income group". Eurostat. 12 March 2015. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 April 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım); Birden fazla |accessdate= ve |access-date= kullanıldı (yardım)
  2. ^ "Statistics Singapore - Home Ownership Rate of Resident Households". Singstat.gov.sg. 16 February 2015. 14 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 April 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım); Birden fazla |accessdate= ve |access-date= kullanıldı (yardım)
  3. ^ http://www.brookings.edu/blogs/up-front/posts/2014/12/22-on-cuba-obama-goes-long-piccone
  4. ^ "Census of India 2011 - Houses Household Amenities and Assets - Figures at a Glance" (PDF). Ministry of Home Affairs (India). 6 Şubat 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 April 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım); Birden fazla |accessdate= ve |access-date= kullanıldı (yardım)
  5. ^ EMF Hypostat 2013 - A Review of Europe's Mortgage and Housing Markets (PDF) (Report).
  6. ^ Housing Finance in Mexico: Current State and Future Sustainability (PDF) (Report).
  7. ^ "Thailand". 14 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-03-05.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım); Birden fazla |accessdate= ve |access-date= kullanıldı (yardım)
  8. ^ Surtees, Joshua (25 August 2014). "Raymond: T&T in danger of repeating housing mistakes". Trinidad and Tobago Guardian. 8 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 April 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım); Birden fazla |accessdate= ve |access-date= kullanıldı (yardım)
  9. ^ Loudiyi, Ihssane (14 October 2009). "Survey Results: Brazil Stays Strong in the face of the Crisis". World Bank. 31 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 April 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım); Birden fazla |accessdate= ve |access-date= kullanıldı (yardım)
  10. ^ http://www.resourceinvestor.com/2010/04/12/no-housing-bubble-china
  11. ^ "Census 2011 Results - Profile 4: The Roof over our Heads – Housing in Ireland". Central Statistics Office. 2011. 13 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 October 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım); Birden fazla |accessdate= ve |access-date= kullanıldı (yardım)
  12. ^ "Canada at a Glance 2015: Housing". Statistics Canada. 2013. 17 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 April 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım); Birden fazla |accessdate= ve |access-date= kullanıldı (yardım)
  13. ^ "Housing in Israel - Findings from the 2014 Household Expenditure Survey, 2014". Central Bureau of Statistics. 18 November 2015. 5 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 June 2016.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım); Birden fazla |accessdate= ve |access-date= kullanıldı (yardım)
  14. ^ "Population And Housing Census, 2011". Turkish Statistical Institute. 31 January 2013. 13 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 April 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım); Birden fazla |accessdate= ve |access-date= kullanıldı (yardım)
  15. ^ "Housing tenure data in the Census". Australian Bureau of Statistics. 2011. 21 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 April 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım); Birden fazla |accessdate= ve |access-date= kullanıldı (yardım)
  16. ^ "2013 Census QuickStats about national highlights". Statistics New Zealand. 3 December 2014. 13 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 April 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım); Birden fazla |accessdate= ve |access-date= kullanıldı (yardım)
  17. ^ "Homeownership Rates by Area". United States Census. 2014. 26 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 April 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım); Birden fazla |accessdate= ve |access-date= kullanıldı (yardım)
  18. ^ "平成20年住宅・土地統計調査". Statistics Bureau of Japan. 16 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 April 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım); Birden fazla |accessdate= ve |access-date= kullanıldı (yardım)
  19. ^ "자가점유비율". Statistics Korea. 10 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 April 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım); Birden fazla |accessdate= ve |access-date= kullanıldı (yardım)
  20. ^ "Table 005 : Statistics on Domestic Households". Census and Statistics Department (Hong Kong). 13 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 April 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım); Birden fazla |accessdate= ve |access-date= kullanıldı (yardım)