Uluslararası Anarşistler Birliği

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Uluslararası Anarşistler Birliği (UAB)
Международный Союз Анархистов
Kuruluş21 Kasım 2011
ÜyelikGizli

Uluslararası Anarşistler Birliği (UAB), uluslararası anarşist-komünist örgütlerden oluşan bir gruptu. UAB, Ukrayna, Rusya, İsrail, Letonya, Belarus ve İspanya'da ulusal örgütlere, Almanya ve İsveç'te bireysel üyelere sahipti ve Bulgaristan, Kazakistan, Litvanya, Fransa, Tunus ve Suriye'deki anarşistlerle bağlantıları vardı.[1]

UAB'nin temel amacı, çeşitli anarşist örgütlerin toplumu federatif özyönetim ilkelerine göre yeniden düzenleme çabalarını koordine etmekti.

Arka plan[değiştir | kaynağı değiştir]

UAB, Ukrayna, İsrail, Almanya, Letonya ve Rusya temsilcilerinin katıldığı bir konferansta 21 Kasım 2011 tarihinde kurulmuştur. Katılımcılar, iş birliği ve dayanışma için bir asosiyasyon ve işleyiş anlaşması üzerinde anlaştılar, bu anlaşma daha sonra daha ileri programlama, yapı ve temel faaliyet kurallarının temelini oluşturmuştur.

2011 Kasım ayından önce UAB'nin çoğu üyesi, gelecekteki özgür toplumun ön izlemesi gibi anarşist organizasyonların hedefleri ve yöntemlerindeki farklılıklar nedeniyle RKAS'ın bir parçasıydı ve o tarihte otonom yapılar halinde ayrıldılar.

Konferanstan birkaç ay sonra, UAB2ye önemli bir sayıda kişi katıldı. Daha sonra yerel seçimle belirlenmiş konseyler oluşturuldu. Yerel konseyler, hem geçici hem de kalıcı grup koordinasyonunun çözümlerini belirleme görevlerini atadılar. Tüm pozisyonlar yerel konseylerde sabit değildi. Bu nedenle, yerel konsey düzeyinde, pozisyonlar ya Yönetim Kurulu tarafından ya da parti üyelerinin kişisel girişimiyle sürekli olarak yeniden düzenleniyordu. 2012'nin başlarında, İspanya ve İsveç'teki organizasyonlar IUA'ya katılım talep ettiler ve kabul edildiler.

UAB'nin amaçları:

  • doğrudan demokrasinin yaygın tanıtımı
  • işçi, öğrenci, emekli ve diğer grupların ("ezilen insanlar" olarak görülen) meclislerinin kamusal yaşamla ilgili tüm kilit kararlarının kendilerine devredilmesi
  • üretim, barınma, eğitim ve yaşamın diğer tüm alanları üzerinde toplumsal denetim için, seçilmiş meclislere sıkı sıkıya bağlı koordinasyon konseylerinin oluşturulması (bağlayıcı yetkiler ve geri çekilme hakkı yoluyla)
  • otoriter kurumları, hiyerarşileri, kapitalizmin değerlerini ve yabancı düşmanlığını reddetmeleri koşuluyla, herhangi bir etnik ve dini topluluğun özerkliği.

Aktiviteler[değiştir | kaynağı değiştir]

IUA üyeleri " Hyde Park Corner "da, Volgograd, Haziran 2012
  • 2012'de IUA üyeleri Volgograd'da adil seçimler için düzenlenen bir gösteriye katıldılar.[2] 2013 yılında IUA'dan bir aktivist, Volgograd'daki geniş ailelerin durumundan şikayet eden bir gösterinin ardından Aşırıcılıkla Mücadele Merkezi tarafından gözaltına alındı.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "International Union of Anarchists". 9 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2013. 
  2. ^ "В Волгограде полиция задержала шестерых активистов движения "За честные выборы"". Кавказский Узел. 30 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2019. 
  3. ^ "В Волгограде задержаны активисты "Левого фронта" и "Международного союза анархистов", сообщают очевидцы". Кавказский Узел. Кавказский Узел. 29 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]