Kullanıcı mesaj:Kumul/Arşiv 5

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mesajınızı düzgün Türkçe kullanarak yazınız. (Örn: yapacam => yapacağım)
Mesaj arşivi
1 - 2 - 3 - 4

Selamlar Kumul. Bir bot ricam olacaktı yine yeniden :). Size zahmet "Şablon:Orta Doğu Portalı" şablonuna bağlantıları maddelerden kaldırabilir misiniz? Şimdi silinmek üzere işaretlendiğinden, bu şablonun eklendiği maddelerin silinecek sayfalarda listelenmemesi adına, şablonu hemen siliyorum. Bilahare ilgilenebilirseniz çok müteşekkir olurum. Sevgiler--Merube 89msj 21:00, 2 Ocak 2011 (UTC)

Selamlar :) işlem tamam, Şu ve şunu silerseniz herşey tamamdır. Ayrıca önceden de belittiğim gibi her zaman ricada bulunabilirsiniz, hatta yapılacaklar listesi şeklinde bile verebilirsiniz. Saygılar. Kumul 21:33, 2 Ocak 2011 (UTC)
Çok teşekkürler. Ellerinize sağlık. Sevgiler, kolaylıklar--Merube 89msj 21:37, 2 Ocak 2011 (UTC)

Linkleri silmeniz ve mesajınız. Kumul 18:16, 2 Ocak 2011 (UTC)[kaynağı değiştir]

  • Merhaba

Konu ile ilgili koyduğum linkleri fazla inceleyemeden sildiniz galiba. Linkleri konuyu tam olarak kapsadığını düşündüğüm için koymuştum. Bu linkler ticari değil resimli öğretici olarak tasarlanmış web sayfaları. Tekrar değerlendirmenizi rica edeceğim. (Deneyci03 07:19, 3 Ocak 2011 (UTC))

  • Merhaba vikipedide maddeler bu şekilde yazılmaz. Vikipedi bilgi verir link değil. Böyle bir tutum sergilemeniz sitenin kara listeye alınmasına neden olacaktır. Yardım:Sayfa nasıl yazılır? bu sayfayı incelemenizde yarar var. Kolay gelin. Kumul 22:20, 4 Ocak 2011 (UTC)

Şablon:Programlama dili bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba, Şuradaki katkınız için teşekkürler. Başka, listede bulunmayan gördüğünüz şablonlan varsa onları da ekleyin lütfen. Şablon:Programlama dili bilgi kutusu nda parametrelerin yazılımında arada boşluklar bırakmışsınız. Bunları maddelerin sayısı çoğalmadan şimdiden _ olarak değiştirsek nasıl olur? Kumul 16:05, 5 Ocak 2011 (UTC)

  • Rica ederim. Şablonu bire bir İngilizce'den çevirdim. Bazı parametreler hem boşluklu hem de _ olarak yazılabilir, yani alternatif kullanıma açık. Hepsini bu şekilde düzenleyebilirim. Böylece tercih kullanıcıya kalır. İlginiz için teşekkürler :) — Pınar (mesaj) 23:03, 5 Ocak 2011 (UTC)
  • Merhaba tekrar şöyle bir temizleme ve şöyle bir düzenleme yaptım. Ve tüm maddelerdekileri çevirdim. Sanırım böyle daha iyi oldu. Şablon için elinize sağlık. Kolay gelsin. Kumul 18:12, 7 Ocak 2011 (UTC)
  • Olur tabi. Önemli olan standart sağlamak. Size de teşekkürler, iyi çalışmalar. — Pınar (mesaj) 02:12, 8 Ocak 2011 (UTC)

Çoklu Platform Yazılımları[kaynağı değiştir]

Merhaba. Sayfaya yönlenen birkaç bağlantı var. --Superyetkinileti 16:51, 12 Ocak 2011 (UTC)

Merhaba. Şurada hatırı sayılır sayıda madde {{navbox}} → {{dolaşım}} aktarımı için bekliyor. KumulBot'u birazcık yorabilir miyiz? --Superyetkinileti 00:07, 15 Ocak 2011 (UTC)

Tabi :). Buradakileri bıraktım. Biliyorsunuz kullanıcı sayfalarındaki yazıları değiştirmek hoş karşılanmıyor, fakat bu gibi isim değişikliklerinde bunları düzeltmek sizce doğru mu? (bana sorarsanız doğru) Kumul 13:45, 15 Ocak 2011 (UTC)

  • Teşekkürler. Bence kullanıcı sayfalarındakiler de yapılabilir, çünkü burada söz konusu olan bir şablon ve eski parametrelerle kullanıldığında içerik görünmüyor. --Superyetkinileti 15:49, 15 Ocak 2011 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Giraffe Ithala KZN South Africa Luca Galuzzi 2004.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 15:40, 18 Ocak 2011 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:White peach and cross section edit.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 22:15, 19 Ocak 2011 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Rainbow lorikeet.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 22:15, 19 Ocak 2011 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Lens aperture side.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 22:16, 19 Ocak 2011 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Bald.eagle.closeup.arp-sh.750pix.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 22:17, 19 Ocak 2011 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:USA 09828 Grand Canyon Luca Galuzzi 2007.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 22:17, 19 Ocak 2011 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:Libya 5230 Wan Caza Dunes Luca Galuzzi 2007.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 22:17, 19 Ocak 2011 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:USA 10150 Antelope Canyon Luca Galuzzi 2007.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 22:17, 19 Ocak 2011 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:Serengeti Elefantenbulle.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 22:16, 25 Ocak 2011 (UTC)

Documentation[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ünlü şablonumuz artık tarihin tozlu rafları arasında Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:16, 27 Ocak 2011 (UTC)

Bir fazlalıktan daha kurtulduk desenize :) Kolay gelsin. Kumul 16:21, 28 Ocak 2011 (UTC)

bot yardımı[kaynağı değiştir]

  • Selam Kumul, acaba bot yardımı ile Süper Kahraman bilgikutusu ile Süper KahramanlarÇizgi roman karakteri bilgi kutusu ile değiştirebilir misin? Eğer evet dersen kodları verebilirim. Kolay gelsin.--Aşkım da değişebilir gerçeklerim de 12:22, 30 Ocak 2011 (UTC)
  • Selam Hadda; tabi, yaparım. Kodları derken hangisinin hangisine dönüştürüleceğini söylüyorsun sanırım. Evet bunları verirsen en kısa sürede bitirebilirim. Bu arada kendi hesabın artık yok mu, bir sonuç çıkmadı mı? Kumul 21:31, 30 Ocak 2011 (UTC)
  • peki en kısa zamanda veririm dönüştürülecek kodları artı hesabım öyle kaldı. umudum yoktu zaten. --Aşkım da değişebilir gerçeklerim de 21:40, 30 Ocak 2011 (UTC)
  • Yeni bir hesap alsan, o hesabın geçmişine hadda'nın ki eklense ve hadda'yı yeni hesabına yönlendirsen her şey hallolur sanırım. Fakat doğru olur mu bilmem. Bu arada kodlar hazır sanıyordum, eğer hazır değilse ben de çıkarabilirim fakat eskisi kadar kalamıyorum vikide, sen çıkartırsan daha hızlı bitirebilirim. Kumul 21:50, 30 Ocak 2011 (UTC)
  • evet hesaba el koymayı planlıyorum :) peki sen çıki benim vakim bol. tatildeyim artık :) sen girince halledersin artık. iyi geceler --Aşkım da değişebilir gerçeklerim de 21:55, 30 Ocak 2011 (UTC)
Süper Kahraman bilgikutusu Süper Kahramanlar Çizgi roman karakteri bilgi kutusu*
image resim resim
imagesize resimboyutu
noimage resimyok
converted dönüştürülmüş
caption resim_bilgi altyazı
yayıncı
publisher
yayımcı yayımcı
ilk görünüş
debut
ilk_çıkış ilk_görünüm
yaratıcı
creators
yaratıcı yaratan
gerçek_ad
real_name
alter ego
gerçek_ad gerçek_adı
full_name tam_adı
tür
species
türü
kaynağı
homeworld
anavatanı
Takım üyeliği
affiliations
takım_üyelikleri
previous_alliances önceki_takım_üyelikleri
partners
ortaklar
partnerleri
powers güçler güçleri
yardımcı karakter
supports
destek Yardımcıları
takma_adlar takma_adları

* standart olacak şablon.

  • ayarları aslında biraz karışıktı. resim varsa y, yoksa yes filan en iyisi baş ağrıtmayan bir kullanım edim düzelttim. şablonlardaki dönüştürülmüş ve resimyok kısımlarını silebilir misin? --Aşkım da değişebilir gerçeklerim de 21:04, 31 Ocak 2011 (UTC)
  • Tabi, en kısa sürede kaldıracağım. Eline sağlık şablon için. Ayrıca yukarıdaki tablo da çok açıklayıcı olmuştu. Kolay gelsin. Kumul 01:36, 1 Şubat 2011 (UTC)

Bot denemeleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Geç yanıt için kusura bakmayın, bu ara pek aktif değilim. Bot başvurusu yapılacak duruma geldiyse, adaylık sürecinde onay alınması halinde yapmanız gereken deneme değişikliği sayısını yaklaşık olarak vermeniz topluluğun bilgilenmesi açısından iyi olur. Hata olması halinde her birini geri almayı göze alıyorsanız, bence sorun yok. Ancak bunları tamamen mantık doğrultusunda yazıyorum. Ayrıca bir araştırma yapsam iyi olur. Duruma göre, gerekirse tekrar yazarım. Teşekkürler. --yabancım 23:05, 31 Ocak 2011 (UTC)

SDD'yi boşlamamak lazım --Superyetkinileti 20:10, 1 Şubat 2011 (UTC)

Hayır Kumul, yok.

Köy çeşmesine de yazdığım gibi: Devriyelik yapma halen konsept olarak mevcut, ancak devriyelik yapabilmek için bunu Editör olarak sürümü inceleyerek yapmak gerekiyor. Eski tip devriyeliği devre dışı bırakıyor FlaggedRevs.

Vito Genovese 03:17, 3 Şubat 2011 (UTC)

  • Tüm yazıyı okudum ama bunu görmemişim. teşekkürler. Kumul 03:19, 3 Şubat 2011 (UTC)

Doğan Holding maddesinde Vandalizm Var[kaynağı değiştir]

Selam adminim, Doğan Holding maddesinde gizli gizli vandalizm var kaynakçası olan maddeleri siliyorlar. saygılar.--camoka4 21:27, 3 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Kumul,

Değişiklik özetine yazmıştım gerçi ama görmedin sanıyorum. Şablonun orijinal İngilizce adından olan yönlendirmeleri koruyoruz genelde. Çünkü kullanılması her zaman mümkün. Taslak da çok iyi bilinen bir kavram olduğu ve Türkçe bilmeyenlerin bile bu etiketlemeyi yapması mümkün olduğu için tüm diğer orijinal İngilizce isimler gibi bunun da korunmasında yarar var.

Sadece bu Şablon:Stub üzerinde işlem yaptım, diğerlerine bakmış değilim.

Sevgiler

Vito Genovese 02:29, 4 Şubat 2011 (UTC)


Şimdi baktım diğerlerine de, yine aynı nedenlerle geri almak durumunda kaldım. Başta Delete olmak üzere ihtiyacımız olan yönlendirmeler her zaman.

Sevgiler

Vito Genovese 02:32, 4 Şubat 2011 (UTC)

Şablonları taşıyorum ve Şablon:Delete ve Şablon:Stub dışında ingilizce kullanımların tr.wiki de bir işi varmıdır, örneğin Şablon:Resmi site'yi silmek gerekmezmi? buradan görülebileceği gibi artık kullanılmıyor ve yerini Şablon:Resmî site'ye bıraktı. Böyle fazlalık dediğimiz şablonların silinmesi ve temizlenmesi gerekir, yanlış mı düşünüyorum? Kumul 02:40, 4 Şubat 2011 (UTC)
Türkçe bilmeyen ama bir maddeyi silmesi gereken, birçok vikide aktif olan bir kullanıcı tarafından kullanılabilecek bir şablon ikisi de. Atıyorum, ben Rusça bilmiyorum. Ancak Rusça Vikipedi'de telif ihlali yaratan bir dosya görürsem, elimden tek gelen Delete şablonu koymak olacaktır. O yüzden bu şablonların kalması gerekiyor. Template Doc Page gibi şablonlar da En.wp'den uyarlanan birçok şablonla birlikte gelecek ve o yönlendirmelere ihtiyaç duyulacak. Neyi nerede arayacağını bilmeyen bir kullanıcının işini zorlaştırmak pek anlamlı olmaz zira. Yönlendirmeler kolaylık içindir, fazla fazla bulunmasının kimseye zararı olmaz. İşlevleri de bu zaten.
Resmi site yönlendirmesi aynı. Biliyorsun, şapkali i standart bir klavye bileşeni değil. Yönlendirme böyle bir durumda kullanılmak için var işte tam olarak da.
Bakış açını çok iyi anlıyorum, ben de bir zamanlar benzer bir bakış açısına sahiptim ve İngilizce sürümlerden kurtulmaya fırsat arardım. Ancak zamanla anladım bu somut yararı.
Sevgiler
Vito Genovese 02:45, 4 Şubat 2011 (UTC)
Peki anladım, verdiğim şablon örnekleri en verilmemesi gereken birkaç örnekten biri olmuş şansa :) "Resmî site" i için yönlendirme kalmalı fakat eğer Şablon:Resmisitesi gibi bir şablon olsaydı silerdiniz anladığım kadarıyla. Teşekkürler, kolay gelsin. Kumul 02:53, 4 Şubat 2011 (UTC)
O da silinebilir olurdu, evet :) Yani silsek de olur, silmesek de olur. Dediğim gibi, zararı yok, anahtar nokta da bu. Yarar, potansiyel ölçüde de olsa var ama zarar yoksa bekleyen diğer işlere yönelmek en güzeli :)
Ellerine sağlık bu arada, bu tür bot çalışmaları her zaman bir hayli yük alıyor insanın sırtından.
Sevgiler
Vito Genovese 02:57, 4 Şubat 2011 (UTC)

Redd - Don Kişot[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Kolay gelsin öncelikle. Don Kişot sayfasını görünce teşekkür etmek istedim. Redd sever bir yazar gördüğüm için ayrıca mutlu oldum. Bir de sorum olacak. Çıkan tüm singlelara sayfa açabilir miyiz?

Teşekkürler, --Sevda Filiz 23:11, 5 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba, kayda değer olan her grubun şarkıları, özellikle listeleri kaynaklandırmak şartıyla açılabilir sanıyorum. "Masal" ve "Bir Şövalye Var İçinde" yi de açmayı düşünüyorum. Fakat kaynak sıkıntım var. Şarkıların içeriklerini doldurmak biraz zor oluyor :/ Mor ve Ötesi'nden sonra sevdiğim gruplardan biridir Redd. Özellikle şarkıyı dinlerken maddesini açmak çok hoş oluyor :) Size de kolay gelsin, biraz baktığım kadarıyla Redd'e büyük katkılarınız var. Bu arada "Editör" olmak istermisiniz? böylelikle katkılarınız otomatik onaylanmış olur? Kumul 23:37, 5 Şubat 2011 (UTC)
  • Masal şarkısına bende başlık açmak istiyorum ama klibi bekliyorum :). Bir aksilik olmazsa 1 ay içinde klip çekilecek şarkıya.

Kaynak sıkıntımızı elimde olan datalar ile scanleyip sorunu giderebilirim diye düşündüm. Ben bir arviş taramasına başlayayım. Mor ve Ötesi benim de sevdiğim gruplardan biridir, ne yalan söyleyeyim ama Redd başka... Redd'in tüm sayfalarını elimden geldiğinde yapmaya çalışıyorum. Daha çok eksiğim var umarım onları da halledeceğim. Editör olmak isterim neden olmasın? :)

Çok teşekkürler,

--Sevda Filiz 23:45, 5 Şubat 2011 (UTC)

  • Peki o zaman "Masal" ı size bırakıyorum, klip ile birlikte siz açın :) Kaynaklar sizde çok sanırım, normal bir fan'dan daha yakınsınız galiba Redd'e ?

Artık Editörsünüz. Maddelerdeki geçmiş kısmında görüleceği gibi maddeleri kontrol edebilirsiniz. Yani siz yapılan değişikliği onayladıktan sonra tüm vikipedistler o değişikliği sayfada görebilir. Bilmiyorum "FlaggedRevs" den haberiniz varmı. Bir sorunuz olursa çekinmeden sorun lütfen. Kumul 23:57, 5 Şubat 2011 (UTC)

Teşekkür ederim önce editörlük için. Masal'ı yeri geldiğinde beraber açarsak sevinirim, desteğinize ihtiyacım olacak çünkü ;) Redd'in sadece sıkı bir fanı ve dinleyicisiyim o kadar, bende olan kaynaklarda tamamen toplandığım dergi notları. Elimde link olarak röportajlar da var, sanıyorum onlardan da yardım alabliriz.

Editörlük için anlattıklarınızı anladım, FlaggedRevs hakkında bir bilgim yok. Aslında vikipedia için daha çok bilgi sahibi olmam lazım eksiklerim çok. Yardım talebiniz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.

--Sevda Filiz 00:03, 6 Şubat 2011 (UTC)

  • Tabi, siz maddeyi açın ben zaten katkı yapacağım veya ben de açabilirim farketmez. Editörlük için ilk olarak şuradaki değişikliğinizi onaylayın mesela, ne işe yaradığını görmeniz açısından. Kolay gelsin. Kumul 00:09, 6 Şubat 2011 (UTC)

Değişiliği onayladım.Hatta Redd'in sitesinden klip çekip tarihini de buldum. :) Çok teşekkürler size de kolay gelsin.

--Sevda Filiz 00:40, 6 Şubat 2011 (UTC)

  • Referansı da ekleyelim de tam olsun :) Kolay gelsin size de. Kumul 00:48, 6 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Vikiçizer şu kullanıcıya editörlük verebilirmisiniz? Kumul 23:49, 5 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba Kumul, kullanıcı editörlük verildi. Kullanıcıya konu hakkında (ne yapacağı, ne işe yaradığı vs.) bilgi verebilirseniz sevinirim. Hoşcakalın...

2008 in film[kaynağı değiştir]

Selamlar Kumul. "2008 in film" gibi İngilizce bağlantılar oldukça fazla kullanılmış vikimizde. Size zahmet, 2008 in film bağlantılarını, "2008'de sinema" diye değiştirebilirseniz çok makbule geçer. 2008'in dışında diğer yıllar için de benzer sorunun olduğunu sanıyorum. Uygun olduğunuzda bunları düzeltebilirseniz çok müteşekkir olurum. Sevgiler--Merube 89msj 14:12, 6 Şubat 2011 (UTC)

  • Selam Merube, 1960'tan 2012'ye kadar tüm maddelerdeki tüm düzeltmeleri yaptım. Umarım bu maddeler de bir gün açılır.. Kolay gelsin. Kumul 20:08, 6 Şubat 2011 (UTC)

Vikipedi'ye Hoşgeldiniz mesajında ufak bir öneri[kaynağı değiştir]

Bana attığınız mesajda dikkatimi çekti.

İçerikte, aşağıdaki maddede 'tarafsız bakış açısıyla' kısmını 'tarafsız bir bakış açısıyla' şeklinde değiştirmek daha uygun olmayacak mıdır?

  • Maddelerde değişiklik yaparken, lütfen tarafsız bakış açısıyla ve ansiklopedik bir dilde yazmaya özen gösterin.

Stultiwikia 18:58, 6 Şubat 2011 (UTC)

Aynı zamanda, yeni başlık açmamak adına buraya yazıyorum yeniden; 'Tercihlerim' kısmının 'Sayfa yazma alanı' bölümünün en altında aşağıdaki gibi bir İngilizce ibare var, bunun da değiştirilmesi uygun olmaz mı?

Lab özellikleri
Enable preview dialog

Stultiwikia 19:02, 6 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba, Hoş geldin mesajındaki yazıyı düzeltim, fakat bundan sonra gelen yeni kullanıcılar bunu görebilecek, zaten mesajı attığımız kullanıcılar eski sürümü görecekler. tr.wikipedi tam anlamıyla Türkçe değil, ingilizce kısımlar mevcut, bunları gördükçe düzenliyoruz, söylediğiniz yeri de bildireceğim. Kolay gelsin. Kumul 19:06, 6 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Kumul. Yeni madde açma fonksiyonu derken kastettiğiniz tam olarak nedir acaba? Bot seri halde maddeler mi açacak? --yabancım 17:00, 7 Şubat 2011 (UTC)

  • Evet, şöyle bir örnek vereyim:

mesela Kategori:1980'lerde şarkılar kategorisi mevcut fakat Kategori:1980'lerde eserler mevcut değil diğelim. Bot Kategori:1980'lerde eserler kategorisini açacak ve tüm "(1980-1989)'lerde şarkılar" kategorilerini Kategori:1980'lerde eserler'e ekleyecek ve tabi aynı şekilde müzik, sanat, tiyatro... maddelerinde aynı şekilde yapacak. Kumul 19:03, 7 Şubat 2011 (UTC)

  • Geç yanıt için kusura bakmayın. Bizim bot politikamızda netlik olmadığından en.wiki'yi incelemem gerekti. Orada şöyle diyor: "Should a bot operator wish to modify or extend the operation of a bot, they should ensure that they do so in compliance with this policy. Small changes, for example to fix problems or improve the operation of a particular task, are unlikely to be an issue, but larger changes should not be implemented without some discussion. Completely new tasks usually require a separate approval request. Bot operators may wish to create a separate bot account for each task." Bürokrasiyi artırmaktan yana değilim, ancak böyle bir değişikliğin toplulukça önceden tartışılması bence daha uygun olacaktır. Bu nedenle bir başvuru yapılması gerekir. Teşekkürler. --yabancım 21:45, 13 Şubat 2011 (UTC)
  • Tamamdır. Teşekkür ederim. Saygılar. Kumul 21:55, 14 Şubat 2011 (UTC)

  • İyiyim sağol inşallah sende iyisindir. Gitar maddesinde demek istediğim şu şekilde olsaydı keşke gibi birşeylerdi yani:) Öyle bir şey yapabilirsen gerçekten çok güzel olur. Kolay gelsin:)--Reality 21:26, 7 Şubat 2011 (UTC)
  • Bende iyiyim sağol :) buradaki şablon ile buradaki şablon arasında bir fark yokki :S ne demek istediğini anlamadım ne yazıkki. Kumul 12:27, 9 Şubat 2011 (UTC)

Şablon:Albüm bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul Şablon:Albüm bilgi kutusu 2'yi oluşturduğunu gördüm fakat Şablon:Albüm bilgi kutusu hem Türkçe hem güzel hem güncel bir şablon. neden yeni bir şablona gerek duyduğunu merak ettim doğrusu? en son ben güncellemiştim şablonu ve şu an gayet iyi çalışıyor. eksiklikleri mi var? --Hedda Gabler 13:41, 9 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba Hadda, çevirdiğim şablonda yeni küçükde olsa farklılıklar var, şablon bittikten sonra eski şablonun yerine koyup geçmişlerini de birleştireceğim, böylelikle tüm değişen yerleri görebileceğiz. Şu anki şablon üzerinde oynamalar yapsam biliyorum hep problem çıkacak. Yani yaptığım yeni bir şablon oluşturmak değil de eski şablonun üzerine eklemek, beylelikle düzeltmek istediğim yerler değişecek sadece. Kumul 13:56, 9 Şubat 2011 (UTC)
  • ben senin için söyledim maksat zaman kaybın olmasın diye :) yine de sen bilirsin. kolay gelsin :) --Hedda Gabler 14:00, 9 Şubat 2011 (UTC)
  • Merhaba Superyetkin, Şu şablon bizde mevcut mu? aradım ama bulamadım, belki gözümden kaçmıştır diye sormak istedim? Kumul 17:15, 9 Şubat 2011 (UTC)
  • Hayır, böyle bir şablonla şu ana dek karşılaşmadım. Çok eksiğimiz var... --Superyetkinileti 17:18, 9 Şubat 2011 (UTC)
  • Haklısınız, bir ara onu da oluşturalım o zaman. Kolay gelsin. Kumul 17:28, 9 Şubat 2011 (UTC)

2008 in film[kaynağı değiştir]

Selamlar Kumul. "2008 in film" gibi İngilizce bağlantılar oldukça fazla kullanılmış vikimizde. Size zahmet, 2008 in film bağlantılarını, "2008'de sinema" diye değiştirebilirseniz çok makbule geçer. 2008'in dışında diğer yıllar için de benzer sorunun olduğunu sanıyorum. Uygun olduğunuzda bunları düzeltebilirseniz çok müteşekkir olurum. Sevgiler--Merube 89msj 14:12, 6 Şubat 2011 (UTC)

  • Selam Merube, 1960'tan 2012'ye kadar tüm maddelerdeki tüm düzeltmeleri yaptım. Umarım bu maddeler de bir gün açılır.. Kolay gelsin. Kumul 20:08, 6 Şubat 2011 (UTC)
Çok çok teşekkürler, sizin ve tabi ki botunuzun :), ellerine sağlık. Tekrar çok teşekkürler, dileklerinize aynen katılıyorum elbet bir gün açılırlar... Sevgiler--Merube 89msj 19:44, 10 Şubat 2011 (UTC)

Sizi özledik[kaynağı değiştir]

  • Selam Kumul, "Sizi Özledik İletisi"ni yollamaya başlıyorum, e-posta işini de sen halleder misin? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:13, 14 Şubat 2011 (UTC)
  • Selam Berm@nya, tartışma daha bitmedi. Bu kadar hızlı olmaya gerek yok. Bu kadar beklemişiz 1-2 gün daha bekleyelim derim :) Kumul 22:37, 14 Şubat 2011 (UTC)
  • Merhaba Kumul, :)

Yine sorularım olacak sana içinde Redd'de var tabi :). Redd'in Prensesin Uykusu filminde ve klibinde kullandığı bir pena var. Bu penadan bende de var :) (sana da bulursam bir de sana alırım :) şuan yeni pena kullanıyorlar çünkü) scanleyip bunu sayfaya ekleyebilir miyim? Eklersem de nasıl eklerim seçenek olarak ne seçmeliyim daha doğrusu.

Bir diğer soru Redd'in şarkılarından ana sayfaya birkaç tane eklemek istiyorum, bu şarkıların süreleri en fazla ne kadar olabilir?

Redd diskografisi sayfasına Aşk Tesadüfleri Sever filmin soundtrack albümünde yer alan Nefes Bile Almadan şarkısını da ekleyeceğim ama diğer çalışmalara mı, kollektif albümlere mi ekleyeyim yoksa başka bir başlık mı açayım karar veremedim. Sence hangisine eklemem daha doğru olur. Bu arada bu albüm için de yakın zamanda başlık açacağım.

Desteğin ve yardımın için şimdiden teşekkürler,

Kolay gelsin,

--Sevda Filiz 12:37, 15 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba Sevda :)

Biliyorsun vikipedide her zaman Kayda değerlik ön planda. Bunu pena için söylüyorum, penanın kayda değer olması için bir özelliği belirtilmeli, örneğin: Resimdeki pena Redd'in konserlerinde kullandığı ilk penadır. gibi. Sendeki penanın tam olarak ne olduğunu anlamadım. Biraz daha detay verebilirmisin? Gruba özel bir pena mı mesela? Bunun dışında Pena maddesine de eklenebilir. Fakat ekleyeceğin yeri belirlemeden resmi yükleme, çünkü vikipedi'de kullanılmayan resimler silinir.

Redd'in şarkılarını ana sayfaya eklemek derken ne demek istedin anlamadım? Vikipedi:Günün maddesi şeklinde bieşey mi yapmak istiyorsun?

"Nefes Bile Almadan" şarkısı 50/50 albümündeki 9. şarkı değilmi? Eğer öyle ise, elinde maddeyi doldurabilecek içerik varsa Nefes Bile Almadan maddesini açtıktan sonra madde içeriğinde Aşk Tesadüfleri Sever filmin soundtrack albümünde yer aldığını ve ayrıca Gecenin Fişi Yok'ta da yer aldığını belirtebilirsin.

Umarım bir soruyu atlamamışımdır.

Kumul 13:09, 15 Şubat 2011 (UTC)


  • Tekrar merhaba :)

Aslında çok şey yazmıştım ama bir anda bilgisayar kapandı kendi kendine, o yüzden biraz geç yazıyorum kusura bakma.

Bu pena Redd'in ilk yaptırdığı penalardan, özel yaptırdığı bir pena üzerinde Redd,21 yazısı ve bir yıldız logosu var pena beyaz üzerine siyah baskı ben bunu arkasında siyah fon ile eklemeyi düşünüyorum. Bu pena Redd gitaristlerinin sahnede kullandığı bir penaydı şuan yeniler var artık. Hem klipte hem de filmde kullanılmış olduğu için paylaşmak istedim. Redd'in ana sayfasında mikrofon askılarında görebilirsin bu penaların uzaktan hallerini :)

Redd'in ana sayfasında No Doubt grubunun sayfasında ki gibi birkaç şarkı kullanmak istiyorum. Müzik dosyası olarak. Eğer olursa bunun süresi ne kadar olur en fazla No Doubt'ta misal 23 saniye falan biraz daha uzayabilir mi o saniyeler :)


Nefes Bile Almadan Redd'in 50/50 albümünde Nefes adı ile yayınlandı. Gecenin Fİşi Yok DVD'sinde kullanılmadı. Redd'in Plastik Çiçekler ve Böcek albümünde ise ilk haline yakın farklı bir askutik ile kullanıldı. Onu dediğin gibi başka bir şekilde belirtirim.

Hayır hiçbir soruyu atlamadın :) Çok sağol tekrar,

Kolay gelsin, --Sevda Filiz 13:45, 15 Şubat 2011 (UTC)

  • Mesajı şimdi gördüm,

DVD bende yok fakat Nefes Bile Almadan şarkısı Gecenin Fişi Yok maddesinde albümde bulunduğu yazıyor.

Müzik yüklemek için ise:
Dosyayı şuradan yükleyebilirsin. "Licensing" bölümünden lisansını seçmeyi unutma. Süresinin uzunluğu tabiki sınırlı :) Vikipedi:Müzik örnekleri sayfasından, "Kılavuz" bölümü, herşeyi bulabilirsin. Zaten ne kadar kısa eklersen o kadar iyi aslında, çünkü müziği dinyelen ziyaretçi güzel güzel dinlerken müzik birden kesilecek ve ziyaretçı bunun güzelliğiyle albümü satın alacak ;) onun için kısa yükle derim :)

Kumul 17:52, 15 Şubat 2011 (UTC)


  • Kendi yaptığım sayfayı unutmuşum iyi mi :) Senin dediğin daha doğru ne kadar kısa o kadar iyi. Çok güzel tüyo verdin bana teşekkürler :) Pena ile ilgili birşey dememişsin daha :) Çok sağoll

--Sevda Filiz 18:06, 15 Şubat 2011 (UTC)

  • iyi mi :). Pena ile ilgili karar verdin mi? Pena maddesine mi ekleyeceksin yoksa Redd maddesine mi? .... Tabiki Redd maddesine dimi :)

Önceden de dediğim gibi içeriği kayda değer yaparsan tabiki eklenebilir. Fakat resim açıklaması olarak ve içerik olarak ne yazacağını bilmediğim için bişey demiyorum. Önce oluştur sonra bakalım istersen. Kumul 18:14, 15 Şubat 2011 (UTC)


  • İyi vallahi :) Aklımı okudun Pena ile ilgili karar verdim ve tabi ki yarın Redd maddesine eleyeceğim en ötü ihtimal silinir, yalnız lütfen editörlüğüm gitmesin :( İçerik olarak "Redd'in sahnede, Prensesin Uykusu filminde ve klibinde kullandığı pena"" gibi bişey yazabilirim sana sormadan yazmam zaten birşey :)

--Sevda Filiz 18:43, 15 Şubat 2011 (UTC)

Memet Ali Alabora ve Redd[kaynağı değiştir]

  • Selam Kumul,

Redd başlığına dediğim gibi penayı ekledim.

Bir de senin daha önceden düzenlediğin Memet Ali Alabora başlığını biri neredeyse silmişti, geri alma işlemi yaptım ama tekrardan başlığı bozabilirler. O başlığa sadece üyelerin girebileceği bir koruma yapsak olur mu?

Çok sağol kolay gelsin,

--Sevda Filiz 07:59, 16 Şubat 2011 (UTC)

  • Selamlar Sevda, vikipedide günde 10'larca maddeye vandalizm yapılıyor. Memet Ali Alabora da bunlardan birisi sadece. O gün maddeye vandalizm yapılmış ben de geri almışım. Bu işlemi vandalizmi gördükçe günde 10larca kez yapıyoruz. Fakat maddenin geçmişinde (şu sıralar) çok fazla bir vandalizm görünmüyor. Eğer bir maddenin ard ardda vandalizm e maruz kaldığını görürsen bunu Vikipedi:Sayfa koruma talepleri'de dile getirebilirsin ve gerekli görülürse hizmetliler tarafından madde korumaya alınacaktır.

Penayı eklemişsin gördüm eline sağlık. Biraz kullanılmış bir pena sanırım :) Ayrıca ŞU fotoğrafı yüklediğinde sağdaki kişi Harun Tekin'e ne kadar çok benziyor demiştim, gerçekten oymuş meğerse :)

Teşekkürler, Kolay gelsin. Kumul 18:10, 16 Şubat 2011 (UTC)

  • Selam Kumul,

Tamam gerekli gördüğüm öyle problemli başlıkları eklerim :) Sen sağol asıl ben teşekkür ederim yardımlarına. Pena eski değil eski görüntüsü verilmiş bende 3 tane var hepsi aynı :) Evet Harun Tekin onu görünce bizde baya şaşırdık :) Elimde olan en güzel fotoğrafları ekledim. Çok sağol tekrar herşey için, cumartesi de senin için Redd konserinde eğleneyim bari :).

Çok kolay gelsin sevgiler,

--Sevda Filiz 19:49, 16 Şubat 2011 (UTC)


İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 20:23, 16 Şubat 2011 (UTC)

albüm b. k.[kaynağı değiştir]

  • albüm bilgi kutusu için diyeceğim bir şey yok deneyelim görelim :) --Hedda Gabler 12:23, 17 Şubat 2011 (UTC)

Olma mı?

Vito Genovese 00:25, 18 Şubat 2011 (UTC)

(: Biraz karışık şeyler isteyeceğim ama, umarım karıştırmam:

#Şablon:Albüm bilgi kutusu 2 => Şablon:Albüm bilgi kutusu yada:

Buradaki tüm sayfaların Şablon:Albüm bilgi kutusu şeklinde taşınması gerek,
sayfalar mevcutsa önce sayfa silinip (örneğin:Şablon:Albüm bilgi kutusu 2 sayfası)
sonra taşıma yapılıp (Şablon:Albüm bilgi kutusu 2 => Şablon:Albüm bilgi kutusu)
sonra geçmişlerinin birleştirilmesi gerek herbiri için. Biraz ortalık karışacak ama olmalı.. Olur değil mi? Kumul 00:32, 18 Şubat 2011 (UTC)

Doğru anlayayım da; hata olmasın.

Albüm bk 2'yi bk'nın yerine koyacaksın. bk 2'nin alt sayfalarını da bk olarak adlandırmak istiyorsun. bk 2'den bk'ya taşımak istediklerin eğer bk olarak mevcutsa, bk'lar silinsin ve geçmişler birleştirilsin istiyorsun. Doğru mudur?

Vito Genovese 00:36, 18 Şubat 2011 (UTC)

Evet aynen öyle. Daha sonra "albüm bk (eski)"'deki gereksiz içerikleri ve sayfaları şahsen bulup HS yapacağım. Eğer müsaitseniz bunu yapın değilseniz sonra yapın farkezmez. Kumul 00:39, 18 Şubat 2011 (UTC)

Biliyorum. Değişiklik öncesi şablonda link, bağlantıya yönlendiği için bu şekilde yaptım. En sonunda düzeltmeyi yapacağım sayfada.

Vito Genovese 00:51, 18 Şubat 2011 (UTC)

İngilizce kalmasına gerek var mı ki?

Vito Genovese 01:06, 18 Şubat 2011 (UTC)

O zaman işlem bitmiştir :) Görebildiğim kadarıyla en azından. Şablon:Albüm bilgi kutusu/link var sadece kurtulmayı beklediğim gereksiz bir yönlendirme. Lakin iş sırası nedeniyle kullanımdan çıkarmam geç yansıyabilir. Emin olmak için aldım yer imlerime, sonra tekrar bakıp kullanımdan resmen çıkmışsa, o zaman sileceğim. Bir kaçak göçük var mı görebildiğin? Bilgi Kutusu Albüm de vardı, hepsi çorba olmuştu.

Vito Genovese 01:09, 18 Şubat 2011 (UTC)

  • Evet, neredeyse 3 şablon birleştirmesi oldu, elinize saplık ben şuanda bir hata göremedim, linki beklemek dışında. 5dk içinde silinir zaten sanırsam. Elinize sağlık tekrar ben yinede şimdi son rütuşları bitireceğim silinecek varsa zatan HS yapıyorm. Kolay gelsin. Kumul 01:11, 18 Şubat 2011 (UTC)

Çift şablon birleştirme işleri[kaynağı değiştir]

Selamlar Kumul. Nasılsınız? Şablon:Aktör diye bir şablonumuz olduğunu farkettim de, rica etsem bu şablon Şablon:Oyuncu bilgi kutusu ile birleştirebilir misiniz acaba? Eğer botu yazmak daha fazla zaman alacaksak elle de taşıyabiliriz şablonu. Çok az maddede kullanılmakta zira. İşin güzel yanı, oyuncu bilgi kutusu şablonunun hem Türkçe hem de İngilizce yazılan parametreleri tanıması sayesinde sadace aktör ==> oyuncu bilgi kutusu değişimi kafi olacaktır. Size zahmet ilgilenebilirseniz müsait bir zamanınızda çok sevinirim. Sevgilerimle --Merube 89msj 13:14, 18 Şubat 2011 (UTC)

Bir de kategori taşıma işlerini de yapabiliyordu diye hatırlıyorum botunuz ama emin olamadım, yapabiliyor muydu? Yapabiliyorsa Kategori:Emmy ödülü sahipleri kategorisini Kategori:Emmy Ödülü sahipleri diye adlandırabilir misiniz acaba? İstek üzerine istekte bulunuyorum bugün bir geldim pir geldim usulü :), kusura bakmayın lütfen. Sevgiler tekrardan--Merube 89msj 13:16, 18 Şubat 2011 (UTC)
  • İyiyim sizde iyisiniz umarım :) Listeye ekledim Şablon:Aktör => Şablon:Oyuncu bilgi kutusu olarak uyarlayacağım. Botu zaten yazdım, şuan sadece botu geliştiriyorum ve yapılacak işlemlere (şablonlara) göre tekrar yazıyor veya düzenliyorum. Aslında çok kafa yorucu bir iş ama katkı yapmak daha önemli. Evet kategori taşımada yapıyorum, Kategori:Emmy ödülü sahipleri => Kategori:Emmy Ödülü sahipleri de listeye ekledim. Eğer aklınıza gelen olursa her zaman dediğim gibi liste halinde yazın hemen bitirelim. teşekkürler. Kumul 19:40, 18 Şubat 2011 (UTC)
Birde şimdi farkettim zaten KumulBot'un en güzel yanı burada görüldüğü gibi şablonu uyarlamak ve burada görüldüğü gibi şablonun güzel bir görünüme kavuşturmaktır. Yani aktör ==> oyuncu aktarması değil Şablon:Aktör => Şablon:Oyuncu bilgi kutusu uyarlaması yapılması daha doğru olur. Kolay gelsin. Kumul 19:47, 18 Şubat 2011 (UTC)
Çok teşekkürler ilginiz için. Ben de zaten, o kodları eşleştirmek ile uğraşmamanız için söylemiştim :). Parametreler aktör şablonunda İngilizce olsa da oyuncu bilgi kutusunda da bu parametreler aynen kullanılabilmekte ya onun için çok da elzem değil gibi gelmişti bana. Oyuncu bilgi kutusunun güzelliği hem Türkçe hem de İngilizce parametreleri tanıması, şablonda emeği geçenlerin ellerine sağlık valla. Bu nedenle parametre Türkçeleştirmesi elzem değil zaten uygunlar birbirlerine diye düşündüm şahsen. Tabi yapmışken Türkçeleştirme yapmak daha doğru diyorsunuz madem -ki haklısınız- öyle yapalım elbette. Ancak size biraz daha fazla -hayli daha fazla- iş çıkacak işte. Kategorileri de taşıdığına çok sevindim botunuzun. İlginiz için çok çok teşekkürler. Şimdiden ellerinize sağlık, sevgiler--Merube 89msj 00:37, 19 Şubat 2011 (UTC)

Template:Taxobox[kaynağı değiştir]

  • selam kumul, sen şu standart şablonlarla ilgilenirken acaba aradan Template:Taxobox'u da çıkarabilir miyiz? Bizimki oldukça feci bir durumda. Ben çevireyim dedim fakat pek bilgim yok parametrelere yerleştirilen terimlerden. acaba sen ilgilenebilir misin? --Hedda Gabler 18:59, 18 Şubat 2011 (UTC)
Tabi yapalım hemen, gerçekten vahim durumdaymış, fakat benim de botanik ile hiç bir ilgim ve bilgim yok, bu iş ile ilgilenen biri (terimlerin hepsi latince zaten ama) bu terimleri olduğu kadar tr'ye göre düzenlerse yapalım. Fakat tek başıma altından kalkamam. Kullanıcı:Kmoksy bu iş ile ilgiliydi sanırım? Kumul 19:19, 18 Şubat 2011 (UTC)
Evet biliyorum, bugün o ve benzeri 3-4 kategoriyi bitireceğim son olarak. Kumul 19:19, 18 Şubat 2011 (UTC)
  • Fagus da ilgili sanırım. onlara danışmak yerinde olur hatta VikiProje Hayvanbilim ile de irtibata geçilebilir (de ne kadar aktif orası tartışılır). --Hedda Gabler 19:24, 18 Şubat 2011 (UTC)

Bot için potansiyel iş[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul,

Kabul edersen, bir iş var botluk. Şablon:Citrat, bir zamanlar (ki o zamanlar ben bile yoktum) Vikipedi'de moda olan şablon imzalardan biri. Dbl2010'un da vardı mesela, o kullanıldığı yerlerden temizleyip şablonu sildi sonradan, lakin Citrat'ın şablonu halen varlığını sürdürüyor.

Artık yönergelerimiz imzalarda şablon ve resim kullanılmasına izin vermediği için şu sayfaların dolaşılması ve subst ya da kopyala komutu ile şablon içeriğinin kopyalanması ve şablonun imza amaçlı kullanımdan çıkarılması lazım.

İlgilenebilirsen çok makbule geçer.

Sevgiler

Vito Genovese 22:34, 18 Şubat 2011 (UTC)


  • Tabi, listeye ekledim. Bunun gibi başka şeyler varsa liste ile bildirebilirsiniz. Kolay gelsin. Kumul 22:40, 18 Şubat 2011 (UTC)

Sağolasın, şudur ilgili sayfa.

Sevgiler

Vito Genovese 22:46, 18 Şubat 2011 (UTC)


O zaman orijinali bozmuş oluruz. İmzanın orijinal halini korumamız gerekiyor.

Vito Genovese 23:06, 18 Şubat 2011 (UTC)


subst ya da kopyala komutu ile şablon içeriğinin kopyalanması...

İlk mesajı iyi okumamışsın, kırdım puanını :) Yani "{{Citrat}}" metni alınacak, yerine "{{yk:Citrat}}" koyulacak.

Vito Genovese 23:10, 18 Şubat 2011 (UTC)



Şablonun doğrudan silindiği değişiklikleri geri aldım kolaylık olması için.

Vito Genovese 23:13, 18 Şubat 2011 (UTC)


Yok canım, estağfurullah.

Vito Genovese 23:18, 18 Şubat 2011 (UTC)



Merhaba Vikiçizer, Kategorileri değiştirdiğinizi gördüm, bunları bot ile taşıyalım isterseniz? Neyin neye taşınacağını söylemeniz yeterli. Kumul 00:04, 19 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba, zaten pek birşey kalmadı:) Kiminde kategori hiç yok, kiminde fazla, kiminde ise değişmesi gerekiyordu. Bot madde durumuna göre değişken olarak bunları yapabilirse, benzer işlerde yardım isterim. Teşekkürler...Vikiçizer 00:09, 19 Şubat 2011 (UTC)
  • Tabi, eğer madde az ise tabiki el ile yapmak daha kolay fakat çok fazla ise yorulmaya gerek yok. Yine böyle bir olay gördüğünüzde bana olayın mantığını anlatırsanız en kısa sürede yaparım. Kolay gelsin. Kumul 00:14, 19 Şubat 2011 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Mantığı basitçe şudur; örneğin Kategori:Aksiyon filmleri içindeki maddeler kendi onyıllarına göre dağıtılarak kategori rahatlatılacak, maddelerdeki genel kategori olan Kategori:Aksiyon filmleri çıkarılacak, örneğin; Kategori:1990'larda aksiyon filmleri varsa kalacak, bu yoksa filmin yılına göre genel kategorinin yerine, 1970'li, 1980'li vs. olanı eklenecek. Çok fazla madde olmadığından elle yaparak maddeleri de kabaca kontrol etmiş oluyorum. Benim esasen aklımda botun rahatlıkla yapabileceği küçük ama yüzlerce olduğunu tahmin ettiğim işler var. Örneğin; "Dış Bağlantılar" yazan kısımlarda "b" harfini küçülterek "Dış bağlantılar" yapmak ve standardizasyonu yakalamak var. Sonra pek çok yazım hataları var, sonra bunları aklıma geldikçe yazayım size...Bir de köy maddelerinden muhtarlık kısmını çıkartmak, tabi burada bir nokta var, onbinlerce köty maddesinin içindeki üç beş kaynaklı muhtarlık bilgileri varsa onları bırakabilmek. Bot bunu yapamazsa en azından henüz doldurulmamış "Muhtarlık bilgileri" başlıklı kısımlar botla çıkartılabilir diye düşünüyorum. Bir ara Khutuck bot bir ricamız üzerine 30-35bin köy maddesinde başarıyla değişiklik yapmıştı. Bu sefer bu kadar istek oldu:) Vaktiniz olduğunda da ilgilenebilirsiniz. Kolay gelsin, hoşcakalın...Vikiçizer 00:30, 19 Şubat 2011 (UTC)
  • Tamamdır anladım. Diğer küçük işlerde ise eğer sorun genel ise (tüm maddeler kontrol edilecek ise) AWB botlarının bu işe yapması daha verimli olur. Fakat mesela sadece Köy maddelerinde şunlar şunlar yapılması gerek derseniz yapalım. Mesela "Dış Bağlantılar" => "Dış bağlantılar" yapalım, fakat sadece bunu yapmak az olur, yani bir maddeye girildiğinde bir çok değişikliği yapmak lazım. Başka neler eksik mesela köy maddelerinde? "muhtarlık kısmını çıkartmak" demişsiniz onu da ekledim listeye, liste belli bir doygunluğa ulaşınca yapmaya başlayacağım, eğer aklınıza başka sorunlar gelirse bildirin lütfen. Kolay gelsin. Kumul 17:10, 20 Şubat 2011 (UTC)
  • Merhaba, birkaç şey daha söyleyebilirim. "Yerel madde uyarı" diye bir şablonumuz var, burada örnek alınması gereken madde olarak Kumçelteği, Çorum maddesi gösteriliyor. Buradaki örnek alınarak; maddelerdeki "Tarihi" ifadesi "Tarihçe" olarak değiştirilecek...Ayrıca "Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır." diye bir fade var. Buradaki "ayrıca" kelimesi anlatım bozukluğuna yol açtığından çıkartılacak...Bilmiyorum, doygunluğa ulaşmazsa daha da inceleyip eksik tespit etmeye çalışırız, Yalhi'ye ve Sabri76'ya danışırız. Kolay gelsin, iyi çalışmalar...Vikiçizer 11:15, 21 Şubat 2011 (UTC)
  • Selamlar Vikiçizer, güzel tespit etmişsiniz hepsini. Bunları da listeye ekledim. Bakalım eğer başka şeyler de görürsek onlarıda ekleyelim ve hepsini bir kerede bitirelim. Birkaç gün sonra bu işleme başlayacağım. Teşekkürler. Kumul 20:41, 21 Şubat 2011 (UTC)

  • İş istiyorsan şurası iş dolu esasen. Bir yığın sorun listeliyor bu sayfa.

Vito Genovese 00:32, 19 Şubat 2011 (UTC)

Bu listedekileri ve daha geniş kısımda olanları AWB botları zaten yapıyor sanırım, fakat aralarından bazılarını seçip yapalım bakalım :) Teşekkürler. Kumul 17:13, 20 Şubat 2011 (UTC)

Aynı Citrat şablonunda olduğu gibi {{İmzasız}} şeklinde kullanımların {{yk:İmzasız}} haline getirilmesi şablon. Şablon kullanıcı adını parametre olarak kullanan bir şablon olduğu için {{İmzasız| yerine {{kopyala:İmzasız| şeklinde bul ve değiştir işlemi en ideali olur.

Vito Genovese 23:21, 20 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba kumul, Biz yalnızca şablon:taksokutuyu kullanmıyoruz. (Vikipedi:taksokutuda ayrıntılı bilgi var) şablon:taksoböcek, şablon:taksobitki gibi alt şablonlar mevcut. Şablonun içeriği ingilizcedekinden farklılıklar olmakla birlikte tamamen aynısı. Onlar tek bir şablon kullanıyorlar biz ise her canlı grubu için alt şablonlar kullanıyoruz. Her canlı grubu farklı renklerle gösteriliyor. (örneğin bitkiler yeşil, memeliler mor gibi). Bütün canlı grupları için ayrı şablonlar açıldıktan sonra şablon:taksokutunun işlevi kalmayacak ve silenecek. Taksokutu elbette güncelleştirilebilir bu konuda itirazım olmaz ama şimdiki taksokutulara dahil edebileceğimiz bir yeniliği en:taksokutuda göremiyorum. Eğer onlarda olup bizlerde olmayan bir yenilik varsa üzerinde çalışabilir kendi kullandığımız şablonlara dahil edebiliriz. --Fagusmsj 06:31, 19 Şubat 2011 (UTC)

Peki o zaman siz daha iyi bilirsiniz. Fakat dikkatimi çekti Vikipedi:Taksokutu ve diğerlerinin hiçbirinin "belgeleme sayfası" yok, şablon oluşturmak isteyen kullanıcı ingilizce şablona yönlendiriliyor? bunu bilerek mi oluşturmadınız yoksa uğraşmak mı istememişler? Kumul 17:19, 20 Şubat 2011 (UTC)
Uğraşılmadı desek daha doğru olur. Bu konuda bir çalışma başlatabilirsiniz. Eğer isterseniz... --Fagusmsj 23:10, 20 Şubat 2011 (UTC)
Tabi, tüm şablonlar elden geçmeli. Şuan, daha çok kullanılan şablonları bitirelim sonra botanik dünyasına da girelim. Fakat özellikle isimler konusunda çok yardım gerekecek. O zaman kapınızı tekrar çalacağım haberiniz olsun. Teşekkürler. Kumul 20:57, 21 Şubat 2011 (UTC)

Kategori k2 ricaları devam[kaynağı değiştir]

Selamlar tekrardan kumul. Kategori:Dünya Miras Listesi kategorisini "... listesi" veya "Dünya Mirasları" olacak şekilde değiştirebilir misiniz? Aynı şekilde alt kategorilerde de benzer adlandırmalar mevcut. Size zahmet ilgilebilirseniz çok müteşşekkir olurum. Sevgilerimle--Merube 89msj 00:03, 21 Şubat 2011 (UTC)

Selam Merube, 2. işlem tamam fakat 1.sinde "Kategori:Dünya Miras listesi" veya "Kategori:Dünya Mirasları" yerine "Kategori:Dünya Mirasları listesi" desek daha doğru olur sanırım? Kumul 20:32, 21 Şubat 2011 (UTC)

  • Selamlar Kumul. Nasılsın? şu bilgi kutusunu da senin son yarattığın bilgi kutusuyla birleştirebilir misin zahmet olmazsa? İyi günler...--Rapsar 10:12, 21 Şubat 2011 (UTC)
  • Selam Rapsar, iyiyim, sen de iyisindir umarım :). o kadar albüm şablonlarını incelememe rağmen bu en basit isimli şablonu neden görmedim acaba... çok saol, iyiki hatırlattın, listeye ekledim bile. Kumul 18:46, 21 Şubat 2011 (UTC)

İlk üçünü hallettim. Beşincisine de cevabım "Aynen öyle!".

Dördüncüden de benim türeteyim soruları o zaman.

  1. Monobook mu kullanıyorsun Vector mu kullanıyorsun? (Monobook'a benziyor tarifin)
  2. Bu görmek istemediğin sekmeler normal madde görünümünde de çıkıyor mu, yoksa sadece değiştir deyince mi görülüyor?
  3. Sekmelerin adları neler?

Vito Genovese 18:47, 21 Şubat 2011 (UTC)


  1. Monobook yada commons.js.
  2. Sadece değiştire basınca çıkıyor:
javascript:Ekle('{{subst:Davet/Haftan%C4%B1n%20i%C5%9F%20birli%C4%9Fi%20projesi}}--~~~~','Haftan%C4%B1n%20i%C5%9F%20birli%C4%9Fi%20projesine%20davetlisiniz!','a')

javascript:Ekle('{{subst:Ho%C5%9F%20geldin}}','Ho%C5%9F%20geldin','t')

javascript:Ekle('{{subst:test}}','Vikipedi%20sayfalar%C4%B1nda%20deneme%20yapmay%C4%B1n!','a')

....

javascript:Ekle('{{subst:Ans.bilgi}}','Ansiklopedik%20bilgi.','a')

linklerine yönleniyor.

Kumul 18:53, 21 Şubat 2011 (UTC)


Monobook mu Vector mü derken kastettiğim Tercihlerim -> Görünümde seçili olan görünüm seçeneğiydi. JS dosyanın nerede olduğu o kadar önemli değil. Monobook olduğunu dolaylı olarak anladım tabii :)

Rahatsız olduğun sekmeleri ekleyen betikleri çıkardım common.js dosyandan. Ön bellek temizliği ile tarih olurlar hızlı bir şekilde.

Sevgiler

Vito Genovese 18:56, 21 Şubat 2011 (UTC)

  • Monobook ile vector arasındaki farkı biliyorum fakat commons.js nin nerden geldiğini ve neden buna gerek duyulduğunu daha anlayamadım bunun için herşeyi yazayım dedim :) teşekkürler herşey yolunda. Kolay gelsin Kumul 19:00, 21 Şubat 2011 (UTC)

Anlatayım...

MediaWiki:Common.js ve MediaWiki:Common.css sayfaları, yıllardır MediaWiki kurulumunun bir parçası olan ortak JS ve CSS sayfaları. MediaWiki:Common.js'ye konulan betikler, görünümün ne olursa olsun seni etkiliyor. Lakin MediaWiki:Monobook.js ve MediaWiki:Monobook.css (ve bunların Vector versiyonları) sadece bu görünümü kullanıyorsan seni etkiliyor. Bu sayfalar site çapında etkili. Common'lar herkese yansıyor, Monobook'lar Monobook kullanan, Vector'ler Vector kullanan tüm kullanıcılara yansıyor.

Bir de kişisel JS ve CSS dosyaları var. monobook.js ve vector.js (ya da CSS) sayfalarına koydukların sadece seni etkiliyor ve özelleştirilmiş bir kullanım imkanı sunuyor. Bir zamanlar Monobook varsayılan görünüm iken sıkıntı yoktu, ancak Vector yeni varsayılan haline gelince (ve Monobook'undan vazgeçmeyen bir sürü kullanıcı olunca) bir standart boşluğu doğdu. Bunun sonucunda MediaWiki'de yıllardır olan bir şeyi, common.js ve common.css'yi kişisel düzeyde etkinleştirdiler.

Eskiden monobook.js adını taşıyan sayfan sadece Monobook kullanırsan devreye giriyordu, Vector'ü bir deneyeyim desen betiksiz kalıyordun. Şimdi onu common.js'ye taşıdık ve görünümün ne olursa olsun betiklerini kullanabilmeni sağladık.

Common.js denilen yiğidin öyküsü de işte böyledir oğul!

Vito Genovese 19:21, 21 Şubat 2011 (UTC)

  • :) Teşekkürler, yani anladığım kadarıyla: MediaWiki, vikipedideki bazı şeyleri değiştirse bile (CSS gibi) biz buna yeniden uyum sağlamak zorunda kalmıyoruz ve zaten yeni şeyler "common.js" ile uyum içinde çalışıyor ve çakışmalar vs olmuyor. Eğer yanlış anlamışsam boşverin :) Saygılar. Kumul 19:32, 21 Şubat 2011 (UTC)
Öyle de diyebiliriz, evet :)
İmzasızda da sorun yok gibi, ellerine sağlık.
Vito Genovese 20:37, 21 Şubat 2011 (UTC)

IRC'ye gelmen mümkünse botluk bir iş anlatmak istiyorum sana. Mesaj yazmaya feci üşendim şu an :(

Vito Genovese 21:08, 22 Şubat 2011 (UTC)

  • 3 dakika içinde ordayım. Kumul 21:17, 22 Şubat 2011 (UTC)

Şablonun bizim istediğimiz standarda çekilmesi için biraz budanması gerekecek, ben de hafta sonuna kadar onları yaparım, önümüzdeki 2-3 gün yoğunum. Sen mevcut maddelerde kullanılmış parametrelerden bulabilirsen muhteşem olur. En önemlisi o şu aşamada. Şablonun yontulmasını ben hallederim bir şekilde.

Vito Genovese 22:44, 22 Şubat 2011 (UTC)

Şablon sayfasına bakabildin mi bugün Kumul?

Vito Genovese 20:06, 23 Şubat 2011 (UTC)

  • Şimdi başlayacağım bir kaç küçük işten sonra tamamen odaklanıyorum. Kumul 20:08, 23 Şubat 2011 (UTC)

Tamamdır, sağolasın. Şablon sayfasına birkaç not aldım senin okuman için.

Vito Genovese 20:10, 23 Şubat 2011 (UTC)

Oraya yazıyorum cevabı.

Vito Genovese 00:00, 26 Şubat 2011 (UTC)

Kitap Kapağı[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul :)

Nasılsın? Sana birşey sormak istiyorum, Güneş Duru sayfasına onun kitaplarının kapaklarını eklemek istiyorum. Bu sanıyorum uygun birşey ama yine de sana danışmak istedim. Bu 2 kitabının da kapağını ekleyebilir miyim sayfasına? Kapak değil de ben kitaplara başlık açayım en iyisi :) Sayfanı işgal ettim özür dilerim.


Çok sağol görüşürüz

--Sevda Filiz 09:05, 23 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba :)

iyiyim sen nasılsın? Evet kapak ekleyebilirsin, fakat adil kullanım ile resimi vikipedi'ye eklerken lisanslama kısmında şu: Şablon:Kapak-Kitap-TC şablonunu eklemeyi unutma. Ayrıca resim, kitabın görsel tanıtımı olduğu için kitabın sayfası açılıp oraya eklenmelidir yanlış hatırlamıyorsam. bakınız: Adil kullanım. Ayrıca özrü kabul etmedim, Kolay gelsin. Kumul 20:00, 23 Şubat 2011 (UTC)


  • Merhaba :)

İyiyim teşekkürler, yaa sayfanı işgal etmiş gibi oldum ondan özür diledim. Elimde o kitaplar var zaten benim de başlık açmam sanıyorum daha mantıklı olur. Senin dediklerini de kaale alacağım tabi :) Çok sağol iyi ki varsın,

Kolay gelsin,

--Sevda Filiz 09:29, 24 Şubat 2011 (UTC)

  • Selamlar. İngilizce Vikide şöyle bir bot var. Şuradaki tabloyu otomatik olarak güncelliyor. Bizdeki benzer tablo ise elle güncellenmek zorunda ki bu da büyük bir zaman ve uğraş gerektiriyor. Acaba diyorum bu botu bize de adapte edebilir misin?--Rapsar 16:00, 25 Şubat 2011 (UTC)
  • Selam Rapsar, yoğunluğum nedeniyle, bot en fazla 2 hafta sonra hazır olacak. Kumul 19:42, 25 Şubat 2011 (UTC)
  • Yani yapabilirsin :) Teşekkürler yardımın için.--Rapsar 19:43, 25 Şubat 2011 (UTC)

Selam Kumul, nasılsın? Bu aralar, Vikide yine hizmetlilik sıkıntısının az çok başlamak üzere olduğunu görüyorum. Her sene olur birkaç kez bilirsin, öyle bir kriz yaşarız ve sonra zar zor atlatırız. Seni hizmetli adayı göstermek istiyorum. Online süren iyi, devriyelikte deneyimli olduğunu düşünüyorum. VP:TBA, VP:MİLLİ, VP:N, VP:İNOV, VP:D ve VP:KG politikalarına da hakimsin. Dosya etiketleme, adil kullanım vs. onlarda da probleminin olmadığını düşünüyorum (Bunlar sadece görüşüm). Vikiyaşının da uygun olduğu göz önüne alınırsa, bence uygunsun. Gönlünden de "Evet" cevabı geçiyorsa, seni aday göstereceğim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 18:52, 25 Şubat 2011 (UTC)

  • İyiyim Bermanya sen de iyisin umarım?

Öncelikle söylediklerin için çok teşekkürler :) Fakat şimdilik hayır demek istiyorum. Nedeni ise kendi yaşam tarzım, şöyleki, normal hayatta çok disiplinli bir insanımdır. Eğer bana bir iş verilmişse belli düzenler içerisinde kesinlikle yaparım. Şimdi hizmetli seçilirsem kendimi sorumlu hissedeceğim. Normal bir insandan daha fazla. Böyle olmaması gerekir fakat ben böyleyim, yani bir işe başlarsam tam başlarım. Fakat hizmetli olmayı hiç düşünmedim. Şuan düşünmüyorum. İleride belki tekrar aday gösterilirsem olur tabi. Herneyse, tekrar teşekkür ediyorum sana Bermanya. Sevgiler. Kolay gelsin. Kumul 19:41, 25 Şubat 2011 (UTC)

Pekala, sen bilirsin . İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:15, 26 Şubat 2011 (UTC)

2. bir rica :)[kaynağı değiştir]

  • Selamlar tekrardan. Şu anda biraz düzensiz duran Şablon:Dinle'nin yerine İngilizce Vikiden yararlanarak Şablon:Dinle3 şablonunu oluşturdum. HeddaGabbler ile de konuştum ve dinle yerine dinle3'ün daha iyi olduğunu söyledi. Rica etsem bot yardımıyla dinle, dinle2 ve listen şablonlarını dinle3'e taşıma, sonrasında ise dinle3'ün adını dinle olarak değiştirebilir misin?--Rapsar 19:29, 26 Şubat 2011 (UTC)
Tamamdır, şablonu biraz inceledikten sonra hemen başlayacağım Rapsar. Kumul 17:49, 27 Şubat 2011 (UTC)
Teşekkürler :) Bu arada dinle şablonun kullanıldığı maddelerde bu şablona ek olarak şu ve şu şablonlar kullanılmış. Yeni yaratılan şablonla birlikte bu ikisinin kullanılmasına da gerek kalmadı artık. Bunları da maddelerden temizleyebilirsen tam olacaktır :) İyi akşamlar...--Rapsar 18:50, 27 Şubat 2011 (UTC)

Kategori k2 ricaları devam - 2[kaynağı değiştir]

Selam Merube, 2. işlem tamam fakat 1.sinde "Kategori:Dünya Miras listesi" veya "Kategori:Dünya Mirasları" yerine "Kategori:Dünya Mirasları listesi" desek daha doğru olur sanırım? Kumul 20:32, 21 Şubat 2011 (UTC)

Ellerinize sağlık, çok teşekkürler taşımalar için. Aslında kategori adlandırmasında neden "listesi" takısının olduğu konusunda şüphelerim var ama çok haklısınız bu şekilde bir değişiklik için SAS lazım. "Kategori:Dünya Mirasları listesi" şeklinde değiştirmek en doğrusu, çok haklısınız. Çok teşekkürler herşey için. Sevgiler--Merube 89msj 17:12, 27 Şubat 2011 (UTC)
  • Küçük bir tartışma yapalım o zaman :) (altlarına neden o kategorinin olması gerektiğini yazdım):
  1. "Kategori:Dünya Miras listesi"
    (kategorinin altında bir çok madde olacağı için liste olacak)
  2. "Kategori:Dünya Mirasları listesi"
    (üsttekinden farkı tamlama var Türkçe için uygun olur diye düşünüyorum)
  3. "Kategori:Dünya Mirasları"
    (kategorinin altında madde isimleri olacak bunlarda Dünya miraslarıdır)

Kategori:Dünya Miras Listesi ne baktığımızda genellikle 1. kullanım çok. Fakat buraya baktığımızda tamlama var, yani "Dünya Miras" demek Türkçe için biraz yanlış olur sanırım. İngilizcede tamlama olmadığı için bize "Dünya Miras" şeklinde geçiyor sanırım.
Sonuç olarak:
2. kullanım Türkçe için iyi olur
1. kullanım şimdilik tr.wiki için yaygın kullanım.

Siz hangi fikirdesiniz? Kumul 18:02, 27 Şubat 2011 (UTC)

Tekrardan selamlar. Kategori:Dünya Miras Listesi adı altında sadace liste maddeleri yer alsa tamam ama bu kategori "dünya mirası" eserler için kullanılmakta. Çin Seddi gibi birçok eser gördüm. O nedenle "futbolcular listesi" adlandırmasını kategorilerde kullanmadığımızdan :)), dünya mirasları adlandırmasını önermiştim. Zaten İngilizce karşılığı da en:Category:World Heritage Sites imiş. Liste kategorisi değil yani bu kategori genel madde kategorisi sanıyorum. Siz ne dersiniz?--Merube 89msj 22:44, 27 Şubat 2011 (UTC)
Bu arada bir de Kategori:Endülüslü Alimler kategorisi varmış. Onu da düzeltebilir misiniz size zahmet?--Merube 89msj 23:47, 27 Şubat 2011 (UTC)
  • Tekrar tekrar taksit taksit kapınızı çalıyorum ama kusura bakmayın lütfen. Şimdi bir de şöyle bir kategoriyi farkettim Kategori:Templates using ParserFunctions. Size zahmet bu kategorideki tüm maddeleri yönlendirilen kategoriye taşıyabilir misiniz? Ardından haber vermeniz kafi hemen sileriz sayfayı. Sevgiler--Merube 89msj 03:19, 28 Şubat 2011 (UTC)

Hiç incelemeden sana sorayım: Şablon:Dinle3 ü buradan aynen alıp Türkçeleştirdin değil mi? ekleme çıkarma yapmadın? Kumul 19:27, 28 Şubat 2011 (UTC)

Evet.--Rapsar 19:28, 28 Şubat 2011 (UTC)
Tamam o zaman.. Kumul 19:29, 28 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Kumul,

Bakıyorum söylediğinden beri listeye, yavaş yavaş azalmaya başladı. İş yükü yani, şablon değişiklikleri biraz geç yansıyor vandalizmin etkisinin azaltılabilmesi için. Sanırım bir süre sonra hepten temizlenir.

Bir de mesaj atarken yeni konuları alt başlıkla eklemeni rica ediyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 20:33, 28 Şubat 2011 (UTC)

Selamlar,
Bunları silip:

  1. Şablon:Dinle
  2. Şablon:Dinle/core
  3. Şablon:Dinle/doc

Bunları taşıyıp:

  1. Şablon:Dinle3 => Şablon:Dinle
  2. Şablon:Dinle3/doc => Şablon:Dinle/doc

Daha sonra geçmişlerini birleştirebilirseniz sevinirim. Kumul 21:32, 28 Şubat 2011 (UTC)

  • Oldu sanırım. Bu tip yeni baştan yapışlarda geçmişler geçmişte kalsıncıyım, ille de isterseniz zaten karıştırmayayım diye Merube'den isterim:) Kolay gelsin...Vikiçizer 21:44, 28 Şubat 2011 (UTC)