TED Antalya Koleji

Vikipedi, özgür ansiklopedi
TED Antalya Koleji
SloganTED'li olmak ayrıcalıktır!
Kuruluş2005
ÜlkeTürkiye
ŞehirAntalya
MüdürHakan Çortancıoğlu (2021)
Yabancı dil(ler)İngilizce, Almanca, İspanyolca

Türk Eğitim Derneği (TED) Antalya Koleji okul öncesi, ilk ve orta öğretim düzeyinde eğitim veren Türk Eğitim Derneği'nin eğitim kurumlarından biridir. TED Antalya Koleji 2005 yılında Türk Eğitim Derneği'nin 20. okulu olarak Şule Uzun ve İzzet Uzun tarafından kurulmuştur. Antalya'nın ilk kampüs okuludur.[1]

Yenilikçi, üretken, bilimsel düşünen, duyarlılık sahibi bireyleri demokratik bir ortamda ve uluslararası standartlarda yetiştirmeyi vizyon olarak benimsemiş modern bir eğitim kurumudur. Okul öncesi, ilköğretim ve lise düzeyinde alanında başarılı öğretmenler bulunmaktadır.

Lise binasında; farklı öğrenme stillerine uygun yüksek teknoloji donanımlı sınıflar, branş derslikleri, bilgisayar laboratuvarı, fizik-kimya-biyoloji laboratuvarları bulunmaktadır.

Yerleşke[değiştir | kaynağı değiştir]

25.000 m² alan üzerine kurulmuştur. Okulun kampüsü fiziki, teknolojik, sosyal ve sportif olanakları karşılayacak alanlarla donatılmıştır. Kampüste 100 öğrenci kapasiteli okul öncesi, 450 öğrenci kapasiteli ilkokul, 450 öğrenci kapasiteli ortaokul ve 450 öğrenci kapasiteli lise binası bulunmaktadır.[2] Okulun yarı olimpik yüzme havuzu, spor salonu, halı saha gibi sportif faaliyetlere uygun spor tesisleri bulunmaktadır.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TED Antalya Koleji – TED ANTALYA KOLEJİ". 30 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2021. 
  2. ^ "Fiziki Yapı – TED ANTALYA KOLEJİ". 28 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2021. 
  3. ^ "Spor Tesisleri – TED ANTALYA KOLEJİ". 30 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2021.