Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Cekli829

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Olumlu verilen oyların bir kısmı, uzun zamandır uğramayarak bu oylama için ortaya çıkmış kullanıcılar tarafından verilmiştir. Geçersiz saymıyorum ancak etik olmadığını da belirtmek gerekli. Cekli dürüst ve çalışkan bir vikipedist. Ancak aşağıda yer alan oylama incelendiğinde kendisi için bir fikir birliği oluşmuş görünmüyor. Oylama bu vesile ile olumsuz yönde kapatılmıştır. Herkese iyi çalışmalar diliyorum. --e.c. 13:38, 5 Aralık 2013 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 16
 Destek: 11
 Karşı: 4
 Tarafsız: 1
 Oran: %73,33

Cekli829[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 11:45, 5 Aralık 2013 (UTC)

Cekli829 (MesajKatkılarİstatistikler) – Vikiçilik benim hayat tarzım. Çalışkan ve güvenilebilecek bir kullanıcıyım. Kendimin hizmetlilik için yeterli tecrübeye sahip olduğumu düşünüyorum. Örneğin, Azerice Vikipedi ve Azerice Vikisöz hizmetlilerinden biriyim. Türkçe Vikipedi'de hizmetlilik yetkilerini kullanmak için yeterli kadar vakit bula bilirim. Öyle ki, her gün yaklaşık 6 saatten 10 saate kadar ve bazen daha fazla Viki projelerinde oluyorum. Türkçe Vikipedi'de devriye haklarına sahibim. Ayrıca 10'dan fazla diğer vikiprojede de çeşitli haklara sahibim. Özellikle de Kâhya seçimlerine katılmak benim için büyük bir deneyim olmuştur... Şuan Türkçe Vikipedi'deki bana ait değişiklik sayısı 20 binden fazla, tüm vikiprojelerde ise 179 binden fazladır. Özet olarak daha çok etkin katılımcılarından biri olduğum İş birliği projesi ile hizmetli görevlerinin ilgili alanlarında, Ana Sayfa kısmında katkılar yapabileceğimi düşünüyorum. Bunların dışında Vikipedi'nin silme politikasına uygun olarak, yoğun bir şekilde temizlik işlerine de gerekli kadar yardım edebilirim. Hangi sonuç hayırlısıysa, o olmasını temenni ediyorum. Tabii ki, topluluk onay verirse görevi üstlenmeye hazırım. Umarım topluluk gereken ilgi ve desteği gösterir ve bu yetkiyi bana verir ;) İlginiz için teşekkür ederim. ►Cekli829 11:45, 21 Kasım 2013 (UTC)

Ek olarak belirtelim ki, 3 dili (Azerbaycanca, Türkçe ve Cekce) küçük olduğum dönemden biliyorum. --►Cekli829 08:04, 2 Aralık 2013 (UTC)



Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Cekli829'u özeleştirisine katılarak destekliyorum. -esc2003 (mesaj) 23:59, 21 Kasım 2013 (UTC)
  2. Cekli829, bugüne kadar Türkçe Vikipedi'ye yaptığı katkılardan ve iyi niyetinden dolayı hizmetli olmayı hak ediyor...--- C@no58 | mesaje-posta 25 Kasım 2013, 09.33 (UTC)
  3. Her zaman olduğu gibi, yine başarılı, ilgili ve katkılarında hiçbir sorun görmediğim arkadaşımızın yanındayım. Hizmetliliğini ve adaylığını olumlu karşılıyorum.--i.e.msj 08:24, 25 Kasım 2013 (UTC)
  4. Cekli829 kendini Vikipedi'ye adamış. Eminim başarıyla bu görevi üstlenecektir. Darısı ileride bizim başımıza . --SiLveRLeaDmsj ? 15:48, 25 Kasım 2013 (UTC)
  5. Türkçe Vikipedi'ye yaptığı katkılardan dolayı hizmetli olmayı hak ediyor--Melikov Memmedemail 11:44, 26 Kasım 2013 (UTC)
  6. Türkçe Vikipedide hususen Azerbaycanla ilgili maddelerde yaptığı değişiklikler ve yaratdığı maddeler nedeniyle bu oyu fazlasıyla hak ediyor.--samral mesaj 15:58, 27 Kasım 2013 (UTC)
  7. Aktifliyi yüksek, iyi hizmetli olur kendisinden. --N KOziİleti 11:33, 28 Kasım 2013 (UTC)
  8. Politikalara gayet hâkim görünüyor bana kendisi. Aktifliği de gayet iyi ve sürüm kontrolü gibi temizlik/düzen işlemlerini sıkça yaptığını gözlemledim. Hizmetli olması faydalı olacak, aktif hizmetlilerin üzerindeki yükü biraz olsun azaltacaktır diye düşünüyorum. Hayırlısı olsun.--RapsarEfendim? 14:37, 28 Kasım 2013 (UTC)
  9. Uygun Hizmetiçi olabilir.E THP (mesaj) 14:42, 28 Kasım 2013 (UTC)
  10. Gerek İBP ile ilgili azim ve gayretle yaptığı çalışmalar/katkılar ve gerekse katıldığı Kahya seçimlerinden (Orada da kendisi için oy kullanmıştım) edindiğim bugüne kadar ki şahsi izlenimim , kullanıcının Viki politikalarının bilincinde olduğu yönündedir. Başvuru açıklamasından da ayrıca Çekli hakkında daha çok ayrıntılı bilgi edinmiş oldum. Hizmetlilik görevinin üstesinden hakkıyla geleceğinden hiç şüphem yok. Bugüne kadar ki katkılarından dolayı kendisine kişisel olarak teşekkürlerimi bu vesileyle bildirmek isterim.Şimdiden hayırlı olsun. Eğitmenmahmut msj 22:26, 1 Aralık 2013 (UTC)
  11. İyi bir hizmetli olacağını düşünüyorum --coolland 18:25, 3 Aralık 2013 (UTC)
  12. Karşı reylerin gerekçelerini okudum; verilen delillere baktım... Ázerbaycan toprağı olduğu hálde Ermenistan tarafından işgál altında tutulan ve bu işgál durumu, Vikipedya'da da kabúl edilen Dağlık Karabağ mes'elesi meydánda iken Ermenistan bayrağının "Haftanın Seçkin Maddesi" seçilmesini -çok haklı olarak- eleştirmiş. Hangi Vikipedya'da olursa olsun, böyle hassás durumlarda dikkatli olunmalı. Başka bir tábírle, meselâ Türkçe Vikipedya'da Çin-Tayvan, Güney Kore-Kuzey Kore, Sudan-Güney Sudan, Fas-Batı Sahra, Arjantin-İngiltere, Türkiye-Yunanistan vd. ikili problemi olan ülkelerin ilgili problemine dáir maddelerin veyá dosyaların "HSM" seçilmemesi; bunun yerine, "Ayın Barışa Vesîle Olması Umudu Taşıyan Maddesi" gibi seçimler yapılması münásiptir. Öte yandan Vikipedya; dínî ve millî hassásiyetleri gözardı etmez. Tálímátlarında bu vardır. Aslında VP:Millî ismi de yanlıştır; doğrusu da VP:Irkçılık olmalıdır... Açık bir hukúksuzluğa destek verir gibi eylemlerde bulunmak; Vikipedya ilkeleriyle bağdaşmaz. Cekli829'un Türkiye Türkçesi lehçesine hákím olmadığı iddiásı ise şaşkınlıkla karşılanmaktan öte değildir. Önemli olan, "hizmetlilik kriterleri"dir. MFEIspartaspor 09:44, 5 Aralık 2013 (UTC)
    dil konusundaki yorumunuzdan, sizi nezaketten uzak kişisel yorumlar yapmaya iten şu tip hassasiyetlerinizin kişiye bağlı olduğunu mu anlamalıyız? --kibele 12:01, 5 Aralık 2013 (UTC)
    Vikipedi ilkelerini "millî hassasiyetlere" göre yorumlamak. Bunu neden daha önce denemedik acaba?... Olumlu oy vermek kadar kolay birşey yokmuş gerçekten. Olumsuz oylar ise hep haksız, hukuksuz. — Pınar (mesaj) 12:23, 5 Aralık 2013 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Gördüğüm kadarıyla kullanıcı Türkçe dilinde yazmaya çok hakim değil. Bunun ileride sorun olabileceğini düşünerek karşıyım. --Eldarion 06:57, 2 Aralık 2013 (UTC)
    Şaka mı? ))) Örneğin, nasıl bir sorun olabilir ki? ))) Keşke başka bir neden olsaydı... Olumsuz oy için bahane neymiş? Türkçe dilinde yazmaya çok hakim değilmişim ))) Yine de teşekkürler! Bugün bu kadar gülmemiştim. ))))) --►Cekli829 07:55, 2 Aralık 2013 (UTC)
    Şaka değil. Sizin burada ve burada kullandığınız Türkçe kadar gerçek. Bir hizmetli adayının Türkçe dilinde yazarken demek istediğini anlatabilmesi gerekiyor bence. --Eldarion 13:20, 2 Aralık 2013 (UTC)
    Ne demek istediğim hiç mi anlaşılmıyor? ;) --►Cekli829 15:00, 2 Aralık 2013 (UTC)
    Bir hizmetli adayı olarak size nacizane ilk önerim, yapılan eleştirilere çok gülmeden önce okuyup anlamaya çalışmanızdır. Zira hizmetliler hatasız kullanıcılar değildir, ancak önemli olan yaptıkları hatalar gösterildiğinde kabullenip düzeltmeye çalışmalarıdır. Sizde pek böyle bir davranış şekli göremedim, bu yüzden iyi bir hizmetli olamayacağınıza daha kuvvetli bir şekilde inanmaya başladım. --Eldarion 15:08, 2 Aralık 2013 (UTC)
    Benim için Türkçe dilinde yazmaya çok hakim değil yazmanız da çok büyük hata. Maalesef siz kendiniz bir hizmetli olarak hatanızı kabullenmediniz ve bana kötü bir örnek oldunuz. Tabii ki, hiç kimse hatasız değildir. Benim de bir sürü hatam oldu ve zaman zaman büyük bir bölümü düzeldi. Günümüzde en büyük sorunum İngilizce ile ilgili. O dili henüz iyi bir şekilde öğrenemedim. Ama adaylık açıklamasında da ek olarak belirttiğim gibi 3 dili (Azerbaycanca, Türkçe ve Cekce) küçük olduğum dönemden biliyorum. Ancak sizi ikna etmek çok zor. O yüzden de sanırım bundan sonraki aşamada sizinle tartışmak çok mantıksızdır. Umarım oyunuz Vikipedi için hayırlı olur. --►Cekli829 17:46, 2 Aralık 2013 (UTC)
    Tam olarak anlayamadim. Herhalde yaptigimi iddia ettiginiz hata sizi elestirmem olsa gerek. Bu yaklasiminizdan anlasilabilecegi gibi elestiriye acik olmayan sizin gibi kullanicilarin, hizmetli olmasina karsiyim. Eldarion 20:41, 2 Aralık 2013 (UTC)
    Cekli829 Türkçe dilinde iletişim kuramıyorsa siz sabahtan beri onunla neyi tartışıyorsunuz ben de bunu anlamıyorum. Benim anlamadığım ikinci bir dilde mi tartışıyorsunuz?--Alperen (mesaj) 20:56, 2 Aralık 2013 (UTC)
    Alperen'e bu konuda katılıyorum. Bir de, belirtmeliyim ki; Türkçe karakterler hoştur, güzeldir. Klavye sorunsalı olabilir ama Türkçe karakterler önemlidir.--i.e.msj 21:40, 2 Aralık 2013 (UTC)
    @Alperen: Kusura bakmayın, zira kiminle ne konuda tartışacağımı size sormam gerektiğini bilmiyordum. Sonra kendi kendime düşündüm, ancak bir cevap bulamadım sorunuza. Zannediyorum insanlar böyle ilginç davranışlarda bulunabiliyorlar zaman zaman. Örnek olarak sizin defalarca Vikipedi’yi bırakıp geri dönmeniz gösterilebilir zannediyorum. Yani siz anlarsınız bu gibi durumlardan demek istiyorum. Umarım bu yorumumdan sonra Vikipedi’yi tekrar bırakmazsınız.
    @İE: Şikayetlerinizi tablet üreticilerine iletebilirsiniz, benim açımdan hiçbir sıkıntı yok. İkinci olarak bugüne kadar çok sayıda kullanıcı Türkçe karakter kullanmadan mesaj yazdı ancak nedense siz beni eleştirme gereği duydunuz. Eğer bana olan sinirinizin sebebi geçen günkü engellenmeniz ise, maalesef bunu diğer kullanıcılara küfür etmeden önce düşünmeliydiniz.
    Bu arada olumsuz oy gerekçeme ekleyecektim, unutmuşum. İBP projesinde mevcut diğer maddelerdeki içerikleri kopyalayarak, yeni madde yazdım diye projeden başarı bekleyen bir kullanıcının etik anlayışı, bir hizmetlide asla olmaması gereken bir etik anlayışıdır. [1] --Eldarion 06:37, 3 Aralık 2013 (UTC)
    Konu ilginç ve sözünü bile etmediğim bir yere gelmiş ama yazarken tahmin etmiştim. Canın sağolsun hocam. Fakat bana göre Türkçe Vikipedi, hep bu tür alınmalar ile ağırlaşıyor. Kızgınlığım filan yok, olmadı ve olamaz da. Bende Android işletim sistemine sahip bir tablet var ve hem Türkçe karakterler olan klavyem var. Hem de benim kullandığım F klavye olan var. Yabancı ülkede de olabilirsiniz, anlayışla karşılıyorum ama Türkçe karakter çeviren siteler var. Neyse, ben oyumu baştan vermiştim. Topluluk değerlendirecektir. Saygılar.--i.e.msj 10:06, 3 Aralık 2013 (UTC)
    "Nasıl tartışıyorsunuz?" diyecektim yanlış bir ifade ile "Neyi tartışıyorsunuz?" demişim. Yani iki kişi de Türkçe konuşup anlaşırken birinin yetersizliğinden dem vurulması pek bi anlamsız geldi sadece onu belirtmek istedim.--Alperen (mesaj) 11:15, 3 Aralık 2013 (UTC)
    @Eldarion o zaman gereken etik anlayışı hemen göstermişim: burada ve burada. Sadece sen görmek istemiyorsun ;) --►Cekli829 20:27, 3 Aralık 2013 (UTC)
  2. Adayın burada ve diğer projerlerdeki katkılarının bir kısmını inceledim. Azerice Wikipedi'de ve Azerice Vikisöz'de hizmetli olması, yani deneyimli olmasını önemsiyorum. Genellikle silme işlemleriyle ilgileniyor galiba ve belki bu projedeki iş yükü daha ağır gelebilir ama hizmetliliğe ayırabilecek vakti var gibi görünüyor. Haftanın iş birliği projelerinde son derecede aktif. Diğer yandan, Köy Çeşmesi'nde (en azından son bir yıldır) tartışmalarda pek görüş bildirdiğine rastlamadım. Şikâyet sayfasında da 2009'dan bu yana sadece birkaç kez yorum yapmış. Özellikle tartışmalı politika ve yönergeleri nasıl yorumladığı ve şikâyetleri nasıl değerlendirdiği konusunda pek fikir sahibi olamadım. Topluluğun güvenini kazanmaya çalışan hizmetli adaylarının kimsenin ilgilenmek istemediği, zor (hatta popüler olmayan) kararlar alabileceklerini kanıtlamaları benim için önemli. Sırf hizmetli seçilebilmek için tartışmalardan uzak duran, her yoruma destek veren kullanıcılardan bu projeye yarar geleceğini düşünmüyorum, her ne kadar "çalışkan" olsalar da. Diğer göze çarpan eksileri tarihe göre sıralarsam: Ermenice Vikipedi'den süresiz engellenmesi (2010) [Ermenice Vikipedi'deki hizmetliye engel nedenini sordum ama henüz yanıt vermedi], Azerice VikiKitap'tan 3 günlüğüne engellenmesi (2011), Türkçe Vikipedi'de taraflı yaklaşımları (2011), emeğe saygısızlık sayılabilecek davranışlar [2] [3] (2013). Bu eksilerin bir kısmı zamanla anlamını yitirebilir ama önemli tartışmalarda görüş bildirmemesinden dolayı Vikipedi politikalarını yeterince kavrayabildiğinden henüz emin olamadım. — Pınar (mesaj) 11:06, 3 Aralık 2013 (UTC)
    Değerlendirmeniz için teşekkürler. Özellikle ilk cümleleriniz çok hoş. Tartışmalar konusuyla ilgili sözleriniz de VP:HB Adaylık standartlarına çok uygun. Bu konuda fikirlerinize saygı duyuyorum. Evet, kaydettiğiniz tartışmalarda "çalışkan" olmadım. Ermenice Vikipedi'den süresiz engellenmeme sebep ise işte tartışmalar olmuştur. Onlarla zaman zaman farklı platformlarda politik sorunlarımızı tartıştık. Engellendiğim dönemde neredeyse tartışmalara katılmış tüm Azeri kullanıcılar da hy.wiki-de engellendi. Bu özellikle Karabağ sorunu ile ilgili bir konu. Örneğin, şunun gibi: Tüm vikiprojelerden farklı olarak orada Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü kendi istedikleri gibi gösteriyorlar. O yüzden tartışmalar sonuçunda ve bir az da o zamanki tecrübesizliğimden engellendim. Aynı durum şimdi yaşansaydı, sonuç çok daha farklı olabilirdi. Azerice VikiKitap'tan 3 günlüğüne engellenme sebebi ise, Irada ile o zaman aramızda yaşanmış sorun idi. O projede tek hizmetli olan Irada'nın görevini kötüye kullandığına dair benim izlenimim oldu ve sonuçta tartıştık (sorun şunlardı: [4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16] ve saire) ve engellendim. Aynı durum şimdi yaşansaydı, tabii ki, sonuç çok daha farklı olabilirdi. Çünki tecrübe çok önemli ve galiba bu yüzden çok fazla tartışmalara katılmadım. Önemli olan Vikipedi için iyi işler başara bilmek. Şöyle desem, Ermenice Vikipedi'de ve Azerice VikiKitap'ta haklı olmaya odaklandım, mutlu olmayı kaçırdım :) Farkına vardım ki, iyi işleri tartışmalara katılmadan da veya çok az tartışarak da görebilirim. Zaman çok değerli. O tartışmalar ise vikiprojeler için çok büyük kayıp oldu. Bu yüzden ben çalışkan olmaya odaklandım. Umarım beni anlamışsınız. Emeğe saygısızlık sayılabilecek davranışlarla ilgili olarak şunu söyleyelim ki, onu kasten yapmadım ve o teknik hatamı hemen, zamanında anlamışım. Örneğin, şöyle: burada ve burada. Saygılarımla, --►Cekli829 21:24, 3 Aralık 2013 (UTC)
    Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Eleştirilere açık olmanızı ve geçmişteki hatalarınızı kabul etmenizi takdir ediyorum. Seri katkılarda bulunan Vikipedistlerin uzun tartışmalardan neden uzak durduklarını çok iyi anlıyorum. Anlaşmazlıkları çözümlemek, yardım isteyenlere ricada bulunanlara yanıt vermek bazen gereğinden fazla vakit alabiliyor ve hatta stres yaratabiliyor. Sırf bu sebepten dolayı hizmetli yetkilerini iade eden Vikipedistler var aramızda. Dolayısıyla hizmetli adaylarının buna hazır olduklarına ikna olmamız gerekiyor. Tabi hepimizin vakti kıymetli. Bir saat tartışmak yerine 10 tane yeni madde açmayı, düzenlemeyi tercih edenler olabilir. Özgür bir projede herkes dilediği düzeyde katkıda bulunabilir. Ancak projenin işleyişini etkileyecek konularda fikir birliği sağlayabilmemiz için deneyimli Vikipedistlerin yorumlarına ihtiyacımız oluyor. İlgisizlikten aylardır, hatta yıllardır karara bağlamadığımız tartışmalar var. Bu sorumluluk sadece hizmetlilerin değil elbette ama yeri geldiğinde tartışmalara katılmak durumunda kalabiliyorlar. Belkide hizmetli yetkilerinin üçü bir arada olmasa her adaylıkta bu kadar ince detaylara inmeyiz. Neyse, hizmetli olsun ya da olmasın, çalışkan Vikipedistlere her zaman ihtiyacımız var nasıl olsa. — Pınar (mesaj) 08:39, 4 Aralık 2013 (UTC)
    Pınar'a kısmen katılmakla beraber şu anki hizmetlilerimizden kaçının bu tip tartışmalara katıldığını söyleyebiliriz acaba? Başka deyişle, bu nokta(lar) gerekçe gösterilerek bazılarının hizmetliliğinin geri alınması talep edilebilir mi?--RapsarEfendim? 09:33, 4 Aralık 2013 (UTC)
    Tartışmalarda etkinliği daha çok hizmetli adayını tanıyabilmek için bir fırsat olarak değerlendiriyorum ama gözlemlediğim kadarıyla aktif olan hizmetliler genel olarak tartışmalara katılıyorlar ve şikâyetleri değerlendiriyorlar. Aktif olmayanlar arasında ise uzun zamandır uğramayanlar veya arada sırada uğrayanlar var. Hizmetliler için etkinlik kriterleri belirlenmesi ve buna bağlı olarak yetkilerin geri alınması söz konusu ise bunu tartışabiliriz. Kâhin olmadığımıza göre adayların hizmetli yetkilerini aldıktan sonra projeden uzaklaşabileceklerini tahmin edebilmemiz zor ama en azından tartışmalardan uzak duranların hizmetliliğe hazır olup olmadıkları konusunda tereddüt olabilir. — Pınar (mesaj) 10:26, 4 Aralık 2013 (UTC)
    Sanırım tereddütlü olmaq adeta tarafsız olmak anlamına geliyor. Şuan olumsuz oy kullansanız da ben değerlendirmenizden şöyle anladım :) --►Cekli829 11:25, 4 Aralık 2013 (UTC)
    Bu durumda aynı şey değil. Tereddütlerim sadece olumlu oy vermeme mani olmuyor, hizmetliliğe henüz hazır olmadığınızı düşündüğüm için olumsuz oy vermemi kaçınılmaz kılıyor. Ek olarak, Théoden'in yorumunda olumlu oyların bazıları hakkında dikkat çektiği noktaya ben de katılıyorum. Geçmişte oy avcılığı yaptığı iddia edilen bir hizmetli adayının, bu oylamada da aynı yönteme başvurup vurmadığı konusunda şüphe uyandırır nitelikte ve diğer eleştirilere yanıt verirken buna değinmemeniz bana göre manidar. — Pınar (mesaj) 11:25, 5 Aralık 2013 (UTC)
  3. elimizde cekli'nin en önemlisi VP:TBA'ya uymayanlar olmak üzere çeşitli katkıları ve artık özümsediğine ilişkin sözleri var karar verebilmek için. bunları uygulamada da görebilmek isterdim kendi adıma. pınar'ın tereddüdünü paylaşıyorum bu açıdan. tarafsızlık konusunun önemi, tereddütü olumlu yönde esnetmeme izin vermiyor ne yazık ki. cekli'nin iyi vikipedistliğini bu yönde de güçlendireceğini düşünüyorum önümüzdeki zamanlarda. --kibele 11:36, 4 Aralık 2013 (UTC)
    Çok eskiden yapmış olduğum VP:TBA'ya uymayan bazı hataların zararını hep çekmeli miyim? --►Cekli829 15:14, 4 Aralık 2013 (UTC)
    hayır. mesele tarafsızlık konusunda net bir gözlemim olmaması. olduğu zaman olumlu görüş bildirmekten geri durmam. --kibele 15:45, 4 Aralık 2013 (UTC)
  4. Cekli'nin performansını takdirle izliyorum, ancak özellikle Pınar'ın oyu sonrasında ve geçmişte yaşanan altta yorumlarda bulunan bayrak konusunda vs. tarafsızlık konusu oldukça fazla gündeme geliyor zihnimde. Bu konuda ne yönde ilerlediğine dair bana göre bir izlenim alınamaması da bir başka etken. Bunun yanında çoğunluk Azeri Vikipediya'sında varlık gösteren kullanıcıların özellikle üçünün aylar sonra gelip yaptıkları ilk katkının bu oylamada olumlu oy kullanmak olmasını etik bulmuyorum(1, 2, 3). Nkozi ve Cekli'nin aynı ip adreslerini paylaştıkları yazıyor kullanıcı sayfalarında, bu durumda bu iki kişinin reel hayatta da tanıştığı hatta birlikte fazla zaman geçirdikleri durumu söz konusuyken verilen olumlu oyun tarafsız bir gözlemden uzak olduğu kanısı ve kaygısını taşıyorum. Elbette bunlar doğrudan Cekli ile alakalı bir durum değil, ancak diğer birçok hizmetli oylaması olumsuz sonuçlanan kullanıcılarımıza bu durumun adaletsizlik olarak geri döneceğini düşünüyorum. Nitekim bu kişiler arasında, yine bu oylamada olumlu oy veren kullanıcılarımız da yer alıyor. Ortada tarafsızlık konusunda belirgin bir değişme gözlemlenmesi olmadığından, bunun yanında bence etik olmayan birçok oyun kullanılmış olmasından ötürü oyum olumsuz. --Théoden ileti 14:01, 4 Aralık 2013 (UTC)
    Bayrak konusuna yukarıda açıklama yapmışım. Maalesef yine aynı konu... Meğer kullanıcı yıllar önce yapmış olduğu hataların zararını hep çekmeli mi? Peki tecrübe ne işe yarıyor? --►Cekli829 15:10, 4 Aralık 2013 (UTC)
    O zaman ben de Cekli'nin yaptığının yanlış olduğunu söylemiştim (hâlâ da söylüyorum); ancak bu düşüncesinin değişmiş olduğunu gözlemledim ben açıkçası. Öyle olmasaydı hizmetliliği bırak, devriye olmasına dahi şüpheyle bakardım :) Tabii benim gözlemlerim bu yönde, Theoden farklı gözlemler yapmış olabilir ya da benim kaçırdığım noktalar olabilir.--RapsarEfendim? 15:16, 4 Aralık 2013 (UTC)
    Bu benim takıldığım iki etkenden birisi. Açıklamamda da, "Bu konuda ne yönde ilerlediğine dair bana göre bir izlenim alınamaması da" diye soruya cevap vermekteyim aslında. Sadece tecrübe kazanıldığına dair açıklamalar görüyorum bu yöndeki söylemlere ve bu beni tatmin etmedi naçizane. Vikipedi'de hizmetli olmak hassas bir konu. Aslında, sadece elinde 3 yetki var kullanıyorsun hepsi bu. Ama bu görünen yüzü, bir hizmetlinin tarafsızlığı su götürmez bir kanaat doğurmalı bana göre. Bu demek değil ki, hizmetliliği kötüye kullanırsınız hissi taşıyorum. Yalnızca, bende tam olarak bu konuda bir netlik oluşmadı. Bu zamana kadar beklemem de gözlemlemekten ileri gelmekteydi. Başta da bahsettiğim gibi bu iki etkenden yalnızca birisi olumsuz oy vermemdeki. Yalnız tek konuya kanalize oy kullanmadım. Sevgiler.. --Théoden ileti 15:33, 4 Aralık 2013 (UTC)
    Ben senin görüşlerini eleştirme veya yorumlama gibi bir amaç taşımamıştım, yanlış anlaşılmasın :) Yalnızca benim gözden kaçırdığım bir nokta mı var gibisinden ufacık bir sorgulama yapmak istemiştim. Önemli değil.--RapsarEfendim? 15:56, 4 Aralık 2013 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

  1. Şuradaki yorumu, bana, kendisinin kayda değerlik kavramını ne derece bildiğini sorgulamama sebep oldu. Direkt olarak madde silme yetkisiyle alakası olduğundan hizmetli adaylığını desteklemek yerine -kendi adıma- beklemeye geçmek mantıklı geliyor.--RapsarEfendim? 20:28, 4 Aralık 2013 (UTC)
    Adaylığın kapanmasına az bir süre kala bu değişikliği yaptığım için özür diliyorum; ancak yukarıdaki değişiklik de kısa bir süre önce yapılmış.--RapsarEfendim? 20:31, 4 Aralık 2013 (UTC)
    Çok üzüldüm. Sanırım Azerbaycan'da Vikipedi demem oyunu değiştirmene sebep olmuştur. Aslında Azerice Vikipedi söylemem daha doğru olurdu. Ben aynı maddenin Rusça Vikipedi'deki sürümüne de baktım. O yüzden öyle bir karar aldım. --►Cekli829 20:49, 4 Aralık 2013 (UTC)
    Yanlış yazıp, Azerice Vikipedi'yi kastettiğin söylemine inanırsak -ki inanıyorum-, ikinci bir sorun ortaya çıkıyor. İlgili sayfada da belirttiğim gibi Azerice Vikipedi ile bir bağlantısı olduğunu sanmıyorum kitabın. Yani demek istediğim, kullanıcılar bir araya gelip bu kitabı yazmamış; yahut sitede toplanan bağışlarla yazdırılmamış. Bir insan, yalnızca Vikipedi'yi konu alan bu eseri yazmış. Aktarma işleminin doğru olmadığını düşünüyorum.. Buna ek olarak bu adaylıkta ortaya sunulan "Maddenin ingilizcesi de var" gerekçesi, "kayda değerlik kavramını tam olarak anlayamadığın" yönündeki görüşümü daha da bir destekliyor. "Şu şu dilde var, o zaman kayda değer olabilir" gibi bir gerekçe sunmak yerine oradaki madde de incelenebilirdi. Bilindiği gibi her Vikipedi'nin kıstasları kendine özgüdür yahut orada gözden kaçmış bir madde olabilir vs. Benim silinmeye aday gösterdiğim bir sayfa olduğundan şimdi senin kafanda "ben bu adamın dediklerine karşı yönde fikir belirttiğim için hizmetli olmamı istemiyor" fikri oluşabilir. Bu adaylıklardaki görüşünün renginden çok, gerekçeler beni ilgilendiriyor. Sunduğun gerekçeleri incelediğimde ve bir hizmetli olduğunu düşündüğümde, vereceğin kararların çok doğru olacağını düşünemiyorum açıkçası.--RapsarEfendim? 09:24, 5 Aralık 2013 (UTC)

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

sevgili cekli, belki farkındasındır, bir süre önce şöyle bir sas oldu. aynı bağlamda türki devleti, türkiler gibi maddeler de açıldı ve silindi. şimdi sanırım azerice sürümden çevrilerek turukki maddesi açılmış. maddeyi ve konuyu değerlendirmeni rica edebilir miyim hem bir hizmetli adayı, hem de azerice vikipedinin bir hizmetlisi olarak. teşekkürler. --kibele 10:14, 29 Kasım 2013 (UTC)

İlginiz için teşekkürler. Zaten maddeni Siz değerlendirmişsiniz; Madde tarafınızdan kontrol edilmiş ;) Evet, maddenin neredeyse tamamı Azerice sürümden çevrilmiştir. Maddenin şuanki durumu bence iyi değil; taslak bir madde olarak maddenin devam ettirilmesi gerekiyor. Tam olarak Türkçeye çevrilmesi ve kaynakça bölümünün düzeltilmesi gerekmektedir. Azerice Vikipedide maddeni hazırlamış Sefer azeri tarih konusunda güvenilir biri. Yapmış olduğu araştırmalar akademik kaynaklara dayanıyor. Ayrıca belirtelim ki, maddede kaynak olarak kullanılmış kitapların neredeyse hepsine bakmak imkanım olmuştur. Hatta bazıları ailemizin kütüphanesinde de var. Onu da belirteyim ki, bu konu ile ilgili orta okulda okuduğumuz zamanlarda da dersler aldık. Yani Azerbaycan'da bu konu çok incelenmiş bir konudur. İlşu Nail maddesi ise silindiğinden içeriğini göremediğim için o konuda sanırım değerlendirme yapmam bir kadar zor olabilir. Sanırım maddede Özgün araştırmalara yer vermemek politikası ihlal edilmiş, o yüzden silinmesi daha doğru. Ayrıca, şimdiye kadar İlşu Nail konusunda bir şey duymamışım. Ama ansiklopedik önemi varsa bahsedilen tabletlerle ilgili madde açılabilir. --►Cekli829 12:33, 29 Kasım 2013 (UTC)
maddeyi onayladım ancak bu sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor. diğer viki sürümlerine göz atabilir misin? çünkü azerice sürümdekinden çok ferklı içerikler söz konusu. --kibele 12:45, 29 Kasım 2013 (UTC)
Evet, o yüzden yukarıda taslak bir madde olarak maddenin devam ettirilmesi gerektiğini bildirdim. Diğer viki sürümlerine göz atmışım. Ben tarihçi olmadığım için, bence konuyla ilgili maddedeki sorunları Sefer azeri daha iyi çöze bilir. Ama onu da söyleyeyim ki, ben sizi tam anlayamadım; İlşu Nail maddesi gibi bu maddenin de SAS olmasını istiyorsunuz? --►Cekli829 13:25, 29 Kasım 2013 (UTC)
istediğim bu maddeyi vikipedi ilkeleri doğrultusunda yorumlamandı. bu madde ve daha önce bu yönde açılan ve silinen maddeler genel olarak VP:TBA açısından sıkıntılı. sadece azerice ve bazı türkçe kaynaklarda 'türk' boyu olduğu söylenerek bütün metin bunun üzerine kuruluyor. viki dillerine bakılınca da bu açıkça görülüyor. azerice vikipedinin tarafsızlık ilkesi konusunda pek iyi bir sicili olduğunu söyleyemeyiz. bu açıdan konuya nasıl yaklaştığınızı öğrenmek istemiştim. --kibele 13:52, 29 Kasım 2013 (UTC)
Maddelerde genel olarak VP:TBA açısından sıkıntı yaşanmasına sebep ilk önce o maddeleri açan kişilerle ilgilidir. Ayrıca bu gibi sorunları İngilizce Vikipedideki sürüme de ait ede biliriz. Azerice ve Türkçe vikiprojelerde ise türk kökenli kullanıcı sayısı diğer vikiprojelerle karşılaştırıldığında çok daha fazla. Bu gibi konularla ilgili azerice ve türkçe birçok kaynak bulunsa da diğer dillerde çok az; mevcut kaynaklar da bazı durumlarda farklı yazılmıştır ki, onları karşılaştırdığımızda bunu açık-aydın görebiliriz. Genellikle böyle sorunlar belli bir siyasi, jeopolitik problemlerden kaynaklanır. --►Cekli829 14:32, 29 Kasım 2013 (UTC)
konu sadece açan kullanıcıları ilgilendirmiyor. "Ayrıca bu gibi sorunları İngilizce Vikipedideki sürüme de ait ede biliriz." derken ne kastettiğini anlayamadım. konuyu dağıtmamak için detaya girmek istemem ama diğer dillerde bu konuda oldukça fazla yayın var. ikisinin arasındaki fark, o yayınlarda 'türk' olarak yorumlanmaması hatta bu konudan hiç sözedilmemesi.. sorunların nereden kaynaklandığı ve bu projelerde ağırlıklı olarak türklerin olduğu herkesin bildiği bir şey. merakım, mesela şu tip kullanıcı katkılarına nasıl müdahale edileceği yani VP:TBA'nın nasıl algılandığı.. --kibele 17:05, 29 Kasım 2013 (UTC)
İlk cümlenizle ilgili bildirim ki, VP:TBA açısından sıkıntı yaşanmasına sebep olarak ilk önce o maddeleri açan kişileri göstermiştim. Tabii ki, madde açıldıktan sonra maddeye olan ilgi dairesi daha da genişlene bilir. İngilizce Vikipedideki sürümü ile ilgili ise o sürümde hiç 'türk' olarak yayınlanmamasını kastetmişdim. Oysaki, Azerbaycan'da tarih alanında eğitimli olan neredeyse her kes Turukki'nin türk tarihi ile bağlantısı olduğunu biliyor. Tabii ki, Azerbaycan'da ve örneğin İngiltere'de eğitim farklı; o yüzden Vikipedi'nin farklı dil projelerinde de farkların olması çok normal. Son olarak VP:TBA'nı ilk önce maddeye {{taraflı}} şablonu eklemekle algılamak Vikipedi için çok faydalı. Örneğin, şöyle. --►Cekli829 18:01, 29 Kasım 2013 (UTC)
bu söylediklerin, vikipedi'nin tarafsızlık ilkesine bakışında bazı sorunlar olduğunu gösteriyor bana. bu bağlamda, şuradaki yaklaşımın hâlâ sürüyor mu onu sorayım son olarak. bir hizmetli olarak ana sayfayı şekillendirirken hangi hassasiyetlerle davranılmalı sence? --kibele 10:36, 3 Aralık 2013 (UTC)
O zaman tecrübem çok daha azdı. O yüzden öyle yazmışım ve onun doğru olmadığını kabul ediyorum. Günümüzde öyle meselelerde hassas olmamaya, tarafsız olmaya çalışıyorum. Zaten şimdiki faaliyetimde de bunu görebilirsiniz. Ana sayfayı tarafsız olarak şekillendirmek çok önemli. Çünki Vikipedi milli ansiklopedimiz değildir. Bu bir küresel proje. --►Cekli829 14:28, 3 Aralık 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Sevgili Çekli, oylama yarın son buluyor. Bu Türkçe Vikipedi'deki ilk hizmetlilik başvurun. Şu anda son hali ile 4*100/11=%36,36 olumsuz ve 100-36,36=%63,64 olumlu oranında oyun bulunuyor. Böylece %70 barajını aşamadığınız için oylama olumsuz sonuçlanacak. Eğer yarına kadar olumlu oy sayısı 20 olursa ve yine eğer yarın oylama tamamlanıncaya kadar bir olumsuz oy daha yine bir hizmetli veya eski hizmetli den gelmezse, bu durumda ancak bürokrat takdirine gerek kalmayacak %80 başarı elde edecek ve hizmetli seçilmiş olacaksınız. Sizce olumsuz oyların bu kadar değerli olmasının altında yatan neden nedir? Veya olumsuz oylar daha değerli olduğundan dolayı mı, mümkün olduğu kadar çok sayıda gerekçeye dayandırılmaya çalışılıyor? İkinci sorum ise; kullanıcılar değiştiğinize neden inanmıyor olabilirler? Teşekkürler...--i.e.msj 17:02, 4 Aralık 2013 (UTC)
Yorum için teşekkür ederim. Oylamanın son bulmasına çok az zaman kaldı. İlk 10 günde ardarda 10 olumlu oy gelmesi işlerin tam da yolunda gittiğini gösteriyordu. Son üç günde bu kadar sürpriz beklemiyordum. Doğrusu bunu bana daha önceden söylemişlerdi: [17] Ama sandım ki, bunu kim ise arayı karıştırmak için yapıyor. Ancak neredeyse ardarda gelen olumsuz oylar o adama hak vermemle sonuçlanacağına benziyor... 4 olumsuz oy ardından durum %100'den söylediğin gibi %63,64'e değil, %73,33'e düşmüştür. Muhasebeci olduğum için iyi hesaplaya biliyorum;) Doğru hesap söylediğin gibi değil, şöyle olmalıdır: şu anda son hali ile 4*100/15=%26,67 olumsuz ve 100-26,67=%73,33 olumlu oranında oyum bulunuyor. Böylece şuanki duruma göre %70 barajını aşmışım ki, bu durumda ancak bürokrat takdirine gerek kalmıştır. Görüldüğü gibi her oy değerli. Diğer sorunuza cevap olarak ve objektif olarak şöyle söyleyeyim ki, sanırım karşı oy kullanan bazı saygıdeğer arkadaşlar benim her hangi bir takıma hizmet ettiğimi düşünüyorlar. Belki de daha farklı düşünüyorlar; ama şuanki durum benim gözüme öyle görünüyor ve yanlışsa bu düşünceme göre onlardan özür diliyorum... Ama gerekçelerinde özellikle eski konularda ne kadar haklı olsalar da, yeni konularda bir o kadar haksızlar... Ayrıca, sanırım özellikle diğer vikiprojelerde, özellikle de son yıllarda, hem de burada viki kurallarına nasıl sadık olduğuma tanık değiller. Herkesin güvenini kazanmak benim için çok önemli. Sanırım, oylama olumsuz yönde devam ederse, yarın Türkçe Vikipedi özellikle de zaman anlamında çok önemli bir kayıp yaşayabilir. --►Cekli829 19:41, 4 Aralık 2013 (UTC)
o trolün bir de 'bunlar hemen başta olumsuz oy veriyorlar, milleti etkiliyorlar' versiyonu var.. trollük de böyle birşey zaten, her duruma göre ortalık karıştırma potansiyeli olan laflar ederler, yorum hoşunuza gidince oltaya takılırsanız vay halinize. bir de, ardarda gelen olumlu oylara hoş geldin, olumsuzlara kuşkulu yaklaşım da kaçınılması gereken bir durum aday için. bir de türkçe vikipedi zaman anlamında nasıl bir kayıp yaşayacak onu anlayamadım cekli? --kibele 09:18, 5 Aralık 2013 (UTC)
Tabii ki, trol... Ben neredeyse bir yıl önce de hizmetlilik için başvuru yapmak istiyordum. Ama o zaman kendi performansımın iyi olmadığı kararına vardım. Biraz da tecrübe toplamak amacıyla başvuruyu bu yılın Kasım'ına kadar erteledim. Çünki bir yıl önce Hizmetlilik başvurusu yapsaydım, sonuç daha fazla olumsuz olabilirdi ki, bu da boşu boşuna topluluğu meşgul etmek anlamına gelebilirdi. Dikkat edersek böyle durumların neredeyse her zaman Viki projelere çok büyük zarar verdiğini görebiliriz. Boşu boşuna topluluğu meşgul etmek o yüzden çok büyük zaman kaybı. Ama bu yıl kendimi başvuru için hazır gördüm. O yüzden aday oldum. --►Cekli829 09:45, 5 Aralık 2013 (UTC)
anladım, teşekkürler. bunlar da tecrübe, bu açıdan zaman kaybı olarak değerlendirmeyelim, trolleri beslemeyelim. :) --kibele 09:51, 5 Aralık 2013 (UTC)
  • Öncelikle tartışmaya katılan herkese selamlar. @Cekli829'a yönelik olumsuz eleştirilere bir göz atayım dedim. Cekli'nin Türkçesi bahane edilerek olumsuz eleştiriler yapılmış. Bence bu temelsiz bir eleştiri. Cekli'nin Türkçesi benimkinden bile daha iyi. Hepimiz ara-sıra küçük imla hataları yapabiliriz. İnsanlık hali. Buna sadece gülerim ben... Bunun dışında Cekli829'un Vikipedi için yaptıklarını göz ardı etmek imkansız. En çalışkan kullanıcılardan biri. Ödül üstüne ödül alıyor. Elinden geldiğince katkıda bulunuyor. İyi niyeti de tartışılmaz. Böyle birinin hakkını yemeyin. Hizmetli olmayı hak ediyor. Ve eğer hizmetli olursa görevinde çok başarılı olacağı kesin. Lütfen tartışmanın ciddiyetine uygun ve mantıklı eleştirilerde bulunalım. Teşekkürler. --- C@no58 | mesaje-posta 5 Aralık 2013, 09.40 (UTC)
'En çalışkan kullanıcılardan biri. Ödül üstüne ödül alıyor. Elinden geldiğince katkıda bulunuyor. İyi niyeti de tartışılmaz. Hizmetli olmayı hak ediyor. Ve eğer hizmetli olursa görevinde çok başarılı olacağı kesin.'. tartışmanın ciddiyetine uygun olunması yönündeki çağrıya katılıyorum. --kibele 09:48, 5 Aralık 2013 (UTC)

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Ne mümkünse teknik açıdan yapabileceğim gereken her işi görebilirim. Özet olarak daha çok etkin katılımcılarından biri olduğum İş birliği projesi ile hizmetli görevlerinin ilgili alanlarında, Ana Sayfa kısmında katkılar yapabileceğimi düşünüyorum. Bunların dışında örneğin, Vikipedi'nin silme politikasına uygun olarak, yoğun bir şekilde temizlik işlerine, sayfa taşıma taleplerine ve diğer alanlarla ilgili işlere de gerekli kadar yardım edebilirim.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Bir değil, tam üç madde var: Ernest Troubridge, Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası, Rusya Grand Prix. Çünki o maddelerle İş birliği projelerinde art arda 3 adet altın puan kazandım ve Altın Madalya'yı hakettim :)
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Hizmetlilik görevlerinin çok fazla vakit alacağını sanmıyorum. İkisini de yapmaya yetecek vaktim var. Ayrıca İBP kapsamında daha fazla katkı yapmayı düşünüyorum.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Yaşamışımdır muhtemelen. Özellikle Azerice Vikipedi'de çok fazla sorunlarımız oldu. Ama benim farklı projelerde performansım arttıkça kendi bakış açım çok değişti. Şimdi aynı durumda doğru ve tarafsız olarak, amacımızın tarafsız bilgi sunan bir ansiklopedi yazmak olduğunu unutmayarak davrandığımı düşünüyorum. Türkçe Vikipedi'de ise, sanırım, özellikle de son 1-2 yılda ciddi bir sorun yaşamadım. Küçük anlaşmazlıklarda da hep bir çözüm bulduk.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: İlk once kullanıcının emeğine saygı duyarım. Eğer trollük ya da vandalizmi adet edinmiş kullanıcı değilse, mevcut zaman dilimlerine göre, kullanıcıya şans tanımış pozisyonda oluyorum. Örneğin, Azerice Vikipedi'deki faaliyetime baka bilirsiniz.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Bana göre esas olan fikrin içeriğidir. Anonim ya da hizmetli, veya kâhya, fark etmez. Hangisinin pozisyonu kurallara uygunsa, onu tercih ederim. Çünki kanun şahtır, ama şah kanun değildir.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Sanırım öyle bir sorunum yok. Sadece evde olduğum zaman babam bilgisayarı meşgul ettiğinde Vikipedi için planlaşdırdığım katkıları veremiyorum. ;)
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Bu durum tabii ki, Vikipedi felsefesine ters bir durum. Özellikle de tam koruma altında tutmaya çok fazla sıcak bakmıyorum. Ama kurallara uygun olarak yapmak zorunda kalırsam, Vikipedi'yi korumak için sayfaları korurum.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Sanırım en önemli soru bu. Aynı zamanda şimdiye kadar Vikipedi projelerinde de en fazla rastladığım sorun bu. Özellikle bu politikaları ihlal edenler yeni kullanıcılar olur. Bu kurallarla tanıdık olmadığım için sanırım ilk başlarda kendim de bazen hatalar yaptım. Ama zamanla düzeldi. Şimdi bu üç politika nerdeyse tüm kişiliğimin bir parçası haline gelmiştir.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Sanırım yok.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Şaka gibi bir soru ))) Jimbo Wales'ın yerinde olursam, bir ada satın alırdım ve o adada Vikipedi Cumhuriyeti kurardım. Türkiye'de büyükelçilik tahsis edip, Vikipedi'ye en fazla katkı yapmış Türkiye vatandaşını büyükelçi tayin ederdim. Galiba hayal gücüm çok fazla oldu. :) Özür dilerim ;)
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Trol, Vikipedi'ye katkı sağlayan kullanıcıların, hizmetlilerin ve program geliştiricilerin katkı sağlamasını 'kasten ve maksatlı' olarak engellemeye çalışan kullanıcıdır. Vikipedi'de vandal ve trol aynı şey değildir ve bir kişi hem trol hem de vandal olabilir... Devamı için Vikipedi:Trol nedir? sayfasına bakınız ;) Trollerle mücadele en önemli kolaylık sürüm kontrolü ile sağlanabilir. Müdahale edemeyeceğimde o an aktif olan başka bir hizmetliden yardım isterim.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Bana göre Vikipedi en büyük ortak beşeri değerdir. Ben de insanlığın bir üyesiyim. Böyle bir ortak amaca etkin bir şekilde yardım etmek çok zevklidir.

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.