Kullanıcı mesaj:Yabancı/ Arşiv 10

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Hedda. Düzeltmeler tamamdır. Maddeyle ilgili ümitsizliğe kapılma. Malum, müzik portalının yaş ortalaması düşük. Yazın bir kez daha haber verirsek, daha yüksek bir katılım sağlayabiliriz. Sen bence ara sıra uğra maddeye, elin varırsa bir iki madde aç. Elbet yıldızı alır sonunda. --Yabancımsj 10:08, 2 Mayıs 2009 (UTC)

  • Yabancuğ, ben de sana mesaj yazacaktım, senin parmaklar daha hızlıymış. Naparsın! İşbirliği projesinde de mi açtırsak kırmızı bağlantıları ne? Bu arada şu Türkiye'de anayasal süreç maddesindeki zaman çizelgesi sence olmuş mu? Yoksa daha iyi bir şey oldurayım mı?

[ps: Mayısa girdik diye mi temizlendi kullanıcı mesaj sayfası, efenim]--Hedda Gabler 10:14, 2 Mayıs 2009 (UTC)

  • Efenim, yanılmıyorsam izlemedim. İzlemişsem de hatırlamıyorum (hafıza denen şey çekmece gibi çorabı arar arar bulamazsın.) Peki zaman çizelgesini çıkardım ama yenisi yapacam sonra. Bu arada bazı kitapları google book'tan okuyup ekledim. Vallhi google gibisi yok ama bizim yazarlar cimri davranmış okuma izni pek vermemiş. İşbirliğine aday göstereceğim o maddeyi. --Hedda Gabler 10:31, 2 Mayıs 2009 (UTC)

İsveç'te eşcinsel evlilik maddesini açtığınız için teşekkürler . Kıro-headmesajjj 10:15, 2 Mayıs 2009 (UTC)

  • Efendim merhabalar, nasılsınız?  Brk ileti 21:17, 2 Mayıs 2009 (UTC)
  • İyiyim teşekkürler sayın Brk, siz nasılsınız? Ne güzel seni buralarda görmek. --Yabancımsj 21:19, 2 Mayıs 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim, iyiyim. İyi olmana çok sevindim. Benim için de sizlerin arasında bulunmak çok güzel. Kolaylıklar dilerim...  Brk ileti 21:46, 2 Mayıs 2009 (UTC)

Silinen resimler[kaynağı değiştir]

Silinen resimleri tekrar yükledim. DSmurat anlayamadığım biçimde silmiş. Silinen fotoların üzerinde dsmurat imzası vardı ve 4. madde gerekçe gösterilmişti. Oysa o madde de resimlerin telif/lisans ihlalinden bahseder. Kendi resmimin neresi telif ihlalidir bunu bana anlatabilir misiniz? Bir dosyayı silmeden önce o dosyayı yükleyen kimseye sormamak ve gerekçesi ile ilgisiz olmak asıl nezaketsizliktir, sorumsuzluktur. Beni nezakete davet etmeden önce, dosyayı sorgusuz sualsiz sileni nezakete davet etmeniz yerinde olacaktır. Sultaniman 08:27, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Günaydın Yabancığğ, şurdaki şahane vandalladan kaynaklanmış o sorun. Ben de bir an "ne oluyor" dedim :) Halüsinasyon yok, merak etme!--Hedda Gabler 08:52, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Özür Mesajı[kaynağı değiştir]

Haklısınız nezaket maddesini okuyunca haksız olduğumu gördüm. Özür dilerim. Sultaniman 08:55, 3 Mayıs 2009 (UTC)

  • Yabancığ, şöyle bir grafik oluşturdum iyi durdu mu? Darbeyi siyaha aldım malûm pek aydınlık yani yok (: --Hedda Gabler 17:47, 3 Mayıs 2009 (UTC)
  • O zaman programlayalım seni :) Takabeg'in kastettiği, kişilerin resimlerinin ya da eserlerine ait resimlerin üzerindeki telif hakkının ölümlerinin üzerinden 70 yıl geçmesiyle kendiliğinden kalkması ve bunların kamu malı (KM) haline gelmesi. (bkz. Şablon:KM-eski-70) Telife ilişkin konuların en az karmaşık olanlarından biridir, araya sıkıştırayım dedim. Görevimi tamamladım, kaçıyorum :) --Yabancımsj 21:54, 3 Mayıs 2009 (UTC)
  • Hımm kamu malının KM'si yani :) 70 yıl olayını şablonlardan gördüğüm üzere biliyordum ancak kamu malının km olarak kısaltıldığına tanık olmadığım için afallamıştım :) Teşekkürler efenim, iyi ki varsınız :) --Onur Kayabaşı sms 22:25, 3 Mayıs 2009 (UTC)
  • Grafik güzel, eline sağlık. Tek bir şey söyleyebilirim, acaba dönemleri tamamen farklı renklerde mi yapsan? Sanki öyle daha iyi olacak, dönemler belirginleşecek gibi, ne dersin? (Darbenin siyahlığı, tam isabet!) --Yabancımsj 18:52, 3 Mayıs 2009 (UTC)
    • Selam, aslında çizelgeyi ortak renk yapmamın nedeni ortak unsur oluşturmaları. Anayasal belgeleri ortak renkte, anayasaları ortak renkte vs yaptım. Olmazsa sonra değiştiririz. Sorun değil yani..--Hedda Gabler 09:28, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Bilgi için teşekkürler. Resim küçük diye bişey olmaz diye düşünüyordum da. İyi günler.--Umut.Aİleti,Mesaj,SmsKatkılar 06:33, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba Sayın yabancı, Madeniyet maddesinde 4 adet resim silinmişti hatırlarsanız.Sağlık sorunlarım nedeniyle, bir süre Wiki'ye girememiştim. Şimdi baktım 2 Adet resim daha gitmiş. Bu 2 adet resim diğerlerinden daha önemli.Ben size linkini versem siz ekler misiniz?

Saygılarımla

--Feyyaztiftik 09:36, 6 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar. Şöyle bir şablon oluşturdum:

Uyarı
Uyarı
Lütfen biraz daha dikkat. Örnek maddesinde, sizden önce anonim ya da kayıtlı kullanıcılar, zararlı değişiklikler yaptılar. Vandalizm olarak kabul edilebilecek bu zararlı değişiklikleri düzeltmeden, yararlı bir değişiklik yaparsanız ve bu durum diğer kullanıcıların gözünden kaçarsa, maddenin son hali "hatalı ya da eksik" kalacaktır. İyi çalışmalar.- Abuk SABUK♫ ♫ 23:06, 6 Mayıs 2009 (UTC)


Monobuğkuma nasıl ekleyeceğim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılar.--Abuk SABUK♫ ♫ 23:06, 6 Mayıs 2009 (UTC)

NOT: "Bu şablonu hazırlayabilmişsin, nasıl kullanılacağını bilmiyorsun!" diye düşünürseniz diye, şimdiden kopyala yapıştır olduğunu itiraf edeyim :) --Abuk SABUK♫ ♫ 23:09, 6 Mayıs 2009 (UTC)

Çok teşekkür ederim, süper oldu :) --Abuk SABUK♫ ♫ 15:51, 10 Mayıs 2009 (UTC)

Slm Yabancı[kaynağı değiştir]

Merhaba,): monobook sayfama yeni kodlar ekledim. Ama çöktü. (Monobook'A dahir hiç bir iz yok):)Yardım edermisiniz?--Umut.Aİleti,Mesaj,Sms,Katkılarım 07:48, 8 Mayıs 2009 (UTC)

Sonyboy.jpg'yi flickr'dan aldım ama flickr ile ilgili bir şablon bulamadım.Ibuka.gif'i ingilizce vikipediden aldım.----Coollandİletişim 06:43, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Kişinin yaptığı işleri anlatırken kullandım yani buda kişiyle ilgili bi maddede kullanım olmuyor mu?----Coollandİletişim 06:42, 9 Mayıs 2009 (UTC)

  • Teşekkürler, hep aynı vandal bu, bir esiyor geçiyor:) İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 14:21, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Malesef kaynak yok.[kaynağı değiştir]

Selam. Zaten sorun burada... Tükürük maddesine eklediğim bu bilgi maalesef hiçbir kaynakta geçmiyor. Saint Benoit Fransız Erkek lisesi biyoloji dersinde öğretmen Mr. Sinoir tarafından yapılmış bir test ve verilmiş bir bilgi. Kendisi de uzun yıllar önce vefat etmiş olsa gerek. Ancak olay basit bir testle herkesin görebileceği boyutta ve kaynağa gerek kalmayacak kadar basit bir test. Mutlak kaynak göstermek gerekiyorsa silebilirsiniz. Kural dışı olmayı hiçbir şartta benimsemem. Ne var ki çok sıkıntısı olan birçok insanın faydalanmasının mümkün olabileceği bir metot.

Gerekenin yapılmasını saygılarımla arz ederim. İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı ileti 15:07, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba Yabancı, bence kontrol etmek için başka sayfalara gitmene gerek yoktu. Kaynak gösterdiğim şu sayfadan direk benzerliğini kontrol edebilirdin. :) Zaten çoğu birbirlerinin kopyala-yapıştır ile direk aktarmakta. Medyanın yaşam tarzı işte. Başka yerlerde bulmanda normal. :) Cevabıma dönersek, maddenin benzemesi normal kaynağı o sayfa oluşturdu. (O değil diğeri ama birbirlerinden çalmışlar.) Ben kendi kafamdan kaynakta yer alamayan bilgileri ekleyemem. Bu politikalara ters ve özgün araştırmaya girer. Başını veya sonunu değiştirmedim, kelimeleri tekrardan benzerleri ile yazdım ve bunu bizzat görebilirsin. "Yakın Doğu Üniversitesi'nde Psikoloji Bölümü Başkanı olarak görevde bulundu." örneğindeki gibi acaba yerine ne yazabilirdim? kelimeleri baştan yazarak telif sorununu ortadan kaldırdım. (Hiçbir zamanda telifli içerik oluşturmadım ve oluşturmam da. Politikalara göre hareket ediyorum.) Kısacası o cümleden ne anladıysam onu başka bir biçimde ifade ettim. Diğer vikipedistlerinde kalması gereken bilgiyi direk aktardığını ve cümleleri baştan yaratarak oluşturduğunu bilirsin. Telif hakları konusunda çok dikkatli olduğumu diğer oluşturduğum maddelerden de görebilirsin. Sevgiler ve saygılarla.. Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 17:21, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Not: Ayrıca siz- bizli konuşmadığımdam yazdıklarımı yanlış anlama. Bu aralar çok yanlış anlaşılıyorum. :)--Muratsahinmesaj 17:52, 9 Mayıs 2009 (UTC)

  • "Yazdıklarımın seninle kişisel olarak hiç ilgisi yok," derken bundan zaten eminim. Hergün vandalların peşinden nasıl yırtındığınızı (yada yırtındığımızı) görüyorum. :) Fakat kısaca dediğim kalıcı olan kelimeleri değiştirmek zor, değiştirilebilenlerde cümle yapısında başrol oyuncusu olmayanlar. :) Örnek "mezun oldu" yerine "tamamladı" veya "bitirdi" yazsan, ortaya "nasıl tamamladı?" "ne şekilde bitirdi?" gibi anlam hataları çıkıyor. Bunları cevaplayacak bilgilerde yoksa bu durumda değişmeden kalması gerekiyor. Değiştirilebilenler değişti, değiştirilemeyenler baştan yazıldı. Neyse konuyu boş boğazlığımdan fazla uzatmayayım. :) İyi geceler ve kendiye iyi bakman dileği ile.. Bu arada unutmadan Gölgesizler (film) maddesini geliştirmek için yapım notları ile ilgili birşey bulamadım. İki haftadır sinema ile ilgili dergileri topladım fakat birşey yok. Eğer ilgilenebilirsen sevinirim. Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 20:45, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Ho ni'nin deyimiyle bir "SRA yağmuru"yla karşı karşıyayız galiba... --Yabancımsj 20:34, 9 Mayıs 2009 (UTC)

  • Arada güzel oluyor. Gerçi bir zamanlar ayda 155 resim oyladığımızı düşününce bu az bile Göz kırpma. Resimlerin bazıları iğrenç falan ama n'apalım ... --DsMuratileti 20:38, 9 Mayıs 2009 (UTC)
  • 155 resim mi oyluyorduk? Böyle söyleyince çok gibi geldi. Ama hareket getirmekte yarar var. Elinize sağlık. (Bu arada keşke SM'lerimize de hareket ve çeşitlilik gelse...) --Yabancımsj 20:42, 9 Mayıs 2009 (UTC)
  • İşte burdaaa . Nerde hareket orda bereket demişler... SM konusuna da %100 katılıyorum. --DsMuratileti 20:47, 9 Mayıs 2009 (UTC)
  • Ben de kulağım neden çınlıyor diyordum. İyivikiler... ho? ni! 20:49, 9 Mayıs 2009 (UTC)
Benden kaçmaz. Sürekli takipteyim İyivikiler... ho? ni! 20:52, 9 Mayıs 2009 (UTC)
  • Onu koruma şablonunda yapıyorduk galiba ([1]). Bu şablonda resim otomatik olarak formatlanıyor, yani sanırım kaydırmalı olamıyor. Günü gelip de koruma şablonunu yaptığımız zaman kaydırmayı da ekleriz. İyivikiler... ho? ni! 21:36, 9 Mayıs 2009 (UTC)
Yok canım, ne haddime... Aslında o kod parçasını monobook'uma eklesem ya. Durun bir deneyeyim, olursa siz de eklersiniz... İyivikiler... ho? ni! 21:41, 9 Mayıs 2009 (UTC)
Oldu! İyivikiler... ho? ni! 21:46, 9 Mayıs 2009 (UTC)
Olmazsa, title=Kullanıcı:Vito Genovese/sidebar.js yerine title=Kullanıcı:Homonihilis/sidebar.js deneyin. Ben zamanında oradaki her şeyi kendime almıştım diye hatırlıyorum ama o zamandan bu yana eklenen şeyler varsa arada fark oluşmuştur. Aslında en iyisi Kullanıcı:Yabancı/sidebar.js açıp oraya vitoyu olduğu gibi kopyalamak, sonra da başkalarından beğendiğiniz parçaları eklemek. Ben öyle yapmıştım. İyivikiler... ho? ni! 22:00, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba. Kürdistan (Türkiye) maddesinin içeriği tamamen Kürdistan maddesine taşındı mı acaba? Geçmiş birleştir şablonu konulmuş da, emin olmadan birleştirmek istemedim. Teşekkürler. --Yabancımsj 21:34, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Selam Yabancı. 1 saat sonra inceleyeceğim. Bi ricam olacak. İskilipli Atıf Hoca maddesi hatırladığım kadarıyla daha önce de (mesela geçen sene gördüm) vardı. Yanlışlıkla mı silindi? Yoksa telif sorunu mu vardı? Araştırma imkanınız var mı? Takabeg ileti 22:29, 9 Mayıs 2009 (UTC)
Baktığım kadarıyla dış bağ. ve ayrıca bakınız dışında aktarılmıştır ve onları aktarmak şart değildir. Başka bir zaman tekrar açılabilir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:12, 10 Mayıs 2009 (UTC)
İlaveten:)) bu kategori boş ama koruma altında. İlgilenirseniz sevineceğim. Takabeg ileti 02:31, 10 Mayıs 2009 (UTC)
Madde 18 Şubat'ta Mach tarafından şu açıklamayla silinmiş: "geçmişinin büyük bölümü telif hakları saklı içerikten oluşuyor. telif hakları sahibinin basşvurusu üzerine (OTRS) Ticket#: 2009021210032913" Kategori konusunu kibele'ye sordum. Geçmişler de yakında birleşecek. Başka bir şey var mıydı, hatırlamıyorum. Ama varsa da gün içinde bakarım. Teşekkürler. --Yabancımsj 11:11, 10 Mayıs 2009 (UTC)
Çok mer30. Şimdilik başka bir şey yok (çok şeyler vardır da bulamadım:) Takabeg ileti 21:50, 10 Mayıs 2009 (UTC)
Bi tane aklıma geldi :) Küplüceli öznur kimmiş ??? Takabeg ileti 22:08, 10 Mayıs 2009 (UTC)

Birkaç gün önce yüklediğim resimleri kendilerine özel maddelere koyduğum için adli kullanım politikasına uygun hale getirdiğimi düşünüyorum. Resimler artık Lost maddesine koyulabilir mi? Halen bir eksiğim varsa lütfen belirtiniz. Uyarınız için teşekkürler. Dosya:Lost y5 adart vert noabc b.jpg, Dosya:S5 New Group Promo Pic UHQ.jpg Bu imzasız yazı MrXenoquaten (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba kibele. Şu kategoride hangi maddeler vardı bilemiyorum, ama şu anda boş. Silinmeli mi, ne dersin? Teşekkürler şimdiden. --Yabancımsj 11:09, 10 Mayıs 2009 (UTC)
  • selam yabancı. gerekirse yeniden açılır, silebilirsin bence. sevgiler. --ki bl 11:25, 10 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba Tembel. Kullanıcı sayfandaki resim Commonstaki şu resmin kopyası. (çift kopya resim) Bir bak istersen. Teşekkürler. --Yabancımsj 09:25, 10 Mayıs 2009 (UTC)

Teşekkürler, iki kere yüklemişim Commons'a. IMG 5795 web.jpg silindi. Kolay gelsin. -Tembelejderha 18:50, 10 Mayıs 2009 (UTC)
  • çok teşekkürler--Merube 89msj 19:56, 10 Mayıs 2009 (UTC)
  • Aaaa! yeter ama artık! kaçtır karşılaşıyoruz ve bir selam bile vermiyoruz? Tamam; "Lütfen bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. " ama, bu kadarını da demedik ki canım? :) iyi geceler.  Levent İleti Katkılar   21:36, 10 Mayıs 2009 (UTC)
  • Kızdıysam yarısı da kendime :) Ben de SDD ötesine geçemiyorum, ama sağlık olsun, "herşey vikipedi için" :D Sevgiler.  Levent İleti Katkılar   21:46, 10 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba Yabancı, aslında olabilir, ama biraz zor görünüyor. Maddedeki iç bağlantıların büyük bölümü kırmızılardan oluşuyor ve hemen hepsi de maddeyle doğrudan ilgili. Düşünüyorum da bu bizdeki 130.000 madde nerede acaba :). Neyse buna ileride bakılır, sen iyisindir umarım.--Gökhan 21:54, 10 Mayıs 2009 (UTC)

Dulkadiroğulları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Dulkadiroğulları maddesini silmişsiniz. Bu maddenin bütün sürümlerinin telif sorunlu olduğundan emin misiniz? Ben bu maddenin telif sorunsuz bir sürümünün olduğunu hatırlıyorum. Son birkaç ayda bazı değişiklikler yapıldığını ve Dulkadiroğulları Beyliği adıyla yeniden adlandırıldığını farkettim ama telif durumunu kontrol etme fırsatını bulamadım. Acaba telif sorunsuz haline telifli malzeme ekleyerek telif sorunlu hale getirilmiş olabilir mi? O zaman maddenin silinmesi yerine eski sürümüne geri getirilmesi daha doğru olur. Acaba Dulkadiroğulları ve Dulkadiroğulları Beyliği maddelerinin geçmişlerine bir bakıp kontrol eder misiniz? Teşekkürler. --Vikiyazar 13:19, 12 Mayıs 2009 (UTC)

Ya bişey sorabilirmiyim?[kaynağı değiştir]

Ben niye engellendim. Ayroca Kullanıcı:Joupic 54 nedir, kimdir bilmiyorum. Hadi diyelim ki tanıyorum. Ben vikipedide kaç aydır katkı yapıyorum. Bunca zaman neden benim IP'imi bulmadınız. Bunun cevbını öğrenmek istiyorum. Saygılarımla --The Undertakermsj vrrr 12 Mayıs 2009 17:42

Mesajı sabit ip'den yazıp yazmadığınızı bilemediğimden yanıtımı buraya yazıyorum. Ip'nizi araştırma yetkisine sahip değilim, bunu denetçiler yapabilir. Ancak VP:KUKLA sayfasında göreceğiniz gibi kuklalıkta esas olan davranışsal izdir, ip gibi bilgiler yalnızca teknik nitelik taşır. İlk geldiğinizden bu yana yaptığınız katkılarda davranışsal iz bariz. Bu nedenle engellendiniz. Lütfen ip'den de olsa değişiklik yapmayınız. --Yabancımsj 15:04, 14 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhaba Yabancı. Şu sorunun yanıtı epey gecikti. Kusura bakma. Bende sorunsuz çalışıyor. Bu durumda Kullanıcı:Brk/user.js'yi kullanan herkeste sorunsuz çalışacaktır. Umarım iyisindir, hoşça kal...  Brk ileti 18:48, 15 Mayıs 2009 (UTC)

Geçmiş birleştirme[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı, acaba {{lost1}}, {{lost2}}, {{lost3}}, {{lost4}} şablonlarının hepsini {{Lost bölümleri}} şablonu ile birleştirebilir misin? Böyle daha derli toplu olacak. --Hedda Gabler 11:55, 16 Mayıs 2009 (UTC)

  • Teşekkür ederim :)--Hedda Gabler 12:21, 16 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba! I am sorry for using English (please see my userboxes). There are technical reasons that make my loging in difficult, and I didn't receive any help so far, though I asked for twice. I didn't see that I've been automatically logged out when creating İnceltme işareti (Kiril), Kesme işareti (Kiril) and probably when editing minor points, all about Rusça. Ve IP 77.206.14.130 bende.
May you please help me? Teşekkür ederim. ⫚ Köksarı 16:29, 16 Mayıs 2009 (UTC)

  • Merhabalar, ben İsveç maddesini çeviriyorum fakat orada Tarihöncesi alt başlığının altında yer alan "Funnel-beaker culture" denilen terimin Türkçesini bir türlü bulamıyorum. Bu sanırım tarihöncesi kültürlerden biri. Ama bunu nasıl çeviririm hiçbir fikrim yok açıkçası. Sizin bu konuda bir bilginiz var mı acaba? Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:52, 17 Mayıs 2009 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. Aslında ben bu, bu ve bu maddelerden başlayarak bilim dalları, elementler, diller ve ülkeler alanında seçkin madde yapmak istiyorum. Tarım maddesi aslında gayet güzel oldu sanırım. Ama kaynakları eksik olduğu için kaynak taraması yapıp eklemem gerek boş bir zamanımda. Yine fizik alanında "kuvvet" maddesini ve tarih alanında bazı Türk devletlerini seçkin madde yapmayı düşünüyorum biraz daha uzun bir vadede. Bunun yanında eğer istediğiniz bir alan daha varsa söylerseniz benim için bir rehber olur. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 18:19, 17 Mayıs 2009 (UTC)
  • Anlıyorum. Zaten maddelerin birçoğu -İslam ve Türk Edebiyatı gibi maddeler hariç- başka dillerden direkt çevrildiği için Türkçe Vikipedi'ye has olan çok az seçkin madde var. O yüzden şöyle dedikleriniz doğrultusunda Türk mutfağı veya ODTÜ gibi maddeler, el birliğiyle seçkin olabilir aslında ama çok uğraştırır sanırım. Her neyse, iyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 18:39, 17 Mayıs 2009 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • İmzasından Marylin Monroe olduğu kanısına vardığım bir hizmetli , şu konu için "gaza gelmekten" söz etti, acaba konunun hukuksal boyutları ilgini çeker mi? Çeker de gaza gelebilir misin?  Levent İleti Katkılar   19:32, 17 Mayıs 2009 (UTC)
  • Demek tek gözetleyen ben değilmişim :) Katkı için teşekkürler. İyivikiler... ho? ni! 20:38, 17 Mayıs 2009 (UTC)
Bundan önceki 25 Nisan imiş. Arayı açmışım gerçekten. Durun bir tane daha açayım bari... İyivikiler... ho? ni! 20:43, 17 Mayıs 2009 (UTC)

Bugün oluşturulan Altın fiyatları ve Döviz kurları maddelerinin ansiklopedik içeriğe sahip olduğunu düşünmüyorum.Daha çok bir sitenin reklamını yapan maddeler gibi...Sizce silinmesi gerekir mi?Teşekkürler--Âkhilleus 15:15, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Nazarlardan korusun seni bu boncuğkk!

(Yabancı'nın gönderdiği mesaj)

  • Sevgili Yabancığ, sana nasıl kızayım (: söyle bana! Vallahi çok sağ ol, sen olmazsan (...) Neyse dur sana bir nazar boncuğu takalım diğ mi!--Hedda Gabler 15:27, 18 Mayıs 2009 (UTC)
  • Anaaa! Ne güzel boşsun yani. Off benim az günüm kaldı. Tarih çalışmam gerekirken ben burdayım. Pofff! Kanun-i Esasi'de bana yardım et. Ya da sen diğer başlatmadığım altbaşlıklardan istediin birinden başla. Kaynak için sana şunu tavsiye ederim books.google.com! Yaşasın Google! Ben çoğu kaynağı ordan aldım. Bu arada maddeyi resimlerle de süsleyebilirsin. Cazibe merkezi haline de getirmek istersen sana açıktır. Neyse ben şu açtığım şablonu bitirp gideyim ya da gidip daha sonra bitiririrm. Bilmiyorum. Boşluk..--Hedda Gabler 16:27, 18 Mayıs 2009 (UTC)
  • Şey kem küm... Ben de heveslendim boşuna yani. Neyse temmuzda oturur hallederiz sayfayı bir yere gitmiyor ya. --Hedda Gabler 16:36, 18 Mayıs 2009 (UTC)
  • Yabancı, sence Masumiyet Müzesi'nin içeriği nasıl? Karakterleri, zaman, mekan gibi romanın unsurlarını eklersem KM olabilir mi?--Hedda Gabler 17:09, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Evet, ilgilenmeyi çok isterim. Sanıyorum öncelikle sanatçı/grupların maddelerini açmakla işe başlamak gerekecek. Listenin SL olması gerçekten güzel olur. Teşekkürler... --Kemal K.ileti 16:38, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Selam Yabancı, haklısın, aceleye geldi herhalde.. Casey artık emin ellerde :) Sevgiler, --M.M. ileti 10:24, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Masumiyet Müzesi[kaynağı değiştir]

Masumiyet Müzesi'ni baştan sona okudum. Eleştiriler kısmı köşe yazarlarının görüşlerinden çok edebiyat eleştirileri ağırlıklı olmalı gibi geldi. Biraz araştıralım. Bunun dışında karakterler gibi bir iki bölüm eklenebilir belki. Kısa süre çalışmayla KMA yapılabilir gibi görünüyor. Eline sağlık. --Yabancımsj 18:31, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Uklalalık saymazsan, küçük bir notum olacak: Yayın neşriyat, yayım neşir anlamına geliyor. Yani yayınlamak diye bir eylem yok, doğrusu yayımlamak. Sıkça yapılan bir hata, belirteyim istedim. --Yabancımsj 18:38, 18 Mayıs 2009 (UTC)
  • Sevgili hem ukala (Göz kırpma) hem yardımsever Yabancı, öncelike yayın/yayım anlam karmaşası için sağ ol. Maddenin eleştiriler kısmındaki Pakiza Barışta ve A. Ömer Türkeş'in edebi eleştiri yaptığını biliyorum yani onlar sorun değil de diğerlerinin işi ne onu bilmiyorum. Zamanında kaynak tararken çıkmışlardı karşıma ben de eleştirmişler madem - hem güzel eleştirmişler madem- diyerek aldım onları maddeye. Neyse aradan uzun bir zaman geçsin, devir dönsün, eleştirmen geçinenler kitabı eleştirsin, o zaman maddeye ekleriz. Madde bir köşede kalsın şimdilik. Bir de şu var. Tabi, başta boşuna "yardımsever" demek diğ mi İyi günler ve kolaylıklar dilerim.--Hedda Gabler 14:44, 19 Mayıs 2009 (UTC)
  • OK! İlgileneceğin için teşekkür ederim. Kolay gelsin.--Hedda Gabler 15:20, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Geçmiş birleştirme[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı acaba SSCB Yönetimi madesinin geçmişini Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ile birleştirebilir misin? Kullanıcı:Durkin sayfadaki bilgileri aktarmış ilgili maddeye.--Hedda Gabler 08:44, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Hassasiyetinizi anliyorum ancak. Bahsettiginiz ifadeler kisisel bir saldiri yahut iyi niyetsizlik kasdi ile soylenmedi. Arkadasimiz prosedurun asildigi gibi ne manaya geldigi tartisilir bir ifade kullanmis bunun hakkinda olasi bir yorumdu. Proseduru asmak ile kasdedilen sey; maddeyi silme ve geri getirme yetkisinin soz konusu kiside oldugu mudur? Retorik bir sorudur. Saldiri olarak algilandi ise onu bir onceki cumledeki sekli ile degistirmek ihtiyacini gorurum. Burada temel amac, soz konusu kisinin olayi kisisellistirmemesinin gerekliligi ve olayi bir 'otorite' ihlali olarak gormesinin yanlisliginin vurgulanmasidir (sayet oyle bir yanlisa dustu ise). Kaldi ki, 'kirildim' seklinde bir tabir de bu fikri guclendiriyor. Vikipedi'de otorite ihlali gibi bir durum absürddur. Bahsettiginiz cumlemde her ne kadar 2.tekil sahis kullanilmis olsa da, 2.bir tekil sahis hedef degildir. Sahsa yonelik nezaketsizlik ve kotu niyet gosterecek herhangi bir icerik olmadigini birinci agizdan ben soyluyorum. Oyle algilandi ise de yanlis anlasilmaya mahal verecek bir ifade kullandigim icin algilayanlardan ozur diliyorum. Mesajinizin yanlizca bu kisminda atifta bulunup yanlis anlasilmanin duzeltilmesi mahiyetinde bu mesaji yaziyorum. BillyG 22:52, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Kanimca sayfasindaki yazilar bundan yaklasik 1.5 sene evvel yazildi. Herhangi bir kisiyi hedef almadan/gostermeden genel olarak yazildi. Bu son yasadigimiz olayla tek ilgisi belki orada bilmeden tenkit ettigim davranisin gercekte olusmasi olabilir. Silmek istediginiz kismi silin. BillyG 22:28, 22 Mayıs 2009 (UTC)

Ad değişikliği[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, değişikliğin nedeni, internette 'İkiz Tepeler: Ateş Benimle Yürü' ifadeleri, Fire Walk With Me (Ateş Benimle Yürü / AE Film) Film:DVD ekstralar vs... yanlış olduğunu düşünüyorsanız Türkçe ifade bozuk olmasına rağmen değiştirebiliriz...Bir araştırayım...İyi çalışmalar...Vikipedist 09:07, 23 Mayıs 2009 (UTC)
  • İnternetteki ifadeler her zaman doğru olmayabiliyor. Bu nedenle film adlarında daha resmi bir kaynağa, film afişine ya da dvd kapağına dayanmak gerekiyor. Araştırmanız bittiğinde daha güvenilir bir kaynakta iki noktalı kullanıma rastlayamazsanız, ilgili değişikliği siz yapabilir misiniz? Teşekkürler. --Yabancımsj 09:11, 23 Mayıs 2009 (UTC)
    • Film afişlerinde ve DVD kapaklarında orijinal adlandırılması büyük olasılıkla kapak tasarımları nedeniyle noktasız görülüyor...Ama Imdb'de İngilizce dahil diğer dillerde adı noktalı veya tireli, Türkçe versiyonu yazılmamış...İngilizce vikipedide de afişlerde tasarım gereği noktasız ama yazımda noktalı, vikipedinin diğer dillerinde de noktalı ya da tireli...İngilizce sitelerde de noktalı...Türkçe sitelerde de noktalı ama doğal olarak DVD kapağı yazımı noktasız...Benim kanaatim noktalı olmasından yana, bu konu ve kaynaklandırılmasıyla ilgili Docbaba'ya bir mesaj atıyorum, yorumu almak isterim...Hoşcakalın...Vikipedist 09:31, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Hedef alma ve kurallarin uygulanmasina dair[kaynağı değiştir]

hedef; 1.Nişan alınacak yer, nişangâh. 2.mecaz Amaç, gaye, maksat (TDK) Hedef mana olarak 'belirlilik' icerir. 'belirsiz hedef almak' mana olarak mantiksal bir tezat iceriyor. hedef almak; 1.nişan almak 2.ulaşılmak istenen amaca göre davranmak. 3.bir kimseyi, bir yeri yıpratmak, eleştirmek amacıyla karşısına almak. (TDK) Yazida gecen sozlerin 'kimi' yipratmak amaci ile yazildigini kendinize sorun. Burada her ne kadar 'kuvvetli' ifadelerde kullanilmis olsa da, belirli bir kisiden cok yanlis bir davranisin tenkit edildigini bence siz de gorursunuz. Sunu sorarsaniz da haklisiniz; Davranisin yanlisligi kime gore? Elbeteki bana gore. Benim bu konuda ki (dusunmeden silme) fikrimi degistirmek isterseniz iknaya acigim. Sunu soylerseniz de size hak veririm: 'Kullandiginiz ifadeler baska insanlarla surtusmeye yol aca-bilir yumusatin'. Buna karsin da sunu soylerim ('yanlisligi ispat edilene kadar soyledigim dogrudur'); soyleyis tarzim da. Sayet yazimi okuyan bir kisi ile aramizda surtusme cikarsa, icerigi degistiririm, cunku surtusmeye yol acabilecegi dogrulanmis olur. Vikipedi'de kurallar kanunlar ve uygulanmasi konusunda da su asagidaki paragrafa atifta bulunacagim (Ingilizce Vikipediden - Maalesef Turkce'ye cevrilmemis, belki de yanlis oldugunu gordugum davranislarin bas sebebi de budur).

Wikipedia is not a bureaucracy Wikipedia is not governed by statute: it is not a moot court, and rules are not the purpose of the community. Instruction creep should be avoided. Wikipedia's policies and guidelines are descriptive, not prescriptive. They represent an evolving community consensus for how to improve the encyclopedia and are not a code of law. A procedural error made in posting anything, such as an idea or nomination, is not grounds for invalidating that post. Similarly, do not follow an overly strict interpretation of the letter of policy to violate the principles of the policy (see Wikipedia's guideline on gaming the system). If the rules prevent you from improving the encyclopedia, ignore them. Disagreements are resolved through consensus-based discussion, rather than through tightly sticking to rules and procedures.

Bu kadar onemli bir temel ilkenin Turkce'ye kazandirilmamis olmasini elim buluyorum. En kisa surede kazandirmaya calisacagim. Hepimiz aydinlanalim. Tesekkurler BillyG 09:33, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Uyari icin tesekkurler, elbette ki cevrilmemis demeden once bahsettiginiz sayfaya gittim.Yoksa Ingilizce metni burada vermeyecektim. Dikkatinizden kacmis olabilir ama halihazirda o sayfa uzerinde, o baslik altinda ceviri calismasi yapiyorum. Katkida bulunursaniz sevinirim. Not:'Ozu' dediginizin farkindayim ama sadece oz yeterli olsaydi Vikipedinin ozu hakkinda sayfalar dolusu aciklamaya ihtiyac duyulmazdi.BillyG 11:16, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Maddeyle ilgilendiginiz icin soruyorum; Baslik icin verilen VP:Vicdan kisayolu icerigi tam yansitmiyor. Bunu VP:Bürokrasi, VP:Bürokrasi değil, VP:Kanun değil, VP:Hukuk sistemi değil gibi kisayollarla gostermek yerinde olmaz mi? Bunu bu sekilde degistirsek mi?BillyG 11:41, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Rica ederim Kaptan.. Bu arada adamcağızı biraz kampa aldım, çok yormuşlar :) Sevgiler, --M.M. ileti 22:08, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Uygunsuz KA. --Kemal K.ileti 07:34, 24 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba Yabancı; kaynak vwerdiğini görünce malum iyiniyet varsayarak kontrol etmemiştim, malum çoğu kaynak bile belirtmiyor, şimdi baktım ve geri alıyorum değişikliğimi. Bilgilendirdiğin için sağol, kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   08:03, 24 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba Yabancı hocam, şu şikayeti hizmetlilerden biri karara bağlayabilir mi? Uzun zamandır duruyor ve ilgilenen yok. Kullanıcı ise hatalı davranmaya ısrarla devam ediyor. İyi günler.--Muratsahinmesaj 12:22, 25 Mayıs 2009 (UTC)

Elbette sorun değil hocam, senin dediğin gibi olsun. Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 12:54, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Selam. Azerbaycan hanlıkları maddesinde ısrarlı telif hakkı ihlali söz konusudur. İlgilenirseniz sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:09, 27 Mayıs 2009 (UTC)

İnsanları Seveceksin[kaynağı değiştir]

[2] İyi çalışmalar. --Boyalikus 01:29, 28 Mayıs 2009 (UTC)

[3] iyi çalışmalar..--Boyalikus 01:38, 3 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba. Yeni SRA. Köy çeşmesi'ne ekler misiniz? --Kerem233 07:03, 1 Haziran 2009 (UTC)

Teşekkürler Yabancı. --Gökhan 19:08, 2 Haziran 2009 (UTC)

Şablon birleştirme[kaynağı değiştir]

Slm Yabancı, nasılsın? köy çeşmesine yazdım ama ilgilenen hizmetli çıkmadı, sen bu işlerde nirvanaya ulaşacak kadar deneyimlisin. Bi' el atıverip şablonları birleştiriversen.--Hedda Gabler 17:37, 7 Haziran 2009 (UTC)

Kullanıcı:Berkaysnklf/Portal:Arap Yarımadası 'nın oylama sonucu belli gibi artık açılması gerekmez mi? Öyle düşünüyorsanızn alt sayfaları yeniden düzenleyebilir misiniz? Teşekkürler; ~--BerkayMesaj--~

VikiProje Sanat davetiyesi
İyi günler...
Sanat alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Sanat Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. --Merube 89msj 02:39, 13 Haziran 2009 (UTC)
  • Bir adsız kahraman daha geldi o zaman , hoşgeldi. İleride katkılarınızın yoğunlaşabilmesi dileğiyle, iyi vikiler--Merube 89msj 13:38, 13 Haziran 2009 (UTC)

merhaba ben bir bölümde üzgün bir anımda biraz saçmaladım. daha sonra okudukça wikipedianın insanlık hizmetine ne kadar yararlı olduğunu da gördüm. fakat bir konuda yaptığım eklmeyi geri alsam da geçmişte görünüyor. bu konu zaten boştu ya bu konuyu (maddeyi) silip yeniden yüklesek ya da sadece benim yazdıklarım geçmişte gözükmese (ggogle aramalarında önbellekte) olur mu? bu konuda bir hakkımız olmalı lütfen yardım edin. bu söylediklerimden feragat ediyor ve görünmesinin de uygun olmadığını düşünüyorum. etrafımdaki insanlara rezil olmak istemiyorum lütfen cevap yazın. teşekkürler

link şudur

http://tr.wikipedia.org/wiki/Mente%C5%9F,_Milas

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Metal_Militia" adresinden alındı.

Arap Yarımadası Portalı[kaynağı değiştir]

Portalın açılmasını öneriyorum. Zaten Vikiproje:Arap Yarımadası üyeleri otomatikman bu portalında üyesi sayılır, sanırım. Zaten zamanı geldikçe portalı güncellerim. Bir an önce portalın altsayfalarının taşınmasına başlamalıyız diyorum. Teşekkürler; ~--BerkayMesaj--~

  • Merhaba. Önerdiğiniz madde çok özgün. Severek çeviririm diye umuyorum. Şu an önümde çevrilmeyi bekleyen 2-3 madde var, onları bitirir bitirmez el atarım, emin olabilirsiniz. Teşekkürler. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 20:06, 13 Haziran 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Bahsettiğin dosya için şu anda gelmiş herhangi bir e-posta yok... önceden gelmiş olsaydı, silinmeden önce mutlaka gerekli şekilde ticket verilirdi; verilmediğine göre önceden de gelmemiş. Şahsa tekrar e-posta atılması gerek, bu süreç içerisinde dosyanın silinmesi gerekebilir - sonuçta Eylül ayından beri bekliyor... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 21:02, 13 Haziran 2009 (UTC)

Arap Yarımadası Portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba Arap Yarımadası Portalındaki alt sayfaları portal sayfası haline getirirken seçilen şehir ve seçilen çöl bölümlerini portal sayfası haline getirmeyi unutmuşsunuz. Kullanıcı:Berkaysnklf/Portal:Arap Yarımadası/Seçilen Çöl ve Kullanıcı:Berkaysnklf/Portal:Arap Yarımadası/Seçilen Şehir sayfalarını da portal sayfası haline getirirseniz sevinirim.Teşekkürler.----Âkhilleus mesaj 08:49, 14 Haziran 2009 (UTC)

  • Merhaba Yabancı; doğrusu çok zaman geçmiş ben de kontrol etmemişim. Zaten o arada otrs'ye bakan Mach'de inzivaya çekildi , Hemen H.C. Örter'e bir mail daha yazıyorum. İstersen silip de yeniden yükleme zahmetine girmeyelim, bu kadar beklemiş, birkaç gün daha beklese sakıncası olmaz sanıyorum. Eğer önümüzdeki haftasonuna kadar gelmezse sileriz. Anımsattığın için teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   16:33, 14 Haziran 2009 (UTC)
  • Evet solda templates yazısı onun altında fonksiyonlar açıldı. Teşekkürler.--MightY 17:50, 14 Haziran 2009 (UTC)

Selam Kaptan, Kibele'ye de söyledim ama, sanırım çıktı. sana zahmet, bir bakar mısın? Bu arada n'oldu şu bir haftalık sürece, doldu mu ne --M.M. ileti 18:06, 14 Haziran 2009 (UTC)

Bakmazsam göremem tabii değil mi ;) Tamamdır, teşekkürler. --M.M. ileti 19:21, 14 Haziran 2009 (UTC)
  • Yine formdasınız. Tam geri alıyordum, çoktan hallolmuş bile İyivikiler... [ho? ni!] 21:19, 14 Haziran 2009 (UTC)


  • Çok teşekkürler Yabancı. Dün Levent yanlışlıkla engelledi ve kaldırdı. Ama ip engellemesini kaldırmamıştı. Sanırım unuttu. İyi vikiler.--MightY 09:39, 16 Haziran 2009 (UTC)

Ben de tam sana mesaj yazıyordum ...'i engellemen için...--вяí¢αи76ileti 10:59, 16 Haziran 2009 (UTC)

Merhabalar, Nasılsınız hocam? Siz hiç uğramayınca ben uğrayayım dedim. :) Acaba Gölgesizler için bir şeyler bulabildin mi? Resmi sayfasında kamera arkası videosu var ondanda birkaç cümlelik bir şeyler çıkar. Yine de tam olmuyor. Maddeyi KM yapabileceğimi sanıyordum ama bilgi yok.--Muratsahinmesaj 13:00, 16 Haziran 2009 (UTC)

Sağolun bende iyiyim. Ne izini, elbette olur. Yeter ki birgün KM olsun. :) İyi çalışmalar. Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 13:12, 16 Haziran 2009 (UTC)

Portal İşleri[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı!(biraz filmlerdeki gibi oldu ama neyse) Kullanıcı:Âkhilleus/Portal:Tarih'in yeterince destek oyu aldığını ve artık isim değişikliği yapılarak alt sayfaların düzenlenmesini talep ediyorum.Zaten Vikiproje Tarih'teki katılımcılar listesine bakıldığında portalın ilgisiz kalacağını zannetmiyorum.Ben de zamanı gelince portalın güncellenmesi için elimden geleni yaparım.Bu arada Kullanıcı:Berkaysnklf/Portal:Arap Yarımadası/Seçilen Şehir hala portal sayfası haline getirilmemiş Teşekkürler.----Âkhilleus mesaj 16:00, 17 Haziran 2009 (UTC)

Geçersiz hizmetli başvurusu[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı. Burada geçersiz bir hizmetli başvurusu var. İlgilenirmisin. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--MightY 16:31, 17 Haziran 2009 (UTC) http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Hizmetli_başvurusu/-memo44-

Vikiproje Tarih[kaynağı değiştir]

Vikiproje Tarih Davetiyesi


Merhabalar Yabancı/ Arşiv 10,

Tarih ile ilişkili konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Tarih projesine davetlisiniz. Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğünüz katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edebilirsiniz. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkı sağğlayabilir ve işbirliği projesinde pek çok ödül kazanabilirsiniz.Ayrıca üzerinde çalışılan maddeleri ve istek maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

----Âkhilleus mesaj 09:33, 18 Haziran 2009 (UTC)

Haklısınız vikipedide öyle yorumlar yasak ama daha anlamlı maddeler açsanız en azından Special Air Service, British Army vs ? Durkin 10:27, 22 Haziran 2009 (UTC)

Merhabalar Yabancı, Kullanıcı:Apolas'a kaynaklandırmanın gerekliliğini birde sen açıklayabilirmisin? Uzun süredir tekrarlıyorum ama sanırım anlatamıyorum. İyi günler.--Muratsahinmesaj 10:34, 22 Haziran 2009 (UTC)

  • Teşekkür. Gölgesizler içinde bir daha teşekkür. :) İyi günler. --Muratsahinmesaj 10:42, 22 Haziran 2009 (UTC)

espiri yapmak istemiştim amacım maddeyi karalamak değil ki Durkin 10:36, 22 Haziran 2009 (UTC)

  • Karşı Karşı Böyle bir maddenin seçkin madde olmasına şiddetle karşıyım.Ahlak dışı böyle maddeler yerine topluma daha yararlı olabilecek maddeler geliştirilse daha iyi olur.--♪♫Yusuf 1907ileti 19:00, 7 Aralık 2008 (UTC) sanırım yorumumun amacını bir kişi de olsa söylemiş Durkin 10:42, 22 Haziran 2009 (UTC)

Okulun sitesinde problem var buaralar,düzelince halledicem----Coollandİletişim 11:10, 22 Haziran 2009 (UTC)

  • Bulunduğu il sınırları içinde eğitim verdiği alanda ilk olması
    Kayda değer sportif veya akademik başarı sağlayan okullar
    Bu ikisi var ama okulun sitesinde problem olduğu için yazamıyorum,okullar açılınca ayrıntılı bir şekilde yazıcam zaten.----Coollandİletişim 11:14, 22 Haziran 2009 (UTC)

Türkçe ezan için lisans/telif durumu belirtme.[kaynağı değiştir]

Selamlar Yabancı. Bende Sadettin Kaynak'ın okuduğu ilk Türkçe ezan kaydı var. Ses dosyasını .ogg formatına çevirdim şimdi sadece commonsta nasıl lisanslandırma yapacağım kaldı. Böyle bir dosya için ne tür lisans koyulabilir. İyi çalışmalar.--MightY msj 14:57, 22 Haziran 2009 (UTC)

  • Tekrar selamlar. Evet dediğin gibi ses dosyası telifli. Telif hakkıda 1991 yılında plak olarak çıkarmak üzere Kalan Müzik şirketine ait. Commons'a yüklemek doğru olmaz. Teşekkürler, iyi Vikiler..--MightY msj 09:21, 23 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba. Bu aralar sanat maddeleriyle ilgileniyor olsanız da, şizofreni maddesine yatığınız katkılar nedeniyle pek de küçük olmayan bir dileğimi paylaşmak istedim sizinle :) Major depressive disorder maddesi en.wiki'de SM, buradaysa pek iyi durumda sayılmaz. Acaba bu alana ilgi duyan kullanıcıların katkılarıyla SM haline getirilebilir mi? Olursa SMlerimize çeşitlilik, vikiye de güzel bir madde kazandırılmış olur. Belki ilginizi çeker diye dikkat çekmek istedim. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 11:20, 23 Haziran 2009 (UTC)

  • Selam, evet bu maddeyle ilgilenmeyi isterim, dikkatimi çektiğiniz için çok teşekkürler. Aslında o kadar çok bekleyen projem var ki :(. Ayrıca şizofreni maddesinde bazı eklemeler yapacağım pek yakında :). Ama bu madde önceliklerden olacak, hem seçkin hale getirilmesi de pek zahmetli olmayan bir madde. Böyle bir maddeyi dikkatime sunduğunuz için çok teşekkür ederim. Benzer maddeler gözünüze çarparsa bildirirseniz çok memnun olurum. Tekrar beni düşündüğünüz için teşekkür ederim, mümkün olan en yakın zamanda başlayacağım. Bu arada müstakbel yeni göreviniz hayırlı olsun . Nice vikiyıllara, iyi çalışmalar, kolay gelsin--Merube 89msj 16:04, 23 Haziran 2009 (UTC)

Benim de o değişikliği görünce haberim oldu. Neden çıkartmışlar tam incelemedim ama artık orada seçkin değilmiş. İyivikiler... [ho? ni!] 07:00, 26 Haziran 2009 (UTC)

Antik Yunanistan[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Antik Yunanistan maddesi SM olmaktan (Vikipedi:Seçkin madde incelemesi/Antik Yunanistan) bu sayfada görüleceği gibi ihraç edilmek üzere. Bizde Vikiproje:Tarih olarak maddeyi ihraç edilmekten kurtarmaya çalışıyoruz. Yardım edersen gerçekten çok seviniriz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Böcürt 21:05, 27 Haziran 2009 (UTC)

  • Tekrar rahatsız ettiğim için özür diliyorum. Tartışma:Azeriler sayfasında yer alan "Vikipedi millî ansiklopedi(niz) değildir" başlığı altındaki yorumlarda sohbet, tartışma, propaganda veya reklam olup olmadığı konusundaki fikriniz nedir? sizce bu başlık altındaki yorumlar silinmeli midir? Değerli görüşünüzün bizi yaşadığımız bu ikilemden kurtarması ümidiyle :D --Böcürt 21:08, 27 Haziran 2009 (UTC)

Selam. Kişiye yönelik değil maddede neden bazı Türk halklarının Azerilerin alt kolu haline getirilmesi istendiğini göstermek için örneklerden biridir. Eğer o cümleler kaldırıyorsanız ya da kaldırdıysanız aynı sayfadaki tüm kişilere yönelik yorumları kaldırmanızı tavsiye ediyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 21:17, 27 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba. Fazla vaktim yoktu, Böcürt'ün ricası üzerine yalnızca o başlık altına yazılanlara bakabildim. Ne yazık ki yazılanlar yapıcı olmayan, kişisel tartışma niteliğinde ifadelerdi. Tartışma sayfalarındaki yorumların içeriği geliştirmeye yönelik olması gerek. Buna uymayan yorumları gördükçe kaldırmaya çalışıyorum. Kolay gelsin. --Yabancımsj 21:22, 27 Haziran 2009 (UTC)

Yazların çoğu bana yönelik yorumlardır, zaten. Benim yazdığım maddedeki sorunların nedenlerini çok açık bir şekilde gösteren (yani Irak Türkmenlerini Irak Azerbaycanlıları olarak değiştirmek istenmesi, Afşarlar ve Kaşkayları bile Azeri saydıkları v.s.) deliller idi. Vaktiniz olmayabilir. O zaman onu geri getirin de tamamını temizlemek için vakti bulduğunuzda yapıcı olmayan kişisel tartışma niteliğinde ifade olduğunu düşündüğünüz cümleler (yani benim yazdığım cümleler) ile birlikte kaldırırsınız. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 21:29, 27 Haziran 2009 (UTC)
Kaldırdığım mesajlar sayfada yer alan bir başlık altında bulunan ve kişisel yorum içeren ifadelerdi. Sanıyorum kişisel oldukları konusunda hemfikiriz. Bu nedenle tartışma sayfasında yer almalarını doğru bulmuyorum. Diğer kişisel yorum içeren mesajlara daha sonra bakmaya çalışacağım. Kaldırdığım yorumlardan maddeyi geliştirmeye yönelik olduğunu düşündükleriniz varsa geri getirebilirsiniz. Ancak yazışmanın bütünü maddeden çok kullanıcılara yönelikti, kaldırmamın nedeni de buydu. --Yabancımsj 21:35, 27 Haziran 2009 (UTC)
Yabancı pardon. Benim yazdıklarımın kişilere yönelik diyen oldu da o kısımın kaldırıldığını düşündüm. Yani yanlış düşünmüşümdür. Ne olursa olsun yapıcı olmayan kısımların tamamını temizlemenizi rica ederim. Çünkü sayfa tartışmanın odak noktası artık anlaşılmayacak derecede kaoslaştı. Birde bu tür temizlikte uzman olan Pinar'a da danışacağım. Teşekkür ederim. İyi çaılşmalar. Takabeg ileti 21:34, 27 Haziran 2009 (UTC)
Son mesajınızdan anladığım kadarıyla sorun yok. Kolay gelsin. --Yabancımsj 21:37, 27 Haziran 2009 (UTC)
Ewet. Pinara mesaj attım. Umarım tartışma sayfası düzene sokulacaktır. İyi haftasonları. Takabeg ileti 21:40, 27 Haziran 2009 (UTC)
  • Merhaba. Aynı gün yazmıştım, çok oldu yollasa bugüne kadar yollardı. Daha önce de "halledeceğini" söylemişti. Aslında o fotoğrafı da bana maille iletmişti ama? Kendi bilir. Ben unutmuşum, yoksa sana bırakmaz silerdim. Eline sağlık.  Levent İleti Katkılar   06:13, 28 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba Metal. Şurada senin maddeye müdahalen bitti zannedip korumaya aldım, umarım araya girmek gibi olmamıştır. Gece başlanmıştı spam eklenmeye, devam ettiğini görünce dayanamadım :) --Yabancımsj 13:00, 28 Haziran 2009 (UTC)

Selam Yabancı, rica ederim, gayet iyi ettin. En çok vandallanan sayfalardan, arada dinlendirmek lazım zaten :) Kolay gele, --M.M. ileti 13:03, 28 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba Mighty. Hizmetli oylaman dolayısıyla sinirlendiğini görüyorum. Ancak vikipedide her şart altında soğukkanlılığımızı korumalıyız, bunu bulunduğumuz bu ortama borçluyuz. Orada yapılan yorumları lütfen kişisel alma. Oylamalarda amaç vikipediyi geliştirmek olmalı. Uygun olmayan gerekçelerle oy verilmişse bürokratlar zaten gereğini yapar, merak etme. Ancak sen de lütfen sakinleş ki, ortam daha fazla gerilmesin. Sağduyulu davranacağına inanıyorum. --Yabancımsj 15:05, 28 Haziran 2009 (UTC)

  • Peki Yabancı söylermisin Vikipedi'de katılmak diye bir oy kullanma biçimi varmıdır? Eğer sende bir kullanıcının hizmetli olmasını istemiyorsan bulursun bir sebebini getirirsin açıklama yaparsın. Senin bürokratlık başvurunda karşı oy verenler açıklama yapmışlar. Özellikle 4. karşı oya bakarsan neden sana karşı oy verildini görürsün. Ama bunların hepsi boş oy verdiler. Katılmak diye bir şey var mıdır ya? Bunu Jimmy Wales'a da söyleyeceğim baklım katılmak diye birşey varmıymış.--MightY msj 15:13, 28 Haziran 2009 (UTC)
Ben oylarla ilgili yorum yapmaktan özellikle kaçındım. Çünkü oylar nasıl verilmiş olursa olsun, isterse yönergeye ya da politikalara aykırı olsun, sen soğukkanlılığını korumak zorundasın. Yapılan bir yanlış (ki tekrar vurgulayayayım benim yorumum oylara ilişkin değil) senin de başka yanlışlar yapmanın gerekçesi olamaz. Sanıyorum bu kez daha iyi açıklayabilmişimdir. Zaten oylaman kapatılacakmış. Sakinleşip bu oylamayı geriye bırakmanda ve olumlu katkılarını sürdürmende yarar var. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 15:19, 28 Haziran 2009 (UTC)
  • Yabancı ben geçen sene kayıt oldum Vikipedi'ye ve çok güzel buluyodum gerçekten ilgi çekici ve hoştu. Ama şimdi içimden katkı yapma isteği gelmiyor. (...) Sizede iyi çalışmalar inşallah vikipediyi bir yerelere getirirsiniz. --MightY msj 15:26, 28 Haziran 2009 (UTC)

telif hakları hakkında soru[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Levent isimli yönetici size sormamı istedi. alevilik konusunda 6 yıllık bir araştırmalıarm var ve bunları sitemde topladım. bunları yavaş yavaş wiki ye aktarmak istedim ama eklediğimde telif hakkı yüzünden 2 defa silindi. sonra yazıştık. alıntı yaptığım için sildiler. Ama bu kitaplar 800 yıllık, 600 yıllık. haliyle kamu malı(http://tr.wikipedia.org/wiki/Kamu_malı) olmuş kitaplar. bunlardan alıntı yapılması ve kitap isimlerinin yazılması telif hakkına uygun değil mi?

tşk Murat Bu imzasız yazı Muratturk (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Teşekkürler . --DsMuratileti 20:33, 28 Haziran 2009 (UTC)
  • Ara sıra esiyor böyle, açıveriyorum. Sizin SM duyurunuz da dikkatimi çekmedi değil; ama çok yoğunum bu aralar. Bu arada güzel dileklerinden ötürü, açtığım-düzenlediğim maddelerin ilk günden bu yana en sıkı takipçisine teşekkür ederim . --DsMuratileti 20:41, 28 Haziran 2009 (UTC)
  • Elimden geleni ardıma koymam Göz kırpma. Görüşmek dileğiyle, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 20:48, 28 Haziran 2009 (UTC)

telif hakkı ve kamu malı 2[kaynağı değiştir]

Merhaba. Mesajınızda kendi araştırmanızdan ve 600-800 yıllık kitaplardan söz etmişsiniz. Kendi araştırmalarınızı telif hakkı saklı bir sitede yayımlamanız halinde, artık o içeriğin telif hakkı saklı hale gelir. Bunların burada kullanılabilmesi için site yetkilisinden info-tr@wikimedia.org adresine kullanılacak metnin GÖBL ile lisanslandığına ilişkin bir e-posta atılması gerekir. 600-800 yıllık kitaplar üzerinde ise, dediğiniz telif hakkı bulunmaz. Ancak mesajınızdan tam olarak hangisini sorduğunuzu anlayamadım. Biraz daha açıklarsanız sevinirim. Teşekkürler

Tekrar merhaba. Kendi yazılarım için site sahibi ben olduğum için izin veriyorum tabii ki. Bu durumda bile mail atmam gerekiyor mu info-tr@wikimedia.org adresine? 600-800 yıllık kitaplar için sorun olmaz dediniz. Çok teşekkür ederim. Ama 2 tane admin(levent ile metal militia) benim yazılarımı sildi. Şu durumda tekrar eklediğimde tekrar silinmemesini nasıl sağlarım? Ayrıca yine yaparsanız hesabınız silinebilir dedi Metal Militia. Ne yapmam lazım?

Son olarak acemi olduğum için basit bir sayfa yapmak yaklaşık 3 saat vaktimi aldı. Ömrümdem 3 saati kimse geri getiremiyeceğine göre Tekrar yazmadan yazdıklarım nasıl gerigelebilir? Bu arkadaşlar bu konuda tam ve net olarak bilgili değiller. Başkalarıda sorun yaşamaması için bilgilendirme olması sağlıklı olur kanaatindeyim.

Çok teşekkürler ve saygılar. --Muratturk 21:30, 28 Haziran 2009 (UTC)

telif hakkı ve kamu malı 3[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba,

Uyarılarınız için teşekkürker. Dikkat edeceğim. alıntı yaptığım sitemin en altında şöyle bir yazı var . Bu sitedeki her türlü yazı kaynak gösterilmek şartıyla kullanılabilir. wiki'de kaynak olarak bu siteyi göstermem yeterli olurmu şu durumda? Eğer olmazsa mail atmak tek yöntem olarak duruyor. yapmaya çalıştığım wiki'de küçük bir alıntı değil, bütün wiki silinmiştir.

Buraya yazdım belki başkarının işine yarar. Telif hakkı hakkında birkaç şey öğrendim sayenizde. Çok teşekkürler.

--Muratturk 02:51, 29 Haziran 2009 (UTC)

  • Tebrikler, yeni görevinizde kolaylıklar dilerim. Başarılı bir hizmetli olarak, bürokratlık görevini de başarıyla sürdüreceğinize inanıyorum. Saygılar... --Kemal K.ileti 10:45, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Tebrik ediyor, bol sabırlı mesailer diliyorum.. Kolay gelsin, --M.M. ileti 10:49, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Bol sabırlar ve başarılar dilerim. --Eldarion 10:52, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Şimdiden kolaylıklar diliyorum. Başarılar.. | TheTimeileti 11:02, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Tebrik eder ve basarilar dilerim. Citrat 13:05, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Yeni görevinizden ötürü kutlarım. Başarılar ve bol bol sabırlar . --DsMuratileti 13:49, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Başarılar ve kolay gelsinler... İyivikiler... [ho? ni!] 19:49, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Biraz geç kalmış olsamda yeni görevinizi kutlamak istedim :D --Böcürt 10:39, 30 Haziran 2009 (UTC)
  • Tebrik ediyor ve yeni görevinizde başarılar diliyorum.----Âkhilleus mesaj 10:41, 30 Haziran 2009 (UTC)

Ben lafımı ortaya korum...[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı, Dilber Koçarslanlı maddesi seçkin olabilir mi? Her bir şeyi var maddenin bir kaç bilgi de ekledik mi misler gibi.. Bir de yardım isteyeceğim yayın bilgileri kısmındaki reklam haberini genel bilgilere mi taşısam? Genel bilgiler kısmını ise gelişmeler olarak mı değiştirsem. Girişe ve karakter kısmına biraz daha bilgi eklemek lazım.--Hedda Gabler 10:53, 29 Haziran 2009 (UTC)

  • peki, bu arada bürokratlık adaylığın kapanmış, tebrik ederim. Kolay gelsin.--Hedda Gabler 11:02, 29 Haziran 2009 (UTC)

Sağol Metal, sabra ihtiyacım olacağı kesin. Sık sık kapını çalabilecek biri olacak etrafında, sen de hazır mısın? --Yabancımsj 10:54, 29 Haziran 2009 (UTC)

Ne demek, lafı mı olur.. elimden gelen birşeyse (geçmiş birleştirme olmasın da ) seve seve.. Tekrar tebrikler, kolaylıklar, --M.M. ileti 10:57, 29 Haziran 2009 (UTC)
Baktım, vidi, vici.. :) --M.M. ileti 11:48, 29 Haziran 2009 (UTC)

İsterseniz buradaki tartışmaya katılabilirsiniz Durkin 20:11, 29 Haziran 2009 (UTC)

Biliyorum aslında spam gibi anlaşılabilir ama haberdar etmesem çoğu kullanıcı tartışmaya katılamayacak, iyi çalışmalar Durkin 20:29, 29 Haziran 2009 (UTC)

aman tanrım kör oldummmmmmmmmmmm[kaynağı değiştir]

Abi ben ne yaptım ya senin oylamayı görmemişim. Bu aralar işte çok yoğunum ve başımı bile laşıyamıyorum desem geçerli bir mazeret olur mu acaba? Tebrik ederim güzel insan. :)) --Manco Capac 21:40, 29 Haziran 2009 (UTC)

  • Tebrik etmeyi unutmuşum sizi. Bürokratlık hayatınızda başarılar. --♪♫Berkay0652|ileti 11:50, 30 Haziran 2009 (UTC)
  • Yeni görevinizde size başarılar ve kolaylıklar dilerim. İyi çalışmalar... --Kerem233 11:54, 30 Haziran 2009 (UTC)

Bölüm Listesi[kaynağı değiştir]

The Mentalist Bölüm Listesi maddesinde fazladan "}}" var ama düzeltemedim bitürlü,vaktiniz varsa bakabilir misiniz?----Coollandİletişim 12:11, 30 Haziran 2009 (UTC)

  • Gözler bozuk olunca bulunmuyomuş demekki.Çok teşekkür ederim----Coollandİletişim 12:30, 30 Haziran 2009 (UTC)

Kullanıcı:Adanahaber'i engeller misin... öyle bir site varmış da...--вяí¢αи76ileti 12:28, 30 Haziran 2009 (UTC)

Sen de sağ ol Bu arada Kullanıcı:CenKSK adı konusunda kararsız kaldım da. Bilirsin KSK Karşıyakaspor'un kısaltması...--вяí¢αи76ileti 12:44, 30 Haziran 2009 (UTC)

İşlem tamam. Haber verdiğin için sağol. --Yabancımsj 12:40, 30 Haziran 2009 (UTC)

Bilmez miyim... Beşiktaşlı ismine izin veriliyor, ancak bu isimde ben de tereddütte kaldım, yorum meselesi. Bu konuda Metal çok deneyimlidir, istersen ona soralım. --Yabancımsj 12:47, 30 Haziran 2009 (UTC)
Tavsiye için sağ ol...--вяí¢αи76ileti 12:52, 30 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba. Maddeleri ben birleştirmediğim için kesin bir şey söyleyemeyeceğim ancak Kullanıcı:İsocan32'ın madde üzerinde yaptığı değişiklikler telif ihlali yaratmamışa benziyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 14:47, 30 Haziran 2009 (UTC)

Rica ederim, görüşmek üzere. Yeni görevinizde de başarılar dilerim. --Superyetkinileti 14:51, 30 Haziran 2009 (UTC)

WİKİTRAVEL[kaynağı değiştir]

merhaba, ben bir wikipedia kullanıcısıyım.size birşey sormak istiyorum.wikitravel in türkçe versiyonu ne zaman ve nasıl açılacak.bunun hakkında bir bilginiz var mı?lütfen açıklayın. şimdiden teşekkürler..

Menünün geri gelme ihtimali yok bizim bir yerlerden buluşturup eklememiz gerekecek. Bugünlerde vikipediye yoğun işlerim nedeniyle uğrayamıyorum eğer fırsat bulursam birşeyler yapmaya çalışacağım. Bu arada bürokrat olduğunu yeni öğrendim tebrik ederim... --Karduelismsj 17:41, 30 Haziran 2009 (UTC)

Sağolun, iyi akşamlar, iyi çalışmalar.. --Karduelismsj 18:32, 30 Haziran 2009 (UTC)

Lenf maddelerine bakarım, ama muhtemelen yarına kalacak...--İnfoCan 18:44, 30 Haziran 2009 (UTC)

Adil Kullanım[kaynağı değiştir]

Herşey birbirine girdi şuanda hemen kaldırıorum----Coollandİletişim 20:34, 30 Haziran 2009 (UTC)

Ah evet, okudum zaten ama cevap vermeye unuttum , ama neyse, şimdi yazayım. Tabii ki "..." bir küfür olduğu için kaldırmamı istiyorsunuz, ve isteğinizi anlıyorum, ama "..."un yerine ne kullanabilirim ki? Bildiğim kadarıyla ...luğu daha iyi ifade eden bir sözcük yoktur, ve Vikipedi sansürlenmediği için küfürler yasak değil, değil mi? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 20:42, 30 Haziran 2009 (UTC)

Yanlış olduğunuzu söylemiyorum, ama sadece meraktan dolayı soruyorum: lütfen küfürlerin aykırı olduğunu söyleyen sayfayı gösterir misiniz? Ben kuralları neredeyse hiç okumadım ki ... Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 20:51, 30 Haziran 2009 (UTC)
Hııııım....ona ne söyleyeceğimi bilmiyorum , o yüzden o sözcüğü kaldıracam şimdi. Ama keşke "..."'un aynı (ya da belki daha iyi bir) etkisi olan bir sözcük olsa... Neyse... Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 20:57, 30 Haziran 2009 (UTC)
Birşey daha da sorabilir miyim? Wikipedia e-postaları nasıl gönderilir? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 21:00, 30 Haziran 2009 (UTC)