İçeriğe atla

Çığırtma (yemek): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Yeni sayfa: "'''Çığırtma''' Azerbaycanda üzerine yumurta kırılarak yapılan yemeklerin genel adıdır. Ispanak Çığırtması, Domates Çığırtması, Patates Çığırtması, Patlıcan..."
 
k Bağlantı eklendi
1. satır: 1. satır:
{{Diğer anlamı|Çığırtma}}
'''Çığırtma''' Azerbaycanda üzerine yumurta kırılarak yapılan yemeklerin genel adıdır. Ispanak Çığırtması, Domates Çığırtması, Patates Çığırtması, Patlıcan Çığırtması, Kıyma Çığırtma,Tavuk çığırtması vb. çeşitleri vardır. Bu yemeklerin hepsinin ortak özelliği, hepsinin üzerine en son çırpılmış yumurta dökülmesidir.
'''Çığırtma''', [[Azerbaycan]]'da üzerine [[yumurta]] kırılarak yapılan yemeklerin genel adıdır. [[Ispanak]] çığırtması, [[domates]] çığırtması, [[patates]] çığırtması, [[patlıcan]] çığırtması, kıyma çığırtma ve [[Tavuk eti|tavuk]] çığırtması gibi çeşitleri vardır. Bu yemeklerin hepsinin ortak özelliği, üzerlerine en son çırpılmış yumurta dökülmesidir.

== Kıyma çığırtma ==
[[Koyun eti]] ile [[soğan]]dan hazırlanmış [[kıyma]]ya [[tuz]], [[karabiber]] ve [[safran]] eklenip yağda kavrulur. Bu karışımın üzerine mikserde çırpılmış [[yumurta]] dökülür. Fırında pişirilir. Sofraya servis edilirken üzerine yeşillik serpilir.

{{yemek-taslak}}


[[Kategori:Azeri mutfağı]]
[[Kategori:Azeri mutfağı]]

Sayfanın 10.00, 11 Temmuz 2014 tarihindeki hâli

Çığırtma, Azerbaycan'da üzerine yumurta kırılarak yapılan yemeklerin genel adıdır. Ispanak çığırtması, domates çığırtması, patates çığırtması, patlıcan çığırtması, kıyma çığırtma ve tavuk çığırtması gibi çeşitleri vardır. Bu yemeklerin hepsinin ortak özelliği, üzerlerine en son çırpılmış yumurta dökülmesidir.

Kıyma çığırtma

Koyun eti ile soğandan hazırlanmış kıymaya tuz, karabiber ve safran eklenip yağda kavrulur. Bu karışımın üzerine mikserde çırpılmış yumurta dökülür. Fırında pişirilir. Sofraya servis edilirken üzerine yeşillik serpilir.