Tartışma:Fransa'daki Türkler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Firatlal tarafından 3 yıl önce Nüfus başlığına
Vikiproje Fransa (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fransa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fransa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Fransa Türkleri bayrağı[kaynağı değiştir]

Resim:Fransa Türkleri Fransa Bayrağı.JPG Bu Fransa'daki Türkleri temsil eden resmî bir bayrak olduğunu sanmıyorum, sanırım sadece kişisel bir eserdir. Eğer hiç kimse bunun resmî olduğunu söylemezse, resmi maddeden çıkartacağım. Runningfridgesrule 22:39, 16 Eylül 2008 (UTC)

Fransa Kürtleri[kaynağı değiştir]

bu bölümü sildim81.64.4.97 20:49, 4 Kasım 2008 (UTC)

Fransa Kürtleri maddesi açıldı:) Takabeg ileti 21:42, 4 Kasım 2008 (UTC)
Fransa Türkleri ile Fransa Kürtleri'nin ne alakası var? O zaman Fransa Arapları, Fransa Ermenileri, hatta biraz daha geriye gidip Fransa Çinlileri'ne de bağlantı verelim? Khutuckmsj 13:47, 19 Kasım 2008 (UTC)

Sayfa başlığı değişmelidiR bir milleti ifade ediyorsanız onu sahip olduğu vatandaşlıkla değilde Anadili,Kültürü,Dini yaşadığı veya bağlı bulunduğu Topluma bakmak gerekir Fransa'da Türk vatandaşı sayısı 400-423 bin olabilir peki son 20 yıl içersinde özellikle Fransız vatandaşlığı almış olan Türkler,Fransızmı oldu hayır Fransa vatandaşı oldular yapısal kültürel-anadil ve din unsurlarıyla aynı kaldılar Fransız vatandaşı Türk oldular Franda yaşayan Gerçek Türk nüfusu 600.000-750.000 civarındadır.Türk milleti denilen kavram İçinde Türkmen-yörük-kürt-laz-çerkez-boşnak-azeri-arnavut-tatar-arap ve diğer gurupların bir araya gelmesiyle tarihi süreçte Din-dil-kültür-kader birliği gibi unsurların en az bir kaç tanesinin birleşimiyle oluşan yapıya Türk milleti diyoruz.Sayfa girişi başlığı Fransa Türkleri olmalıdır Düzeltilmeli!!!!

Fransa , Almanya veya diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan Kürtler sadece Türkiye kökenli değildir,aslına bakılırsa avrupada yaşayan Kürt nüfusu daha çok yaşanan savaşlar olaylar sebebiyle çoğu Irak-iran ve Suriye kökenlidir.Türkiye kökenli olanlar daha çok iltica eden veya yaşanan terör sebebiyle avrupaya yerleşen kürtleri oluşturmaktadır. Fransa Kürtleri denildiğinde Kürtleri Türkiyeye bağlamak olmaz bence genel ortadoğu profili çizilmeli..Avrupadaki kürtlerin belkide % 20 veya % 30 Türkiye kökenlidir.gerisi İran,ırak,suriye gibi ülkelerden gelenlerdir.

Madde başlıkları[kaynağı değiştir]

İran Türkleri, Kaşkaylar, Azeriler v.s. kastediyor yani Türk halkları. Rusya Türkleri de Rusya'da yaşayan Türk halkları. Afganistan Türkleri v.s. de aynı. Vikipedide Almanya Türkleri, Fransa Türkleri kullandığımız zaman Türk halkları değil Türkiye Türkleri dahil edilmektedir. Almanya'daki Türkler, Fransa'daki Türkler mi daha uygun? Yoksa İran Türkleri maddesini İran'daki Türk halkları yapmamız mı daha uygun? Turkic ve Turkish arasında ayrım yapılmamasından kaynaklanıyor. Aslında Turkic için Türkî kullanıyorduk ama ... Takabeg ileti 23:25, 17 Kasım 2008 (UTC)

Madde başlıkları konusu vikipedide yeniden Düzenlenmeli Örnek olarak Fransada yaşayan Türk vatandaşları değil Fransa Türkleri,Almanyada yaşayan Türkler değil,Almanya Türkleri,T.C anayasası gereği yaşayan herkez Türktür ve Türk milleti bir etnik kimliğe dayanmaz herkezi kapsayacak şekilde anlayılmıştır.Türk halklarıyla veya Türki halklarla Türkleri karıştırmaya son verilsin her sayfada buna benzer hatalar var düzenlenmeli

Avrupadaki Türkler, Kürtler[kaynağı değiştir]

Fransa'da yaşayan Türkler ve Kürtler çok yakından ilgili gruplardır. Kültür benzerliği, evlilik v.s. içiçe yaşarlar. Lingua franca Türkiye Tükrçesidir. Tabi istisnalar vardır. Takabeg ileti 13:53, 19 Kasım 2008 (UTC)

Birleştirme[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu madde kaynaksız kısa bir maddedir. Madde kaynaklandırılmadığı ve geliştrilmediği takdirde burdaki bilgiler Avrupa Türkleri maddesine aktarılmalıdır. Takabeg ileti 23:13, 21 Kasım 2008 (UTC)

Katılıyorum. Kısa bir maddedir, geliştirildiği takdirde ayrı madde olabilir belki ama, şu an için Türkler veya Avrupa Türkleri maddelerinden birinin içinde olmasında yarar vardır. --M. M. ileti 23:16, 21 Kasım 2008 (UTC)
Birleştirelim gitsin. Khutuckmsj 00:27, 22 Kasım 2008 (UTC)

Evet birleştirelim[kaynağı değiştir]

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yurtdışı İşçi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmî verilere göre, 31 Aralık 2006 tarihi itibarıyla Belçika'da 423.471 Türkiye Cumhuriyeti uyruklu vatandaşlar yaşamaktadır.[1]

Anladığım kadarıyla Fransa'da yaşayan Türk vatandaşları ile ilgilidir. Takabeg ileti 06:28, 8 Haziran 2010 (UTC)

Not[kaynağı değiştir]

Takabeg !!![kaynağı değiştir]

Fransada yaşayan türk vatandaşları diye yazılmış başlık. bir sayfada sen açmışsın fransa kürtleri diye madem ayrım yapıyorsun türk vatandaşı olarak görmeyip kürtlere yeni bir sayfa açıyorsun o zaman başlığıda düzeltmen gerekmiyormu!!!

Fransa Türkleri olarak Tarafsız bir bakış açısı olması gerekli.

Türk nüfusu[kaynağı değiştir]

Fransada yaşayan Türk nüfusu sayfada belirtilen Türk vatandaşlığı nüfusunun bir hayli üzerindedir.

Fransa vatandaşlığı alan Türklerle Birlikte Fransada yaşayan Türk nüfusunun 600 bin ile 750 bin arasında olduğu bir çok kaynakta mevcuttur.

Fransadaki Türk Tarihi[kaynağı değiştir]

1970 Çok geç bir tarih, Osmanlıdan beri Paris Türk halkının gözünde ideal bir şehirdi, Jöntürklerin en büyük sığınıydı. Victor Hugo 'Notre Dame'ın Kamburu' Eserinde Paris şehirinin bir mahallesinde Türklerin, arapların ve afrikalıların yaşadığından söz etmekte...

Nüfus[kaynağı değiştir]

İngilizce Vikipedideki nüfus ve buradaki nüfus çok farklı neden düzeltmiyorsunuz? Firatlal (mesaj) 14.13, 21 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

@Firatlal yeterli kaynak verildiği sürece herkes katkıda bulunabilir --zemheri 'ye yaz 14.25, 21 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Bu sayfanın ingilizcesinde olduğu için söylemiştim, zaten kesin kaynaklar yok tahminler var. Firatlal (mesaj) 17.33, 21 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla