Tartışma:Türkiye'de sansür

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Ahmet Turhan tarafından 3 yıl önce Madde uzunluğu başlığına
Vikiproje Türkiye (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

girişte "Günümüzde sansür genellikle Türklüğe hakaret sayılan kanun maddesi ve siyasi aşırılığı ifade eden yazılı veya sözlü beyanları sınırlayan yasalardan kaynaklanmaktadır." şeklinde bir ifade vardı, birkaç yıl öncesine kadar öyleydi ama artık sansüre çok daha fazla gerekçe gösterilmeye başlandı (cumhurbaşkanına hakaret, devletin güvenliği, yayın yasakları, dine hakaret gibi gerekçeler ve ayrıca ve baskı/korku nedeniyle otosansür daha yaygın artık), dolayısıyla bu eski bir bilgi ve türkiye'de sansürün şu anda gelmiş olduğu durum hakkında yanlış bir izlenim veriyor.— Bu imzasız görüş Spas (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Evlendirme programları[kaynağı değiştir]

Söz konusu programların yayından kaldırılmasına yönelik KHK da sansür kapsamında değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Hannahannah (mesaj) 12:37, 30 Nisan 2017 (UTC)

Son olarak KHK'nın bu programları değil de beşinci sınıf uydu kanallarındaki programları kapsadığı söyleniyordu. --Cobija (mesaj) 13:10, 30 Nisan 2017 (UTC)

Madde uzunluğu[kaynağı değiştir]

Merhaba, maddenin gerektiğinden fazla uzadığını ve düz bir şekilde yazıldığını ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. İlgili arkadaşların da görüşlerini beklerim. --Jelican9 (mesaj) 18.14, 10 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla

  • Maddenin şu an ki sürümünün okunabilir düzyazı boyutu 19.349. Vikipedi:Madde boyutu'na göre "1-30 kB Maddenin boyutunu değiştirmek amacıyla herhangi bir işlem yapılması gerekmez. Yalnızca uzunluk, bölme işlemini haklı çıkarmaz." diyor. Bence maddenin alt başlıklarını düzenlemeliyiz. Özellikle "internet sansürü" yıl yıl altbaşlığa bölündüğü için çöplüğe dönmüş, orayı bi içerik anlamında değişiklik yapmadan toparmak lazım. -- Ahmet Turhan(mesaj) 18.41, 10 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla