Ağaç kamışçını: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
→‎top: düzeltme AWB ile
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
düzen, +kaynaksız
1. satır: 1. satır:
{{kaynaksız}}
{{Taksokuş
{{Taksokuş
| ad = Ağaç kamışçını
| ad = Ağaç kamışçını
17. satır: 18. satır:
'''Ağaç kamışçını''' (''Locustella fluviatilis''), [[ötleğengiller]] familyasından ''Locustella'' cinsine ait bir [[kuş]] [[tür]]ü.
'''Ağaç kamışçını''' (''Locustella fluviatilis''), [[ötleğengiller]] familyasından ''Locustella'' cinsine ait bir [[kuş]] [[tür]]ü.


Doğu ve Orta [[Avrupa]]'dan Batı [[Asya]]'ya kadar üreme gösterirler. Göçmendirler. Kışı doğu [[Afrika]]'da geçirirler. Bu ötücü kuşlara ait kuş, yoğun dökülen bitki yaşamında, [[bataklık]]larda, suya yakın yerlerde veya bir nehrin yakınında bulunan bir türdür. Bir ot öbeğinde veya yerde yaptıkları yuvaya 5-7 [[yumurta]] bırakırlar. Bu tür Batı [[Avrupa]]'da nadiren görülür. Büyükçe bir ötleğendir. Erişkinin çizgisiz, gri-kahverengi bir arkası, beyazımsı gri [[uzuv]]ları, koyu renk [[kuyruk|kuyruğu]] vardır. [[Eşey]]ler aynıdır ama genç kuşların alt kısmı daha sarıdır. Diğer ötleğenler gibi [[böcekçil]]dirler. Ot ve alçak yapraklar boyunca ihtiyatlı hareket ederler.
Doğu ve Orta [[Avrupa]]'dan Batı [[Asya]]'ya kadar üreme gösterirler. Göçmendirler. Kışı doğu [[Afrika]]'da geçirirler. Bu ötücü kuşlara ait kuş, yoğun dökülen bitki yaşamında, [[bataklık]]larda, suya yakın yerlerde veya bir nehrin yakınında bulunan bir türdür. Bir ot öbeğinde veya yerde yaptıkları yuvaya 5-7 [[yumurta]] bırakırlar. Bu tür Batı [[Avrupa]]'da nadiren görülür. Büyükçe bir ötleğendir. Erişkinin çizgisiz, gri-kahverengi bir arkası, beyazımsı gri [[uzuv]]ları, koyu renk [[kuyruk|kuyruğu]] vardır. [[Eşey]]ler aynıdır ama genç kuşların alt kısmı daha sarıdır. Diğer ötleğenler gibi [[Böcekçillik|böcekçil]]dirler. Ot ve alçak yapraklar boyunca ihtiyatlı hareket ederler.


== Dış bağlantılar ==
{{kuş sesi|locustella-fluviatilis}}
{{kuş sesi|locustella-fluviatilis}}


{{Temiz}}
{{ötücü-kuş-taslak}}
{{ötücü-kuş-taslak}}



Sayfanın 06.38, 20 Mayıs 2020 tarihindeki hâli

Ağaç kamışçını
Korunma durumu
Biyolojik sınıflandırma
Âlem: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Aves
Takım: Passeriformes
(Ötücü kuşlar)
Familya: Sylviidae
(Ötleğengiller)
Cins: Locustella
Tür: L. fluviatilis
Locustella fluviatilis
Wolf, 1810

Ağaç kamışçını (Locustella fluviatilis), ötleğengiller familyasından Locustella cinsine ait bir kuş türü.

Doğu ve Orta Avrupa'dan Batı Asya'ya kadar üreme gösterirler. Göçmendirler. Kışı doğu Afrika'da geçirirler. Bu ötücü kuşlara ait kuş, yoğun dökülen bitki yaşamında, bataklıklarda, suya yakın yerlerde veya bir nehrin yakınında bulunan bir türdür. Bir ot öbeğinde veya yerde yaptıkları yuvaya 5-7 yumurta bırakırlar. Bu tür Batı Avrupa'da nadiren görülür. Büyükçe bir ötleğendir. Erişkinin çizgisiz, gri-kahverengi bir arkası, beyazımsı gri uzuvları, koyu renk kuyruğu vardır. Eşeyler aynıdır ama genç kuşların alt kısmı daha sarıdır. Diğer ötleğenler gibi böcekçildirler. Ot ve alçak yapraklar boyunca ihtiyatlı hareket ederler.

Virtual Birds'de Ağaç kamışçını kuşunun kuş sesi bulunur.