Kullanıcı mesaj:Kumul/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Kumul/Arşiv 1![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

For non-Turkish speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiçbir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir 1 galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Vikihaber
Özgür Haberler

Vikitür
Biyolojik tür dizini

Vikiversite
Özgür Üniversite

Vikiçizer 12:48, 17 Ocak 2010 (UTC)

Silinmesi gerektiğini düşündüşüm maddeler :

Kumul 16:34, 13 Şubat 2010 (UTC)

  • Merhaba, hepsi silindi. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 00:49, 14 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba, vikideki üyelik derecenizi bilmiyorum ama belki cevaplarsınız diye düşündüm. Sitede uyarılması gereken ve silinmesi gereken çok madde var. Bunlara madde denemeyecek kadar kısa içerikli başlıklar aslında. Örneğin Özel:KısaMaddeler bölümünün %60 ı gereksiz ve boş içerikli. Sorum şu, bunları silmek için hangi üye derecesinde olmam gerekli? Teşekkürler. Kumul 18:39, 16 Şubat 2010 (UTC)

  • Merhaba, Kumul. Öncelikle Vikipedi'ye katılımınız için teşekkürker. Gönderdiğiniz bölümde bulunan maddelerin ilk ikisi; Veysel Çolak ve ‎Emrah vandalizme uğramış sayfalardı. Onların geri getirdim zira. Silinmiş sayfaların anlam ayrımı olan Umar Kağ (anlam ayrımı) sayfasını {{sil}} ile etiketleyerek bir hizmetlinin silmesi için silenecek dosyalar sayfasına gönderdim. Silme ve engelleme işlemleri sadece hizmetliler tarafından gerçekleştirilmektedir. Gönderdiğiniz sayfada bulunan diğer maddelerin bir çoğu anlam ayrımı sayfasıdır lakin boş ya da gereksiz değillerdir. Örneğin Prince maddesi hem bir müzisyenin hem de bir Spor malzemeleri markasının ortak adı olduğundan dolayı bu tarz ayırmalar yapılıyor. Her kim herhangi bir arama motoruna Prince yazdığında ilgili sayfa görüntülenmekte ve kişiler dilediği aramayı böylelikle kolayca gerçekleştirmektedirler. Lakin aksi halde sürekli ya müzisyen olanı ya da spor malzemesi markası olanı belirecekti aramalarda. Sizin ve benim kullanıcı olarak silme yetkimiz bulunmamaktadır. Lakin size bir monobook oluşturabilirim, fakat öncesinde hizmetlilere danışmam gerekecek. İlgilize teşekkürler. Herhangi bir sorunuz daha olduğunda çekinmeden sorabilirsiniz. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 19:06, 16 Şubat 2010 (UTC)
  • Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Mesajımı biraz eksik ve yanlış yazdığımı farkettim.

Örneğin silinmesi gereken bölüm derken, Özel:KısaMaddeler bölümü biraz yanlış oldu. Bu bölümün çoğunun anlam ayrımı olan kelimeler olduğunu biliyorum ama mesela Mal adil maddesi şuan hala hafızada. Ve bunun gibi pek çok şey görüyorum lakin:
1-Belgesel fotoğrafçılık
2-Mantar yemekleri bilgi verici değil sadece reklam amaçlı.
3-Liberalizmi geliştirenler
4-Aldatmak
5-Elektrik devre elemanları
6-Tarafsız olmak
7-İpek boz
Maddeleri gibi. Örneğin bu maddeleri Kullanıcı:Vikiçizer kullanıcısına ilettim ve gereksiz olduğu görüldü ve anında silindi.
Benim sıkıntım işte bu noktada başlıyor. Ben her maddeyi yetkili bir kullanıcıya bildirirsem bildirdiğim kullanıcı bir süre sonra sıkılacaktır. Kimseye yük olmadan kendi gördüklerimi kimseyi rahatsız etmeden anında kendim düzeltme çabasındayım.
Tabi şöylede bir durum var, bana güvenme konusu. Tabi bunun için yapılacak bişey yok :).
Şunu belirtmeliyim ki benim silmek istediğim maddeler zaten tamamen yanlış olanlardır. Örneğin Mal adil, İpek boz... küfürlü başlıklar gibi. Bu maddeler sadece ve sadece kişiye hakaret için açılmış maddelerdir. Yani sadece KESİNLİKLE silinecek olan maddelerdir. Onun dışında örneğin Belgesel fotoğrafçılık normal bir maddedir ve bunu silme gibi bir lüksüm yoktur. İçeriği vandalizm'e uğramışsa zaten geri alabiliyorum.
Vikipedi'de daha yeniyim ve kime neyi yazacağımı neden yazacağımı bildirmelimiyim, bildirmemelimiyim çelişkisi içerisindeyim. Öğrenciyim ve zamanım çok kısıtlı. Vikipedi'de madde yazacak kadar boş vaktim olmuyor ama en azından yapılan hakaret, küfür (vandalizm), gibi unsurları siteden temizlemek istiyorum ki kimse bu ufaktefek şeylerle zaman harcamasın ve moralini bozmasın.
Sonuç olarak sormak istediğim "Kısa sürede bazı yetkileri alabilirmiyim" di sadece :)
Kusura bakmayın çok konuştum, ama isteklerimi daha kısa cümlelerle açıklayamazdım :) Teşekkürler Kumul 20:32, 16 Şubat 2010 (UTC)

  • Tekrar merhaba, tam yoğunluk anında yakaladınız. :) Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz gerçekten çok hoş. Dedikleriniz ve istekleriniz anladım; size bir monobook gerekiyor. Şu an için yoğunum lakin en kısa zamanda halledeceğim. Monobook ile sayfa silme yetkiniz olmayacak sadece sayfalara sil etiketi koyabileceksiniz. Bunu monobooksuz dahi yapabilirsiniz lakin; monobook dediğimiz fonksiyon bunu rahatlıkla yapabilmekte. Kısa yoldan yetki kazanmak olası değildir. Fakat ileride neden bir hizmetli olmayasınız? Öncelikle Vikiped'yi daha iyi tanımalı, güzel gözlemler yapmalı ve bir çok politika hakkında ön bir bilginiz olmalı. Size bir monobook sunulana kadar ekranınızın hemen sol tarafında bulunan katılım menüsü altındaki son değişiklikler kısmında bizleri bir müddet izleyin. Monobook'un ne gibi kolaylıklar sağladığını görebileceksiniz. Ve unutmadan dilediğiniz an dilediğiniz soruyu sorarak, ya da istekte bulunarak ben başta olmak üzere Vikipedistleri rahatsız edebilirsiniz. Elbette bu bir rahatsız etme olmayacaktır. Vikipedi'nin gelişmesi adına her türlü yardım şahsım ve diğer Vikipedistler tarafında sizlere sunulacaktır. Bundan emin olabilirsiniz. İyi izlemeler ve iyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 20:40, 16 Şubat 2010 (UTC)
  • Çok teşekkürler :) Kumul 20:49, 16 Şubat 2010 (UTC)
  • Rica ederim. Vikipedi'de yapılan her değişiklik son değişiklikler sayfasından görüntülenebilmektedir. Sayfanın kendisi otomatik olarak güncellenmiyor siz kendiniz sayfayı yenileyerek daha detaylı gözlemleyebilirsiniz. İyi akşamlar.--CnkALTDSmesaj/message 20:51, 16 Şubat 2010 (UTC)

  • Merhaba; tek bir madde üstünde çalışmıyorum, son değişiklikler devriyeliği yapıyorum. Sözkonusu maddeye eklenen içerik telifliydi onu geri aldım. Sorunuza gelince; eğer madde bütünlüğünü bozmuyor ya da kişi/kurum/toplumlara suçlama, hakaret vb. içermiyorsa, eklenen yazıları geri almak yerine {{fact}} şablonu eklenmesi daha iyi olur. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   18:56, 25 Şubat 2010 (UTC)
  • Yanlış anlamışım, kusura bakmayın, ben teşekkür ederim, iyi çalışmalar, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   19:05, 25 Şubat 2010 (UTC)

Gerekçesiz, kaynaksız ve yanlış lisanslanan dosya[kaynağı değiştir]

  • Selamlar, ayrıca dosyayı aldığınız kaynağı tam yazarsanız iyi olur. İyi çalışmalar. Muratsahinileti 23:43, 26 Şubat 2010 (UTC)
  • Yenidem selam Kumul, EA tarafından satın alınıp kapanması, dosyanın artık kişisel kamu lisansı ile yükleneceği anlamına gelmez. Yani büyük ihtlmalle hakları EA'ya geçmiş olmakla birlikte, lisans durumu hakkında bir bilgimiz olmasa da VP:AKP'ye göre yine de telifli olarak kabul etmeliyiz.
  • Kaynak durumunda ise dosyanın genel tam uzantısına kadar linkler istenmekte. Web sitesinin kapandığını belirtmekle iyi yaparsınız, ama yine de farklı dış sayfalardan bularak yeni versiyon yüklemeniz daha iyi olur. Mesela şuradaki dosya aynı çözünürlük ve aynı standartlarda. VP:AKGY'ye göre tek yapmanız gereken {{Adil kullanım gerekçesi}} şablonunu kullanarak gerekçe yazmak ve uygun bir lisans eklemek. Yardımcı olabileceğim başka konu varsa, seve seve yardım edebilirim. Saygılarla, iyi çalışmalar.--Muratsahinileti 22:59, 27 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba, makalelerin sonundaki kaynakça bölümünün nasıl yapıldığı hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Kumul 01:33, 10 Şubat 2010 (UTC)

Merhabalar. Lütfen kusura bakmayın, yaklaşık 20 gündür buralarda değildim çok gecikmiş cevabım. Maddeye kaynaklarınızı ilgili cümle(ler)den sonra <ref>KAYNAK</ref> şeklinde ekleyebilirsiniz. Eğer birden fazla yerde aynı kaynağı kullanmak isterseniz de kaynağa bir ad verip kullanabilirsiniz, bu şekilde sistem bunların aynı kaynak olduğunu anlayıp aynı sırada gösterecektir. Onu da şu şekilde yapabilirsiniz <ref name="KAYNAK ADI"><ref>KAYNAK</ref>. Tüm bunlardan sonra kaynakça bölümünün altına {{Kaynakça}} şablonunu eklemeniz kafi. Onu da {{kaynakça}} şeklinde ekliyoruz. Umarım yeterince açıklayıcı olabilmiştir. Ayrıca Vikipedi:Kaynak gösterme sayfasında da daha ayrıntılı açıklamalara ulaşabilirsiniz. Aklınıza takılan yerler varsa lütfen sorun. Sevgi ve saygılarımla--Merube 89msj 21:32, 27 Şubat 2010 (UTC)
Cevabınız için teşekkürler Merube 89. Mesajımı yazıp silmiştim ama geçmişi geri almışsınız galiba :) Soruyu sorduğum zamanda ufak bir vikiarama yapmıştım ve Vikipedi:Kaynak gösterme bölümünü bulmuştum. Çok çok açıklayıcı olmasada bir kaç örneğe bakarak cevabımı buldum. Ve o an her soruyu görevlilere sormamam gerektiğini anladım :) Bazen arama yapmam gerek ... Tekrar teşekkürler Kumul 21:49, 27 Şubat 2010 (UTC)
20 gün uzak kalınca geçmiş sürümlere bakarak cevap yazmayı tercih etmiştim :). Rica ederim, zaten siz çoktan çözmüşsünüz konuyu :) Konunun çözüme ulaştığına çok sevindim. Diğer sayfaları incelemek aslında herşeyden çok daha açıklayıcı olabiliyor. Bununla beraber konu bütünlüğü çerçevesinde hızlı bir çözüme ulaşmak üstüne maddeleri incelemek belki de daha yararlı kabul edilebilir. Her zaman sorularınıza açığım, lütfen sormaktan hiç mi hiç çekinmeyin. Ancak bazen böyle vikiden uzaklaşıp çoook geç cevap verebiliyorum, kusura bakmayın lütfen. Son değişikliklerde aktif gördüğünüz vikipedistler daha hızlı yanıt verebilir çok acil durumlarda, bunu da belirtmiş olayım :). Westwood stüdyolarına katkılarınızı zevkle izliyorum, ellerinize sağlık. Güzel katkılarınızı görmek her zaman çok sevindirici. Sevgilerimle iyi vikilemeler--Merube 89msj 21:58, 27 Şubat 2010 (UTC)
Evet, hazır yazılmış maddelerin kod örneklerine bakmak daha kolay ve sorunsuz oluyor. Ayrıca Westwood demenize gerçekten çok çok şaşırdım :)

Vikide yaptığım değişikliklerin kimse tarafından görülmediğini düşünüyordum, ama yaptığım katkıların farkedilmesi ve olumlu yorum yapılması gerçekten çok hoş :) Şimdilik TAMAMEN kendi yazdığım maddeler, özel ilgi alanlarımla ilgili. Ama zamanım olduğunda başka maddelerde eklerim işallah :) Sizede kolay gelsin Kumul 22:22, 27 Şubat 2010 (UTC)

Dile getirildiğine bakmayın siz :), izleniyorsunuz :)). Şaka bir yana sizin gibi katkılar yapan kullanıcıları vikide görmek her zaman çok büyük sevinç kaynağı. Hele böyle eksiklerimiz varken çok daha fazla ihtiyacımız var kaliteli vikipedistlere. Ortak çalışmalar yapmak dileğiyle. İyi çalışmalar, sevgiler--Merube 89msj 22:33, 27 Şubat 2010 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/%C3%87%C3%BCr%C3%BCktur%C5%9Fu Bu bir kullanıcı değil! Kumul 19:21, 3 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, kukla mı olduğunu düşünüyorsunuz? Son değişiklikleri nedeniyle Merube89 tarafından 28 Şubatta 24 saat engellenmiş...Fazla da değişikliği yok...Vikiçizer 19:28, 3 Mart 2010 (UTC)
Merhaba, açıkçası kukla'nın ne olduğunu bilmiyorum ama engel kalkınca vikipedia'ya iyi bir katkı yapacağını zannetmiyorum şimdiye kadarki kullanıcı katkılarına bakılırsa. Sadece bildirmek istedim. Kumul 19:33, 3 Mart 2010 (UTC)
Kukla sayfasından inceleyebilirsiniz. Bana bu kullanıcı Zgr34'ün kuklası gibi geldi ama değişikliklerine devam ettiğinde anlaşılır. Değilse de öyleyse de bekleyip görmekten başka yapacak birşey yok şu an...Teşekkürler, iy çalışmalar...Vikiçizer 19:37, 3 Mart 2010 (UTC)

Merhaba Nooneas, son değişikliklerde maddelere verilen zararları geri aldığımda kendi ismim yerine hep sizin isminizle karşılaşıyorum :) Çok garip bir duygu. Çok hızlısınız gerçekten. son 1 saat içinde sadece 1 madde düzeltebildim :) Gerçekten çok büyük katkınız var vikipediye. Bu mesajı atmamın bir amacı yok, sadece içimde biriken görüşümü bidirmek istedim :) Kolay gelsin. Kumul 18:27, 8 Mart 2010 (UTC)

  • Teşekkür ederim. Elimden geldiğince vikiye yararlı olmaya çalışıyorum işte :) vandal fighter da yardımcı olmuyor değil :) tekrar teşekkür eder iyi vikilemeler dilerim Nooneas 18:35, 8 Mart 2010 (UTC)

Çeviri

  • Alamo Game Engine features 3D gameplay and a real time strategic view of a map on which the game is taking place."
  • Az önce rastladım, "Alamo Game Engine (Alamo Oyun Tarayıcısı) 3D (3 boyutlu) oyun desteğini sağlamaktadır. Oyunun geçtiği bölümler (her farklı oyun sahnesi) için eş zamanlı stratejik plan görünümlü harita özelliği de bulunmaktadır." Anlatmak istediği bu; daha güzel bir ifadeyle. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 22:20, 8 Mart 2010 (UTC)

Merhaba. Tükçe'de "Bilim adamları" mı "Bilim insanları" mı daha doğru bir ifadedir? Kumul 17:49, 9 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba yine sorunuza rastladım. İlgili kullanım hakkında şuraya bakabilirsiniz; zira her ikiside doğru kullanım fakat genel olarak bilim adamı kullanılıyor. Fakat şahsi görüşüm bir bayansa eğer bilim insanı kullanılmasından yana. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 17:50, 9 Mart 2010 (UTC)
Merhaba. Sorumu zaten tamda size yönlendirmiştim :) Evet bencede "bilim insanı" demek daha orjinal bir Tükçe olur. Ama Türkçe, "bilim adamı" içinde kadınlarıda saymışsa yapacak bişey yok. Yinede kararsızım. Teşekkürler Kumul 17:56, 9 Mart 2010 (UTC)
  • Tekrardan merhaba, farkettim sonradan, Merube Hocam'ın sorusunu savuşturmuş olmayalım. Her iki kullanımda doğrudur zaten bilim insanı cinsiyetten dolayı olan tartışmalar neticesinde kullanıma sonradan sunulmuştur. Tekrardan teşekkürler; kolay gelsin.--CnkALTDSmesaj/message 17:59, 9 Mart 2010 (UTC)
Selamlar, yetişememişim :), Cenk ustam hızlıca cevabı vermiş sağolsun, çok da güzel açıklamış buradan bir teşekkür etmek istiyorum müsadenizle. Ben de şahsi görüşümü hemen aktarayım, ben bayan olsun bay olsun ben ikisine de "bilim adamı", "iş adamı" derim. Adam kullanımıyla, erkek değil kişi denmek istendiği için de bir sorun teşkil etmediğinden ikisi de uygundur. Bununla beraber daha yaygın olan bilim adamı tarzındaki kullanımları daha çok beğendiğimi de ekleyeyim :), İngilizceye göre farklılığımız işte, onların dilinde kadın-erkek ayrımları o kadar belirginki, İng ve o tarzdaki dillerde mecburi insan (person) kullanımına geçmek. Türkçe ise ne güzel dildir ki böyle bir sorun ihtiva etmiyor. Sonuçta demem şudur ki :) şahsi görüşlerdeki nüanslara bağlı istediğiniz şekli kullanabilirsiniz. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 18:09, 9 Mart 2010 (UTC)
Evet bu soru bir aralar televizyonlarda tartışılıyordu. Ben sadece belki vikipedi'nin kuralları çerçevesinde olan bir kullanım vardır diye düşündüm. İki kullanımda doğruysa, maddedeki cümlenin gidişatına göre birini kullanacağım :) Teşekkürler Kumul 18:14, 9 Mart 2010 (UTC)
  • merhaba, şu mesajınıza rastladım tesadüfen ve bir iki şey söylemek istedim. son değişikliklerde böyle bir kaç cengâver karşılaşınca o günün geçmişine doğru gidebilir, sadece anonim kullanıcıların katkılarını inceleyebilir, yeni maddelere bakabilir, yeni kullanıcıların katkılarını gözden geçirebilirsiniz. böylece çakışmadan katkı yapabilir, zamanınızı daha verimli geçirirsiniz. teşekkürler, kolay gelsin. --ki bl 17:28, 10 Mart 2010 (UTC)
Merhaba. Mesajın amacı "içimde biriken görüşümü bidirmek istedim" cümlesiydi. Yani bir an içimden geldi, o an çok fazla karşılaşınca. Çünkü eski bir vikipedist değilim. Bazı şeyler şuan bana biraz garip ve şaşırtıcı geliyor :) Ayrıca bilgileriniz için teşekkür ederim. Kumul 21:07, 10 Mart 2010 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 10:58, 20 Mart 2010 (UTC)

Kusura bakmayın. Evde olmadığımdan bir kaç gün bakamadım vikiye. CnkALTDS çevirmiş zaten. Tekrar özür diler iyi vikilemeler dilerim Nooneas 00:23, 21 Mart 2010 (UTC)

Resim telif uyarısı[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Yüklediğiniz resim telif hakları saklı veya "sadece ticari olmayan kullanıma açık", "izne tabii" veya "resmin değiştirilmesi sınırlandırılmış" olması ve adil kullanım politikaları dahilinde kullanılamayacak olması sebebiyle silinmiştir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Yardım:Resim yükleme, Vikipedi:Resim kullanım politikası ve Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfaları da size yardımcı olabilir. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler --Eldarion 09:06, 22 Mart 2010 (UTC)


Anlam Ayrımı[kaynağı değiştir]

Merhaba CnkALTDS, ER maddesinin anlam ayrımı sayfasını oluşturuyorum. Bir kaç hata var müsaitseniz yardım edebilirmisiniz? Kumul 18:05, 27 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba Kumul, Er (anlam ayrımı) olacak şekilde isimlendirdim; içerikte bir kaç oynama yaptım. Bunun haricinde birazdan interwikilerini de bulacağım. Başka nasıl yardımcı olabilirim? Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 18:12, 27 Mart 2010 (UTC)
Evet bu yeterli tamda ben oluşturuyordum sayfayı. Asıl sorum şuydu: anlam ayrımı sayfasını büyük harflerlemi küçük harflerlemi oluşturmak doğru olur.

Yani aratırken "Er" "ER" "er" aratıldığında farklı sonuçlar çıkıyor. Sayfayı oluşturmuşsunuz zaten teşekkürler Kumul 18:16, 27 Mart 2010 (UTC)

  • Pardon birtakım sorunlardan dolayı pek sağlıklı düşünemiyorum açıkcası; Er Türkçe bir kelime olduğu için anlam ayrımını farklı bir Vikipedi ile ilişkilendirmeye çalışmak biraz saçma oldu :) Mesela; Prince (anlam ayrımı). Bu her dilde Prince olduğundan interwikileri mevcuttur. Er için söz konusu değil zira; kusura bakmayın lütfen. İyi çalışmalar--CnkALTDSmesaj/message 18:18, 27 Mart 2010 (UTC)

Bir takım sorunlarınızı tahmin ediyor gibiyim... Yani anlam ayrımı sayfasını boşunamı oluşturmuş olduk? Normalde ER olarak aratınca dizi'ye yönleniyordu, bu yüzden sayfa oluşturmak istemiştim. Teşekkürler Kumul 18:22, 27 Mart 2010 (UTC)

  • Hayır, hayır. Oluşturduğunuz sayfa gerekliydi elbette ki teşekkürler farkedip zaman ayırdığınız için. Ben az önceki mesajımda yazdığım Bunun haricinde birazdan interwikilerini de bulacağım. sözüne istinaden söyledim az öncekilerini. Biliyorsunuz interwiki maddeleri Vikiler arası bağlayan kısa yollar. Mesela; tr:Avril Lavigne Avril Lavigne maddesinin Türkçe Vikipedi içerisindeki kısayolu. en:Avril Lavigne aynı maddenin İngilizce Wikipedia'deki kısayolu. Vikipedilerdeki maddelerin hepsi sayfa sonlarına bu tarz kısayollar eklenerek birbirleriyle ilişkilendiriliyorlar. Böyle maddeler arası geçişlerde kolaylık sağlanmış oluyor. Fakat Er sözcüğü Türkçe sözcük olduğundan dolayı diğer interwikiler ilişkilendiremiyoruz. Dilerim şimdi açıklayıcı olmuştur. Ellerinize sağlık anlam ayrımı sayfası için. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 18:29, 27 Mart 2010 (UTC)

Evet şimdi anladım. Asıl ben teşekkür ederim Kumul 18:32, 27 Mart 2010 (UTC)

Video, Vidyo[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Vikiçizer, vidyo oyunları taslaklarında bazılarını vidyo oyunu bazılarını video oyunu olarak görüyorum. Hangisini kullanmak doğru? Örneğin şuan İngilizce olan video oyunu maddesi mevcut, fakat Türkçe olan vidyo oyunu maddesi mevcut bile değil. Türkçe bir vikipedi'de neden Video kullanılmış anlamadım açıkçası. Sonuçta Video evrensel bir kelime değil İngilizce bir kelime, ve Türkçemize Vidyo olarak geçmiş. video oyunu nu vidyo oyunu olarak taşımak doğru olur mu? Teşekkürler Kumul 12:51, 2 Nisan 2010 (UTC)
  • Merhaba Kumul, aslına bakarsanız teknik bir terim olduğundan Türkçesi yok, Türkçe uyarlaması var diyebiliriz. Bendeniz yaygınlığa ve TDK'ya bakıyorum bu işlerde, TDK diyor ki; video, videocu, videoculuk...Demekki doğrusu video, yaygın olan da videodur. Vidyoyu pek kullanan olmaz. Vidyoyu TDK da yazım kılavuzuna almamış...Videoyu İngilizceden Türkçeye geçmiş bir kelime olarak düşünün, imlaya uymasa da TDK'ya göre böyle...Hoşcakalın...Vikiçizer 13:18, 2 Nisan 2010 (UTC)
  • Evet gerçekten öyleymiş. Çok garip ama kullanalım bakalım :) Teşekkürler. Kumul 14:16, 2 Nisan 2010 (UTC)

Türkiye idari[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Merube, Şablon:Türkiye idari maddesinde büyük zararlar var. Bilgilendirmek istedim. Kumul 19:06, 3 Nisan 2010 (UTC)
  • Selamlar. Eski sürümlerden birine döndürdüm sayfayı, sorun çözüldü umarım. Yoksa hala hatalar var mı? Kontrol edebilirseniz çok sevinirim. Dikkatiniz için çok teşekkürler. Sevgilerimle --Merube 89msj 20:07, 3 Nisan 2010 (UTC)
  • Şablonlar hakkında bilgim çok çok iyi olmadığı için fazla bulaşmıyorum açıkçası. Ama şimdiki hali biraz daha düzenli oldu sanırım. Kumul 20:16, 3 Nisan 2010 (UTC)
  • Şablonun kullanıldığı sayfalara baktığımda şu an için kodlarla ilgili bir sorun gözükmüyor gibi. Şablonun içeriği doğru mu, eksik var mı? Onu kontrol etmedim, edebilirseniz çok müteşşekkir olurum. Eğer onda da sorun yoksa, tamam gibi. İyi vikiler --Merube 89msj 20:20, 3 Nisan 2010 (UTC)
  • Pardon, sorun benden kaynaklanıyormuş. Bir kaç düzeltmeyle sorun kalmadı. Teşekkürler ilgilendiğiniz için Kumul 20:32, 3 Nisan 2010 (UTC)
  • Sorunun çözüldüğüne çok sevindim. Sevgiler, iyi vikilemeler--Merube 89msj 20:59, 3 Nisan 2010 (UTC)

Sil İşlemi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Merube 89, "hızlı sil" için kullanılan "neden" kısmındaki G1 - - M8 maddeleri hatalı konulursa, örneğin "telif ihlali" yerine "boş içerikli" denirse ve madde silinirse bu sorun olur mu? neden silindiği konusu (NEDEN KRİTERİ) çok önemlimi? Teşekkürler Kumul 19:15, 5 Nisan 2010 (UTC)
  • Selamlar Kumul. Hızlı sil şablonları çok yardımcı ama merak etmeyin zaten silmeden önce hizmetliler de bir daha kontrol ediyor. Bazen maddeler birden fazla HS kriterini de karşılayabiliyor. Bu durumda içlerinden biri seçilerek, yahut bazen görürsünüz birden fazla neden yazılarak sayfa siliniyor. Aslında telif hakkı çok önemli ve öncelikli, mümkün oldukça bunun araştırılıp ona göre işaretlenmesi daha yararlı olur. Ancak dediğim gibi endişeye de mahal yok . Bir de vandallı sayfaları geri alırken, önceki sürümde de vandalizm öğeleri olabiliyor bazen buna çok dikkat etmeli. Sadace hatırlatma mahiyetinde söylüyorum, hazır devriyelikten bahsederken :). Devriye çalışmanızı izliyorum, ellerinize sağlık. Çok yardımcı oluyor emin olun. Bunun için çok teşekkürler, hayli geç kalmış olsa da. Umarım tatminkar bir açıklama olabildi. Kolay gelsin, sevgiler--Merube 89msj 19:21, 5 Nisan 2010 (UTC)
  • Evet haklısınız gerekli geri aldığım maddelere tekrar bakarken gözden kaçmış olanları görüyorum. Ama genelde bu benden kaynaklanmıyor. Geri getirdiğim kullanıcının sürümünün içinde hatalar olabiliyor ki geri getirirken sayfayı baştan aşağı kontrol etmediğim için. Düzeni bozmamak için sadece son ve bariz vandallıkları geri alıyorum. "Sil şablonuna" gelince, örneğin

(Silme kayıtları); 22:06 . . Merube 89 (Mesaj | Katkılar) "Hellokity" silindi (Genel 9 : Telif ihlali)
maddesinde "Telif ihlali" yazıyor, ki ben bunu "M8" yani "ankslopedi kriterine uygun değil" işaretlemiştim. Belki sorun olmuştur diye düşündüm ama olmuyormuş sevindim :) Bu arada bazı maddeler gereksiz olduğu kadar güldürüyor da. Örneğin bir kaç saat önce "Kemal Sunal'ın gözünün rengi" maddesi gibi :) Bunun bir an ansiklopedide olduğunu düşündüm gülmekten kendimi alamadım :) Neyse, Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. Durmak yok, çalışmaya devam :) Kumul 19:35, 5 Nisan 2010 (UTC)

Çok ilginç katkılar (!) görebiliyoruz hakikaten, onlar da tuzu biberi :)). Güzel katkılarınız için ben teşekkür ederim, sevgiler, iyi vikilemeler--Merube 89msj 19:41, 5 Nisan 2010 (UTC)
  • Merhaba Vikiçizer, geliştirdiğim bazı çeviri maddelerinde bazı komplex ingilizce cümlelerini, ingilizcem yetmediği için çeviremiyorum. Bu konuda bana yardım edebilecek gönüllü kullanıcılar bulabilirmiyim (tüm makale değil yanlızca 1 veya 2 komplex cümle) ? Kumul 18:41, 7 Nisan 2010 (UTC)
  • Merhaba Kumul, Vikipedi:Çeviri grubunu inceleyin, Vikipedi:Çeviri grubu/Tercüme gönüllüleri sayfasında gönüllü yardımcıların listesi var, oradan aktif gördüğünüz herhangi bir kullanıcıdan yardım isteyebilirsiniz. Çok darda kalırsanız ben de yardım ederim:) Kolay gelsin, iyi çalışmalar...Vikiçizer 18:46, 7 Nisan 2010 (UTC)
  • Evet tamda aradığım sayfa :) tüm viki aramalarıma rağmen bu sayfayı bulamadım nedense. Sizin işiniz zaten yoğun olduğu için extra bir iş çıkartmak istedim. Ama dediğiniz gibi sıkışırsam rahatsız edebilirim. :)) Teşekkürler Kumul 18:51, 7 Nisan 2010 (UTC)
Selamlar. cümleleri şöyle türkçemize kazandırabiliriz sanırım; ikinci cümleye siz de bir göz atın isterseniz, emin olmak adına
  • Özellikle devam serisi olan Dune 2000'de bazı karakterler ve oyuncular kaldığı yerden devam etmektedir.
  • Bu sırada, Lady Elara ile Bene Gesserit ve imparatorun cariyesi, Heighliners içindeki bir komutanı (oyuncu) gizlice içeri alırlar. Komutan, Sisterhood'un neslini ve geleceğini kontrol etmektedir.
  • House Ordos sipariş yoluyla Starport'tan Missile Tank (füze tankı) elde edebilir, ancak bu durumda yaklaşılamaz olur.
teşekkürler kolay gelsin--szoszvmesaj 15:07, 8 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba bana boş bir zamanınızda kısa ve öz bir monobook örneği verebilirmisiniz? Kumul 23:06, 17 Nisan 2010 (UTC)

Selamlar. Kodları ekledim, önbelleği boşalttığınızda kullanılabilir artık. Monobookunuz hayırlı olsun, beğenmediğiniz yerler varsa modifiye edebiliriz. Sevgilerimle--Merube 89msj 23:39, 17 Nisan 2010 (UTC)

Böyle bir kullanıcımız var... Kumul 13:48, 18 Nisan 2010 (UTC)

  • Dikkatiniz için teşekkürler. Süresiz engellenmiş bir kullanıcının kuklasıydı ve süresiz engellendi. Kolay gelsin. --yabancım 13:53, 18 Nisan 2010 (UTC)
  • Çok garip, hemen engellenmesi iyi oldu, ben teşekkür ederim Kumul 13:56, 18 Nisan 2010 (UTC)
  • Yukarıdaki mesaja ek bir rica: Lütfen yeni açılmış maddelere telif kontrolü yapmadan düzenle etiketi koymayınız. Bu, telifli maddelerin gözden kaçmasına yol açabilir. Oysa ki hemen silinmesi gerek. --yabancım 13:55, 18 Nisan 2010 (UTC)
  • tekrar merhaba, söylediğiniz maddeyi örnekle bildirirseniz daha iyi anlayabilirim, yaptığım hatalı "düzenleme şablonu" hangi maddede acaba? Teşekkürler Kumul 13:59, 18 Nisan 2010 (UTC)
  • Mesajın nedeni şuradan görebileceğiniz "Mehmet emin ceylan" maddesiydi. Google aramasına göre telifliydi. --yabancım 14:02, 18 Nisan 2010 (UTC)
  • Anladım. Artık daha dikkatli olurum, bildirdiğiniz için teşekkür ederim. Kolay gelsin Kumul 14:05, 18 Nisan 2010 (UTC)
  • Rica ederim. Size de SDD'lik için teşekkürler. İyi çalışmalar. --yabancım 14:06, 18 Nisan 2010 (UTC)

Fraksiyonlu distilasyon[kaynağı değiştir]

Merhaba Vikiçizer, Fraksiyonlu distilasyon maddesi viki standartlarına uygunmudur? Herhangi bir telif ihlali varmıdır? İçerik düzgün değil ve tamamen başka sitelerden kopyalanmış.. Silinmesimi gerekirmi? Kumul 19:17, 19 Nisan 2010 (UTC)
Merhaba Kumul, uygun değildi. Birkaç anonim düzensiz katkılarda bulunmuş, katkısız hali de taslak kriterlerine uymuyordu. İki durumda da silinmeliydi. Teşekkürler, yi çalışmalar...Vikiçizer 19:19, 19 Nisan 2010 (UTC)
Anladım, vikide kalitesiz bir madde duracaksa hiç durmasın daha iyi. Kolay gelsin Kumul 19:22, 19 Nisan 2010 (UTC)

Roj TV'nin gayri resmi kuruluş nedeni[kaynağı değiştir]

Kanalın kuruluşunun gayri resmi nedeni önemli, çünkü terör örgütü PKK'nın kanalı olarak görülen ROJ TV'nin etkisini kırnaktı ki Kürt izleyiciler bu kanala rağbet etmediğinden, reytingi diplerde. Maalesef.

Yardim icin tesekkur ederim[kaynağı değiştir]

  • Salam Ben nasıl buraya bir seyler yaza bilirim? buranın ne kimi kuralları var? Bu imzasız yazı Anar Hamidli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Merhaba Anar Hamidli, vikpediye katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Fakat maddelerinizi örneğin: Şabrançay, Şabran (eski), ‎Şabran rayonu maddelerini Türkçe-Azerice olarak yazıyorsunuz. Burası bir Türkçe vikipedi lütfen maddeleri Türkçe oluşturun. Eğer düzeltmezseniz maddeleriniz kısa süre içerisinde hizmetliler tarafından silinebilir. Tabi bazı kelimelerin Tükçesini bilmiyorsanız diğer kullanıcılardan maddenizi düzeltmesini isteyebilirsiniz. Eğer sorularınız varsa bunu kendi mesaj sayfanıza değil diğer istediğiniz kullanıcının mesaj sayfanına yazınız. Sorularınız varsa ben memnuniyetle cevaplayabilirim. Kolay gelsin
    Kumul 12:23, 20 Nisan 2010 (UTC)
  • Merhaba. ben yeni basladim burda yazmaya kurallari iyi bilmem

bana yazilarimi turkiye kurksesinde yazmama yardimci olursan sevinirim Bu imzasız yazı Anar Hamidli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Tekrar merhaba, tabi elimden geldiğince yardımcı olacağım. Ayrıca bir kullanıcıya mesaj yazdıktan sonra kullanıcının mesajı sizin yazdığınızı anlayabilmesi için mesajınızın sonuna 4 adet ~ işareti koyun. Alttaki eklediğim mavi tabloya bakın :
Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ (tilde) işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt gr+Ü tuşlarına (Mac'te: ⌥ Opt+Ü veya N) birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 6.sına tıklamanız yeterli.

Kumul 13:15, 20 Nisan 2010 (UTC)

  • test

boylemi Anar Hamidli 13:20, 20 Nisan 2010 (UTC)

  • Şabrançay maddesine baka bilirsinmi

Anar Hamidli 13:29, 20 Nisan 2010 (UTC)

Salam. dunki yardima gore tesekkur ederim daha bir yardimina ihtiyacim var.Anar Hamidli 08:25, 21 Nisan 2010 (UTC) Yan sillsile maddesine baka bilirmisin


  • Merhaba Elif-15, Haydi Atla! maddesinde aktör taglarını kaldırdığınızı gördüm. Sadece meraktan soruyorum, neden kaldırdınız? Benim tavsiyem sayfası oluşturulmamış olsa bile ünlü insanların taglarını kaldırmayın. O aktörlerin sayfaları oluşturulunca bu sayfanın tekrar taglanması gerekecek. Yazıyı yazan kişi şimdiden maddeleri taglarsa ileride tekrar taglaması gerekmeyecek. Kolay gelsin
    Kumul 17:57, 23 Nisan 2010 (UTC)
  • Pardon ama taglamak ne demek ben daha onu bile bilmiyorum... Sadece vikiye yeni katılmış sayılan ve katkı yapmaya çalışan bi katılımcıydım. Fakat anladığım kadarıyla bağlantı sayfalarını neden kaldırdığımı soruyosunuz? --!!!ELİFFF!!! 18:02, 23 Nisan 2010 (UTC)
  • Üzgünüm ama yazılar kırmızı göründüğü için silmiştim ama hemen tekrar düzeltirim.--!!!ELİFFF!!! 18:07, 23 Nisan 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba, örneğin Haydi Atla! maddesindeki Kevin Lafferty yazısının iki tarafındaki ]] [[ parantezlerini kaldırmışsınız. Bunlar tag oluyor. Yazıya tıklayınca ilgili oyuncunun sayfasına gidiyor. Şu linktende görebilirsiniz :

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Haydi_Atla!&action=historysubmit&diff=7526786&oldid=7510016

  • Anladım zaten teşekkürler... Düzelttim sayfayı.--!!!ELİFFF!!! 18:12, 23 Nisan 2010 (UTC)
  • Küçük bilgilendirme: Yazıların kırmızı görünmesi, ilgili maddenin oluşturulmamış olmasından kaynaklanıyor. Ben teşekkür ederim, Kolay gelsin Kumul 18:18, 23 Nisan 2010 (UTC)

Yeni kullanıcıyım dediysem o kadar da değilim. Bu küçük bilgilendirmeyi de biliyordum zaten... TEKRAR TEŞEKKÜRLER....!!!--!!!ELİFFF!!! 18:21, 23 Nisan 2010 (UTC)

VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine katılımınızı bekliyoruz.

Katılım için TIKLAYIN --Rapsar 15:12, 3 Mayıs 2010 (UTC)

Video oyunları[kaynağı değiştir]

  • Çünkü o kategori çok geniş bir kategori. Onun yerine alt kategorilere koymak gerekli. Nasıl ki kategori futbol kulüpleri'ne tüm kulüpler koyulmuyor, alt kategorilere ekleniyorsa bunu da öyle yapmak lazım.--Rapsar 15:26, 8 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba Merube, Phil Lewis maddesinde, maddeye iftira niteliği taşıyan cümle mi eklediği mi düşünüyorsunuz?
http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Phil_Lewis anlayamadım açıkçası? Bilgilendirirseniz sevinirim Kumul 19:18, 14 Mayıs 2010 (UTC)

Selamlar Kumul. Tartışma şablonunun yaşayan insanlar için özelleşmiş hali diyebiliriz tartışma sayfasına koyduğum yeni şablona. Yaşayan insanların tartışma sayfasına standart olarak konulan bir şablon bu. Ayrıca bu YİB şablonu sayesinde maddeler, Kategori:Yaşayan insanların biyografilerine eklenmekte. Tartışma şablonu bundan farklı olarak, her tartışma sayfasına konmamakta. Yoksa merak etmeyin madde ile ilgili bir endişe olduğunu yansıtan bir şablon değil bu, öyle şablonlar madde sayfasına eklenir direkt zaten. Madde için elinize sağlık. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 22:21, 15 Mayıs 2010 (UTC)
  • Selam Merube. Böyle şablonları biliyordum, fakat nedense o an üstüme alınmışım :) Garip :) Yinede cevapladığın için teşekkürler. Kumul 16:12, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Sevgiler--Merube 89msj 16:10, 22 Mayıs 2010 (UTC)
  • Merhaba Takabeg,

Şablonlar kısmında, madde içeriğindeki bozuk Türkçeleri belirtmek için bir şablon bulunuyor mu? Aradım ama bulamadım. Görüyorsanız cevaplarsanız sevinirim Kumul 15:00, 27 Mayıs 2010 (UTC)

  • Ve aleyküm selam. Pinpoint olarak belirtmek için şablonu bilmiyorum. {{Düzenle-tr}} var da. Takabeg ileti 15:06, 27 Mayıs 2010 (UTC)
  • P.S. Kullanıcı sayfanızda Bu kullanıcı karşılıklı olarak sizli-benli hitap şeklini tercih eder :) diye belirtiyorsunuz. Bana niye senli-benli ? Yeter ki tutarlı olun :) Yoksa tanışıyor muyuz ? Takabeg ileti 15:06, 27 Mayıs 2010 (UTC)
  • Not: Yoksa tanışıyor muyuz ? derken başka bir kullanıcının kuklası olduğunu düşündüğüm anlamına gelmiyor. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 15:08, 27 Mayıs 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba,

Mesajı yazarken dalgınlığıma gelmiş desem doğru olur. Çok az kullanıcıyla senli-benli konuşmuşumdur, mesaj sayfamda görebilirsiniz, dediğiniz gibi kulanıcı sayfasında da. Hatamı gördüm düzelttim kusura bakmayın tekrar. :)
Bu arada ayrı bir şablon oluşturdum Türkçe bozukluğu için. Teşekkürler cevapladığınız için :) Kumul 15:17, 27 Mayıs 2010 (UTC)

Selam Vikiçizer, Hemen bakabilirmisin şu kullanıcıya : http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/144.122.250.195 Kumul 18:40, 28 Mayıs 2010 (UTC)

  • Merhaba Kumul, değişik IP'lerle sürekli aynı vandalizmi yapan bir kullanıcı var. Zaman zaman geliyor, gidiyor böyle...Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 18:46, 28 Mayıs 2010 (UTC)
  • Çok hızlı bir kullanıcı. Zamanını madde yazmaya ayırsa çok daha yararlı olur aslında :) Kolay gelsin Kumul 18:51, 28 Mayıs 2010 (UTC)
  • Selamlar. Devriye olmak istermisiniz? Tabi bu benim takdirimde değil ufacık bir yol gösterme olarak bu mesajı attım. İyi akşamlar.--Reality 18:44, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Evet. Kontrol edilmemiş maddeler sarı olarak görünür. Yani bir başkasının kontrol ettiği maddeyi görürsünüz ve kontrol etmeniz gerekmez. Böylece vaktiniz kaybolmaz. Ben dahil 21 devriye var vikipedide. Ayrıntılı bilgiyi sayfadaki Autoreviewer kısmında bulabilirsiniz.--Reality 18:50, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Tabi, olabilirim. Şu an ne yapmam gerekiyor? Kumul 18:57, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Tamamdır yerinize başvuruyu yaptım. Onaylanırsa size mesaj gelir. İyi akşamlar.--Reality 19:02, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Peki :) Teşekkürler, İyi akşamlar Kumul 19:06, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Tamam, Devriye oldunuz. Yeni maddeler sayfasında kontrol edilmemiş maddeleri artık kolayca görebilirsiniz. Teşekkürler ve kolay gelsin. --İnfoCan 19:11, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Hayırlı olsun. İşe şurdan başlayabilirsin. Kafana birşey takılırsa sormaktan çekinme.--Reality 19:17, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Sarılar kontrol edilmemiş. Eğer kontrol edilseydi beyaz görünürdü.--Reality 19:23, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Anladım, çok teşekkürler. İyi akşamlar tekrar Kumul 19:24, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Merhaba Kumul devriyelik kolay gelsin. Telif kontrolü yapmadan {{düzenle}} etiketi eklemezsen çok iyi olur, aksi durumda gözden kaçmaları olası. Devriye olduğundan dolayı biraz daha önem taşıyor bu, eğer emin olamazsan hiç işaretlemezseniz daha iyi. Özellikle kontrol edilme durumu da olduğundan artık, sadace telif kontrolü yaptığınız maddeleri kontrol edildi diye işaretlerseniz çok sevinirim. Yeni fonksiyonlarınız hayırlı olsun bu vesileyle. Daha önce de SDD ve YMD yaptığınız için tek fark kontrol edildi tuşu, katkılarınız için çok teşekkürler. İyi çalışmalar, sevgiler--Merube 89msj 19:48, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Merhaba Merube, açıkçası şu an hiçbir fonksyonu kullanmadım. Malum şu an Eurovision izlemekteyim :) yanlış yapmış olabilirim doğrudur. Fakat hata hangi maddede onu da yazarsan memnun olurum. Kolay gelsin Kumul 20:02, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Ben merube değilim.) Sorun değil sen izle Eurovision'u ama bize bırakmazlar gene haberin olsun.)--Reality 20:03, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Biliyorum Kumul benim ki devriyelik fonksiyonları için hatırlatma mahiyetindeydi biraz :), ben de aynı şekilde Eurovision izliyorum keza :)). Neyse mesajı yollama nedenim bugün yapmış olduğunuz -henüz devriye fonksiyonlarını almadan- "Sancim Bilecik Cement Factory" maddesindeki düzenle etiketi eklemeniz nedeniyleydi. Daha sonra bir devriye g9 olarak işaretlenmiş ki o sayede farkettim. Ben de artık devriye fonksiyonlarına sahip olduğunuz için naçizane bir hatırlatma yapmak istedim. Sevgilerimle, iyi vikilemeler--Merube 89msj 20:08, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Kullandın mı hiç devriyelik fonksiyonunu?--Reality 19:56, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • İnş birinci olur ama lanet olsun şu lobiciliğe.)--Reality 20:17, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Bu arada telife dikkat et. Emin değilsen kontrol edilmiş olarak işaretleme başkası bakar.--Reality 20:21, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Evet herkez gruplaşmış fakat bazen belli olmuyor 2003 EV gibi.. bakalım göreceğiz :) Kumul 20:26, 29 Mayıs 2010 (UTC)
  • Kumul daha hiç devriyeye çıkmamışsın. Hayrola bir sorun mu var? Genelde kullanıcılar yetkiyi alınca direk devriyeye çıkardı. Bir sorun varsa hiç çekinmeden sorabilirsin.) Bu arada 2. olduk. Gerçekten beklemediğim bir sonuçtu her ne kadar gruplaşma olduysa bile 2. olduk iyi bir başarı.--Reality 12:32, 30 Mayıs 2010 (UTC)
  • Merhaba Reality, Sorun yok merak etmeyin :) sadece zamanım olmadığı için bakamıyorum daha. Sınavlar... Ve fonksyonların tamamını öğrenmeden kullanmak istemedim. Size bir kaç(çok) sorum olacak,

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:YeniSayfalar bölümünde:
1-Sarı olan renkler benim kontrol etmediklerim mi?
2-Sadece yeni oluşturulan maddeleri mi kontrol ediyoruz?
3-YENİ olan Sayfayı kontrol ettim olarak işaretlediğimde, tüm vikipedi kontrollerini kontrol mü etmiş olmam gerekiyor?(Çok zincirlemeli oldu bu soru :))
4-Sayfadaki maddeye bastığım anda kontrol mü etmiş oluyorum?
4_1-Eğer öyle değilse kontrol ettiğim sayfayı nasıl kontrol ettim olarak işaretleyeceğim?
5-Diğer devriyelerin kontrol ettikleri sayfalar bende sarı olarak gözükmüyor değil mi?

Extralar:
Bende açıkçası 3-4-5 olarak görüyordum bazı ülkeler sayesinde ama yine müzik konuştu EV'da :) puanlar gayet güzel oturdu bir kaç ülke dışında. Manganın 1. olamaması bir çok etkene de bağlı tabi. Oy gönderenler mesela, hepsi yeni nesil olsaydı 1. olurduk, yeni nesin RAKÇI olduğu için :) fakat tabi tüm 1. EV şarkılarına baktığımızda çoğu pop müzik. Yinede çok büyük bir başarı.
Kumul 13:05, 30 Mayıs 2010 (UTC)

  • Birinci cevap: Sarı renkli olan sadece senin değil hiç bir devriyenin kontrol etmediği maddelerdir. Ayrıca bürokrat ve hizmetlilerde devriyelik fonksiyonuna sahip olduğundan hizmetliler tarafından da kontrol edilmemiş maddeler de sarı görünür. Kısaca sarı maddeler kontrol edilmemişlerdir.
  • İkinci cevap: Evet sadece sarı renkli sayfaları kontrol ediyoruz. Son değişiklikleri kontrol eden rewiver hakkına sahip kullanıcılarda var fakat bu sistem henüz bizde olmadığından şimdilik sadece yeni madde, tartışma, dosya.. bu tarz şeyleri kontrol ediyoruz.
  • Üçüncü cevap: Bir madde uygunsa kontrol edilmiş olarak işaretlersin. Senin kontrol ettiğin bir maddeyi bir başkası kontrol etmez. Çünkü sarı değil beyaz görünür. Beyaz olanlar zaten kontrol edilmiş olanlardır.
  • Dördüncü cevap: Sayfadaki maddeden kastını anlamadım fakat sağ alttaki kontrol edilmiş olarak işaretleye bastığın anda kontrol edilmiş olur ve sarı değil beyaz görünür.
  • Beşinci cevap: Devriye, hizmetli ya da bir bürokratın kontrol ettiği maddeler sende sarı değil beyaz olarak görünür. Aynı şekilde senin kontrol ettiğin maddeler de onlarda beyaz görünür.

EV için gayet güzel bir başarı bu arada.)--Reality 16:17, 30 Mayıs 2010 (UTC)