Kullanıcı mesaj:Kevork Avakiyan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Hedda Gabler tarafından 3 yıl önce Suhum başlığına

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Kevork Avakiyan!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların gayretleriyle oluşturulmaya çalışılan 229 dillik ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.



--Dağhan Özyılmaz 17:26, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Başka bir kullanıcının sayfasını neden değiştirdiğinizi öğrenebilir miyim?

  1. (İsim değişikliği kayıtları); 20:16 . . Kevork Avakiyan (Tartışma | Katkılar) (Kullanıcı mesaj:Sausryqua sayfasının yeni adı: Kullanıcı mesaj:Akat)
  2. (İsim değişikliği kayıtları); 20:16 . . Kevork Avakiyan (Tartışma | Katkılar) (Kullanıcı:Sausryqua sayfasının yeni adı: Kullanıcı:Akat)

--Pinar 10:19, 1 Eylül 2006 (UTC)

Anlıyorum ama sizde ona yanlış şekilde karşılık veriyorsunuz. En iyisi yapılan değişiklikleri geri alıp, onu uyarmak (bunu siz yapabilirsiniz). Ama eğer vandalism devam ederse yöneticilere şikâyette bulunabilirsiniz --Pinar 10:58, 1 Eylül 2006 (UTC)

Kullanıcı:Sausryqua sürekli vandalizm yapıyor[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Sausryqua sürekli vandalizm yapıyor Lütfen Kullanıcı:Sausryqua tarfından Abhazya ve Suhumi sayfalarını sürekli vandalizm yapmasını engelleyin ve Abhazya ve Sohumi sayfalarını önceki tarafsız sürümünü geri getirp koruma altına alın.

Kullanıcı:Sausryquaı uyarın veya Vikipedi'den uzaklaştırın.

Sağolun Kullanıcı:Kevork Avakiyan

Şikayetiniz ile ilgili olarak bahsettiğiniz sayfalara baktım; gerçekten adıgeçen kullanıcı ile aranızda yoğun bir ileri/geri alma yaşanmış. Yönetici değilim, o nedenle maddeleri koruma altına alma, kullanıcıları bloke etme yetkim yok. Şikayetinizi yöneticilere ilettiğinizi ve Vikipedi:Şikayet sayfasına aktardığınızı görüyorum. Şikayette bulunduğunuz kullanıcının sayfasından kendi sayfanıza yönlendirme yapmanızı anlayamadım. Bu tür hareketler (eğer yanlış anlamadıysam) vandalizme girer. Dikkatli ve soğukkanlı davranmakta fayda var. İyi çalışmalar. Metal Militia 19:07, 9 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Kevork Avakiyan, sikayetinin dili biraz sert olmus ancak belirttigin maddelerin gecmisine baktim. Uzun donemde bir degisiklik catismasi/ anlasmazlik olmus ancak uzlasma icin yapilan bir tartisma goremedim iki madde icin de. Ilgili tarstimslari gosterebilirsen sevinirim. Bu arada neden bu kullanicinin ismini degistirdin? Tesekkurler, Citrat 20:44, 9 Eylül 2006 (UTC)

Şikayetinizi değerlendireceğim, ancak daha önce uyarılmanıza rağmen kullanıcı adlarını değiştiriyorsunuz, lütfen durun. Tembelejderha 21:50, 9 Eylül 2006 (UTC)

Gürcistan-Abhazya meselesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Öncelikle birkaç uyarım olacak:

  • Kullanıcı:Sausryqua ile aranızda geçen değişiklik savaşı kurallara aykırıdır. VP:3R kuralını ihlal etmemeye özen gösteriniz.
  • Kullanıcının sayfasına hiçbir gerekçe ile müdahale etmeyiniz.
  • Kullanıcının adını değiştirmeyiniz.
  • Nezaket kuralları içinde tartışmaya özen gösteriniz.

Bu konularda hassas ve dikkatli olmanızı tavsiye ederim, aksi halde VP:EP gereği engellenebilirsiniz.

Sohumkale ve Abhazya maddeleri geçici olarak korumaya alınmıştır. Bu süre içerisinde maddenin tartışma sayfasında lütfen değişiklik istek ve gerekçelerinizi yazın. Karşı tarafın itiraz ettiği noktaları göz önünde bulundurarak gerekçe ve referanslarınızı verin. Anlaşmazlıkları çözmek için bu tartışma sayfalarını kullanıyoruz, kesinlikle tartışmayı maddenin içine taşımayın. Açıklamalarınızı kaynak göstererek detaylı bir biçimde yapmanız dilediğiniz değişikliklerin doğruluğu/haklılığı hakkında iyi bir referans olacak ve ilerde çıkabilecek sorunları engelleyecektir. Katkılarınız için çok teşekkür ederiz.

Bu Abhazca-Gürcüce meselesinden anlamıyorum ve eğer karşı tarafın vandalizm yaptığını düşünüyorsanız lütfen konuyu aydınlatınız. Diğer Vikipedistlerden de yardım isteyebilirsiniz.

Son olarak, Vikipedi'de yer adlarının Türkçe olması gerektiğini hatırlatırım. Genel kural olarak madde adı ve girişi Türkçe olmakta, sonra gerekirse yerel isimleri parantez içinde verilmektedir. İyi çalışmalar. Tembelejderha 08:13, 10 Eylül 2006 (UTC)

Bu maddelerin korumasını kaldırıyorum. Bundan sonra tatsızlık çıkmaması için (her ikinize) son birkaç uyarı yapıyorum:

  • Ne sebeple olursa olsun, değişiklik savaşına girmeyiniz. Karşı tarafın taraflı davrandığını ve haksız olduğunu düşünüyorsanız VP:Ş sayfasında belirtiniz. Üç geri dönüş kuralını ihlal ederseniz haklı dahi olsanız engellenirsiniz.
  • Maddeye yorum değil, somut gerçekleri ekleyiniz. Kaynak göstermeniz şiddetle tavsiye edilir.
  • Maddeleri takibe alıyorum. Taraflı eklemeler yaparak maddeyi politik görüşleri doğrultusunda şekillendirmekte ısrar eden kullanıcılar engellenecektir. Eğer maddeyi gerçek bilgiler sunarak geliştirmek istiyorsanız sakin ve sabırlı olunuz, tarafsız bakış açısını bozmaya çalışanlar amacına ulaşamayacaktır. İyi çalışmalar. Tembelejderha 19:24, 11 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Kevork,

Örgüt ve kişilere "terörist" ibaresi ekleme lütfen. Üç dört gün oluyor tekrar tartışılalı. Tarafsız bakış açısının ihlaline giriyor.

Sevgiler

Vito Genovese 11:33, 20 Eylül 2006 (UTC)


Bence de öyledir ama ansiklopedi maddeleri içerisinde onlara "terörist" tanısını yapıştıramayız. Şu şu ülkelerin terörist listelerinde olduklarını verebiliriz sadece. Bizim amacımız tarafsız bilgi vermek. Neden öyle olduğunu tartışma sayfasında okuyabilirsin. Baya geçmişi olan bi konu.

Sevgiler

Vito Genovese 11:41, 20 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Kevork,

Bu son mesajı bana, vandal teşhisiyle yaptığım şu geri alma yüzünden yolladığını sanıyorum. Bu IP de sensin herhalde.

Neyse, söylediklerine tamamen katılıyorum şahsen. Ancak böyle önemli bir maddenin bir bölümünün gereksiz olduğunu düşünüyor ve silinmesini istiyorsan bunu direkt olarak yapmamalı, önce tartışma sayfasında kullanıcıların fikrine sunmalısın. Aksi takdirde bu değişikliği (özellikle açıklamasız yapıldığı durumlarda) vandalizm olarak gören olabilir ya da bir değişiklik savaşı yaşanabilir.

Tavsiyem o bölümü tekrar eklemen ve tartışma sayfasında görüşlerini açıklayıp fikir istemen. Dediğim gibi aynı fikirde olduğum için seni desteklerim böyle bir durumda. Diğer kullanıcılardan onay almaman durumunda ise Abhazya olayındakine benzer bir tatsızlık yaşaman olası; ki bunu hiçbirimiz istemeyiz.

Sevgiler

Vito Genovese 22:06, 16 Ekim 2006 (UTC)

Neden sürekli Agop Dilaçar maddesinin ismini A Dilaçar olarak değiştiriyorsunuz. Vikipedi standartlarına göre bu maddenin ismi tam olarak yazılmalı. Açıklama veya neden belirtmeden sürekli aynı değişikliği yapmayınız, yanlış olarak algılanabilir.--renegademsj 11:46, 24 Ekim 2006 (UTC)

Kıbrıs Rum Kesimi[kaynağı değiştir]

merhaba, iyi olmuş düzelttiğin Yunanca madddesini , ben Aslında Kıbrıs Cumhuriyeti yazacaktım da, çekindim... ya aşmak lâzım bunları... Eğer Vikipedi gerçekten tarafsızsa... neyse iyi çalışmalar Danbury 16:53, 14 Aralık 2006 (UTC)

ama Belarus hakkında sana katılmıyorum bilesin! Beyaz Rusya da olur Belarus'da ama bir ülkeye verilmesi bu adın ne kadar kulağa hoş geliyor bilmiyorum, düşünsene, Sarı Türkiye ya da lâcivert Kore denmesini... gerçi bu benim kişisel fikrim de ama neyse :)
Aah bu arada, hazır elim değmişken herşeyi söyleyeyim, Türkiye'deki Rumlar'ın sayısı 2006 tahminî 5000... 2000 sayısı 2000 nüfus sayımı sonuçlarından... son yıllarda Edirne'ye çok fazla göç var... düzeltmek istedim... sen mi düzelttirsin ? bu arada ben ingilizce wiki'den okuduklarım ile yorum yapıyorum, eğer resmî sayıları biliyorsan bana da haber verebilirmisin?

Kıbrıs, Belarus vb.[kaynağı değiştir]

Merhaba, benim de kafamın karıştığı konu, yasalar aslında, bizim devletimize göre Kıbrıs Cumhuriyeti, Türkiye'nin Kıbrıs'a çıkartma yapması ile yıkıldı ve Kuzey kıbrıs Türk Cymhuriyetyi kuruldu ve adanın güneyinde bie göre resmî bir devlet yok, ama bunu bizden (ve bir de bangladeş sanırım) başka tanıyan yok. Gerçek böyleyken ve kanunlar böyle derken, ben onu yazıp bıraktım... belarus konusunda da pek bir fikrim yok aslında ama belarus kulağa (diğer milletlerde öyle dediğinden) daha uygun geliyor. Bu arada Türkiye'de ne kadar Rum vatandaşımın varmış öğrenebilidn mi? (senli-benli konuştum ama sizin mesajınızın sizli-bizli geldiğini şimdi hatırladım.. umarım bir sorun değildir.)Danbury 10:18, 15 Aralık 2006 (UTC)

Haklı olabilirsiniz. Lazların çok daha geniş bir coğrafyada yaşaması nedeniyle Ermeni kelimesini çıkarıp yerine Laz koymak uygun olmayacağı için çıkardım. (Hristiyan) Ermenilerin yaşadığı bölgeleri ekleyebilirseniz maddenin zenginleşmesi açısından iyi olur bence. İyi çalışmalar. --Abuk SABUK 22:54, 11 Ocak 2007 (UTC)

Mıgırdiç Margosyan sayfasindaki linkleri neden kaldirdiginizi anlamadim. Eger linklerin bos kalmasini sakincali buluyorsaniz gerekli maddeleri yaratin lutfen. Olmayan sayfalara link vermek hem o sayfalarin ileride olusturulmasi icin tesvik olusturur hem de ileride sayfalar olusturuldugu zaman geri donup link verme isinden kurtarir. Yankı 21:49, 15 Ocak 2007 (UTC)

Katkilariniz icin te şekkürler[kaynağı değiştir]

Kevork Avakiyan'a 4 Mart 2007'de azınlıklarla ilgili değerli katkıları için verilmiştir.

Merhaba Kevork Avakiyan, ozellikle azinliklarla ilgili olan katkilarini ilgi ile izliyorum; katkilariniz icin tesekkur mahiyetinde bir odul vermek istedim. Kolay gelsin, Citrat 16:27, 4 Mart 2007 (UTC)

Not: Tarihi Ani sehri hakkinda madde acmak ister miydiniz? Bir cok resim var Vikipedi'de bu konuda (Resim:Ani 1-4 ...). Citrat 16:27, 4 Mart 2007 (UTC)

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Erhan 16:31, 4 Mart 2007 (UTC)

Ulus Özel Musevi Okulları Tarihçesi sayfasından içerik aktarıyormuş gibi görünüyorsunuz. Açıklamanız var mı? - Erhan 16:47, 4 Mart 2007 (UTC)

Vikipedi:Telif hakları/SSS aydinlatici olabilir. Citrat 16:57, 4 Mart 2007 (UTC)
Ulus Özel Musevi Lisesi sayfasında kaynakçayı koydum. Bu maddenin silinmemesi için yeterli midir? Telif hakları konusunda beni bilgilendirirmisiniz lütfen.
Saygılar
Kevork Avakiyan
Vikipedi'nin telif hakları ile ilgili tüm kurallarını Vikipedi:Telif hakları sayfasından öğrenebilirsiniz. Genel olarak, kamu izni olmayan her hangi bir kaynaktan kopyala yapıştır yapmak yasak. Ve gördüğüm kadarıyla o sayfanın çok önemli bir kısmını olduğu gibi almışsınız. Dolayısı ile kaynak göstermek de durumu kurtarmıyor. Ancak, bu metinden yola çıkarak, "esinlenerek" diyelim, kendi cümlelerinizle anlatırsanız söz konusu kurumu sorun kalmaz. Umarım anlatabilmişimdir. - Erhan 16:58, 4 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Kevork, Ulus Özel Musevi Lisesi maddesi hale telif haklarini ihlal etmektedir. Direk alinti oldugu cumleler degistirilse bile anlasiliyor. Maddeyi bastan elden gecirmeni rica edecegim; aksi taktirde silinmek durumunda. Tesekkurler, Citrat 17:41, 4 Mart 2007 (UTC)

  • merhaba, yaptığınız yönlendirmeyi silmiştim, çünkü bir roman anlam sayfası var ve bu durumda yanlış bir yönlendirme yapmış oluyoruz. lütfen tekrar açmayın. kolay gelsin. --kibelemesaj 15:48, 16 Mart 2007 (UTC)
  • neden yanlış bir yönlendirme olduğunu söyledim, üçüncü kez yapıyorsunuz. nedenini öğrenebilir miyim? --kibelemesaj 16:05, 16 Mart 2007 (UTC)

HİNDU ve ROMAN maddeleri hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu maddeler tarafınızdan Vikipedi standartlarına uymayacak şekilde başka maddelere yönlendiriliyor. Lütfen silinen bu maddeleri tekrar yönlendirmeyiniz. Panelhurry 16:03, 16 Mart 2007 (UTC)

Zametelniy Çelovek Lenin[kaynağı değiştir]

Arkadaşım, Lenin maddesini Diktatörler katagorilerine koymaktan vazgeç lütfen. Tartışma sayfaları bu gibi konuları tartışmak için. Özellikle ortada bir itiraz varken kendi kendine iki seferdir bu hareketi yapman hoş değil. --Devrimdpt 06:20, 11 Nisan 2007 (UTC)

Kategori:Diktatörler[kaynağı değiştir]

Merhaba, bu kategori Terrorist kategorisine cok benziyor. Vikipedi olarak kimse hakkinda hukume varmak durumunda degiliz; dolayisiyla tarafli bir soylem oluyor. Dilerseniz genel bir tartisma acalim ancak bu kategorinin tumden kaldirilmasindan yanayim. Citrat 18:35, 11 Nisan 2007 (UTC)

merhaba banu alkan hakkında değiştirdiğin şeyleri gördüm acaba banu alkanın boşnak olmadığına dair kaynak gösterirmisin.hırvatistanda doğan herkez hırvat değildir unutma.--UANnis 18:54, 11 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar açıklamalarınızı maddenizi özet kısmına değilde tartışma sayfanıza yapmanı tartışılabilirlik için daha doğru bir yaklaşım olur.Saygılar.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 20:45, 11 Nisan 2007 (UTC)

ermeni sayfaları[kaynağı değiştir]

  • merhaba, bu şekilde değişiklik yapıldığı zaman geçmişler kayboluyor. değişikliklerinizi geri alıyorum. --kibelemesaj 20:52, 11 Nisan 2007 (UTC)
  • geçmişleri birleştirmek gerekiyor, ben bir ara bakarım.. --kibelemesaj 21:07, 11 Nisan 2007 (UTC)

Sevgili arkadaşım Şahsi bir tartışma olmadığı için tartışmayı burada devam ettirmek gerekli diye düşünüyorum ve sizin bana mesajınızı da buraya aktarıyorum izninizle.--Devrimdpt 06:49, 12 Nisan 2007 (UTC)

  • uzun zamandır vikipedidesiniz. mesaj sayfanızdaki yorumlardan, değişik konularda (geri dönüşler, isim değişiklikleri, yönlendirmeler vb.) vikipedi ilkeleri ve tartışma geleneğinden habersizcesine davrandığınızı görüyorum. başlangıçta acemilik, bilmeme gibi nedenlerle hoşgörülebilecek bu davranışlar sizi şikayet sayfasına kadar götürdü. "karşıtlık ve rahatsızlık verdiğiniz" yönünde de yorumlar var. konu yaptığınız değişikliğin doğru olup olmaması değil, bunu hangi yöntemlerle yaptığınızdır. katkılarınızı göz önünde bulundurarak uyarmakla yetiniyorum. sonraki benzer bir davranışınızda engellenmeniz kaçınılmaz olacaktır. en azından yukardaki uyarıları okuyarak ve iletişmeyi önemseyerek devam etmenizde yarar var. --kibelemesaj 09:35, 12 Nisan 2007 (UTC)

Neyse özür dilerim.Bir anda cinlerim tepeme çıktı.Sürekli diktatör sınıfına koyuyosunuz.--Çarşıhastası 19:32, 12 Nisan 2007 (UTC)


Üst düzey güvenlik önlemlerinin altında bulunan Necef'te ki bu maddede canınızı sıkan tek kelime Necefmiydi ? Şehrin adı NEGEV değil NECEF. Biz TÜRKÇE'de o şehire Necef diyoruz. Beni karşınıza alıp tartışma yaratmamanızı dilerim. Sevgiler hörmetler.--Boyalikus 03:29, 28 Nisan 2007 (UTC)

    • viki israil maddesi Negev çölü değil Necef çölü olarak geçmektedir. Negev kelimesine biz türkçede Necef diyoruz kaynaklarda bu şekilde geçiyor ayrıca lütfen daha fazla kurcalamayın. İsrail maddesinde var. Ayrıca İsrail diyoruz Irak değil...güle güle--Boyalikus 11:19, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba Kevork

Yaptığınız katkılar için teşekkürü kesinlikle haketiğinmizi düşünüyorum TheTime 11:00, 5 Mayıs 2007 (UTC)


Merhaba, genel kategorilerin ör. Kategori:Azeriler in daha alt kategorileri bulunduğu taktirde ör. Kategori:Azeri müzisyenler, madde genel kategoriye eklenmiyor. Bu durumda maddeler daha düzenli bir şekilde korunmuş oluyor. Ricamı dikkate alacağınızdan eminim, --Bahar (yine ben!) 21:27, 7 Mayıs 2007 (UTC)

Ermeni soykırımı iddiaları ismi ile ilgili genel bir mutabakat var ve lütfen tartışmadan isim değiştirmeyin. Ek olarak sadece Ermenilerin bu konuda görüş bildirmesi ve müdahalede bulunması gibi bir iddianız var ki Vikipedi ilkelerine aykırı ve derhal vazgeçin, savunmaya bile kalkmayın. -Tembelejderha 17:46, 25 Eylül 2007 (UTC)

VP:EP politikasının yoğun geri dönüş, değişiklik savaşı, maddelerin içini boşaltma ve rahatsızlık verme maddeleri nedeniyle 24 saat engellendiniz. Lütfen geri döndüğünüzde önerdiğiniz değişiklikler için maddelerin tartışma sayfasını kullanınız. Teşekkürler. --Mskyrider ileti 17:56, 25 Eylül 2007 (UTC)

Madde adını Holokost olarak tekrar değiştirdim. Holokost, Nazi Almanyası'nın yaptığı tüm soykırımlar için kullanılan genel terim. Holokost'ta sadece Yahudiler değil; "Yahudiler başta olmak üzere Sintiler, Romanlar, Yenişler ve diğer "Çingene" kabul edilen insanlar, Nazi aleyhtarı Almanlar, özürlüler, homoseksüeller, Yehova'nın Şahitleri, savaş tutsakları, Lehler ve diğer Slavlar da bu katliamın kurbanları olmuşlardır." Khutuckmsj 21:54, 22 Eylül 2008 (UTC)

Diğer tüm Wikilerde madde adı olarak holokost kullanılmış. Google'dan bakınca da holokost daha çok belgede geçiyor. Bence isim doğru.Khutuckmsj 20:46, 23 Eylül 2008 (UTC)

Belcika'da sehir adlari[kaynağı değiştir]

Bazi sayfalardaki sehir adlarini Hollandaca orijinal yazimlarina donusturdugunuzu gordum. Bu sehir isimlerinden bazilarinin eskiden kalma Turkce soylenis ve yazim sekilleri mevcut. Ornegin Antwerpen Turkce'de oteden beri Anvers olarak kullanilagelmis. Brugge (Flamanca okunusu Brühe, Fransizca Brüj), Turkce de Bruj olarak gecior, Bruxelles (Fransizca okunus Brüksel, Hollandaca Brüssıl) Brüksel. Illaki Fransizca temel alincak demedigimin farkindasinizdir umarim. Dedigim bu sehirlerin karsiligi Turkce'de var bu yuzden Turkce'lerini kullanalim. Yoksa kisisel olarak herhangi bir yoreye o bolgedeki yerel halk kendi dilinde ne ad veriyorsa o adi kullanmayi tercih ederim ama mesele kisisel tercih meselesi degil. Saygilar, Selamlar.BillyG 01:29, 27 Eylül 2008 (UTC)

Ermeni Kırımı - Ermeni Soykırımı[kaynağı değiştir]

Evet, kimse kişisel görüşlerine göre adlandırma yapamaz. Tam da bu nedenle, yeterince tarışılmamış olan "Ermeni Soykırımı" adını geri aldım. Şahsi fikrimi sorarsanız, "Ermeni Soykırımı" başlığı VP:TBA'ya en çok uyan addır ve madde adının bu şekilde değiştirilmesi gerekir. Ancak ben kimseyle bunu tartışmadan başlığı bu şekilde değiştirirsem, yarın da bir başkası gelip "Ermeni Tehciri" ya da "1915-1918 Ermeni Olayları" gibi benim asla kabul edemeyeceğim adlar verebilir. Dolayısıyla, adlandırma maddelerin tartışma sayfalarında tartışılmadan yapılamaz. Değiştirdiğiniz adın doğru olduğunu kabul etsem de, değiştirme biçiminizi kabul etmem mümkün değil. Lütfen maddenin tartışma sayfasında fikrinizi belirtiniz. Teşekkürler. --Yabancımsj 14:50, 22 Şubat 2009 (UTC)

Ansiklopedide olduğunuzu, buranın düşünce belirtilecek bir forum sitesi değil, özgürce katkıda bulunulan bir ansiklopedi olduğunu, madde adlarını değiştirmek için oy birliği değilse de, fikirlerin çok yönlü olarak ortaya konulmasına imkan veren bir tartışmanın gerekli olduğunu sakın unutmayın. Soykırımın olup olmadığı değil tartışılan, ansiklopedi yazarının işi yorum yapmak değil, kendisinden önceki güvenilir kaynakların yazdığını aktarmaktır. Öncelikle Vikipedinin ne olduğunu yeniden gözden geçiriniz ve madde adlarını kendi yorumlarımıza göre değil, doğru, tarafsız ve güvenilir kaynaklara dayanan bilginin emrettiğince değiştirileceğine dikkat ediniz. Aksi davranışlar propoganda muamelesi görecektir ve Vikipedi bir propaganda alanı değildir. Lütfen hassasiyet gösteriniz. --Yabancımsj 15:43, 22 Şubat 2009 (UTC)

Madde adlarını tartışma sayfasında topluluğun görüşünü almadan değiştirmeniz konusunda daha önce de engeliniz var. Lütfen tekrarlamayın. --M. M. ileti 14:50, 22 Şubat 2009 (UTC)

Toplu Ermeni Ölümleri[kaynağı değiştir]

Kibar mesajınız için teşekkürler. Konuyla ilgili gelecekteki yorumlarımda düşüncelerinizi değerlendirmeye alacağım. Khutuckmsj 15:58, 22 Şubat 2009 (UTC)

Birden fazla kullanıcıya Vikipediyi adeta bir özgür kürsü gibi kullandığınız bir mesajı göndererek, burayı amacı dışında kullanmanız nedeniyle vandalizm gerekçesiyle 48 saatliğine engellendiniz. Döndüğünüzde size yapılan uyarıları dikkate alarak olumlu katkılarda bulunmanız dileğiyle. --Yabancımsj 16:02, 22 Şubat 2009 (UTC)

Ermeni Soykırımın Soykırım olduğunu yazmak için Vikipedi de oybirliği mi gerekiyor? Bu ne şaçma![kaynağı değiştir]

Ermeni Soykırımın Soykırım olduğunu yazmak için Vikipedi de oybirliği mi gerekiyor? Bu ne şaçma! Niye Türkçe Vikipedi Ermeni Soykırımını hakkında bir türlü yazma cesaretini göstermiyor? Bu hem Vikipedi politikasına aykırı ve ayrıca olmuş bir Soykırım tartışmaya açık değil ve olamaz! Yazdığım gibi tüm Vikipedi sayfalarında da Ermeni Soykırımı olarak geçiyor. Tabii ki Türkçe Vikipedi ve bir uzantısı olan Azeri Vikipedisi hariç. "Tehçir" ve "Kırım" gibi yüzeysel kaçamak sözcüklerinin arkasına saklanamazsınız! Umarım bu "Ermeni Kırımı" madde adı "Ermeni Soykırım İddiaları" ve "Ermeni Tehciri" gibi kaçamak madde adlarından sonra, Türkçe Vikipedi sayfasında Ermeni Soykırım madde adına son bir adımdır. Bu imzasız yazı Kevork Avakiyan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Söz konusu maddenin şu anki başlığı Ermeni Kırımı Vikipedi politikasına aykırı değildir. Aykiri ise hangi politikaya aykırı?
  • Türkçe ve Azerice dışında da madde bağlığı olarak Genocide veya Genocide'nin tercümesini kullanmayan vikipediler de mevcuttur.
  • Tarafsız terimler mevcut olduğu halde (yani hiç terim olmadığı takdirde yabancı dillerden çevirmek zorunda kalıyoruz) 1915-1918... , Ermeni toplu ölüleri gibi Viki icadı ya da hiç yaygın olmayan başlıkları seçilmemelidir.
  • Bence Ermeni Kırımı terimi, katliam, tehcir, amele taburların imha edilişi v.s. tamamını kapsayan gayet tarafsız ve kapsamlı bir terimdir. Ermeni Kırımı terimi ne Ermeni örgütlerinin propagandalarının ne de Türkiye Cumhuriyeti'nin propagandalarının ürünüdür.
  • Tartışma:Ermeni Kırımı sayfasına bakarsanız Başlığı Ermeni Soykırımı olsun diyen arkadaşlar da var. Siz de tartışmaya katılabilirsiniz. Propaganda ya da propaganda olarak algılanabilecek sözleri kullanmazsanız iyi olacak? Takabeg ileti 04:30, 23 Şubat 2009 (UTC)

Propaganda meselesi[kaynağı değiştir]

Yukarıda "Ermeni Soykırımı - Ermeni Kırımı" başlığı altına yazdığım ikinci mesajda durumu özetlemişim aslında. Ama konuyu biraz daha açıklamak adına şunları söyleyebilirim: Amacınızın propaganda yapmak olmadığını ve yazdıklarınızın propaganda niteliği taşımadığını yazmışsınız. Size tekrar buranın bir ansiklopedi olduğunu hatırlatarak, yazdıklarınızın maddeleri geliştirmeye ya da adlandırma konusundaki tartışmaya ne derece katkıda bulunmaya yönelik olduğunu gözden geçirmenizi rica ediyorum. Sizinle bir konuyu tartışırken önce bana yazdığınız bir mesajı daha sonra seri halde birden fazla kullanıcıya göndermeniz yalnızca vandalizm değil; aynı zamanda mesaj düpedüz konuya ilişkin yorumlar içerdiğinden (Vikipedide maddelerin konuları hakkındaki görüşlerimizi değil, bu maddeleri nasıl yazmamız gerektiğini tartışırız) VP:GÖRÜŞ ihlalidir de. Son mesajınızda hâlâ propaganda yapmayı sürdürüyorsunuz. Evet can sıkıcı; çünkü ansiklopedik içeriğin nasıl geliştirilebileceğine ilişkin değil ve sizin kişisel yorumlarınızı içeriyor. Samimiyetimden şüphe duyduğunuzu belirtirken yazdıklarınız da, hâlâ bizim yaptığımız tartışmaların ne kadar uzağında ve dışında olduğunuzu gösteriyor sadece. Haydi açıkça söyleyelim, ben ansiklopedik saiklerle hareket ediyor ve madde adının bu yönde değiştirilmesine "destek veriyorum." Sizse "Ermeni Soykırımı"nı savunuyorsunuz. Kişisel görüşlerimize burada yer yoktur, burada ansiklopedi maddelerinin nasıl yazılması ve adlandırılması gerektiğini tartışılır. Sizse kendi görüşünüzü bir çok sayfada ilân etmekle kalmayıp, bir de "istiyoruz" gibi çoğul ifadeler kullanıyorsunuz. Burası özgürce ve biraysel olarak katkıda bulunulabilen bir ansiklopedi. "Biz", "siz", "şu" ya da "bu"nun ne istediği değil, ansiklopedik içeriğin nasıl oluşturulacağı ve korunacağı önemlidir. Vikipedide bu anlayışı ihlal eden davranışlara bundan sonra da izin verilmeyecektir. Burayı bir forum sitesi gibi kullanmaktan vazgeçerek, ansiklopedik içeriği geliştirmeye yönelik olumlu katkılarda bulunmanız dileğiyle. --Yabancımsj 17:23, 27 Şubat 2009 (UTC)

Sumgayıt Pogromu, Kirovabad Pogromu, Bakü'de Ermenilere karşı pogrom maddelerine niye taraflı şablonu ekledin? Gereçkesi? Takabeg ileti 20:54, 14 Nisan 2009 (UTC)

Kişi / Kurum / Kuruluşlara yönelik küfür / hakaret içeren ifadeleriniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Geri döndüğünüzde kişilere yönelik yorumlarda bulunmak yerine, Vikipedi'ye yararlı katkılarda bulunmak için çaba harcayın. M. M. ileti 21:21, 14 Nisan 2009 (UTC)

Ağdaban Katliamı‎[kaynağı değiştir]

Kevork bey barevner.

Ağdaban Katliamı‎'ı sayfası zaten silinecek maddeler listesinde bulunuyor. Sayfayı boşaltıp üstüne birde özet kısmındaki yazınızı görünce büyük bir üzüntü yaşadım. VikiPedi'ye çok daha iyi ve önemli katkılarınız olabilir sizden bunları bekliyorum-- TheTimeileti 15:22, 10 Haziran 2009 (UTC)

DİKKAT!

Lütfen Vikipedi'ye küfür / hakaret / kişisel saldırı içeren sözler yazmayınız.
Bu davranış, uyarılmadan engellenmeniz için yeterli bir sebeptir. Unutmayın ki bu sayfaları ailenizden ya da sevdiklerinizden birileri de okuyabilir. Katkılarınıza devam ederken lütfen bu uyarıyı göz önünde bulundurun. İyi günler.

Takabeg ileti 15:48, 10 Haziran 2009 (UTC)


Lütfen, "nezaket" ve "kişisel saldırı yapmayınız" ilkeleri doğrultusunda, kötüleyici değişiklik özetleri kullanmayınız. Teşekkürler ve iyi değişiklikler.--Takabeg ileti 15:48, 10 Haziran 2009 (UTC)

Kişi / Kurum / Kuruluşlara yönelik küfür / hakaret içeren ifadeleriniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Geri döndüğünüzde kişilere yönelik yorumlarda bulunmak yerine, Vikipedi'ye yararlı katkılarda bulunmak için çaba harcayın. M.M. ileti 15:51, 10 Haziran 2009 (UTC)
Lütfen Vikipedi sayfalarını boş içeriklerle değiştirmeyin. Vikipedi'de boş sayfalar yeni kullanıcılar için yanıltıcı olabileceğinden zararlıdır.

Şayet çift madde durumundaysa, lütfen uygun olan sayfaya yönlendirme yapınız. Eğer sayfa vandalizme uğramışsa, lütfen uygun haline geri döndürünüz. Eğer sayfanın içeriğinin uygun olmadığını düşünüyorsanız, uygun bir içerikle değiştiriniz.

Eğer sayfa için umut olmadığını düşünüyorsanız, işleyiş için silme politikasına göz atabilirsiniz. Vikipedi'ye katkı sağladığınız için teşekkürler.
Takabeg ileti 13:47, 29 Nisan 2010 (UTC)
Vikipedi kurallarına aykırı hareketleriniz nedeniyle, değişiklik yapmanıza bir süre için izin verilmiyor. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. ki bl 13:59, 29 Nisan 2010 (UTC)

Gözlem Kitap silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Gözlem Kitap) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Gözlem Kitap sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 09:59, 28 Ocak 2017 (UTC)

Gözlem Kitap silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Gözlem Kitap) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Gözlem Kitap sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 22:09, 7 Şubat 2017 (UTC)

Avner Levi silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Avner Levi) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Avner Levi sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 17.01, 19 Kasım 2018 (UTC)Yanıtla

Gözlem Kitap silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Gözlem Kitap) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Gözlem Kitap sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 17.11, 19 Kasım 2018 (UTC)Yanıtla

Suhum[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Hedda Gabler. Oluşturduğun Suhum maddesini Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden "Farklı isimalanları arasında yönlendirme" kriterine uyduğuna inandığımdan silinmesi için işaretledim. Hizmetliler maddeyi ve tartışma sayfasını inceledikten sonra karar verecekler. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsan ya da herhangi bir sorun varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. --Hedda Gabler (mesaj) 13.04, 18 Aralık 2020 (UTC)Yanıtla