Oyun motorları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Oyun motoru denilen çeşitli araçlar, oyun yapımcılarının kolay ve hızlı bir şekilde, sıfırdan başlamak zorunda kalmadan, bir oyun yapabilmelerini sağlar.

Açık kaynak kodlu oyun motorları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana programlama dili Bağlayıcılar Ana platform Çoklu platform? SDL? Betik dili
Aleph One C Yok Mac OS Evet Evet Lua, Marathon Biçimlendirme Dili
Axiom Engine C# Yok Windows Evet Evet Dynamic Language Runtime
Skylight C# Yok Windows Hayır Hayır C#
Allegro oyun programlama kütüphanesi C Ada, C++, C#, D, Lisp, Lua, Mercury, Pascal, Perl, Python, Scheme Windows Evet Evet Yok
Blender3D C++ Python Windows Evet Hayır Python
Box2D C++ Java, ActionScript, C#, JavaScript, D, Python, DarkBasic, Lua Windows Evet Hayır Yok
Build engine C Yok DOS Hayır Hayır Yok
ClanLib C++ Yok Unix Evet Evet Yok
Crystal Space C++ Python, Perl, Java Windows Evet Evet Yok
Cube C++ Yok Windows Evet Evet Yok
Cube 2 C++ Yok Windows Evet Evet Yok
DarkPlaces C Yok Windows Evet Evet Yok
Delta3d C++ Yok Windows Evet Hayır Python
Doom engine C Yok DOS Evet Hayır Yok
DXFramework C++ Yok Windows Evet Hayır Python
Exult C++ Yok Unix Evet Evet Yok
Game Blender C++ Yok Linux Evet Hayır Python
Genesis3D C Yok Windows Hayır Hayır Yok
Genesis Device Object Pascal Yok Windows Hayır Hayır Pascal Script
Glest C++ Yok Windows Evet Hayır Lua
id Tech 2 C Yok Windows Evet Hayır Yok
id Tech 3 C Yok Windows Evet Hayır Yok
ika C++, C# Yok Windows Evet Hayır Python
ioquake3 C Yok Windows Evet Evet Yok
Irrlicht Engine C++ Java, Perl, Ruby, Python, FreeBASIC, Lua, Delphi, Game Maker Windows Evet Evet Squirrel
jMonkeyEngine Java Yok Yok Evet Hayır Yok
Jogre Java Yok Yok Evet Hayır Yok
Lightweight Java Oyun Kütüphanesi Java Yok Yok Evet Hayır Yok
LÖVE C++ Yok Windows Evet Evet Lua
Nebula Device C++ Python, Java Windows Evet Hayır Lua, Tcl/Tk
Novalis Engine C++ Yok Windows Evet Evet Yok
OGRE C++ PureBasic Windows Evet Evet Ogre komut dili
OpenSceneGraph C++ Yok Windows Evet Hayır Yok
ORX C Yok Windows Evet Evet Yok
Panda3D C++ Python Windows Evet Hayır Python
Quake engine C Yok DOS/Windows Evet Hayır Yok
PLIB C++ Yok Windows Evet Evet Yok
Retribution Engine C++ Yok Windows Hayır Hayır Yok
Second Life C++ Yok Windows Evet Hayır Yok
Sphere C++ Yok Windows Evet Hayır JavaScript
Spring C++ Yok Windows Evet Hayır Lua
Stratagus C Yok Linux Evet Evet Lua
Troll2D C++ Yok Windows Evet Evet Yok
Verge 3.2 VC Yok Windows Evet Evet Lua, VergeC
Xilon Engine II Visual Basic .NET Yok Windows Hayır Hayır Yok

Ücretsiz oyun motorları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu oyun motorları ücretsiz olarak kullanılabilirler, fakat kaynak kodları erişime açık değildir. Bu oyun motorlarının çoğu, ücretsiz bir versiyonlarını da sunan ticari ürünlerdir:

Ticari oyun motorları[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunlar ve kullandıkları oyun motorları[değiştir | kaynağı değiştir]

Fps Creator

Oyun Motorları Tablosu
Oyun motoru Oyunlar Yapımcı şirket
Nel
3d MMORPG Oyun Motoru
Ryzom
The Saga of Ryzom
Nevrax
Alamo Empire at War
Forces of Corruption
Universe at War: Earth Assault
Petroglyph
Anvil Assassin's Creed II
Prince of Persia: The Forgotten Sands
Assassin's Creed: Brotherhood
Assassin's Creed: Revelations
Tom Clancy's Rainbow 6: Patriots
Ubisoft
Anvil Next Assassin's Creed III Ubisoft
BigWorld Twin Skies
Stargate Worlds
Meteor Games
Cheyenne Mountain Entertainment
CryEngine Far Cry
Aion: The Tower of Eternity
Crytek
NCsoft
CryEngine 2 Crysis Crytek
CryEngine 3 Crysis 2 Crytek
Dunia Engine Far Cry 2 Ubisoft Montreal
Essence Engine Company of Heroes
Opposing Fronts
Warhammer 40,000: Dawn of War 2
Relic Entertainment
Gamebryo Dark Age of Camelot
The Elder Scrolls IV
Fallout 3
Mythic Entertainment
Bethesda Softworks
Bethesda Game Studios
GoldSrc Half-Life
Gunman Chronicles
Valve
Rewolf Software
Hedgehog Engine Sonic Unleashed SEGA, Sonic Team
HeroEngine Hero's Journey
Star Wars: The Old Republic
Simutronics
id Tech 4 Doom 3
Quake 4
Prey
Enemy Territory: Quake Wars
Wolfenstein
id software
Raven Software
Human Head Studios
Splash Damage
Infernal Engine Ghostbusters: The Video Game
Mushroom Men: The Spore Wars
Bass Pro Shops: The Strike
Roogoo: Twisted Towers
Terminal Reality
Threewave Software
Escalation Studios
Streamline Studios
Namco Bandai Games
Red Fly Studio
Wideload Games
Piranha Games
SpiderMonk Entertainment
High Voltage Software
Infinity Engine Baldur's Gate
Baldur's Gate II: Shadows of Amn
Planescape: Torment
Icewind Dale
Icewind Dale II
Bioware
Black Isle Studios
Iron Engine Sins of a Solar Empire Ironclad Games
Nebula Device 3 Drakensang: The Dark Eye
Neon Engine Operation Flashpoint 2: Dragon Rising
Race Driver Grid
Codemasters
PhyreEngine
RAGE Midnight Club: Los Angeles
Grand Theft Auto IV
Rockstar Games Presents Table Tennis
Red Dead Redemption
Rockstar Games
Riot Engine Drakan: Order of the Flame
Drakan: The Ancients' Gates
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
The Suffering
The Suffering: Ties That Bind
Surreal Software
RPG Maker VX Eternal Eden
Deadly Sin
Eternal Twilight
Dawn's Light
Hero's Tale: Enhanced Edition
Blossomsoft
Deadly Sin Studios
John Wizard Games
Oliveair Games
RPG Maker XP Aveyond
Dark Souls
Millennium: A New Hope
Laxius Force
3 Stars of Destiny
Kara's Quest
Bipo: Mystery of the Red Panda
Amaranth Games
Warfare Studios
Aldorlea Games
Red Panda Games
SAGE engine Red Alert 3
Generals
Tiberium Wars
The Battle for Middle-earth II
EA Los Angeles
Scimitar Assassin's Creed
Prince of Persia
Ubisoft
Silent Storm engine Silent Storm
Silent Storm: Sentinels
Hammer & Sickle
Night Watch
Day Watch
Heroes of Might and Magic V
Jagged Alliance 3 (yapım aşamasında)
Nival Interactive
Source engine Half Life 2, Team Fortress 2, Portal, Left 4 Dead, Left 4 Dead 2
Vampire: The Masquerade – Bloodlines
Sin Episodes
Dark Messiah of Might and Magic
Zeno Clash
Valve
Troika Games
Ritual Entertainment
Arkane Studios
ACE Team
TGEA Marble Blast Ultra
Fallen Empire: Legions
Dreamlords
Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness
GarageGames
Lockpick Entertainment
Hothead Games

FXLabs Studios
Unity Cartoon Network Universe: FusionFall
Tiger Woods PGA Tour Online
GooBall
Global Conflicts: Palestine
Off-Road Velociraptor Safari
WolfQuest
Cartoon Network
Electronic Arts
Over The Edge Entertainment
Serious Games Interactive
Flashbang Studios
Eduweb
Unreal Engine 2.x Exteel
The Chronicles of Spellborn
Unreal Tournament 2004
NCsoft
Spellborn International
Epic Games
Unreal Engine 3.x Batman: Arkham Asylum
BioShock, Borderlands
BlackSite: Area 51
Gears of War
Gears of War 2
Unreal Tournament 3
Rainbow Six Vegas
Lost Odyssey
Mass Effect
The Last Remnant
Eidos Interactive
2K Games
Midway Games
Epic Games
Epic Games
Epic Games
Ubisoft
Mistwalker
BioWare
Square-Enix
X-Ray Engine S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat
GSC Game World

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]