Kullanıcı mesaj:Kumul/Arşiv 11

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Akif Manaf sayfası[kaynağı değiştir]

merhaba Akif Manaf sayfasını yapıyorum şu anda, kitaplarını ekledim. kaynak olarak röportajlar, videolar yükledim bunlar uygun mudur? Akif Manaf 37 kitabı var ve Yoga konusu ile ilgilenenler arasında çok okunan bir yazar fakat onun hakkında yazılmış bir kitap yok. Kitaplarının ISBN numaralarını da girdim ama hala sayfanın başında uyarılar yer alıyor, onları nasıl kaldırabiliriz? yapmam gereken başka neler var?

Merhaba. AWB'yi düzenlemeye yardımcı bir öge olarak kullanmak kurallara aykırı değil. Daha karmaşık yapıya sahip düzenlemeler ve otomatik değişiklikler için ise bot statüsü gerekli. --Superyetkinileti 15:34, 1 Ağustos 2015 (UTC)

Ben AWB nin bottan farkının olduğunu düşünmüyorum. Ha kendi yazmış veya hazır yazılmış, hata hertürlü yapılabilir. Bana göre bot demek çok hızlı şekilde değişiklik yapan kulanıcı demek. Eğer böyle bir durum varsa buna bot denilmeli ve kullanma izni verilmeli bence ki çoğu kullanıcıya bot başvurularında AWB için statü verdik. Ayrıca son değişikliklerde kalabalık ta yapmıyor botlar (filitre yapmayı biliyorum konu o değil :)) herneyse. Kumul (mesaj) 15:41, 1 Ağustos 2015 (UTC)

Biyografi oluşturma[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben vikipedia 'ya yeni katıldım, biyografi oluşturmak istiyorum bunu nasıl yapabilir. Bu konuda bana yardımcı olursanız memnuniyet duyarım. Teşekkürler Okanmzlm (mesaj) 13:52, 13 Ağustos 2015 (UTC)

Mrb, hoşgeldiniz biyografi oluşturmanız için bu kişinin kayda değer olması gerekli, eğer kayda değer değilse silinecektir.

Vikipedi:Kayda değerlik ve Vikipedi:Yaşayan insanların biyografileri sayfalarını okuyabilirsiniz.
Daha ayrıntılı sorularınızı Vikipedi:Danışma masası veya herhangi bir vikipediste sorabilirsiniz. Kumul (mesaj) 14:48, 13 Ağustos 2015 (UTC)

Balâ ilçesi[kaynağı değiştir]

İyi günler attığınız mesaj için tesekkur ederim. Ankara Balâ ilçesi tarihçesi uzun araştırmalar sonucu güncellenmiştir. Sayfamızın son halini onaylayıp yayınlarsanız sevinirim. Bozulus (mesaj) 00:39, 14 Ağustos 2015 (UTC)

Tşk. Balâ Kontrol edildi. Kumul (mesaj) 14:30, 14 Ağustos 2015 (UTC)


Aslı Güler[kaynağı değiştir]

Merhabalar: Mesajınız için teşekkür ederim. Aslı Güler (mesaj)00:48,16 Ağustos 2015 (UTC)

Tablo sıralama[kaynağı değiştir]

Merhaba , ufak bir şey sormak istiyorum. Şu tablodaki konum sütununda sıralama yapmak istediğimizde ilçelere göre değil de illere göre sıralanmasını sağlamanın bir yolu var mı? --cobija 13:08, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Mrb, büyük ihtimal hayır. Çünkü vikipedi jquery-tablesorter kullanıyor ve bu cell in içeriğindeki ilk harfe bakıyor. "," den sonraki kısmı parse edip yapılabilir aslında burayı incelemek lazım önemli bişeyse bakabilirim sonra. Yada isterseniz sadece tablonuza özel bir il sütünu açabilirim? Kumul (mesaj) 13:12, 19 Ağustos 2015 (UTC)

İl, ilçe ayrı sütun istemiyorum kalabalık görünüyor tablo o şekilde. Aslında sortname şablonunda buna benzer bir sistem vardı (soyad, ad sıralaması yapıyordu onu Türkçeye uygun olarak tersine çevirmiştim), bir şekilde bu gibi il, ilçe durumuna uyarlanabilir mi? Acelesi yok ama daha sonra da ilgilenilebilir. --cobija 13:19, 19 Ağustos 2015 (UTC)

O yaptığınız şeyin örneğini gösterebilirseniz bakabilirim Kumul (mesaj) 13:24, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Misal Samsunspor yabancı futbolcuları listesindeki futbolcuları sıraladığımızda adları değil soyadları dikkate alarak sıralıyor. Mutiu Adepoju, Eldin Adilović, Akeem Agbetu... diye devam ediyor. --cobija 13:51, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Dikkat ederseniz orada tüm futbolcu isim soyisimleri için örn: {{sortname|Billy|Mehmet}} denmiş. Yani sortname e bu ilk sıralanacak bu ikinci sıralanacak denmiş ve 2 değişkende ayrı ayrı belirtilmiş. Fakat sizin tablonuzda il ve ilçe ayrı ayrı belirtilmemiş text olarak duruyor. {{sortname|İstanbul|Fatih}} gibi belirtirseniz tüm satırları sizinkide çalışacaktır Kumul (mesaj) 13:57, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Bunu yaparken aynı zamanda Fatih, İstanbul şeklinde görünmesi ve ilçe ve ile ayrı bağlantı vermesi mümkün mü? --cobija 14:02, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Şurada görebildiğim kadarıyla mümkün. Linkteki örneklere bakabilirsiniz. Fakat bizim sortname eskimiş güncellememiz lazım. Bazı parametreler bizde çalışmıyor Kumul (mesaj) 14:11, 19 Ağustos 2015 (UTC)

İngilizce örnekten uyarladığımda şu şekilde (İstanbul, FatihFatih İstanbul) bir türlü düzgün olmuyor. Oradan buraya kodları olduğu gibi kopyala yapıştır yaptım ancak iç şablon varsa bilemeyeceğim. --cobija 14:22, 19 Ağustos 2015 (UTC)

tr deki şablonların içeriğini direk değiştirmek doğru değil sanki. Bir parametre değişse bile o şablonu kullanan binlerce madde çalışmayacaktır. Eğer acelesi yoksa vikide bazı işlerim bittikten sonra uyarlayabilirim. Ki ingilizce wikide denediniz mi o şablonu? istediğiniz şey en. şablonunda mevcutmuymuş? Kumul (mesaj) 14:27, 19 Ağustos 2015 (UTC)

O hiç aklıma gelmedi. Şimdi baktım da orada da aynı görünüyor ben beceremedim yapmayı. Ben sizi bekleyeyim en iyisi. --cobija 14:36, 19 Ağustos 2015 (UTC)

  • Vikipedi'de mevcut olmayan {{Sıralama}} şablonunu oluşturdum, istediğiniz işlevi gerçekleştirecektir. --85.107.81.6 18:07, 19 Ağustos 2015 (UTC)
Şimdi fark ettim de interwiki'de listelenmediği için yok sanmışım; {{Sort}} adıyla mevcutmuş. Lakin belgelemesi yapılmamış. İsterseniz bunu yeni oluşturduğuma yönlendirin ya da ikisini birleştirin, karar sizin. Kolaylıklar... --85.107.81.6 18:20, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Link de verilebiliyor. --cobija 18:30, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Mrb halletmişsiniz sanırım? Kumul (mesaj) 19:52, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Evet şablonu kullanarak istediğim gibi sıralama yapabildim. Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. --cobija 19:56, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Bu yetkiyi yerel hizmetliler veremiyor. Başvuru sayfası ise şurada. --Superyetkinileti 14:01, 22 Ağustos 2015 (UTC)

O sayfa yalnızca Commons içindi Devriye olduğunuzdan bu hakka Türkçe Vikipedi'de zaten sahipsiniz. --Superyetkinileti 14:37, 22 Ağustos 2015 (UTC)
Bunun için yeni bir bot başvurusu gerekmekte. İyi vikiler. --Superyetkinileti 14:46, 22 Ağustos 2015 (UTC)

Geri alma işlemi[kaynağı değiştir]

Slm, Şablon:BUR, Şablon:BUL, Şablon:BRU sayfalarını neden silmediniz? Kumul (mesaj) 17:15, 22 Ağustos 2015 (UTC)

Kullanılabilir gibi geldi bana. Kalmasında bir sakınca varmı? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 17:28, 22 Ağustos 2015 (UTC)
Yani kullanılabilir kullanılmasınada ya hepsini bırakalım ya hepsini silelim? bazılarını silmişsiniz bazıları kalmış. Bu tarz yönlendirmeler az da olsa sayfaları yavaşlatıyor. Bu şablonlara 3 harfli yeniden adlandırma yapılmış zaten, diğer yanlış olan 3 harfliye gerek yok. Bu şablonları silmedikçe tekrar kullanılacak ve gereksiz yere aynı şablonun 3-4 ismi oluyor bunun için tüm yönlendirme şablonlarını temizlemeye çalışıyorum. en.wiki deki tüm her şablonun tek ismi olmalı (tabi bazı çok kullanılan isimler ve kısaltmalar hariç). Bana kalırsa silmeniz daha mantıklı, ileride tekrar iş çıkmasın (: Kumul (mesaj) 17:36, 22 Ağustos 2015 (UTC)

Geri alma işlemi[kaynağı değiştir]

Slm, buna neden gerek var? Kumul (mesaj) 18:34, 22 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba, benim gibi yüzlerce taslak değişikliği yapanların hafızasında birebir harflari tutma şansı yok. Zaten yönlendirmelerde bu tip yakın kelimeleri bir arada tutmak için var. Viki sayfasından benim gibi taslak ekleme yerlerini kullanmayan kullanıcılar olduğunu da biliyorum. Yani yönlendirmenin birincil amacı dışında bir neden yok. Taslaklar toptan kalkarsa bu tip yönlendirmelere de gerek kalmaz. Ayrıca tek bir taslak şablon oluşturma zorunluluğumuz yok. Değişik kalıpta açılmış yüzlerce var. Standartı yok. Bu yüzden ABD-oyuncu-taslak, ABD oyuncu-taslak, ABD'li-oyuncu-taslak, ABD'li oyuncu-taslak, Amerikan-oyuncu-taslak gibi bir çok versiyon iş yapan kullanıcının iş yapmasını kolaylaştırır, Esasen aksini yapıp tek bir kalıba sokmanın ne gereği ne de kuralı var. Vikiçizer (mesaj) 18:42, 22 Ağustos 2015 (UTC)
Siz taktir ettiğim sayılı vikipedistlerdensiniz deneyiminize lafım yok. Fakat bence çok yanlış düşünüyorsunuz. Hani deseniz ki "bazı şablon isimleri topluluk tarafından çok kullanılıyor bunların kalması ve zamanla diğerlerine alışılması daha doğru olur" tamam anlarım. Fakat her bir vikipedist kendi zevkine göre bir şablon ismi koyup yönlendirse vay vikipedinin haline. Bunun adı özgür vikipedi değil düzensiz vikipedi olur. Topluluğun verdiği kuralları düzenli bir vikipedi için uygulamak lazım. Bknz: Vikipedi:Kategori tartışmaları tabiki burada "yönlendirme olmasın" denmiyor, fakat zamanla bazı yazım standartlarına uymak lazım. Kumul (mesaj) 18:56, 22 Ağustos 2015 (UTC)
O benim düşüncem değil, bu bir fiili durum. Bunun standartı yok. Biri gelip ABD-film-taslak diye açıyor, biri gelip ABD'li-film-taslak diye açıyor. Meselenin o tarafı ayrıdır. Köy Çeşmesi'ne yazabilir, toplanıp bir politika oluşturmaya çalışabilirsiniz. Benim dikkatinizi çekmeye çalıştığım işin yönlendirme kısmı, yönlendirme mantığı bir standart olsa da değişmez, olmasa da değişmez. Yönlendime tamamen iş yapmaya, pratiğe, uygulamaya yöneliktir. Benim itirazım buraya, yoksa buyrun şablon isimlerine standart yapınız, standart iyidir. Biz bu tip yönlendirmeleri arttrımaya çalışırken, sizin bu tip yönlendirmeleri sildirmekten vazgeçmenizi rica ediyorum...Vikiçizer (mesaj) 19:03, 22 Ağustos 2015 (UTC)

Yönlendirmeleri silmeler[kaynağı değiştir]

Merhaba Fenerli1978, kısaca anlatayım; kullanılmayan şablon gerekçesiyle yönlendirilmiş bazı şablonları siliyorsunuz. Ama bu şablonlar kullanılıyordu. Bir kullanıcının bu yönlendirmelerin içindeki maddeleri asıl şablona taşımış olması bunların silinmesini gerektirmiyor. Yönlendirmenin mantığına ve işlevselliğine aykırı bir tutum. Benim gibi yüzlerce taslak değişikliği yapanların hafızasında birebir harflari tutma şansı yok. Zaten yönlendirmelerde bu tip yakın kelimeleri bir arada tutmak için var. Viki sayfasından benim gibi taslak ekleme yerlerini kullanmayan kullanıcılar olduğunu da biliyorum. Yani yönlendirmenin birincil amacı dışında bir neden yok. Taslaklar toptan kalkarsa bu tip yönlendirmelere de gerek kalmaz. Ayrıca tek bir taslak şablon oluşturma zorunluluğumuz yok. Değişik kalıpta açılmış yüzlerce var. Standartı yok. Bu yüzden ABD-oyuncu-taslak, ABD oyuncu-taslak, ABD'li-oyuncu-taslak, ABD'li oyuncu-taslak, Amerikan-oyuncu-taslak gibi bir çok versiyon iş yapan kullanıcının iş yapmasını kolaylaştırır, Esasen aksini yapıp tek bir kalıba sokmanın ne gereği ne de kuralı var. Bunların silinmesi durumunda benim gibi seri değişiklik bir kaç kullanıcı artık bunları yapamayacak. O zaman bu yöçnlendirmeleri sildiren kullanıcı mı gerekli değişiklikleri yapacak. Her seferinde yönlendirmelerden madde taşımanın bunu yapana zaten hiç bir faydası yok. Neyse kısacası bence teknik bazı değişiklikleri engelleyici, kullanıcıları zorlayıcı ve ne yönlendirme ilkelerine ne de silme ilkelerine uygun hareket oldu. Bilginize...Vikiçizer (mesaj) 18:49, 22 Ağustos 2015 (UTC)

Merhabalar Vikiçizer, Kumul ile bir konuşun. Eğer geri almamız gerekirse ben hepsini tek tek geri alabilirim sıkıntı değil. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:10, 23 Ağustos 2015 (UTC)
Yapılan işlemde bir hata olduğunu düşünmüyorum Fenerli1978, (silinen şablonların hepsi H2:Ş2 den silindi, şablon H2:Ş2 mi evet o zaman silmek hata değil) tabi bunun dışında alışkanlıktır vsdir deniyorsa tabiki bırakırım (Zorla siliyor değilim, belirtilirse bırakırım) bundan sonra daha seçici silme talebinde bulunacağım. "ne yönlendirme ilkelerine ne de silme ilkelerine uygun hareket oldu" derken neyden bahsediyorsunuz Vikiçizer? burada bir prosedür çiğnenmesinden mi bahsediyorsunuz? hangi kuralı çiğnemişim? onun dışında bundan önceki değişiklikleri geri almaya gerek gömüyorum (zaten silinen yönlendirmeler tek tek açılmış tekrar) Kumul (mesaj) 08:46, 23 Ağustos 2015 (UTC)
Merhaba, Kumul'a yazdım, anlatmaya çalıştım, bu yönlendirmeleri sildirmekten vazgeçmesini rica ettim ama menfi ya da müspet bir dönüşü olmadı. Ama önemli olan benim ya da başkasının ne düşündüğü değildir ki aslolan kural varsa kuraldır. Bahsettiğim gibi bu silinmeler yönlendirme kurallarına kesinlikle aykırıdır, ayrıca kullanıcıları belli bir kalıba politika olmaksızın sınırlandırdığı, zorladığı, değişiklikleri işlevsellikten uzaklaştırdığı ve güçleştirdiği için daha bir çok politikayı da ihlal ediyor. Bunu silene ve sildirene izah etmeye çalıştıktan sonra başka kime-nereye anlatayım onu da bilmiyorum, yönlendirme şablonlama kuralları açıktır. Genel kurallara uygun adlandırılmış belli bir işlevi olan her şablon yönlendirmesi kurallara uygundur. Bu yüzden örneğin ABD-oyuncu-taslak, ABD oyuncu-taslak, ABD'li-oyuncu-taslak, ABD'li oyuncu-taslak, Amerikan-oyuncu-taslak gibi bir çok versiyon yönlendirme içi boşaltıldığı için kullanılmadığı gerekçesiyle silinemez. Şimdi ben ve bir çok kullanıcı öylece kalıveriyoruz. Belki araştırmadım bu mantıkla silinmiş kaç tane usule uygun yönlendirme vardı. Mesela ABD yönlendirmesi kullanılmış bir çok madde botla AWB ile taranıp, Amerika Birleşik Devletleri diye değiştirilmiş olsa ABD yönlendirmesi yine varolmalıdır çünkü bu benzer ve yakın yönlendirme yine bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. ABD kullanılmıyor diye silinemez ki her kullanıldığında bir kullanıcı gereksiz yere bunları taşımakla mı meşgul olacaktır? Neyse uzatmayayım, bu tip yönlendirmeleri silerken bşr kez daha düşünmeniz gerekiyor. Gerekçesi oldukça zayıf hatta geçersiz ve zararlı sildirme talepleridir bunlar. Gereği geri getirmekse geri getirmenizi rica ederim. Başka kullanıcılara veya hizmetlilere de sorunuz. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 18:47, 24 Ağustos 2015 (UTC)
Artı olarak Kumul'un yazısına cevaben; yukarda aslında cevap da bilmeden yazmışım ama vurgulayayım; Kumul'un bu sildirme davranışını bilgi eksikliğinden yaptığını düşünüyorum. Gerek yönlendirmenin mantığı gerekse bu ve benzer yönlendirmelerin ne kadar önemli olduğu hususunda. Esas sitemim Fenerli1978 sanadır:) Silinmemesi gerektiği ortada iken sildiğin için. Ama sanırım bu konularda pek uğraşılmayınca yanılgıya düşülebiliyor. Olabilir. Gördükçe şu da varmış şeklinde bilgi vermeye çalışırım. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 18:53, 24 Ağustos 2015 (UTC)
Herkese selamlar. Bu konuda Vikiçizer haklı olabilir. Ben kolayıma gelince şablon vs. kısaltıyorum. İngilizce olan şablonlar silinmiş ve bunların aynısı İngilizce Vikipedi'de var. Türkçe bilmeyen birisi için İngilizce şablonlar daha kullanışlı olacaktır. Yönlendirmeler kullanıcılar için (benim için de) fayda sağlıyor. Gerekli olan şablonları geri getirmek fayda sağlayabilir. İyi vikiler. --Uğurkentmesaj 19:20, 24 Ağustos 2015 (UTC)
  • Ben tüm yönlendirmeleri silelim mi diyorum onu izah edeyim:

Örneğin eğer biz "ABD => Amerika birleşik Devletleri" veya "BJK => Beşiktaş Jimnastik Kulübü" yönlendirmelerini yapmazsak zaten bu bir hata olur ben yönlendirmelere karşı değilim. Aynı şekilde ilgilizce olan yada toplum ve topluluk tarafından kabul görmüş yönlendirmeleri yapmak zaten bir zorunluluktur. (Kullanıcı:Uğurkent yorumunuza ithafen ekledim)

Kullanıcı:Vikiçizer ben bu güne kadar ne normal hayatta nede vikipedide sadece kendi istediğimi yapmadım yapmam.

Eğer siz veya herhangi bir vikipedist yaptığım bir işte kendi düşüncesini belirtmek istiyorsa zaten mesaj sayfam belli isteyen dilediği gibi olumlu yada olumsuz veya kendi düşüncesini yazabilir. Ben sizden böyle birşey görmedim, hatta bu konuyla alakalı ilk mesajı ben size attım. Eğer beğenmediğiniz veya daha farklı bir düşünceniz varsa bunu bana belirtebilirsiniz (söylememe gerek varmı ki) ama siz ne yaptınız? Benim şu mesajıma bu mesajı attınız.

Yukarıdaki mesajlarda da beni resmen kuralcı ve laf dinlemez ilan etmişsiniz...sanki dediklerinizi dinlemeyip ısrarla silmeye devam etmişim gibi... bende herkes gibi burada karşılıksız bir şekilde işim ve zamanıma bağlı olarak tüm vikipedistleri hamal işlerden kurtarmaya çalışıyorum, herhangi birine garezim veya başka bir amacım yok.

Verdiğim tüm silme talepleri şuradadır: 1, Yönlendirmeleri de geri getireceğim.

  1. Demişsiniz ki: Kumul'a yazdım, anlatmaya çalıştım, bu yönlendirmeleri sildirmekten vazgeçmesini rica ettim ama menfi ya da müspet bir dönüşü olmadı. bu mesajdan bahsediyorsunuz sanırım: 18:42, 22 Ağustos 2015, ben ne demişim peki burada: 08:46, 23 Ağustos 2015 (Zorla siliyor değilim, belirtilirse bırakırım) bundan sonra daha seçici silme talebinde bulunacağım. Bu geri dönüş değil mi?
  2. kullanıcıları belli bir kalıba politika olmaksızın sınırlandırdığı, zorladığı, değişiklikleri işlevsellikten uzaklaştırdığı ve güçleştirdiği için daha bir çok politikayı da ihlal ediyor. Bu cümleye ne diyeyim ki. Eğer yaptığım herhangi bir işi herhangi bir vikipedist bana bildirirse ben birisinin katkılarını ve hevesini kırmamak için bile yaptığım işi zaten bırakırım.

Bunu cümleleri bir vikipedistten heleki sizden duymak gerçekten üzücü. Kumul (mesaj) 21:28, 24 Ağustos 2015 (UTC)

Kumul öncelikle bazen yanlış anlaşılmalar oluyor. Bazen birinin düşündüğü şey başka birine doğru gelmeyebiliyor bu normal. Bu konuda şöyle bir yol izleyelim ben, siz ve Uğurkent bu listedeki kullanılabilececğini düşündüğümüz yönlendirme sayfalarını geri alalım. Sonrasında da sizin KumulBot'u bu yönlendirmelerin kullanıldığı sayfaları haftalık ana şablona yönlendirmesi için kullanabilirmiyiz? Yada aylıkta olabilir fark etmez? Böylelikle hem kişileri yeni adı öğrenme zahmetinden kurtarıp hemde yönlendirmelerde oluşabilecek zaman kaybınıda en aza indirmiş oluruz diye düşünmekteyim. Siz ne dersiniz Vikiçizer?? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 01:21, 25 Ağustos 2015 (UTC)
Merhaba, Kumul'a hitaben; kimseyi şöyle böyle ilan ettiğim yok. Herkes her konuda hata yapabilir. Önemli olan yanlışı anlamaya/doğruyu bulmaya çalışmak. Ben teknik birşeyler anlatmaya çalışıyorum. Başkasının mesaj sayfasında bahsedilmesiyle değil kendi mesaj sayfamdan iletişim kurulmasını tercih ederim. Her adım geçen konuya bakamıyorum, sanıyorum bakmak zorunda da değilim. Ama mesaj sayfama bir mesaj bırakılıpta gözden kaçırırsam, benim hatam olur. Fenerli1978'e hitaben; daha önce de dediğim gibi bu şablon/madde/kategori yönlendirmelerinin akibetini toplulukla paylaşmalıyız. İlgisiz kalacağını biliyorum ama en azından köy çeşmesinde ya da uygun bir yerde tartışılıp fikir alınabilir. O listeye başka gözlerde baksın ki belki ilgilendiği alanla ilgili fikri vardır. Artı olarak, ben bu isteğinizden yönlendirmelerle ilgili pek de derdimi anlatamadığıma kanaat getirdim. Belki başka kullanıcılar farklı cümlelerle daha iyi izah ederler. Bu yönlendirmeleri rutin bir iş kabul edip botla motla taşımak zorunda değiliz. Zaman kaybı esasen budur. Varsın bir maddede ABD yazsın, o yönlendirmeye tıklayan Amerika Birleşik Devletleri sayfasına gidecek zaten. Bu bir kuralsa benim haberim yok, illa taşıyacağız diye. Botla yapılacak daha verimli/değerli bir çok iş varken bunlar son derece anlamsız. Şablon, madde, kategori vs. fark etmez, yönlendirme niye var, bunun için var. Bunları ana sayfa diye birine taşımayı rutinleştirmek gerçekten tuhaf iş. Nedir mantığı, amacı? Hani pratik ve verimli bir şey de ben anlamamışsam kendimi ayıplayacağım. Israrla bundan bahsedilince kendimden şüphe ettim:) Rica ediyorum, bir yerde bunun yapılması gerektiği yazıyorsa bana gösterin...İyi çalışmalar. Vikiçizer (mesaj) 21:50, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Vikiçizer yönlendirilmelerin taşınmasında bir sıkıntı var mı? Mevcut botlar her saniye meşgul değiller zaten. Hatta çoğu zaman kullanılmıyor bile denebilir. Taşınmaların 2 faydası olabilir. 1 mevcut kullanıcılar izleme listelerinde bot değişikliklerini de görüntülüyorsa zamanla yeni isimlere aşinalık olabilir. Bir diğeri de yeni katılacak kullanıcılar direk olarak bu şablon, kategori vb. değişkenleri kullanırlar. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 23:26, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba, bence gereksiz. Kullanıcıları bırakalım neye alışırlarsa alışsınlar. İsteyen ABD-film-taslak yazsın, isteyen ABD'li-film-taslak yazsın. Usulüne göre açılmış yönledirme sayfalarını isteyen istediği gibi kullansın. Niye kullanıcıyı illa ABD-film-taslak kullanacaksın diye zorlayalım, sürekli söylediğim gibi yönlendirmeler bunun için var, kullanıcıları kalıba sokmamak, işleri kolaylaştırmak, güçleştirmemek gerek. Bence bırakınız botlar başka iş bulsun, isteyen de istediği yönlendirmeleri kullanarak katkıda bulunsun. Botuna iş arayan bana gelsin, 1000 tane güzel iş söyleyeyim:) Bence şu an botla taşınıp boş diye silinmesin, bir politika belirlenmediği sürece (ki şu an yok) isteyen gerekli yönlendirme sayfalarını açsın ve isteyen de istediği yönlendirmeleri kullansın. Yeni katılacak kullanıcılar zaten zaman içinde yönlendirmelerin mantığını anlarlar ve istediğini kullanırlar. Kaldı ki zaten ne kullanırsa kullansın, link asıl belirlenen sayfaya gider. Aslolan zaten budur. Bence siz şu an uygun gördüğünüz, çok gereksiz adlandırılmış olanlar dışındakileri geri getirin. Zaten biliyorsunuz; ABD diye bir yönlendirme varsa boşsa da kalır ama ADB diye bir yönlendirme varsa gereksiz ve anlamsızdır, silinmelidir. Ben ilgilenebildiğim yönlendirmeler silinmişse zaten karşılaştıkça geri açmayı düşünüyorum. Başka hizmetlilerde silmişse haberim yok. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 18:43, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Merhaba Fenerli, ben işimize yarayabilecek bazı şablonları geri getirdim. Haberin olsun. --Uğurkentmesaj 11:45, 27 Ağustos 2015 (UTC)

Kullanıcı:Vikiçizer son kez cevap yazıyorum ki uzamasın konu.

  1. Ben şablon yönlendirmesi silmenin hata ve politika ihlali olduğunu düşünmüyorum. Siz galiba olayı Vikipedi:Üç geri dönüş kuralı ile karıştırıp politika ihlali diyorsunuz. Ki böyle birşey yok. Eğer yönlendirme silmek politika ihlaliyse ve hataysa bunu bana kaynak ile gösterin lütfen ki öğreneyim (cidden böyle birşey bilmiyorum). Yaptığınız ihlaldir diyip gitmek anlamsız. Durup dururken hata kabullenmek gibi bir tavrım olamaz.
  2. Diyorsunuz ki Her adım geçen konuya bakamıyorum, sanıyorum bakmak zorunda da değilim. Sevgili vikiçizer dikkat ederseniz ben her seferinde hakkında konuştuğum siz ve tüm vikipedistler için yukarıda [[Kullanıcı: ile link vermişim ki kimse zan altında kalmasın, denileni görsün ve kendisine bildirim gitsin haberi olsun. Siz bunu da yapmıyorsunuz..
  3. Yönlendirmeleri ana kategoriye taşımanın bir kural olduğunu kim söyledi ki? Ben mi söyledim nerede söyledim? Vikipedide yapılan her işlem bir kuralamı dayanıyor? Vikipedi politikalarına uygun olan her hareket yapılabilir sanıyorum? (türev konularda elinde sonunda dolaylı olarak politikalara bağlanıp çözülüyor zaten) Diyeceğim o ki bir yerde bunun yapılması gerektiği yazıyorsa bana gösterin lafı şöyle olmalı bir yerde bunun yapılmaması gerektiği yazıyorsa bana gösterin
  4. Ve son olarak, şöyle bir sayfamız var: Vikipedi:Botlar/İstekler eğer aklınızda 1000 tane fikir varsa burada belirtin ki benim gibi botuna iş arayanlara iş çıksın.

Kullanıcı:Fenerli1978 tartışma burada olduğu için kusura bakmayın, (kendi sayfama ekleyeceğim zaten). Onun dışında sildirdiğim yönlendirmeleri geri getireceğim en kısa sürede ve bu tip silme talebinde bulunmayacağım. Kumul (mesaj) 18:27, 28 Ağustos 2015 (UTC)

Selam, size iş çıkartmaya geldim. Buradaki 309 ile 354 arasındaki ABD ile başlayan şablon yönlendirmelerini geri getirebilir misiniz? Ben tek tek bulmaya çalıştım fakat çok zor bulunuyor orjinalleri geri getirmek daha kısa sürer. Eğer uzun iş diyorsanız belirtin ben tek tek bulurum yine. Kumul (mesaj) 18:50, 28 Ağustos 2015 (UTC)

Onlar tamam, ayrıyeten gözüme ilişen kullanışlı olabilecek birkaç taneyi daha geri aldım. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 00:50, 29 Ağustos 2015 (UTC)

Gerekli kriterleri doldurdum.Acaba beni beyaz listeye alabilir misiniz Mehk63 (mesaj) 10:40, 2 Eylül 2015 (UTC)

Mrb bu yetkiyi sadece hizmetliler verebiliyor onlara bildiriniz Bknz: Kullanıcı:Superyetkin Kumul (mesaj) 14:02, 2 Eylül 2015 (UTC)

FACE TO FACE[kaynağı değiştir]

yapay uydu izleme e gif koyuldu.değişiklik beklemekte?--Sineri (mesaj) 15:45, 8 Eylül 2015 (UTC)

yapay uydu izleme approved olmadı.lütfen ilgilen ,çocukça hareketlerden vazgeç burası vikipedi olduğunu unutma.dı dıt dı dıt .. Are you there ?--Sineri (mesaj) 08:12, 9 Eylül 2015 (UTC)

Mrb vikipedide yenisiniz sanırım, değişikliklerinizi yapıcı bulmadığım için geri aldım, sorunuz varsa çekinmeden sorun. Birde mesajlarınızı daha özenli yazarsanız sevinirim. Kumul (mesaj) 20:42, 9 Eylül 2015 (UTC)

TC Yönetim Şekli[kaynağı değiştir]

Kumul siz Anayasanın ilk 4 maddesine karşı bir kişilik misiniz acaba? Bu ülke tek yerden yönetiliyor, orası da Ankara. Bu ülkenin Üniter bir devlet olmasında sizin bir şikayetiniz mi var? Öneriniz varsa lütfen bana mesaj atınız. Sayfanın diğer dillerine de bakacak olursanız orada Türkiye Cumhuriyeti'nin Üniter bir devlet olduğuna dair yazılı belgeleri bulabilirsiniz özellikle İngilizce sayfasında. Siz bu ülkeyi bölmek isteyenlerden misiniz yoksa bölünmesin diye çabalayanlardan mısınız? Ona göre davranınız. Teşekkür, iyi vikiler. AaAAG 95 (mesaj) 21:27, 9 Eylül 2015 (UTC)

Slm, öncelikle sakin :) bir yanlışlık yapmışım kusura bakmayın, tekrar eklemişsiniz zaten. Kolay gelsin. Kumul (mesaj) 21:40, 9 Eylül 2015 (UTC)

İşin doğrusu da budur WP kullanıcısı @Kumul. Bu demek değildir ki ben böyle dedim diye bir şey ispat ediyorum , hayır böyle düşünmedim. Ama vatandaş olarak Anayasanın ilk 4 maddesini bilmeliyiz. Konuyla ilgili madde de 3. maddedir. Teşekkürler, size de kolay gelsin. AaAAG 95 (mesaj) 22:38, 9 Eylül 2015 (UTC)

Ben kuzeniyim resmi bi belge aradim ama bulamadim ama eger takim fotograflarina baksaniz bile boyunun 1.91 oldugunu anlayabilirsiniz takim arkadaslarinin boyundan Adigesadik (mesaj) 18:01, 10 Eylül 2015 (UTC)

Kontrol Amaçlı[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul.Yeni bir kullanıcıyım,kendimi maddeler üzerinde geliştiriyorum.Bir yönetmenin sayfasında araştırmasını yaptığım bazı bilgiler ekledim.Şablon üzerinde yanlışlığım varsa lütfen uyarın ! #YÖNLENDİRME [[1]]Şimdiden ilginiz için sağolun.Kolaylıklar diliyorum.Naci Bekgöz(mesaj)-23:48,13 Eylül 2015 (UTC)

Mrb hoşgeldiniz. Maddedeki "Dış bağlantılar" ve "Kaynakça" kısmını diğer maddelerden bakarak düzelte bilirsiniz. Birde açtığınız madde kayda değer mi o da tartışılabilir ve hizmetliler tarafından silinebilir. Kumul (mesaj) 14:02, 17 Eylül 2015 (UTC)

Vikipedi'de 3 sayfa oluşturdum ve denetçilerin işbirliğinden çok şey öğrendim. Oluşturduğum 4. sayfa özgün bir ressam Oral Enuğur hakkındaydı ve bir denetçi tarafından "Önemli olmayan kişi" olarak nitelendirildi ve silindi. Neden silindiğini sorduğumda spesifik bir yanıt alamamakla birlikte bir yerden alıntı yapmamam gerektiğini vurgulayan bir klişeyi yanıt olarak aldım. Oysa bir başka ressamımız Mehmet Güleryüz'ün sayfasına baktığımızda tıpkı benim yaptığım gibi referans verilip italik yazı ile alıntı bölümü vurgulanarak Levent Çalıkoğlu'ndan alıntı yapılmış. Bence çok doğal ve değerli olan bu alıntı Güleryüz hakkında da önemli vurgular yapıyor. Üstelik yorum da içeriyor. Benim yazım silindi ancak Güleryüzdeki yazı uzun süredir duruyor. Bu çifte standart uygulamayı anlamama yardımcı olur musunuz. Cem Altınel (mesaj) 17:31, 17 Ekim 2015 (UTC)

Şablon:Ülke veri Osmanlı İmparatorluğu[kaynağı değiştir]

Bir vesile ile şuradaki değişiklikten haberim oldu. "Gözünüze takılan değişmemiş maddeler varsa bana bildirirseniz o ve o türdeki maddeleri de düzenlerim. Şimdilik işlem tamam." demişsiniz. Kulpa Bozgunu sayfası düzeltilmemiş, onu düzelttim, sonrasında başka pek çok maddede de düzeltilmediğini fark ettim. Türden neyi kastediyorsunuz bilmiyorum, kategorilere göre gidiyorsanuz Kategori:Osmanlı'nın muharebeleri'nde düzeltilmemiş pek çok madde var, Vertizo Muharebesi, Medine Muharebesi (1812), Basra'nın fethi (1546) vesaire. Kategori:Osmanlı savaşları'nın alt kategorilerinin tümünün üzerinden geçmekte fayda olur sanırım.--Orwellianist (mesaj) 18:57, 21 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba, Açtığım Anı Tur başlığı silindi. Bu, İngilizce Wikipedia'dan TUI Travel maddesinin silinmesine yakın bir durum. Anı Tur 30 yıldır faaliyet gösteren, 4000'in üzerinde çalışanı bulunan bir tur operatörü. Sayfayı geliştirmekle ilgili bir öneriniz varsa almak isterim. Yardımınız için teşekkürler.

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Merhabalar: Takip ettiğim belgesel yönetmeni hakkında bazı kaynaklar ekledim,Kontrol ederseniz memnun olurum.Herhangi bir eksik varsa şablonu geri alacağım . Teşekkürler.https://tr.wikipedia.org/wiki/Tekin_G%C3%BCn#cite_ref-5 Tanbayar 23:46, 30 Ağustos 2016 (UTC)

Deniz (mesaj) 10:19, 30 Ocak 2017 (UTC)

Yeni bir mesajınız var
Yeni bir mesajınız var
Merhaba, Kumul. Yeni bir mesajınız var. Şablon tartışma:Müze bilgi kutusu.
Bu bildiriyi dilediğiniz zaman {{mesajbildiri}} şablonunu kaldırarak silebilirsiniz.