Kullanıcı mesaj:Yabancı/ Arşiv 19

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Tebrik eder, kolaylıklar ve bol sabır dilerim Sabri. --yabancım 21:11, 3 Nisan 2011 (UTC)
Teşekkürler...--вяí¢αи76ileti 21:29, 3 Nisan 2011 (UTC)


Merhaba. kullanıcı adımın bulunduğu sayfanın mümkünse tamamen, mümkün değilse en azından geçmişinin silinmesini istiyorum, fakat bunu nasıl yapabileceğimi de bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler. Bu imzasız yazı Hakan Pazarli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kullanıcı adı uygun değil sanırım. Kumul 15:40, 17 Nisan 2011 (UTC)

Kategori değişiklikleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kategorilerde önemli değişiklikler yaptığınızı farkettim. Örneğin "Kategori:2007'de başlayan ABD televizyon dizileri"ni Kategori:2007'de başlayan ABD dizileri olarak değiştirmişsiniz. Böyle değişikliklerin fikir birliğine dayanması gerekir. Gözden kaçırmış olmam kuvvetle muhtemel, konunun nerede tartışıldığını ve kararın nerede alındığını gösterebilir misiniz acaba? Teşekkürler. --yabancım 09:19, 19 Nisan 2011 (UTC)

Yapılacak değişiklikle ilgili sorun burada bildirdim. Televizyon dizisi maddesi Dizi (televizyon) olarak değiştirilmişti. Bu karar daha öncesinden alındı. Ben yalnızca kategorilerin de bu karara uygun hale getirlmesini sağlıyorum.--ÖzgüRFikiR 09:30, 19 Nisan 2011 (UTC)

MİYANKİSU YABANCI[kaynağı değiştir]

KENDİ KULLANICI SAYFAMDA DEĞİŞİKLİK YAPAMADIM SANIRIM WWİKİDE BÜYÜK DEĞİŞİM OLACAK Bu imzasız yazı Emkartes (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • yeni maddelerde gördüm, Arpa (bitki) maddesi ana sayfaya çıkabilir bi' ara. aklına bulunsun. üşendim öneriler kısmına yazmaya. kolay gelsin. bu arada selam :) --Hedda Gabler 12:51, 25 Nisan 2011 (UTC)
  • Merhaba Ahzaryamed, umarım iyisindir. Günün maddelerini ana sayfaya çıkartırken kırmızı bağlantıları kaldırıyoruz. Bence aynı şeyi GSR'ler için de yapmak gerekir. Çünkü henüz açılmamış maddelere verilen bu bağlantılar ana sayfada güzel görünmüyor. Ne dersin? --yabancım 09:12, 26 Nisan 2011 (UTC)
Merhaba Yabancı. Teşekkürler iyiyim, sen de iyisindir umarım. Haklısın kırmızılıklara yer vermemeye gayret ediyoruz. Ancak eskiden beri bu kırmızılıklara sempatik bakan bir kullanıcıyım :) Çünkü o kırmızıların yeni bir maddenin habercisi olduğuna inanıyorum. Bu nedenle bu konudaki farkındalığım az. Ancak teamülümüz kırmızılara ana sayfada yer vermemek yönünde. Bu nedenle köşeli parantezi kaldıralım.--ahzaryamedileti 11:57, 26 Nisan 2011 (UTC)

Selamlar. Bir ara İstanbul Futbol Ligi maddesini günün maddesi olarak ana sayfaya çıkarabilir misin? Teşekkürler...--Rapsar 21:57, 26 Nisan 2011 (UTC)

Serpil Tamur resmi Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar, öncelikle kolay gelsin. Ben az önce Serpil-Tamur.JPG resmini ekledim. Serpil Tamur sayfasından hatalı adil kullanım olarak kaldırıldı. Acaba bu resmi tam ekran görüntüsü ile yani kırpmadan mı eklemeliydim. Başka dikkat etmem gereken husus var mı? Bilgi verebilirseniz çok sevineceğim. Daha fazla ekran görüntüsü eklemek istiyorum ve size bu nedenle danışıyorum. Teşekkür ederim. Bu imzasız yazı İncelemeelemani (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Afgan Ulusal Ordusu ve Wehrmacht[kaynağı değiştir]

Merhaba, Wehrmacht maddesini ismi anonim bir kullanıcı tarafından Kasım 2010'da Afgan Ulusal Ordusu olarak taşınmış yada yönlendirilmiş. Asıl madde Wehrmacht'tır. Afgan Ulusal Ordusu ismini bu madde üzerinden silebilirmisiniz? Çünkü Afgan Ulusal Ordusu maddesi henüz vikipedimizde yoktur. Bu maddeyi ben oluşturmayı düşünüyorum. İy çalışmalar Totenkopf division 21:01, 1 Mayıs 2011 (UTC)

Bana bir iyilik yapın: Lütfen Ermenistan bayrağı′nı Ana Sayfa′dan kaldırın. ----Cek Li Taranmesaj 12:25, 16 Mayıs 2011 (UTC)

İlginç bir şey[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı. İlginç ve oldukça üzücü bir şey var. Azeriler problemi büyütmeye başladı, kitle haberleşmesinde durumun yayılmasından ve aleyhimize laflar edilmesinden korkuyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:53, 17 Mayıs 2011 (UTC)

Selam Yabancı. Ben bir yardıma ihtiyaç duyurum ( sayfa) Sen benle bağlantı kurabilir misin? Adresim : lusjeune@yahoo.it --Mendilboldum 23:35, 17 Mayıs 2011 (UTC)

Virginia'nın şiiri[kaynağı değiştir]

  • Ama bu haksızlık... Yardım edeceğim deyip arazi olanlara bu kadar da zor görev verilmez ki . Denerim ama ne çıkar bilemedim İyivikiler... [ho? ni!] 11:03, 20 Mayıs 2011 (UTC)

Bart Simpson[kaynağı değiştir]

  • selam yabancı, Bart Simpson'daki kırmızılıklar azaldı kalanlar o kadar da önemli değil bence. ne dersin sma olsun mu? --— heddagabler 11:06, 21 Mayıs 2011 (UTC)

Selamlar sevgili yabancı, en başından tamamen yanlış anlama ihtimalinizi en aza indirgemek adına, Vikipedi'de kendi özfikirlerimi ve değerlerimi azami oranda kısmaya çalıştığımı (yani kıstığımı düşünüyorum, ama beceremiyorsam affola) ve Vikipedi'nin tarafsız anlatımını ve davranış tarzını esas aldığımı bilmenizi isterim. Sadece sayfama yazılan mesajı geri alış sebebinizi merak ettim. Tahminim VP:KSY'de yer alan ifadeler olduğu, yani bu politikayı ihlal eden sözlerin başka bir kullanıcı tarafından kaldırılmasının hoşgörülmesi olduğu. Lütfen doğru düşünüyorsam da hatalı isem de beni bilgilendiriniz. Ayıracağınız vakit için şimdiden teşekkür ederim. --Stultiwikiabana yaz 23:16, 26 Mayıs 2011 (UTC)

Selam Yabancı,
Ana sayfadaki ilk maddenin resmi yanlış olmuş galiba. İyivikiler... [ho? ni!] 10:46, 8 Haziran 2011 (UTC)

  • Selamlar. İstanbul Futbol Ligi maddesinin girişine bir paragraf daha ekledim. Hazır yukarıdakini yaparken o paragrafı da ana sayfaya ekleyebilir misin? İyi çalışmalar.--Rapsar 11:00, 8 Haziran 2011 (UTC)

Bot flag request for PixelBot[kaynağı değiştir]

Hi, please take a look here for one week old bot flag request. Thank you :) --Pixelfire 15:14, 28 Temmuz 2011 (UTC)

Kapatılması gereken başvurular[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı, kapatılması gereken bazı hizmetlilik başvuruları mevcut ve bürokratlar aktif gözükmüyor. Bir bürokrat olarak işe el atmanız dileğiyle, sevgiler. --Duke ϡ»» ileti ^^ 23:15, 2 Ağustos 2011 (UTC)

Teşekkürler ilgilendiğin için, ben de Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu sayfasından şablonları çıkardım. Takım çalışması:P Harika bir gün geçirmen dileğiyle. --Duke ϡ»» ileti ^^ 23:28, 3 Ağustos 2011 (UTC)
Anlıyorum. Teşekkürler bilgilendirme için. --Duke ϡ»» ileti ^^ 12:03, 4 Ağustos 2011 (UTC)

Kullanıcı adı değişikliği[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Yabancı. Ricam, şurada görüldüğü üzere bir ad değişikliği talebim vardı. Uygunsa onaylayabilir misin? Şafak Gündüz 16:46, 4 Ağustos 2011 (UTC)
  • Dediğinizi uyguladım. Teşekkür ederim! Şafak Gündüz 19:51, 4 Ağustos 2011 (UTC)

Tartışmaya Katılın![kaynağı değiştir]

Bu sayfadaki Kukla politikasını okuduktan sonra;
  • politikada anlamadığınız bölümler için lütfen bana başvurunuz.
  • politikayı kavradığınız takdirde topluluğumuz için önem teşkil eden Kukla tartışmasına lütfen katılınız.
  • Politikaların değişebilmesi Vikipedi'nin özgürlüğünün bir kanıtıdır. Sizde bize destek olun ve politikamızı geliştirmemize yardımcı olun!
  • Kukla politikasının getirmiş olduğu cezalardan dolayı Vikipedistler, Vikipedi'ye bir daha katkı yapamamaktadırlar. Lütfen tartışmaya katılın ve yorumunuzu belirtin. Teşekkürler.

--Gktr 20:46, 7 Ağustos 2011 (UTC)

İyi çalışmalar! Türkçe Vikipedi'de olup da İngilizce Vikipedi'de olmayan maddeleri nasıl bulabilirim?--Mustafa Bakacak ileti 14:37, 8 Ağustos 2011 (UTC)

Hizmetlilik oylamaları[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı, sizin de bildiğiniz üzere Vikipedi'de mevcut 3 hizmetlilik oylaması devam ediyor. Oylamalarda dikkat çekici bir şey Amaranth nickli kullanıcının 3 oylamaya da eksi yönde oy vermesi. Kullanıcı, 177 değişikliğe sahip ve ayrıca oylamalarda ortaya çıkan aktif olmayan bir kullanıcı. Bence kullanıcının verdiği oylar geçersiz sayılmalıdır. Ama bir bürokrat olarak oylamaları siz kapatacağınız için olaya sizin müdahale etmeniz ve fikir belirtmeniz daha doğru olur. Sevgiler --Duke ϡ»» ileti ^^ 19:11, 10 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba. Acaba Amaranth'ın oyunun tam olarak hangi politikaya dayanarak geçersiz sayılması gerekiyor? Eğer mesele etkinlik ise, bu şartın içeriği net değil ve buna benzer durumdaki kullanıcıların oyları önceki oylamalarda geçerli sayıldı. Şu anki fikrim geçersiz saymak yönünde değil, ancak tartışmaya açığım. Öte yandan beni daha çok rahatsız eden, hiçbir geçerli gerekçe gösterilmeden kullanılmış oylar. Vakit bulsam, önce o konuyu tartışmaya açacağım. --yabancım 19:16, 13 Ağustos 2011 (UTC)
Herhangi bir politikadan ziyade bürokratın inisiyatifine ve işlevine (VP:B) bağlı bir durum. Tercih meselesi. "Kim etkindir?" sorusu politikanın ilk yazıldığı yıllardan beri çözülememiş ama amacı olası kuklaları önlemek. Amaranth'in katkılarına bakıldığında 5 senelik bir kullanıcı lakin 177 değişikliğe sahip ve bu bir şekilde VP:OY politikasındaki 150 değişiklik sayısını geçmeye yönelik gözüküyor (kesin bir şey diyemeyiz). Kullanıcı 8 Mayıs 2011 günü bir hizmetli oylamasında bir oy kullanmış. Bu oyu kullanmadan önce 150 değişiklik sayısına ulaşmaya çalışmış bir iki gün içinde, vandalizm önleme ve imla hataları düzeltme ile. Daha sonra ufak bir iki değişikliği olan kullanıcı tekrar Ağustos 2011'de ortaya çıkıp tüm hizmetli oylamalarında olumsuz yönde oy kullanılmış. Kullanıcının katkılarına bakıldığında bir kaç ufak imla ve ufak vandalizm düzeltme haricinde PKK ve İmralı Adası gibi tartışmaları içeriklere katkı yapmış. Sonuç olarak herhangi bir şekilde kukla olduğunu söyleyemeyiz. Ama bana ve birkaç kullanıcımıza göre şüpheli görünen bu oyu, bürokrat inisiyatifine göre oyu geçerli veya geçersiz sayılabilir. Duke ϡ»» ileti ^^ 20:03, 13 Ağustos 2011 (UTC)
Olumlu oyların gerekçelendirilmesi olayına gelirsek, hizmetli başvuru sayfasında gerekçesiz oylar kayda alınmayacaktır gibi bir uyarı yazısı yazarsak. Bu uyarı yazısından sonra yapılan oylamalarda bu şekilde bir uygulamaya gidebiliriz. Güzel bir uygulama da olur. Beni de rahatsız eden bir konu. Bir de Seksen iki yüz kırk beş oylamadan çekildi. Oylaması arşivlenebilir. Duke ϡ»» ileti ^^ 20:03, 13 Ağustos 2011 (UTC)
Kuklalığa ilişkin daha somut bir veri (davranışsal iz, vb.) olmadıkça iyi niyet varsaymak durumundayız. Ayrıca tüm bu saydıklarınız kural ihlali de değil. Bu durumda da inisiyatif kullanmak doğru olmaz. Ancak katkılarını inceleyeceğim. Teşekkürler. --yabancım 20:11, 13 Ağustos 2011 (UTC)
Anlıyorum, ilginiz için teşekkürler. Duke ϡ»» ileti ^^ 20:42, 13 Ağustos 2011 (UTC)

Analitik İş Değerlendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili Yabancı. Bir süredir Vecihi Timuroğlu sayfasına isimsiz kullanıcılar saldırılarda bulunuyorlardı. Ben de siliyordum. Şimdi de bana taktılar sanırım. Benim adıma bir sayfa açmışlar, Kibele'de onaylamış. Sonra da bana sataştılar. Kibele'yi uyardım ve sayfayı silmesini istedim. Sayfa silindi. Ben kendi kitabımı Analitik İş Değerlendirme Puan Yöntemi (kitap) çok önceden Wikipedia'ya yazmıştım. Bu kitabın silinmesini de istediler. Kibele de "Kayda Değerlik" etiketini koydu. Sayfanın tartışma sayfasına bir göz atabilir misiniz? Resmen saldırıya uğruyorum. Siz de kanaatinizi belirtirseniz sevinirim. Kitap eğer hakikaten kayda değer durumda değilse, silelim gitsin. Sevgiler--Gemalmazmsj 21:24, 13 Ağustos 2011 (UTC)

Teşekkür ederim.--Gemalmazmsj 12:03, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Vikipedide kişisel yorumlar yasaktır[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bir hizmetli oylamasında doğrudan bir kullanıcıya yönelik olarak şu mesajınızda kullandığınız kimi ifadeler Vikipedi resmi politikalarından VP:KSY, VP:İNOV ve VP:N'nin ihlalidir. Vikipedide kişiler üzerine değil, konular üzerine yorum yapılır. Lütfen kişilere yönelik yorum yapmayınız, kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsayınız ve nazik bir üslup kullanınız. --yabancım 19:39, 13 Ağustos 2011 (UTC)

bu ihlali hangi kullaniciya karsi yaptigim icin yedim simdi buna bir aciklik getirebilirmisiniz? Ve bu oynamada tek kisiye yönelik yorum yapan benmiyim? kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsaymayan tek kisi benmiyim? homonilihlisis benim iyi niyetimi varsayarakmi yorum yapti?--Xberger 22:38, 13 Ağustos 2011 (UTC)
bence söylediginiz dogru degil. homonihilis bana VP:İNOV uygulayarak yaklasmadi. bu durum bariz ortada. beni acemi ve kurallari bilmeyen birisi olarak göstermeye calisti. bunada siz bir karsilik vermediniz. böyle tartismalarin gerceklesmesini istemiyrsaniz bundan sonra tartismayi baslatana birsey demekte fayda vardir. iyi calismalar--Xberger 19:42, 15 Ağustos 2011 (UTC)

cvp --Stultiwikiabana yaz 10:28, 15 Ağustos 2011 (UTC)

Oğuz Gemalmaz'ın "Analitik İş Değerlendirme Puan Yöntemi" kitabı[kaynağı değiştir]

Oğuz Gemalmaz Analitik İş Değerlendirme Puan Yöntemi kitabının bütün üniversite kütüphanelerinde bulunduğunu yazmış. Ne yazık ki, bilgisini kontrol etme gereği duymamış. Kitabı gerek (ISBN 975-440-097-0) numarasıyla, gerek kitap adıyla, gerekse Oğuz Beyin soyadı ve adıyla, hatta yalnızca soyadıyla taratmama rağmen, kitabı ODTÜ, Bilkent, Bogaziçi, İTÜ, Sabancı Üniversite kütüphanelerinde yok. Verdiği bilgi yanlış. Bu yanlışın düzeltilmesini rica ediyorum. Saygılarımla. 78.161.2.59 19:09, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Özgür lisans[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yüklediğiniz Sezen Aksu resmi özgür lisanslı olmadığı ve adil kullanıma da uymadığı için silindi. Kaynağında ticari kullanıma açık olmadığı belirtilmiş (non commercial) dosyalar Vikipedinin telif kurallarına, özellikle de resim kullanım politikasına uymaz. Sizin yüklediğiniz dosyanın lisansı şöyleydi. Söz konusu dosya yaşayan bir kişiye ait olması dolayısıyla adil kullanım olarak da değerlendirilemezdi. Dosya yüklemeden verdiğim bağlantılara göz atabilirseniz iyi olur. Teşekkürler. --yabancım 10:50, 19 Ağustos 2011 (UTC)

Vikipedi bir Vakıf değil mi yani ticari bir şirket değil. (Benim bildiğim kadarıyla tabi) Ben o yüzden bir sakıncasını görememiştim.--özgür|fikir 10:55, 19 Ağustos 2011 (UTC)
Sanırım söylediğinizi anladım. Creative Commons maddesini de okudum; hangi lisansın ne amaçlı kullanılabilieciğini de gördüm. Burada gördüğüm şey: CC organizasyonu bizlere (Vikipedi ticari bir ortam olmadığından) "ticari ortamda kullanılmaması" koşulunu sağladığından tam yetki vermiş. Ancak biz özgürlük alanımızın içine kendi koyduğumuz duvarlar var. Yani "ticari olarak kullanılması" koşulu. Bu nedenle haklısınız yüklediğim dosyalara bu politikaya uymuyor. Ama gerçek de benim anlattığım gibi. Yani bu şartı koymaya Vikipedi açısından gerek yok. Ama koymuşlar. Ben Sezen Aksu maddesindeki gibi 3 maddede daha bu lisanslı dosya yüklemiştim. Sizden isteğim, bu konuyu Köy çeşmesinde tartışmaya açacağım orada karar alana kadar bu dosyaları silmemeniz. Orada alınacak karar doğrultusunda silebilirsiniz. Teşekkürler... Bu arada tartışmada fikir belirtirseniz çok memnun olurum:) İyi çalışmalar...--özgür|fikir 11:26, 19 Ağustos 2011 (UTC)
İsterseniz bu konuya Köy çeşmesi politilar'da devam edelim. Nedenini öğrendim, bu konu için teşekkür ederim. Şimdsi ise bu nedenin değiştirilmesini teklif ediyorum. Yani "Vikipedide yer alan materyal ticari kullanıma açıktır."ın yerine "Vikipedi'de yer alan yazılı materyal ticari kullanıma açıktır. Dosyaların kullanımı ise kendi sayfasında yazan lisansı ile sınırlıdır." getirilerek Vikipedi'de kullanılabilecek dosya sınırını genişletmeyi teklif ediyorum.--özgür|fikir 11:57, 19 Ağustos 2011 (UTC)

selam, buraya yabancı'lar uğrar mıydı? — heddagabler 16:34, 19 Ağustos 2011 (UTC)

Türkiye’de mimarlık maddesi için fotoğraflar[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Mimar. Yukarıdaki yazışmanıza göz misafiri oldum da, bakmadıysan şu kategorinin alt başlıkları da yardımcı olabilir belki. Kolay gelsin. --yabancım 11:27, 19 Ağustos 2011 (UTC)
  • Merhaba sevgili Yabancı. Gösterdiğin kategori için çok teşekkür ederim. Burada birkaç fotoğrafı gözüme kestirdim bile. Kolay gelsin, sevgiler. Mimar77 22:03, 19 Ağustos 2011 (UTC)
  • Elimde şöyle bir şey varmış. Bir ihtimal işe yarayabilir diye yükledim. İyi çalışmalar. --yabancım 09:39, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. Sayfadaki diğer fotoğraf yetersizdi. Bununla değiştirdim bile. Kolay gelsin. Mimar77 18:14, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Bu kadarcık da olsa işe yaradığıma sevindim. Soldan biraz kırpsam mı acaba? Göze çok güzel görünmüyor gibi geldi şimdi maddedeki haline bakınca, ne dersin? --yabancım 18:19, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Haklısın..Soldan ve hattan yukardan da azıcık kırpılsa iyi olur. İki fotoğrafın da ölçekleri birbirine daha yaklaşmış olur böylece. Mimar77 18:23, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Sen söyleyince biraz yukarıdan da kırptım. Bir bak istersen, gerekli görürsen tekrar üzerinde oynayabilirim. --yabancım 18:38, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Bence yeterlidir. Ellerine sağlık. Çok daha iyi oldu şimdi. Mimar77 18:40, 23 Ağustos 2011 (UTC)

Kullanıcı adı değiştirmme sayfasına başvuru yaptım.Kimmse görmedi galiba.Bir bakabilirmisinmiz?Chai chen 14:55, 20 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba. Şu yorum hakkındaki düşüncenizi öğrenebilir miyim? İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 00:32, 24 Ağustos 2011 (UTC)

Yanıt için teşekkür ederim. İyi vikiler. --Superyetkinileti 20:28, 24 Ağustos 2011 (UTC)

Şey onu okudum.Başkasının adına el koymak istemem.Yeni bir kullanıcı adı talep ettim.Lütfen yenisini değerlendirirmisiniz.Şimmdididen teşekkür ederim.Chai chen 16:02, 24 Ağustos 2011 (UTC)

SD devriyesi şartlarını taşıdığımı düşünüyor ve SD devriyesi olmak istiyorum. --Gktr 03:19, 26 Ağustos 2011 (UTC)

Kullanici isim degisikligi[kaynağı değiştir]

Beklemekte olan isteginin yerine getirlmesini hatirlatmak istiyorum. :) -- Cat chi? 17:34, 31 Ağustos 2011 (UTC)

Usurpation request[kaynağı değiştir]

Hi. Sorry for bothering you, but I think my request has been forgotten. Regards, Striker (from metawiki) 187.113.243.214 22:46, 31 Ağustos 2011 (UTC)

Mehmet Kapçak Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Sayın Yabancı merhaba; İyi olduğunuzu umuyorum. Yoğunluğum nedeniyle uzun süredir madde girememenin üzüntüsünü yaşıyorum. Sanata, sanatçıya hele hele resim sanatına ilginizin farkında ve Namık İsmail gibi bir maddeyi baş sayfaya taşımış biri olarak; Mehmet Kapçak maddesine konulan kayda değerlik etiketi ile ilgili zaman bulabilirseniz Yaratıcı meslekler bölümünün Kişiler için kayda değerlilik kriterleri de göz önünde bulundurularak düşüncenizi almak istiyorum. İçten ilgileneceğinizden emin olarak; selam ve sevgiler. İyi çalışmalar. Kolay gelsin. Kapçak 17:19, 14 Eylül 2011 (UTC)

Mehmet Kapçak maddesi[kaynağı değiştir]

Sayın Yabancı merhaba;

Ben de mesajınızı görünce hem heyecanlandım hem de çok sevindim. Selam ve sevgiler. İyi çalışmalar. kolay gelsin sevgili dostum. Kapçak 19:31, 15 Eylül 2011 (UTC)

yine chai chen[kaynağı değiştir]

Belki çok başınızı ağrıttım ama bu sefer başvurumu kullanıcı adı değiştirme/el koyma sayfasına yaptım.Bi göz atarmısınız.Tekrar özür dilerim.Yardımlarınız için teşekkür ederim.Chai chen 06:47, 17 Eylül 2011 (UTC)

Engelleme kaldırılması[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı, Ben Türk Süvarisi. Ben 1 yıldan beri engellenmekteyim. En son engellemeyi Vito Genovese yaptı. Benim kendileriyle yaptığım konuşmada; engellememin süresiz olarak yapılacağını fakat bunu 12 Eylül 2011 tarihinde yani 6 ay sonra kaldıracağını belirtmiştir. Kullanıcı mesaj:85.96.156.189 sayfasında attığı mesajda Vito'nun yazdıklarının hepsini görebilirsiniz. Bundan dolayı mesajda da belirtildiği gibi Türk Süvarisi adlı kullanıcı olarak engellememin kaldırılmasını sizlerden rica ederim. Saygılarımla.--88.235.255.98 10:10, 22 Eylül 2011 (UTC)

Hizmetlilik geri alınması - politika açığı tartışması[kaynağı değiştir]

Merhaba, VP:H tartışma sayfasında fikir birliğine varılmış "Hizmetlilik geri alınması - politika açığı" başlıklı öneriyi bir bürokrat olarak fikir birliğini onaylayarak politikaya geçirebilir misiniz? Sevgiler. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 20:10, 3 Ekim 2011 (UTC)

Devriye talebi[kaynağı değiştir]

Merhabalar.. Acaba beni devriye olarak atayabilir misiniz? --insan|perver 20:31, 9 Ekim 2011 (UTC)

Turkic speaking wikipedians conference[kaynağı değiştir]

Salem,

Men Qazaq Wikipediasynyn atynan habarlasip turmin. Bizder Karasha ayinin ortasinda Tyrki tildes elderdin Wikipediashylarinin basyn kosatyn Kuryltai otkizudi oilagan edik. Ar elden kelgen qonaqtar ozderinin qalai damyp zhatqandygyn habarlap, oi bolissek. Kuryltai Almaty qalasinda otedi. Ar elden 2 adamga grant beru maselesin sheship zhatyrmiz.

Eger ozderinizge qyzyq bolsa, habar berinizder!? Qurmetpen, --Ashina 05:17, 13 Ekim 2011 (UTC)

Salem,

I am writing on behalf of Kazakh Wikipedia. We were planning to conduct an event for the Turkic speaking Wikipedians in mid of November this year. The agenda will cover discussion on small language wikipedia development, experience from other countries and etc.

The meeting will be in Almaty, so we are starting the negotiotions regarding the travel grants for 2 person from each Wikipedia.

If you have any ideas to discuss, don't hesitate to contact me. I am kindly ask to share this information amoung other TR WP editors.

Please send an e-mail to info@wikibilim.kz --Ashina 05:17, 13 Ekim 2011 (UTC)

SL adayı bir madde için[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Yabancı. Nasılsın? Nihayet Türkiye’de mimarlık SM adayı oldu. Şimdi o madde ile alakalı bir SL adayı madde hazırlamak istiyorum. Köy çeşmesi de bu konuyla ilgili mesaj attım. Seninle de öncesinde bu hususu konuşmuştuk ya Hilton Oteli’nin fotoğrafını koymuştun. O yüzden sana da haber vermek istedim. Köy çeşmesinde duyurumu yaptım. Sevgiler Mimar77 07:40, 18 Ekim 2011 (UTC)

selam yabancı, nasılsın? şunu niye eklediğini hatırlar mısın ve daha önemlisi kalmalı mı sence? --ki bl 11:07, 23 Ekim 2011 (UTC)

budur..:) --ki bl 11:15, 23 Ekim 2011 (UTC)

Otomatik onaylanmış kullanıcılar[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı. Ben Otomatik onaylanmış kullanıcılar statüsünde olduğum için Almanca'da örneğin, benim yaptığım düzeltmeler automatisch gesichtet adı altında anında onaylanıyor. Türkçe'de yaptıklarım onaylanmıyor. Bizdeki farklı bir uygulama sanırım. Türkçe'de de aynı şekilde benim yaptıklarımın otomatikman onaylanması için ne yapmam gerekiyor? Bana yardımcı olabilir misiniz? Örnek: (Aktuell | Vorherige) 20:38, 5. Jan. 2011‎ Gemalmaz(Diskussion | Beiträge)‎ K (10.503 Bytes) (rückgängig) [automatisch gesichtet] Sevgiler--Gemalmazmsj 12:56, 14 Kasım 2011 (UTC)

Küresel kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Daha önce kullanıcı adımı değiştirme onayını vermiştiniz; ancak bu değişiklik küresel olarak geçerli olmamış. Yani diğer projelerde halen aynı kullanıcı adı ile geçmekteyim. Bu noktada ne yapabilirsiniz? --Vitruvian 14:17, 2 Aralık 2011 (UTC)


Merhaba. Şuradan görebileceğiniz gibi SUL hesabınız mevcut. Ancak buna bağlanmamış bazı hesaplar var, zira sizin bu adı almanızdan önce açılmış. Onlar için her bir projede yerel isim değişikliği talep etmeniz gerekiyor bildiğim kadarıyla. Dilerseniz başka bir bürokrattan daha fikir alın. --yabancım 20:01, 3 Aralık 2011 (UTC)


  • Teşekkür ederim. Aktif olduğum diğer iki projede isim değişikliği talep edersem küresel hesap birleşiyor sanırım. Eğer öyleyse sorun ortadan kalkmış olur. --Vitruvian 15:19, 5 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba kibele, iyisindir umarım. Geç dönebildim, zamanında tamamen Türkiye'deki mahkemeleri anlattığı için Mahkeme maddesine taraflı etiketini eklemiştim. Şu anda böyle bir sorun görünmüyor. İyi çalışmalar. --yabancım 20:07, 3 Aralık 2011 (UTC)

selam yabancı, geç olsun güç olmasın.. :) tartışma sayfasından da izleyebileceğin gibi vikiçizer o meseleyi halletti. şimdi sen söyleyince gerisini bana bıraktığını hatırladım. :( ama bir süre pek vaktim olmayacak gibi görünüyor. buraya yazayım da, hem kendime, ya da durumdan vazife çıkartacak birine not olarak kalsın. sevgiler.. --ki bl 22:45, 3 Aralık 2011 (UTC)
Ben de teşekkürümü buraya iliştireyim. Sağolun Yabancı.--Gemalmazmsj 21:19, 5 Aralık 2011 (UTC)
Hoşdöndün Yabancı!--Khutuckmsj 22:12, 12 Aralık 2011 (UTC)

Merhabalar. Aslında SDD'lik yapmıyorum fakat son değişikliklerde yeni açılan maddelere rast geldikçe etiket koymaya özen gösteriyorum. Uyarınız için teşekkürler daha dikkatli olmaya özen göstereceğim... İyi çalışmalar. --Swatreco 22:45, 12 Aralık 2011 (UTC)

  • Eskileri karıştırıyordum da şunu buldum : [1]. Peki ya sana ne demeli... İyivikiler... [ho? ni!] 07:10, 14 Aralık 2011 (UTC)
O zaman yeni arabamla itici güç olarak desteğe hazırım... İyivikiler... [ho? ni!] 13:53, 14 Aralık 2011 (UTC)
Tabii ki... Aslında az da kalmış çeviri. İyivikiler... [ho? ni!] 20:46, 14 Aralık 2011 (UTC)

Selam ey eski dost! --e.c. 13:07, 20 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba. SDD'lik için teşekkürler. Yalnız sizden bir ricam olacak. Telif kontrolü yapmadığınız maddelere lütfen düzenle, vb. şablonlar koymayınız. Zira bu gibi etiketler telif gibi çok ağır bir ihlalin gözden kaçmasına yol açabiliyor. Hassasiyet göstereceğinizi sanıyorum. İyi çalışmalar. --yabancım 12:43, 20 Aralık 2011 (UTC)

Dikkat ederim tabii ki, teşekkürler. Tolga ☪ 13:12, 20 Aralık 2011 (UTC)

İyi Akşamlar

Vikipedi'ye ilaçlarla ilgili bilgiler yazmak reklama mı girer?

--Mustafa Bakacak ileti 19:32, 20 Aralık 2011 (UTC)

SDD ve Düzenle hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Bana [burada] SDD esnasında telif kontrolü yapmadığım maddelere düzenle şablonu eklemememi söylemişsiniz. Kesinlikle bunda bir kastım yoktu. Vikipedi'ye girişim epey bir eski. Malum daha sonra yanlış anlaşılma nedeniyle uzak kalmak zorunda kaldım. Eskiden yani 2005 ve 2006 yıllarında biz düzenle etiketini bu şekilde kullanıyorduk. Yani kastım bu nedenden dolayı yoktu. Bundan sonra buna dikkat edeceğim. Teşekkür ederim. İncelemeelemani 05:20, 21 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba, 78.185.13.158 ip'sini engellemişsiniz. Aynı değişiklikler 78.185.11.218 ip'li kullanıcı tarafından da yapıldı bir kaç dakika önce. Ona da aynı şekilde engel verilmesi gerek sanırım. Kolaylıklar –h.çağrı mesaj 11:58, 22 Aralık 2011 (UTC)

Hatta sayfalar korumaya alınsa daha iyi olacak :/ –h.çağrı mesaj 11:59, 22 Aralık 2011 (UTC)
Bence korumaya gerek yoktur. Sadece engellemek yeterli olabilir. Saygılarımla, ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 12:02, 22 Aralık 2011 (UTC)
Farklı farklı ip'ler devamlı aynı değişikliği yapıyor. Onun için demiştim ben de.–h.çağrı mesaj 12:04, 22 Aralık 2011 (UTC)
Sanırım haklısın. Yenlendirme sayfalarının hepsini korumaya alınsın, diğerleri kalsın. Eyleme devam eden farklı farklı ip'lerin de hepisi engellensin. ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 12:09, 22 Aralık 2011 (UTC)

İyi Çalışmalar Sayın Yabancı,

Çok yoğun olduğunuzu düşünüyorum. Ben Uluslararası İktisat Bilimi adlı maddeyi bir kitaptan yazıyorum. Acaba lisans bakımından bir sıkıntı olur mu bu? --Mustafa Bakacak ileti 14:30, 23 Aralık 2011 (UTC)

  • merhaba Yabancı, şu malum maddeleri korumaya almadan geçmişini temizlesek daha iyi olacak, korumaya aldıktan sonra silip yeniden getirince korumada gidiyormuş haliyle. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 18:48, 24 Aralık 2011 (UTC)

[2] Kullanıcı:Yahudivakko reklam amaçlı olabilir. Eğer öyleyse engelleyebilir misin? milesbroke 18:55, 24 Aralık 2011 (UTC)

  • merhaba, o sayfayı düzeltmek gerek. gözetmenlerin yaptığı gizleme ile revizyon sil birbirine karışmış metin içinde. ayrıca bu tarz vandalizmde eskiden silip değişiklikleri geri getirmiyorduk, bunu kolaylaştırıyor revizyon sil, dolayısıyla bu durum için çok rahat kullanılabilir. vaktin yoksa uğraşma, ben elim değdikçe yapıyorum. haber vereyim dedim. kolay gelsin.--Mskyrider ileti 18:58, 24 Aralık 2011 (UTC)
Selam Yabancı. Şöyle bir şey var. İyi geceler.--Reality 23:33, 24 Aralık 2011 (UTC)
  • Merhaba. Hizmetli seçilmeniz dolayısıyla tebrik eder, bol sabır dilerim. --yabancım 17:04, 25 Aralık 2011 (UTC)

Teşekkür ederim. Daha iyi ve sabırlı hizmet etmeye gayret edeceğim. Kolay gelsin.---- Akhilleus ileti 17:08, 25 Aralık 2011 (UTC)

Uluslararası İktisat Bilimi maddesini doğrudan aynen yazıyordum.--Mustafa Bakacak ileti 14:13, 26 Aralık 2011 (UTC)

Bir şikayet[kaynağı değiştir]

İngilizce Wikipedia'da, şahsıma yönelik ağır hakaretler ve tehditler içeren aşağıdaki mesaj, burada Vikipedi'de de aktif olan Camoka4 adlı kullanıcınıza aittir. Çeşitli araştırmalarıma tekabülen, söz konusu kişinin IP adres bilgileri dahil tüm bilgiler belirgin olduğundan, yasal mercilere başvuru yapacağım. Sizleri durumdan haberdâr kılmak istedim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Esen kalınız. Bakınız --Ozguroot 00:12, 29 Aralık 2011 (UTC)