İçeriğe atla

Karacaören, Fethiye: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Muhtarlık başlığı kaldırıldı.+ Çalısmayan bağlantılar kaldırıldı.
73. satır: 73. satır:
{{Türkiye-köy-taslak}}
{{Türkiye-köy-taslak}}
{{Fethiye belde ve köyleri}}
{{Fethiye belde ve köyleri}}
[[Kategori:Fethiye'nin mahalleleri]]

Sayfanın 22.17, 6 Kasım 2015 tarihindeki hâli

Karacaören
Harita
Muğla
Muğla
ÜlkeTürkiye Türkiye
İlMuğla
İlçeFethiye
Coğrafi bölgeAkdeniz
Nüfus
 (2000)
 • Toplam257
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0252
Posta kodu48300

Karacaören, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihçe

Karaca örenler* bulunduğu için adı "Karacaören"dir.

Kültür

Yöresel yemekleri gözleme, semiz otu haşlaması, keşkek ve ekşileme(Eşileme)'dir.

Coğrafya

Muğla iline 127 km, Fethiye ilçesine 51 km uzaklıktadır.Karacaören köyü etrafı dağlarla çevrili bir vadiye yerleşmiştir.Maki bitki topluluğu ve kızıl çam ormanları geniş alan kaplar.Dünyada ender bulunan sığla(günlük)ağacı doğal olarak yetişmektedir.Krom madeni yatakları bulunmaktadır.Fakat maden yatakları işletilmemektedir.Köyün en belirgin yönlerinden biri Kızıldere ve orada bulunan alabalık çiftliğidir.Bu bölgeye gidip de Kızıldere'de alabalık yememek büyük bir kayıp sayılır.Ayrıca köydeki yeni sulama suyu ağı ile meyve yetiştiriciliğine başlanmıştır. Ürün yelpazesi oldukça geniş olup daha köy potansiyelini yeni keşfetmeye başlamıştır. Ayrıca köyde Akçataş taş ocağı, doğaltaş hizmetiyle Muğla, Antalya çevresinde ün salmıştır Fakat bu taş ne yazık ki göcek taşı olarak bilinmektedir. Her yıl düzenli olarak yapılan yayla yürüyüşü sırasında köydeki kızıldere piknik alanı konaklama için tercih edilmektedir. Bu yürüyüş Göcek'ten başlayıp göceğin yaylasında sona ermektedir.

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Kış ayları akdeniz iklimine göre daha soğuk geçmektedir.Bunun nedeni köyün rakım olarak yüksek olması ve deniz etkilerinin kıyıya paralel uzanan dağlar nedeni ile köye ulaşamasıdır.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 257
1997 -

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Aslında köy halkı tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaz.Bunda ticari kaygı yoktur.Halkın çoğu emekli veya maaşlı iştedir.Yapılan tarım ve hayvancılık ek iş niyetinedir.Fakat köyün okuma yazma oranı yüksek olduğu için insanlar köy yerine kendilerini geliştirdikleri meslekleri yapabilmek için Muğla, Fethiye gibi şehirlere göç etmektedirler.

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Kaynaklar

Dış bağlantılar

Şablon:Portal

Şablon:Fethiye belde ve köyleri