Kullanıcı mesaj:Yagmurlukorfez/İleti Arşivim 2014

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selam mavrikant. osetler maddesini de kontrol eder misin? Ayrıca Usun (çok uzun zamandır bekliyor) ve Hazar Kağanlığı, Kırgızlar gibi maddeleri de vaktin olunca kontrol edersen iyi olur. Devriye yetersizliğinden askıda kalıyorlar sürekli, ben de görmüşken senden rica edeyim dedim. Kolay gelsin. Yagmurlukorfez (mesaj) 16:43, 17 Nisan 2014 (UTC)

Selam, tüm değişikliklerinizi onayladım. Bir an önce devriyelik şartlarınızı sağlamanız dileğiyle. Kolay gelsin. --Mavrikantmsj 17:03, 17 Nisan 2014 (UTC)

Teşekkürler. size de.Yagmurlukorfez (mesaj) 17:10, 17 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba; değişikliklerinizde size yardımcı olmak istediğim bir nokta var. Etiket eklerken ({{taraflı , {{yanlış ...) tartışma sayfasında etiketi eklemenize sebep olan bölümden bahsediniz. Aksi takdirde o etiket çıkartılabilir. --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi|ileti| 17:07, 17 Nisan 2014 (UTC)

Uyarı için teşekkürler. Tartışma sayfasında belirteceğim. İyi çalışmalar. Yagmurlukorfez (mesaj) 17:10, 17 Nisan 2014 (UTC)

merhaba sanırım bu kez her şeyi doğru yapıyorum. Bu hafta buraya bakma fırsatım olmadı çünkü okulda sınavlarım ve sunumlarım vardı. Metni inceledim ama çevirebilir miyim pek bilemedim. Maalesef benim için zor bir konu ama acelesi yoksa parça parça ekleme yapabilirim. Bu arada daha önce yaptığım çeviriyi yayımlayamadım. Sanıyorum ALmanca siteye düzeltme yapmışım. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Sevgilerimle Leyla Aylin Leyla Aylin (mesaj) 18:58, 18 Nisan 2014 (UTC)LeylaAylin

Anladım, önemli değil. Makalenin acelesi yok. Sanırım tarihçesini çevirebilirseniz yeterli olacaktır. Daha önce çevirmeye çalıştığınız maddenin linkini yollarsanız yardımcı olabilirim. Sevgiler.Yagmurlukorfez (mesaj) 19:09, 18 Nisan 2014 (UTC)

https://de.m.wikipedia.org/wiki/Spezial:Mobiler_Unterschied/129009865...129413131 link bu ama sanırım bu çeviriyi bitirdiğim link değil. Çok karışıktı da orası :)) madde vinzenz lachner. Sorunum Türkçe maddesi açılmamış konuları nasıl çevirip yayımlayacağımı bilmemem aslında, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. :) Usun maddesini birebir çevirebilirim Almancadan ama konuya hakim olmadığım için ne derece doğru olur bilemiyorum. Mesela dilleri ile ilgili bile çok farklı iki metinde yazanlar. O yüzden cesaret edemiyorum açıkçası. Leyla Aylin (mesaj) 16:46, 21 Nisan 2014 (UTC)LeylaAylin

Tekrar merhaba :) Usun maddesinde "Geschichte" başlığı altındaki "Vor der Han-Zeit, Ahnenlegende der Wusun, Diplomatische Beziehung mit Han, Bündnis mit Han, Vasall der Han ve Untergang" bölümlerini çevirirseniz yeterli olacaktır. Bu bölümleri siz çevirince ben kontrol edebilirim. Diğer sorunuza gelirsek; sağ üstteki "ara" bölümüne çevirmek istediğiniz maddenin adını yazın. Türkçesi varsa çıkacaktır. yoksa örneğin şöyle bir yazı çıkacaktır. Kırmızı linkin üzerine tıkladığınızda yazma sayfası gelir. Ansiklopedik bir dille, vikipedi kuralları çerçevesinde referanslarınızı da ekleyerek yazabilirsiniz.

Sayfa yazmadan önce okumanızda fayda var:

İyi niyet varsayın[kaynağı değiştir]

Merhaba Yagmurlukorfez/İleti Arşivim 2014; Lütfen değişiklik yaparken "vandalizm" olması konusunda emin değilseniz iyi niyet varsayarak farklı bir açıklama yapınız. Bu kişisel bir tavsiyedir. Bu sayede kullanıcılarla daha rahat iletişim kurabilirsiniz. --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi|ileti| 19:19, 18 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Kullanıcı yaptığı değişiklik savaşı için şikayet edilmiş. Devriyeler tarafından geri alınmasına rağmen ekleme yapıyor. Vandalizm gerekçesi bu yüzden. Yagmurlukorfez (mesaj) 19:25, 18 Nisan 2014 (UTC)

Osmanlı İmparatorluğu[kaynağı değiştir]

Selam. "kaynak belirtilmeli" şablonu eklediğiniz kısım "kanıtlanabilir" değildir ve aksine görüşler bulunmaktadır. Bu kısmı maddeye eklemeniz maddeyi taraflı statüsüne taşır. Olası tartışma konusu ve ansiklopedik değer taşımıyor. ilgili kısmın çıkartılması daha uygun. aksi halde ilgili etiketleri ve argümanları yerleştirmek zorunda kalacağım ki bu da madde ile alakasız bir konuya sürüklenecek. Yagmurlukorfez (mesaj) 16:57, 19 Nisan 2014 (UTC)

Öncelikle ben maddeye o ifadeyi "eklemedim". Tarihsel yorumdur. Ansiklopedik olması muhtemeldir sadece kaynak gerektirir. Gerekli etiketleri yerleştirebilirsiniz ama etiketlerin gerekenlerini ihmal etmeyin. Aksi görüşler varsa da belirtilmelidir. Belirtilen fikir destekleyiciler varsa da belirtilmelidir. Tarafsızlık bu şekilde yakalanır. Farklı görüşleri belirterek -kaldı ki devşirme, "imparatorluk" kavramları bilgiyi desteklemekte- tarafsız olabiliriz. Farkına varın; benim değişikliği geri almam farklı bir görüşün de belirtilmesini sağlamak. Eğer aksini savunan kaynaklar varsa iki görüşü de belirterek açıklayın(uygun, konuyu saptırmayan bir bölümde). Böylece tarafsızlık elde edilir. Hala şüpheleriniz varsa tartışma sayfasında tartışabiliriz.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi|ileti| 17:06, 19 Nisan 2014 (UTC)

Şöyle diyelim O zaman: İçerik madde ile alakasız. "tarihsel yorum" olarak tanımlanması yanlış, özgün araştırma niteliğine sahip. İlgili kısma aksi görüşleri belirterek maddenin amacını saptırmak istemiyorum. Yagmurlukorfez (mesaj) 17:11, 19 Nisan 2014 (UTC)

Özgün araştırma ama kaynak ile desteklenebilir. Bu yüzden "olgu" . --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi|ileti| 17:21, 19 Nisan 2014 (UTC)

Özgün araştırmaların vikipedide yeri yoktur tartışma sayfasında nedeni belirtildi. Teşekkürler. Yagmurlukorfez (mesaj) 17:28, 19 Nisan 2014 (UTC)

Evet haklısınız. Politikaya göre bu bir özgün araştırma değil. --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi|ileti| 17:34, 19 Nisan 2014 (UTC)
Vikipedi'ye olan katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Bununla beraber, yaptığınız her değişiklikten sonra "Sayfayı kaydet" butonuna basmaktansa, yaptığınız değişikliklerden sonra "Önizlemeyi göster" butonuna basmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede yaptığınız değişiklikler henüz kaydedilmeyecek ancak siz sayfanın kaydedildiğinde alacağı hâli görebileceksiniz. Bu sayede de son değişikliklerde ve sayfa geçmişinde gereksiz kayıtların oluşmasını engellemiş olacaksınız. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.--Mavrikantmsj 17:32, 19 Nisan 2014 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Uyarı için teşekürler mavrikant. :) farkındayım ard arda 8-9 tane değişiklik biniyor. Çok fazla hata vardı ve geç fark ettim. Ayrıca Osmanlı imparatorluğu değişikliği için tartışma sayfasında da görüşünü belirtirsen sevinirim. iyi çalışmalar. Yagmurlukorfez (mesaj) 17:40, 19 Nisan 2014 (UTC)

Osmanlı imparatorluğu ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi değilim malesef. Cümlenin biraz sorunlu olduğu ortada ama tartışmanız 3. biri fikir belirtene kadar sonuçlanmaycak anlaşılan, sizi tavsiyem biraz beklemeniz. Diğer maddelere katkılarınız devamı dileğiyle. --Mavrikantmsj 18:28, 19 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba; Eğer IRC sayfasına gelirseniz daha rahat konuşabiliriz.Yukarıda şablon mevcut.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi|ileti| 18:59, 19 Nisan 2014 (UTC)

Tartışma (Osmanlı İmp.)[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Konu hakkındaki titizliğiniz için teşekkürler. Konuyu inceledim ve gereken değişiklikler hakkında incelemenizi bekleyen bir sunum ekledim. Lütfen okuyup inceledikten sonra değişikleri gerçekleştirmeyin. Öneri kısmına fikrinizi sunarak destek olabilirsiniz. Sevgiler --K a h v e 6buyrun? 03:39, 22 Nisan 2014 (UTC) [çoklu gönderim yapılmıştır]

Kısa zamanda geri döndüğünüz için teşekkürler. Görüşümü belirttim Yagmurlukorfez (mesaj) 11:09, 22 Nisan 2014 (UTC)

Merhabalar! Burada yapmış olduğunuz değişiklikle ilgili şu ve şu düzenlemeyi yaptım. İçerik incelendiğinde maddenin "İlgisiz Şablon" gerekçesiyle kaldırdığınız {{taraflı}} etiketine ihtiyaç duyduğu görülüyor. Lüfen bu ve benzeri şablonları kaldırmadan önce maddelerde gerekli düzenlemelerin yapılmış olduğuna emin olunuz. "Hatalı Soy ağacı kaldırıldı" gerekçesinde "Hatalı" ibaresiyle şemanın görünümündeki bozukluğu kastediyorsanız; bildiğim kadarıyla bu, benzer şemaların hepsinde yaşanan ve düzeltilmesi gereken genel bir sorun. Soy ağacının içeriğinde bir hata olduğunu kastediyorsanız eğer, kaynak ve/veya açıklama sunarak ilgili düzenlemeleri yapmanız rica olunur. Gerekçe bu ikisinden hangisi olursa olsun, şemayı tamamen silmek sağlıklı bir çözüm değildir. Lütfen, bundan sonraki değişikliklerinizde de bu hususları göz önünde bulundurmaya gayret ediniz. Katkılarınızın devamı dileğiyle. İyi çalışmalar. --WikiBronze [M] 01:54, 23 Nisan 2014 (UTC)

Maddeye eklenen "taraflı" etiketinin nedeni belirtilmemiş. Siz de incelediğinizi ve taraflı bulduğunuzu söylüyorsunuz. Lütfen tartışma sayfasında maddenin hangi kısmını "taraflı" bulunduğunuzu belirtin. ben de bir daha ki sefere düzenleme yapmadan önce gerekçeleri dikkate alırım. Nedeni belirtilmeden konulan etiketlerin niçin orada olduğunu bilemem. Sadece benim için değil, her kullanıcı için geçerli. Bu sorumluluğu aldığınız için şimdiden teşekkürler. Yagmurlukorfez (mesaj) 02:03, 23 Nisan 2014 (UTC)

Görüş isteme[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Devriyelik başvurularında öncelikli olan, yapılan görüşlerden ziyade kullanıcının katkı geçmişidir. Elbette başvuran kullanıcı hakkında, diğer kullanıcılar yorum yapabilirler ancak, tek tek kullanıcıları gezerek başvuruda bulunduğunu belirtmek ve görüş istemek uygun bir davranış değildir. Bunu ancak kullanıcılar kendi istekleri dahilinde yaparsa uygun düşer. Tekrar etmeyeceğinizi umuyorum.. --Théoden ileti 13:18, 25 Nisan 2014 (UTC)

Uyarı için teşekkürler. Yanlış anlaşılmış galiba. İzlenimler referans alınmıyorsa tamamdır. Kolay gelsin.Yagmurlukorfez (mesaj) 13:20, 25 Nisan 2014 (UTC)

Selam rapsar. Düzgün Baba maddesini tekrar bir kontrol eder misin? yorum içeren/taraflı kısımları mevcut ve maddenin kayda değerliğine dair gösterilen kaynaklar özgün araştırma niteliğinde. Maddenin tartışma sayfasına da yorumunu belirtirsen sevinirim. Yagmurlukorfez (mesaj) 10:41, 25 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. "Kaynakların özgün araştırma olması" diye bir şey yoktur. Özgün araştırma kavramı bu tip yanlış anlaşılmalara yol açıyor, bu sebeple bir müddet önce adının değiştirilmesi dahi önerilmişti hatta :) Kaynakta yazan bir bilgiden yola çıkarak "buraya yazan şahsın" kendi çıkarımını yapmasıdır özgün araştırma. "Çıkarım yapma" olayıdır, tam karşılığı budur aslında. Tartışma sayfasına bakıyorum şimdi.--RapsarEfendim? 14:35, 25 Nisan 2014 (UTC)

Anladım, yalnız tartışma sayfasında da belirttiğim üzere bolca kesinlik içermeyen ve daha çok "kişisel yorum" çizgisinde kalan eklemeler var. Yagmurlukorfez (mesaj) 14:39, 25 Nisan 2014 (UTC)

Merhabalar, tarih konusunda ilginiz olduğunu görüyorum. Ne derece doğru düşünüyorum? K a h v e 6buyrun? 14:52, 25 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Tarihle ilgilendiğim doğrudur. Sizin gibi profesyonel olarak olmasa da bazı konularda belli birikime sahip olduğumu söyleyebilirim. Neden merak ettiniz? Yagmurlukorfez (mesaj) 14:57, 25 Nisan 2014 (UTC)
Tekrar merhaba. Vikiproje:Tarih proje sayfasını yeniden düzenliyorum. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım olacak. Müsaitseniz IRC'ta görüşelim K a h v e 6buyrun? 14:42, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Selam. Ön Bulgarlar maddesinin adını neden proto bulgarlar olarak değiştirdiniz? ön bulgar terimi zaten türkçede aynı anlama geliyor. İlgili kişi maddelerin adlarının hepsini "proto" olarak değiştiriyordu gereksiz yere. Amacı nedir bu değişikliğin? Yagmurlukorfez (mesaj) 20:05, 25 Nisan 2014 (UTC)

Merhabalar. Sanırım, ortada bir yanlış anlaşılma var. 1. Maddeler, kendi adlarıyla kalın harfle başlar ve ardından virgül konulur. Bu maddenin adı zaten Ön Bulgarlar 2- Sayfanın geçmişine bakacak olursanız, benim değişiklik değil; onay verdiğimi göreceksiniz. 3-Sayfayı da ben taşımadım. Kolay gelsin.--i.e.msj 09:12, 26 Nisan 2014 (UTC)

Avarlar maddesinden kategori kaldırma gerekçeniz nedir öğrenebilir miyim? değişiklik özetinde de belirtmemişsiniz. Yagmurlukorfez (mesaj) 17:47, 26 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba Yagmurlukorfez, tabii belirteyim hemen. Türkçe Vikipedi'de kategori kuralları İngilizce ve birçok diğer dillerinkinden farklıdır; eğer kategorinin üst maddesine eklenmesi mümkünse oraya eklenir ve alt madde veya maddelerinde tekrarlanmaz. Bu örnekte de, Avarlar maddesinin dahil olması gereken diğer kategoriler gibi Kategori:Tarihteki Türk halkları kategorisinin de Kategori:Avarlar kategori sayfasında toplandığını görebilirsiniz. Yani Avarlar maddesine Kategori:Avarlar kategorisinin eklenmesi yeterlidir. İyi vikipedi çalışmaları dilerim. iazak (mesaj) 18:00, 26 Nisan 2014 (UTC)

Selam Theoden. Reklam içerikli sayfa bir göz at istersen. İçeriği şimdilik sildim ama...Yagmurlukorfez (mesaj) 23:55, 26 Nisan 2014 (UTC)

Merhabalar, sayfa silindi ve uygun olmayan KA engellendi. Bilgilendirme için teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 23:58, 26 Nisan 2014 (UTC)
Ek olarak: Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği sayfasında kullanıcı kaynakçaya kendi biyografisini eklemiş. Bilmiyorum reklam sayılır mı ya da uyarı falan alır mı bunun için ama yine de bilgin olsun. İyi çalışmalar. Yagmurlukorfez (mesaj) 00:02, 27 Nisan 2014 (UTC)
Uygun olmayan bir değişiklik ancak, ilk kez gerçekleştirildiği için deneme olarak yorumlayabiliriz. Şimdilik hoşgeldin mesajı yeterli, tekrarı halinde ise uyarı yapılması önemlidir. İyi geceler.. --Théoden ileti 00:11, 27 Nisan 2014 (UTC)
Peki tamamdır. Size de. Yagmurlukorfez (mesaj) 00:14, 27 Nisan 2014 (UTC)

Kayda Değerlik[kaynağı değiştir]

Selam Theoden. Düzgün baba ve Tujik Bava adlı maddeler kayda değerlik kriterlerini taşıyor mu? İkinci madde (henüz onaylanmamış ama) anladığım kadarıyla türkçe değil kürtçe kurallara göre açılmış. Maddeler tek kaynak üzerinden yazılıyor ve içerik tamamen subjektif ve yorum dolu. İçeriğin sahibi kullanıcı:Tarasyani'nin kişisel saldırıları da cabası. Düzgün baba maddesinin tartışma sayfasında konuyu dile getirdim ama bazı konularda hala ısrarcı olunuyor. Son olarak sen de bi kontrol edersen iyi olur.

Ayrıca şikayet sayfasında edilen şikayetlerle biri ilgileniyor mu ya da ilgilenecek mi? Yagmurlukorfez (mesaj) 12:13, 27 Nisan 2014 (UTC)

Merhabalar, açıkçası hiç ilgilenmediğim konulardan ve ilgilenen birilerinin inceleyerek bir sonuca varması daha iyi olur kanısındayım. Eğer uygun olmadıklarını düşünüyorsanız, silinmeye aday gösterebilirsiniz. Böylece tartışılarak bir karara varılır. Şikayet sayfasıyla da vakti olan hizmetlilerimiz dönem dönem ilgilenmektedir. İçeriğine baktığınızda genelde bir hiddetle gelindiği görüldüğünden, bu süreçler de uzayabilmektedir. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 12:27, 27 Nisan 2014 (UTC)

Vikipedi Yönerge[kaynağı değiştir]

Merhaba Theoden. Vikipedi Yönergeleri sayfasında bulunan kendisini "Ortadoğu ve balkanların en seksi erkeği, fordcu Aycan" olarak tanımlayan Kullanıcı mesaj:Saruhan1994'ün kategorilerde yer alması bir hatadan kaynaklanıyor heralde? Yagmurlukorfez (mesaj) 15:59, 30 Nisan 2014 (UTC)

Merhabalar, kullanıcı mesaj sayfasına kategoriyi eklemiş. Geri alınan değişikliğiyle birlikte sorun kalmadı. Bildirim için teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 16:05, 30 Nisan 2014 (UTC)

Düzgün Baba[kaynağı değiştir]

Selam. İlgili sayfada "Kırmancki" dilinin adı Kırmanççadır. Kullanıcı değişiklik savaşı vermekte ısrar ettiği, hizmetlilerimiz de umursamadığı için engelleyemiyoruz maalesef. "Kurmanci" sayfasının ise "kurmançça"ya taşınması isteği hala tartışma aşamasında. Onay yaparken bunu göz önünde bulundurursanız sevinirim. Yagmurlukorfez (mesaj) 20:39, 30 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Öncelikle belirtmeliyim ki, " Kırmançça nizanım " :).
Malum, madde içeriğinde bariz imlâ hataları bulunmakta. Madem ki ilgi gösteriyorsunuz (tşk.), lütfen o eksiklikleri giderdikten sonra haberdar ederseniz, hem kontrolünü yapar ve hem de bu yolla maddeyi daha iyi bir hale getirmiş oluruz diye düşünüyorum. Şimdiden kolaylıklar dilerim..--Eğitmenmahmut msj 21:21, 30 Nisan 2014 (UTC)

İmladan çok yorum içeriği ve Türkçe olmayan sözcükler çoğunluktaydı. Eğer dile hakimseniz maddeyi sizin gözetip kontrol etmeniz daha sağlıklı olur. Yagmurlukorfez (mesaj) 21:51, 30 Nisan 2014 (UTC)

Berkin Elvan[kaynağı değiştir]

Tartışma:Berkin Elvan sayfasında zaten gerekçeyi belirtmiştim bronz. Keşke önce kontrol etseydin. Kategoriyi geri kaldırıyorum. Bir İtirazınız var mı bu konuda? Yagmurlukorfez (mesaj) 16:30, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Özür dilerim, inceleme bekleyen sayfalardan baktığım için tartışma sayfasına yazdığınızı fark etmedim kusura bakmayın. Genelde, madde içeriğinde tartışma sayfasıyla bağlantılı değişiklik yapıldığında değişiklik özetinde belirtildiği için ihtimal vermedim. Fakat durum böyle olsa dahi, söz konusu değişikliğin tartışma yapıldıktan ve bir karara varıldıktan sonra yapılması daha uygun olacaktır. İyi çalışmalar. --WikiBronze [M] 00:15, 4 Mayıs 2014 (UTC)

Selam, güzel Pazarlar. Açıkçası o tablodaki bilgiler hiç ilgilenmediğim bir konu, madde sayısının kaç olduğunun benim için hiç bir önemi yok. Bu nedenle tabloyu güncelleme isteğim de olmuyor. İyi vikiler. Sadrettin mesaj 07:32, 4 Mayıs 2014 (UTC)

Tekrar selam. Size de. Bir yolu yok mu yani bu sayıları güncelleyebilmenin? Yagmurlukorfez (mesaj) 08:55, 4 Mayıs 2014 (UTC)

Madde sayısı[kaynağı değiştir]

Tuvaca Vikipedi sürümüne şu listede yer verilmemiş. Madde sayısına göre Vikipedi şablonu ise en büyük 20 viki sürümünü içeriyor. Türkçe 29. sırada. --Superyetkinileti 16:29, 4 Mayıs 2014 (UTC)

Evet, madde sayılarını güncellemek için o sayfadaki çizelgeyi kullanıyoruz. --Superyetkinileti 16:39, 4 Mayıs 2014 (UTC)
Peki öyleyse tamamdır. Güncelleme ile de ilgilendiğiniz için teşekkürler. Yagmurlukorfez (mesaj) 16:48, 4 Mayıs 2014 (UTC)

Selam theoden. Kullanıcı:Erdem9+6'ın Adalet ve Kalkınma Partisi başlığındaki değişikliklerine bir göz atar mısın? içeriği boşaltıyor. Yagmurlukorfez (mesaj) 22:30, 6 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba, vandalist değişiklik geri alındı. Siz de kullanıcıyı uyarmışsınız. Tekrarı halinde gereken yapılacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 22:41, 6 Mayıs 2014 (UTC)

Yararlı katkılarınızı sürdürmeniz durumunda, yapacağınız yeni bir başvuru olumlu sonuçlandırılacaktır. İyi vikiler. --Superyetkinileti 17:51, 11 Mayıs 2014 (UTC)

Akademik kaynakları konu alan bir Google araması yapmak yeterli olacaktır. --Superyetkinileti 15:39, 17 Mayıs 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Anti-Vandalizm Yıldızı
Merhaba;

Öncelikle beni uyardığınız için ederim. Ben çok uzun yıllardır Wikipedia'dan bilimsel bilgileri alan ve bunları günlük yaşantımda kullanan bir kullanıcıyım. Fakat yazarlık konusunda acemi olduğum için sanala olarak neyi nereye koyacağımı, nasıl bir değiştirme tarzına sahip olacağım hakkında biraz bilgiye ihtiyacım olduğunu düşünmekteyim.

Ayyıldız Tim sayfasında gördüğüm propaganda dilini bilimsel bir şekle sokup düzeltmek istediğim için bu sorun ortaya çıkmıştır.

Nasıl yapıcı bir değişiklik yapacağım hakkında bilgi verir iseniz sevineceğim, çünkü gerçekten Wikipedia'da bir çok propaganda dili kullanarak verilen yanlış bilgiler bulunmaktadır. Bunları düzeltme yoluna gideceğim için bu vereceğiniz bilgiler benim için önemli olacaktır.

Yaptığınız uyarı için teşekkür ederim ve yapıcı olduğunu bilmenizi isterim, fakat doğru yönde kullanmak adına bana tavsiye verir iseniz çok sevineceğim.

Örneğin Ayyıldız Tim hakkındaki yazının son hali bu, bunu nasıl yapıcı bir şekle büründürebilirim, yardımcı olursanız yapacağım diğer düzeltmelere de bir ışık tutacağından emin olabilirsiniz.

Teşekkür ederim.

Yazı son hali;

Ayyıldız Tim, 2002 yılında Yeni Zelanda'da kurulan ve Türkiye'de faaliyette olan, kendisini milliyetçi ve Atatürkçü olarak tanımlayan bir hacker grubudur.

Grup, ismini Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı'nın internet sitesini hackleyerek adını duyurmuştur. Günümüzde Gezi Parkı eylemlerine karşıt tavır takınması ve RedHack ve Anonymous adlı hack örgütlerine olan karşıtlığı ile adından sıkça söz ettirmiştir. Grup kendilerini Türkiye'yi gelecek sanal tehditlerden korumak ve cevap vermek için toplanmış sanal dünyanın askerleri diye tanıtmaktadırlar. Bu kapsamda incelendiğinde grup; Türkiye'ye gelecek sanal tehditleri milliyetçilik düşüncesi ile birleştirdiğinden dolayı milliyetçi olmayan gruplar tarafından eleştirilmektedir.

Grubun sloganı Mustafa Kemal Atatürk'ün "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır." sözüdür. "Vatan" ve "Vatandan doğan kutsal görev" düşüncesini kendine rehber edinen grup, bu bağlamda incelendiğinde pek çok sol ideolojiyi (sosyalizm, komünizm, sosyal demokrasi, marksizm gibi) eleştirmektedir. Buna benzer uygulamalar fiili bir şekilde Adolf Hitler'in Nazi Almanyası'nda görüldüğünden dolayı bazı kesimler tarafından Neo-Nazi suçlaması getirilmektedir.

Ayyıldız Tim; dünyadaki bir çok antikomünist yapıya benzer olarak Soğuk Savaş'ın antikomünist psikolojik harp tekniklerini kullanmaktadır. Bu bağlamda bu sanal örgüt sağ ideoloji kapsamında incelenir.

Grup hakkında yazılmış "Kim bu Ayyıldız Tim?" isminde bir tanıtım/propaganda kitabı bulunmaktadır. Ahmet Turhan (mesaj) 16:05, 18 Mayıs 2014 (UTC)

Ben bu okudum ve güliyorum :)

Sultanzade Civankapıcıbaşı Mehmed Paşa yaklaşık 1603 tarihinde doğmuştur. Babası Damat Rüstem Paşa'nın torunlarından olan Abdurrahman Bey'di. Annesi Ayşe Hanım Sultan Cığalzade Sinan Paşa'nın kızıydı. Babasının Osmanlı hanedanına yakın bağlantısı nedeni ile "Sultanzade" lakabı ile anılmıştır. Sarayda Enderun'da eğitim gördükten sonra genç yaşta iken Sultan II. Osman'ın Lehistan seferi sırasında kapıcıbaşı olup saraydan çıkmıştır. Bu nedenle "Civankapıcıbaşı" adıyla şöhret yapmıştır

Siz türkler Tarihi bilinmiyor...hic bir biliyor :)

sultanzade ne demek? bu mu? Babasının Osmanlı hanedanına yakın bağlantısı nedeni ile "Sultanzade" lakabı ile anılmıştır. Muhaaaa

Hayret

ayse hanimsultan hangi Padisahin Torunu?

Hanimsultan siz bilyiorusnuz ne demek?

Bu ne cüret...siz vikipedia türkler köylüler baska yok

Öncelikle yazdıklarınızdan bir anlam çıkarmak çok zor. Türkçe konuşamıyorsunuz ve ne demek istediğiniz net olarak anlaşılamıyor. Bir hata olduğunu düşünüyorsanız bunu ilgili maddenin tartışma sayfasında, uygun ve anlaşılır bir dille belirtin. Yagmurlukorfez (mesaj) 16:33, 18 Mayıs 2014 (UTC)

Selam theoden. Ateizm sayfasındaki son değişiklik için 3. görüş belirtir misin? teşekkürler.Yagmurlukorfez (mesaj) 20:05, 18 Mayıs 2014 (UTC)

Merhabalar, konuyla ilgili olan arkadaşlarımız tartışmaya müdahil olarak, bir sonuca varılmasında eminim yardımcı olacaklardır. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 20:43, 18 Mayıs 2014 (UTC)

Kişinin Kürt olduğuna dair bilgileri reddetmeniz (düşünceniz bu yöndeyse) sadece sizi ilgilendirir. Bunu ansiklopediye yansıtmamanız gerekiyor. Buna dair maddenin tartışma sayfasında yapılmış tartışmalar bulunuyor. Orayı okuyabilirsiniz. -esc2003 (mesaj) 14:21, 22 Mayıs 2014 (UTC)

Selahaddin Eyyubinin "kürt" kökenli olması Eyyubileri bir kürt devleti yapmıyor. Eyyubiler hiçbir yerde kürt devleti olarak geçmiyor. İlgili sayfayı da okuyun. Lütfen değişikliği geri almayın. Yagmurlukorfez (mesaj) 14:23, 22 Mayıs 2014 (UTC)
Konunun devletin Kürt olup olmamasıyla ne ilgisi var? Kürt tarihinde yeri var mı yok mu? Nasıl mantık yürütüyorsunuz bilmiyorum. Fakat yaptığınızın vandalizm olduğunu söylemeliyim. Değişikliğinizi lütfen geri alınız. --esc2003 (mesaj) 14:27, 22 Mayıs 2014 (UTC)
Vandalizm'in ne olduğunu tekrar gözden geçirin. Kürt tarihi'nde Selçukluların, Osmanlıların da yeri var. Selçuklu, Osmanlı eserlerini de ekleyelim mi Kürtler başlığına? Mantıksız davranıyorsunuz. Eğer bunun bir gerekçe olduğunu düşünüyorsanız sayfanın tartışma sayfasında belirtin. Aksi halde maddenin tarafsızlığı şüpheli konuma giriyor. Yagmurlukorfez (mesaj) 14:38, 22 Mayıs 2014 (UTC)
Görselin bulunduğu bölümde yer alan içerikte,
...Bazı Atabeylerin, özellikle de Atabey İmameddin Zengi'nin fetihleri ve gerek Kürtlere karşı gerek Kürtlerle birlikte giriştiği çatışmalar Kürt tarihi ve coğrafyanın şekillenmesinde önemli bir yer tutmuş, genel olarak bölgedeki Türkler ile Kürtlerin ilişkileri gelecek dönemlerde sıcaklığını ve önemini korumuştur. Nitekim, Kürt kökenli olduğu sağlam kanıtlara dayanan Eyyûbî hanedanlığı ortaya çıktığında ve zaman içerisinde köklü Türk toplulukları Eyyûbî tebasına dahil olsalar da kendi topraklarında hükmetmeye devam etmişlerdir; Zengîlerin Musul'daki hâkimiyeti buna örnek gösterilebilir. Özellikle Mısır ve Suriye'de aktif olan Eyyûbîlerin ordusunun çoğunluğu Türklerden oluşmaktaydı. Bu durum hanedanlığın Kürt kimliğini azaltmasa da hanedanlıkla Kürt grupların her daim ortak yolda yürüdükleri de söylenemez, hanedanın tarihi boyunca çeşitli önemli noktalarda bazı Kürt gruplarının hanedana karşı çıktığı da bilinmektedir; örneğin kendisi de Kürt kökenli olan Selahaddin'in tahta çıkmasına çeşitli Kürt gruplar karşı çıkmıştı. Kuzey Afrika, Arabistan, Suriye ve Mezopotamya'daki önemli ve birçoğu başarılı fetihler sonrasında hâkimiyetini genişleten Eyyûbîler, Selahaddin'in ölümünden sonra hanedanlığın merkezî bir yönetimden uzak olan farklı özerk bölgeleri tek bir sultanlık altında birleştiren sistemi sonucu sorunlar yaşanmış, saltanat kavgaları baş göstermiş, farklı güçlerin ortaya çıkışı, örneğin Harezmşahların doğudaki yükselişi, daha sonra Yemen'in kaybedilmesi, Mısır-Suriye yönetimsel ihtilafı ve ayrışması gibi durumlar sonucu hanedanlığın gücü ve etkisi gittikçe azalmış, Memlüklerin yükselişi ve Mısır'ın düşmesiyle hanedanlık çöküşe geçmiştir...
diye yazıyor. Belli ki hiç okumadan kendi görüşünüzden hareketle görseli kaldırma yoluna gittiniz. Birden fazla medeniyetin etki ettiği eserler, devletler vesaire ilgili maddelerde yer alamayacak mı? Değişikliği geri almanızı son kez rica ediyorum. -esc2003 (mesaj) 14:38, 22 Mayıs 2014 (UTC)
Araya girdiğim için özür dilerim fakat birbirinizi değil içeriği eleştirerek, nezaket dahilinde tartışmanızı rica ediyorum.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti# 14:46, 22 Mayıs 2014 (UTC)

Konuyu tartışma sayfasına taşıdım. Herhangi bir değişiklik yapmadan orada görüşlerinizi belirtin lütfen. Değişiklik savaşına girmeden, verilen karara göre bir sonuca varırız.Yagmurlukorfez (mesaj) 14:54, 22 Mayıs 2014 (UTC)

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Selam Theoden. Şu kullanıcıyı da kontrol eder misin. Kullanıcı mesaj:Serenayfan Yagmurlukorfez (mesaj) 14:16, 24 Mayıs 2014 (UTC)

Merhabalar, eğer kişinin soyadı ile birlikte alınsaydı, tedbir amaçlı olarak engellemek gerekebilirdi ama bu haliyle kalmasında bir sakınca yok gibi. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 14:33, 24 Mayıs 2014 (UTC)
Aslında değişikliklerinden de anlaşılıyor kast edilen ama yine de sıkıntı olmaz diyorsanız, peki. Kolay gelsin.Yagmurlukorfez (mesaj) 14:35, 24 Mayıs 2014 (UTC)
Evet, zaten değişikliklerinden kimin hayranı olduğunu çözebildim. Bu konuyla ilgili politikamızda bir kural yok. Eğer bu ismin sonuna, hakaretamiz ifadeler ya da bir önceki mesajımda belirttiğim gibi kişinin soyadı eklenseydi engelleme yapılırdı ama bu haliyle sakıncalı durmuyor. Tekrar iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 14:41, 24 Mayıs 2014 (UTC

"Telif hakkı ihlali" yapılan kısım neresi rapsar? bütün değişikliği geri almışsınız. Yagmurlukorfez (mesaj) 08:14, 6 Haziran 2014 (UTC)

Şu 1, şu 2, şu da 3.--RapsarEfendim? 08:40, 6 Haziran 2014 (UTC)
Maddenin sizin aldığınız revizyonu(eski hali) tek kaynaktan doğrudan kopyala yapıştırmaydı. Benim yaptığım kaynak sayısını çoğaltıp kopyalayıp yapıştırılan kısmı düzeltmekti. (farklı ifadelerle). İnternette yayınlanan makaleler kaynak için kullanılabilir ki burada sayısız maddede kullanıldı/mış. Orada herhangi bir "telif hakkı ihlali" göremiyorum.Yagmurlukorfez (mesaj) 09:35, 6 Haziran 2014 (UTC)
Aynen kopyala-yapıştır yapmışsınız yukarıda verdiğim ifadeleri. Başka ifadeler de var. Şu sayfayı okumanızı tavsiye ederim naçizane. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:50, 6 Haziran 2014 (UTC)
İçeriği tekrar gözden geçireceğim. Düzenleme yaparım. Sizden de "naçizane" ricam bu tür sıkıntı doğurabileceğini düşündüğünüz maddelerde değişiklikleri tamamen geri almadan önce mesaj atar durumu bildirirseniz daha sağlıklı olur. Ayrıca değişiklikleri kökünden kaldırmaktansa uygun şekilde modifiye etmek her zaman daha iyi bir yoldur. Beni beklemenize de gerek yok. Her neyse, yine de hassasiyetiniz için teşekkürler, İyi günler.Yagmurlukorfez (mesaj) 14:59, 6 Haziran 2014 (UTC)
Günde onlarca değişiklik kontrol ediyorum, bunların da çoğu reddediliyor. Bir devriye olarak kullanıcıları haberder etme gibi bir sorumluluğumuz yok, kaldı ki reddedilince otomatik olarak bildiri gidiyor zaten. Telif hakkı ihlali olduğu bu kadar bariz olan bir konu üzerine konuşacak pek de bir şey yok açıkçası. Tek yapılması gereken telifli içeriğin temizlenmesi ve ihlali yapanların ilgili politika ve yönergeleri okuyarak konu hakkında daha kapsamlı bilgi edinmesi. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:16, 6 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Hizmetli seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 14:55, 12 Haziran 2014 (UTC)