Kullanıcı mesaj:Mbaran/arşiv-2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Eylül 2007 Arşivi | Ekim 2007 Arşivi| Kasım 2007 Arşivi

Merhaba. Kukla hesaplar daha çok oylamalarda birden fazla oy kullanmak veya Vikipedi ilkelerini aldatmak gibi durumlarda kullanıldığı zaman yasaktır. Kardeşinizle aynı bilgisayarı kullanmanız sizin kukla hesabı kullandığınız anlamına gelmez ama isterseniz kardeşinizin kullanıcı sayfasına kendi kullanıcı sayfanızdan bir bağlantı verebilirsiniz. Sonra da bu bağlantıyı silebilirsiniz. Böylece sayfanın geçmişinde bunu belirttiğinize dair bir kayıt bulunur. Daha fazla bilgi için Vikipedi:Kukla sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar --Pinar 13:16, 10 Eylül 2007 (UTC)

Merhabalar. Kategori:Soykırımlar'ı daha genel maddeler için kullanmalıyız. Ancak soykırım politikları içerisinde değişik olaylar olmuştur, bu politika içerisinde 4-5 ayrı yerde katliamlar yapılmıştır vs. gibi maddeleri Kategori:Katliamlar'a konulmalı. Örneğin Bosna Soykırımı'ı birinci kategoride bulunması gerekirken, bu politikanın bir parçası olan Srebrenica Katliamı ikinci kategoride bulunmalı.--Machiavelli' msj 13:40, 8 Ekim 2007 (UTC)

Rica ederim, kolaylıklar.--Machiavelli' msj 13:45, 8 Ekim 2007 (UTC)
Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu

Bayram Tebrikleri ve Tebrik Cevapları[kaynağı değiştir]

  • Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum.--Sabrican76mesaj
Çok teşekkür ederim! Ben de Şeker Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlarım. Sevgilerimle, --Bahar (yine ben, Vikikardeşiniz!)
İyi bayramlar..!--Sophia
  • Size de iyi bayramlar :) Ayrıca teşekkürler, bayılırım ayıcık şekerlere :))) Khutuckmsj* Sevgili Mehmet, seninde Ramazan bayramın mübarek olsun, hayırlara vesile kılınsın. Çok teşekkür ederim.----Ddenkelmesaj
  • Teşekkürler, size de iyi bayramlar.. neskafefincanındatürkkahvesi
  • Çok teşekkürler, size de mutlu bayramlar. --Metal Militia ileti
Ramazan Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlarım.--tyrex
  • Çok teşekkür ederim Mehmet Baran. Sizin de Ramazan Bayramınız mübarek olsun. Sevgilerimle. --Dreamer msj
  • Teşekkürler. Senin de bayramın kutlu olsun. Nice mutlu bayramlar geçirmen dileğiyle. --Abuk SABUK
  • Çok teşekkür ederim Mbaran ben de senin Ramazan Bayramını kutlar nice bayramlara erişmeni dilerim . Hoşçakal..--Kuara
  • Çok teşekkür ederim. Sizin de bayramınız kutlu olsun. Nice sağlıklı, mutlu bayramlar geçirmenizi dilerim. --Tinúviel ileti
  • Bayramınızı tebrik ediyorum.. (Lokumdan buyurun..) --Hasan Sami
  • Nazik kutlamanız için çok teşekkürler, ben de bayramınızı en içten dileklerimle kutlar nice bayramlara erişmenizi dilerim. Hoşçakalın. --Danbury iletihehehe
  • İyi bayramlar, sevgiler... Konya'ya selamlar...Nihat Halici

Size de iyi bayramlar. --Serkan Çetinkaya 19:16, 11 Ekim 2007 (UTC)


Teşekkürler.Size de iyi bayramlar.--Eldarionileti 20:03, 11 Ekim 2007 (UTC) Bayram tebriği için teşekkürler. Sizin de bayramınız kutlu olsun.--2ulus 20:27, 11 Ekim 2007 (UTC)

Bayramınız kutlu olsun.Baklavalar süperr ;) --ahmetdemirciogluileti 05:31, 13 Ekim 2007 (UTC)


çok baklava var ama --Ahmetdemircioglu 12:15, 13 Ekim 2007 (UTC)

Selamlar ve iyi bayramlar! ----Vikiyazar 19:44, 11 Ekim 2007 (UTC)
  • Jelibonlar için çok teşekkürler Sevgili Mehmet. Bayramı sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve huzur içinde geçirmenizi dilerim --Pinar 01:55, 12 Ekim 2007 (UTC)
Ben de sizin bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.Baklavalar fabrikasyon değil el yapımı ;) --Çağatayileti 05:31, 12 Ekim 2007 (UTC)
Bayramınız kutlu olsun.Baklavalar Güllüoğlun dan ;) --ilker76ileti 05:31, 12 Ekim 2007 (UTC)


  • Sizin de bayramınız kutlu olsun. Teşekkürler.--F.Mehmet Kaya 08:29, 12 Ekim 2007 (UTC)
Emre 14.56, 12 Ekim 2007 (UTC+3)
  • Teşekkürler, sizinde bayramınız kutlu olsun, sevgilerimle... --Elmacenderesi E=mc2 13:06, 12 Ekim 2007 (UTC)
  • Jelibonlar için teşekkür ederim:) İyi bayramlar.--Oblomov 13:10, 12 Ekim 2007 (UTC)

Geçmiş Bayramınızı kutlarım[kaynağı değiştir]

Nazik kutlamanıza ancak cevap verebiliyorum. Kusuruma bakmayınız. Sizin de geçmiş bayramınız kutlu olsun.

-Ostique- 12:34, 15 Ekim 2007 (UTC)

Benden baklava. Aman dikkat edin şekeri bol kaçırmayın!--Tuz 06:38, 12 Ekim 2007 (UTC)

Fethullah Gülen[kaynağı değiştir]

Selamlar.Fettullah Gülen maddesinin taraflı olduğunu düşündüğünüz kısımlarını tartışma sayfasında belirtirseniz ilgili kişiler gerekli düzeltmeleri yapacaktır.Lütfen İlgileniniz.Saygılar.Sağlamcıileti 13:44, 12 Ekim 2007 (UTC)

Cevap[kaynağı değiştir]

Evet yorumunuzu gördüm.Benim kşi ile ilgili direkt bilgim olmadığı için(yani tv ler filan hariç) ben gerekli değişiklikleri yapmama gereği duyuyorum.Ancak gösterdiğiniz övgüler kaynaklı ve de referanslı.Yani övgüleri biz yapmıyoruz.İsterseniz siz maddeyle ilgili kullanıcılarla temasa geçin ve taraflı olduğunu düşündüğünüz yerler hakkında madde tartışma sayfasında yorum yapmalarını isteyin.Kolaylıklar.Sağlamcıileti 14:01, 12 Ekim 2007 (UTC)

Kullanıcı kutusu hakkında.[kaynağı değiştir]

Dostoyevski kullanıcı kutusuna Dostoyevski'nin resmini eklemem telif sorununa neden oluyormuş. Bu sorunu nasıl aşabiliriz. Kullanıcı kutusu için özel resim mi yüklemeliyiz?--Mehmet Baran 19:57, 23 Ekim 2007 (UTC)

Telif konusunda uzman arkadaşımız Kullanıcı:Mach'dir. Kendisine danışırsanız size gerekli bilgiyi verecektir. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 20:03, 23 Ekim 2007 (UTC)

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Görmüş olduğunuz üzere maddedeki bilgiler biyografi.tv sitesinden birebir kopyalama yöntemi ile alınmış.Felsefe sözlügü nde de varmış demekki siz öyle söylediğinize göre.Oradaki bilgilerin altında telif hakkı ihlali ibaresi bulunduğu sürece burada yayınlanamaz.Bu makaleyi siz yazdıysanız diğer siteleri uyarıp telif hakkı işaretini kaldırtmanızı tavsiye ederim çünkü o durduğu sürece bu bilgiler burada olamaz söylediğim gibi.Değişikliğinizi geri alıyorum.--Eldarionileti 19:22, 24 Ekim 2007 (UTC)

Kürtlerin Rakamları üzerine[kaynağı değiştir]

Lütfen burayı etnik, dini, siyasi tartışmalara alet etmeyelim. Yukarıdaki rakam karışıklığı doğrudur. I. Dünya Savaşında Kürtler güneye göç etmişlerdir (Ermeni baskıları nedeniyle) o yüzden rakamın 10 milyondan fazla olması imkansız görünüyor. Bununla birlikte CIA verilerinin yanlış olduğu medya tarafından da dile getirilmişti. Fakat CIA düzeltme yapmadı. Ayrıca Kürtlerin asimilasyonu diye bir şey sözkonusu değil. Çünkü Kürtler de bu topraklar için Kurtuluş Savaşında savaşmışlardı. Onlar da Çanakkale'de, Kafkaslarda Ay Yıldız için kan döktüler. Kürtlerin kanlarının dökülmesine ilk biz, Türkiye vatandaşları karşı çıkarlar. Bununla birlikte gerçek Kürtler, bölücü faaliyetlerin aslında ABD ve İsrail tarafından çıkarılmış ve yalnızca CAHİLLERİ ayaklandırmaktan öteye gitmeyen eylemler olduğunu bilirler. Asimilasyon yok. Bu düşmanlar arasında olur. Madem buraya etnik ayrımları getiriyorsunuz şunu söyleyim Kürtlerin gerçek sayısını hesaplamak imkansız görünüyor. Zira Türklerden belirgin bir farkları yok. (Antropolojik olarak Ermeni ve Farslarla aynı kökendenler fakat şimdi alışverişten dolayı Türklerden veya Araplardan görünür farkları yok).--Mehmet Baran 09:53, 25 Ekim 2007 (UTC) (Orjinal metin burda: Tartışma:Kürtler)

  • Selamlar. Gördüğüm kadarıyla maddeler 3 cümlenin üzerinde. Bu halleriyle kısa oldukları için silinmeyeceklerdir. Ana maddeden anlam ayrımla yönlendirme yapabilir, tüm savaşları aynı kategoride toplayabilirsiniz. Kolay gele.. --maderibeyzamsj 10:15, 27 Ekim 2007 (UTC)

Sizinde geçmiş bayramızı kutlarım geç cevap verdim kusura bakmayınMehmetnba 11:42, 28 Ekim 2007 (UTC)

Mehmet Bey;

Amacım tabii ki yazınızın boşa gitmesi değildi. Ben son değişiklikler devriyesiyim. Hemen taslaklamak görevimdir. Ayrıca değişiklik çakışması sayfasını dikkatli incelerseniz kendi değişikliğiniz kaybetmeden kaydetme seçeneği mevcuttur. İyi çalışmalar.

Cevap 2[kaynağı değiştir]

Mehmet Bey,

Bu ansiklopedide saniyede 10larda değişiklik yapılıyor ve bunların çoğu vandalizm kökenli hareketler. Bunları önlemek için zaten sürekli olarak devre kullanıyoruz. Maddenin gelişimi ve iş birikmemesi için anında taslaklanması çok önemli bir şey. Malesef wikimiz "Maddeyi bitirdik, artık değiştirmeyeceğim" gibi bir uyarı sistemine sahip değil. O yüzden her madde her an değiştirilebilir. Bu yüzden "önce bitsin sonra taslaklarız" gibi bir düşünce söz konusu olamaz. Ayrıca maddenizin bir kategoriye sokup gelişiminin önün açtığım için teşekkür edeceğinize gösterdiğiniz bu tavır yüzünden kırıldığımı belirtmek isterim. İyi çalışmalar.--Ant "Thiras" Somersmesajkatkılar 11:22, 29 Ekim 2007 (UTC)

İnsanlık hali tabii ki olur böyle şeyler. Dert değil :). Çalışmalarınız sorun çıkmaması dileği ile :). İyi çalışmalar.--Ant "Thiras" Somersmesajkatkılar 11:32, 29 Ekim 2007 (UTC)

Ödül bu sayfaya taşındı.

Ödül için teşekkürler:)[kaynağı değiştir]

Ödül için teşekkür ederim, çalışmalarımın takdir görmesi beni çok sevindirdi. Wiki kültürel platformda hem Türkçe'yi geliştirme, hem de kültürümüzü artırma açılarından çok faydalı. Ayrıca makalelerimizi kamuya bırakmak mütevaziliğimizi de geliştirir nitelikte. Böyle bir kültür merkezine katkıda bulunmaktan zevk alıyorum ve sizin gibi kültürlü ve azimli arkadaşlarımızı da burada görmekten onur duyuyorum. Kolay gelsin. --Mehmet Baran 10:06, 30 Ekim 2007 (UTC)

  • Selam Mbaran. Özür dilerim gecikme için. Ama ben biraz teknoloji özürlüyümdür. Epey uğraştım. 3 sütun haline getirebildim. Ama bu kez de başlıklar kaydı:(( Messenger üzerinden başka bi vikipedist arkadaşımdan yardım istedim. O halletti sağolsun. Güle güle kullan. Kolay gele... --maderibeyzamsj 11:27, 30 Ekim 2007 (UTC)
Sorununuzu çözmeye çalışacağım kolay gelsin.--Eldarionileti 14:45, 30 Ekim 2007 (UTC)
  • Selam Mehmet Baran. Eldarion'a attığınız mesajı gördüm ve durumu düzeltmeye çalıştım. İkinci bir şablon oluşturdum. Bundan sonra üç sütunlu savaş bilgi kutusu için 2 numaralı şablonu kullanabilirsiniz: Şablon:Savaş bilgi kutusu 2. Ben bunu sizin deneme sayfanızdaki Estonya Bağımsızlık Savaşı maddesinde kullandım. Başka bi sorun olursa danışabilirsiniz. Kolay gele... --maderibeyzamsj 15:03, 30 Ekim 2007 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Merhabalar Vikipedi:Seçkin madde adayları, "Adaylık prosedürü" altbaşlığında aday gösterirken yapmanız gerekenler adım adım anlatılıyor. Seçkin içerik sorumlumuz Metal Militia'dır. Eğer aklınıza takılan birşeyler olursa mutlaka yardımcı olacaktır. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 11:34, 31 Ekim 2007 (UTC)