Kullanıcı mesaj:Hedda Gabler~trwiki/Arşiv 18

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanıcı:Hedda Gabler/Şablon

SL ihraç adayı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Hedda. Nasılsın? Umarım yolundadır herşey. Ben şimdilik Dekonstrüktivizm maddesini SM adayı yapmaya uğraşıyorum ama senin TV dizilerine olan ilgin aklıma gelince (umarım yanlış hatırlamıyorumdur) bu SL ihraç adaylığını seninle tartışmak istedim. Bu maddenin tekrar SL olabilmesinin o kadar da zor olmayacağını düşünüyorum ama şu anda ek iş olarak yapabilmem için birisinin yardımına ihtiyacım var. Vaktin var ise ilgilenir misin ortak çalışmaya? Yoksa artık başka zamana kısmetse yine SL yapmaya çalışılır. Kolay gelsin. Mimar77 16:28, 12 Ağustos 2010 (UTC)
  • Merhaba, evet TV dizileriyle ilgileniyorum ama bu liste için ne yapabilirim bilmiyorum ki son dönemlerde pek Vikipedi'ye de girmiyorum. Bu nedenle yardım edebileceğimi sanmıyorum :( Dekonstrüktivizm maddesi için de ellerine sağlık, sayende mimari ile ilgili güzel maddelerimiz oluyor :) Görüşmek üzere, kolay gelsin. --Hedda Gabler 13:51, 13 Ağustos 2010 (UTC)
  • Anlıyorum, umarım ilerde vaktin olursa beraber tekrar gözden geçiririz. Bu arada teşvik edici sözlerin için çok teşekkür ederim. Kendine iyi bak. Kolay gelsin. Mimar77 16:49, 13 Ağustos 2010 (UTC)

Aday olarak görmeyi ben de senin kadar istiyorum, yalnız 40 kadar kırık bağlantı varmış maddede. Onları halletmeden aday gösteremeyiz. Offf, hâlâ çok iş var. --yabancım 14:38, 14 Ağustos 2010 (UTC)

Sol Üst: Vikidünya[kaynağı değiştir]

Selam Hedda, umarım bu yoğun ve güneşli, bir o kadar aynı nir günde daha iyisindir. Köy çeşmesinde de tartışılması adına konusunu başlatmak istiyorum. Acaba sol üst'deki Vikipedi Özgür Ansiklopedi yazan amblemin altında yahut farklı bür köşeni Türkçe Vikipedi'yi simgeleyen bir bayrak ya da farklı bir unsurun eklenmesinin güzel olacağını düşünüyorum. Tıpkı Endonezce Vikipedi yahut diğer interwikilerdekilerdeki gibi. Bir örneklendirme verecek olursam bir ara Eurovisi. resmi sitesinde yer alan ve dünya üzerinde küçük ülke bayraklarının bulunduğu gibi bir bayrakta olabilir hani. :) - II. Dürt 11:29, 17 Ağustos 2010 (UTC)

  • Kesinlikle karşıyım böyle bir şeye. Burası millî bir ansiklopedi değildir sadece Türkçe ile yazılan bir ansiklopedir. Atıyorum Alman biri Türkçe biliyorsa o da katkı yapabilir, Türkiye ile alakası yok bu ansiklopedinin. Kolay gelsin. --Hedda Gabler 11:39, 17 Ağustos 2010 (UTC)
Aman sakin olun, sadece bir tartışma başlamadan önce ön fikir danışıyorum, Türkiye ile alakası olduğunu savunduğumu hatırlamıyorum. Doğru burası evrensel bir ansiklopedi lakin Türkçe ansiklopedi için bir motif yahut örneklendirdiğim gibi; bayrak olabilir dedim. Mesela Vikidünya dantelle bile süslenebilir. ? - II. Dürt 11:42, 17 Ağustos 2010 (UTC)
  • Hah.! Neyse ya size danışanda kabahat, polemik yaratmayacağım. Kolay gelsin. - II. Dürt 11:47, 17 Ağustos 2010 (UTC)

Everybody Draw Mohammed Day[kaynağı değiştir]

Madde adı eski haline getirildi, teşekkürler. --yabancım 10:10, 18 Ağustos 2010 (UTC)

İş çıkarmış gibi olmayayım ama, girişteki 201 (South Park) bağlantısını açabilirsen güzel bir GM olur o maddeden :) --yabancım 10:13, 18 Ağustos 2010 (UTC)
Eline sağlık :) --yabancım 19:11, 18 Ağustos 2010 (UTC)
  • Hızımı alamadım :) --Kemal K. 14:08, 19 Ağustos 2010 (UTC)
  • Birşey olmaz. Akşamları girmiyorum kafam rahat olsun diye :) --Kemal K. 14:12, 19 Ağustos 2010 (UTC)

İyi geceler, Lady Gaga'nın açılmamış teklilerinş açcak mısınız? --Santos 22:43, 19 Ağustos 2010 (UTC)

Anlıyorum o zaman ben diğer teklileri taslak olarak açarım. İnşallah daha sonra vaktiniz olur. --Santos 14:24, 21 Ağustos 2010 (UTC)

Küçük Sırlar[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Küçük Sırlar ile ilgili bir şey buldum. Şuradaki videoda 5:52'den itibaren çalan müzikle şuradakinde 3:35'ten itibaren müzik aynı değil mi? Bununla ilgili bir yazıya rastladınız mı hiç? Sadece merakımdan ve konuyla ilgilenebileceğinizi düşündüğümden soruyorum :) İyi çalışmalar...--Rapsar 20:02, 2 Eylül 2010 (UTC)

Selam Hedda. Botla çalışırken karşılaştım, orijinal şablondaki co-producer, assistan producer, co-exec (başka da vardır belki) gibi parametrelerin Türkçe karşılıkları eklenmemiş. Böyle olduğu için maddelerdeki bilgi kutularında görünmüyorlar. Bunları olduğu gibi bırakayım mı yoksa şablonda değişiklik mi yapalım, ne dersin? Kolay gelsin.--Gökhan 13:40, 3 Eylül 2010 (UTC)

Tamam o zaman ortak yapımcı, yardımcı yapımcı, ortak yönetici yapımcı şeklinde düzeltiyorum onları. Daha sonra (vakit olursa, belki, kısmetse, inş. :)) şablona ekleriz. Görüşmek üzre. --Gökhan 14:07, 3 Eylül 2010 (UTC)

Film bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Diğer birçok şablonda da olduğu gibi "belgeleme" şablonunu kullanıma soktum. Böylece hem standartlaşma hem de daha düzgün bir görüntü sağlanmış oldu. Sorun çıkmasına neden olan şey "includeonly"lermiş. Daha önce şablonun görünmesi için gidilen bir değişilikti. Ancak şablonun görünmesi için (eğer gerçekten de gerekli görülürse) ileride farklı bir değişikliğe gidilebilir.

"Prodüksiyon" yerine "yapım" yazdım; çünkü şablonda prodüksiyon şirketi sığmayıp şirketi aşağıda kalıyordu. Diğer bir neden de Türkçesi varken ve (en önemlisi de) yeterince yaygın kullanılırken diğer dillerden geçen kelimeleri kullanma taraftarı değilim. Sonuçta diğer dillerden geçen kelimeler (eğer gerçekten de geçmesi gerekliyse) Türkçe'de bir eşi olmadığı ya da yeterince bilinmediği v.b. nedenlerle geçmeli ve de kullanılmalıdır. Tabi ki bu benim kişisel görüşüm, siz farklı düşünüyor da olabilirsiniz, buna da saygı duyarım. İlginiz için teşekkürler... İyi Vikiler...--ÖzgüRFikiR 09:57, 6 Eylül 2010 (UTC)

Katkılarınız için çok teşekkür ederim, yalnız bir sorum olacaktı. Sayfayı kitlemek mümkün müdür acaba? Ben bizzat kendisinden aldığım bilgiler doğrultusunda makâleyi yazmaktayım, başkalarının müdahele etmesini istemiyorum. Tabii, sizin için söylemiyorum, katkınız için teşekkürler. Ayrıca resim eklemek konusunda da yardıma ihtiyacım var, yardımcı olabilme ihtimaliniz var mı bu konuda? 8 Eylül 2010 Bu imzasız yazı Cankato (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Çok teşekkür ederim yardımlarınız için, çok naziksiniz. İyi günler diliyorum. Cankato 15:35, 8 Eylül 2010 (UTC)Cankato

Küçük Sırlar sayfasını değiştirme[kaynağı değiştir]

Küçük Sırlar sayfasını anlatım bozukluklarını değiştirerek geliştirmiştim ben. Neden benim değişikliğimi tam 3 kere geri alıp kendi sürümünüzü getirme gereği gördünüz? Haklı olarak sayfayı koruma altına aldılar çünkü çok çocukça duruyor. Ama sizin yaptığınız da biraz (...) olmuyor mu? Demeye çalıştığım ben sadece cümleleri düzelttim ve siz sayfanın sahibiymişçesine geri aldınız. Mantıklı bir açıklama bekliyorum. Sayfanın tartışma sayfasına yazmayı düşünmüştüm ama kendi aramızda çözmemiz daha iyi olur.Bu imzasız yazı 78.176.153.45 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Küçük Sırlar sayfasını değiştirme[kaynağı değiştir]

Küçük Sırlar sayfasını anlatım bozukluklarını değiştirerek geliştirmiştim ben. Neden benim değişikliğimi tam 3 kere geri alıp kendi sürümünüzü getirme gereği gördünüz? Haklı olarak sayfayı koruma altına aldılar çünkü çok çocukça duruyor. Ama sizin yaptığınız da biraz (...) olmuyor mu? Demeye çalıştığım ben sadece cümleleri düzelttim ve siz sayfanın sahibiymişçesine geri aldınız. Mantıklı bir açıklama bekliyorum. Sayfanın tartışma sayfasına yazmayı düşünmüştüm ama kendi aramızda çözmemiz daha iyi olur.Bu imzasız yazı 78.176.153.45 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, öncelikle mesajlarınızı nezaket çerçevesinde yazınız, burası hakaret yeri değildir. Asıl konuya gelelim: Küçük Sırlar maddesi üzerindeki yaptığınız değişikler yerinde değişiklikler değildi. tek tek açıklamam gerekirse:
  1. Siz di'li geçmiş zaman eklerini değiştirerek miş'li geçmiş zaman ekini kullanımışsınız. miş'li geçmiş zaman daha çok rivayet belirten cümlelerde kullanılır ve ansiklopedik açıdan doğru yazım değildir. mesela yazmışsınız ki "Dizi Timur Savcı tarafıdan yaratılmış", bu kesin bir bilgidir miş'li zaman hatalıdır çünkü duyma ya da rivayetten ötesi vardır. bunun gibi yaptığınız tüm zaman ekleri hatalıdır.
  2. Giriş kısmındaki çoğu bilgiyi çıkardınız ve bu bir tür vandallıktır. Girişteki bilgileri neden çıkardığınızı henüz anlamış değilim.
  3. "Oyuncu seçimi" başlığını "Oyuncular" olarak değiştirdiniz de neden? o başlıkta oyuncu seçimlerinden bahsedilmektedir.
  4. bazı kelimeleri çıkarıp aynı anlama gelebilecek kelimeleri kullanmışsınız mesela "hikâyeyi sevdiğinden ötürü" yazılan yere "hikâyeyi sevdiği için" demişsiniz. ne fark ediyor?
  5. eleştiriler kısmındaki çoğu birebir alıntı yapılan ifadeleri de düzeltmişsiniz. onlar zaten aynen alıntı düzelmeye gerek yok.
  • Bunların yanı sıra mesajınızda sayfanın korunmasına dair belirttiğiniz ifade için şunu diyebilirim: sayfanın korunmasını ben talep ettim çünkü yaptığınız değişiklikler uygun olmayan değişikliklerdi ve sürekli geri alıp duruyordunuz. Kolay gelsin.--Hedda Gabler 15:51, 11 Eylül 2010 (UTC)

Öncelikle bu hakaret değildi eleştiriydi; yapılan yeniliği kabul etmeyip değiştirdiğiniz için böyle söyledim. Diğerlerine gelince:

  1. İmla kurallarından ve zaman eklerinden anlamadığınız ortada. Bir kere rivayet belirten ek farklı, "-mıştır", "-miştir" ekleri ise rivayetten tamamen alakasız bir şey. "Dizi Timur Savcı tarafıdan yaratılmış, 14 Temmuz 2010 tarihinde Kanal D'de yayınlanmaya başlamıştır." dedim ben. Sırf siz bu cümleyi anlamıyorsunuz diye sayfayı değiştirmek zorunda değilsiniz. İsterseniz araştırın, hem kulağa doğru gelen hem de yazım açısından kesinlikle uygun olan bir şey. Hem de ansiklopedilerde yadırganacak en son şey olmalı. Anlamadan geri almanız yanlış.
  2. Giriş kısmındaki bilgileri dikkatle incelerseniz sağdaki bilgi kutusunda bulunduğu için çıkardım. Vandalizmle alakası yok zaten, sayfada zaten bulunan şeylerin bir daha yazılması gereksiz sadece.
  3. "Oyuncu Seçimi" bölümünü değiştirdim çünkü daha sonra geliştirilebilecek bir şey. Yani bir televizyon programı sayfasında "Oyuncular" bölümü bulunmalı ve ileride o bölüm bu doğrultuda değiştirilebilir diye düşündüm.
  4. Bunun bir önemi olduğunu sanmıyorum ve açıklamasını yapmak zor ama sadece oradaki cümleleri kulağa en düzenli gelen şekilde değiştirmeye çalıştım. Bunu geri almak gereksiz bir şey.
  5. Çünkü onlar birebir alıntı değildi. Örnek vermek gerekirse, "Ali 'güzel bir film,' dedi" cümlesini "Ali güzel bir film olduğunu söyledi" şeklinde ya da direk tırnak işareti koymadan uyarlamışlardı ve cümleler hatalıydı, yoksa niye değiştireyim?

Korunması konusuna gelince de kesinlikle katılmıyorum, çünkü sayfada hatalar varsa eğer herkes, tüm Vikipedistler bunu değiştirme hakkına sahiptir. Sayfayı sahiplenmeyin lütfen. Sadece siz sayfanın doğru olduğunu ve değiştirilmeye gerek olmadığını düşünüyorsunuz. Eşit olun ve sayfayı, benim değil, herkesin değiştirebileceğini unutmayın. "Geri kafalı" kelimesi doğru değildi ve bunun için özür diliyorum ama kısıtlayıcılık yapıyorsunuz. Kimsenin özgürlüğünü elinden alma hakkınız yok ve bu sayfa değiştirme özgürlüğünü de kimsenin elinden alamazsınız. Bir kere daha düşünün. Yaptığınızın yanlış olduğunu anlamanız için üşenmeyerek tüm düşüncelerimi açıklayarak yazdım ama lütfen cevap üreteceğinize artık biraz da söylediklerimi düşünün. Yoksa böyle uzayıp gider. Onun yerine bu gereksiz korumayı kaldırın ve değişiklikleri geri alacağınıza uzlaşıp ortak bir karara varalım. İyi çalışmalar! --The Queen Bee


  • Tekrardan mehraba
  1. "yaratılmış, başlamıştır ..." gibi cümlede yüklem görevi gören eylemlerdeki -miş'lerin rivayet yani duyulan geçmiş zaman ekinden apayrı bir şey olduğunu yazmışsınız. isterseniz size ekine köüne ayırayım. "imla kurallarından ve zaman eklerinden anlamadığınız ortada." demişsiniz size diyeceğim tek şey nezaketten yoksunsunuz ve bilmeden konuşuyorsunuz bazı şeyleri. yarat-ıl-mış dersek -mış eki duyulan geçmiş zamana ait zaman ekidir. fiilimsi falan mı sandınız bilmiyorum ama türkçe dilbigisine dair bilgim gayet yerinde. ansiklopedilerde di'li geçmiş zaman eki yani görülen geçmiş zaman kullanılması en uygunudur.
  2. giriş kısmındaki bilgilerin çıkarılması için "bilgi kutusunda bulunduğu için çıkardım" demişsiniz ama bilgi kutusunda olması o bilginin madde içinde de yer almasına engel değildir.
  3. "oyuncular" başlığı ile "oyuncu seçimi" yanı şey değildir. biri (oyuncu seçimi) prodüksiyon ile ilgilidir diğeri ise oyuncular ve canlandırdığı karakterlerle. maddeye oyuncular kısmı eklenebilir. bunun için bir engel yok ortada.
  4. "kulağa en düzenli gelen şekilde değiştirmeye çalıştım" demişsiniz de kimöin kulağına? taraflı bir ifade. sizin kulağınıza o düzenli gelir başkasının kulağına bir diğeri.
  5. cümleler hatalı değildi. bunun için ekstra bir açıklamaya gerek duymuyorum.
  • malûm kelime için "bu hakaret değildi eleştiriydi" demişsiniz peki ben de size öyle hitap etsem sizi eleştirmek için bunu eleştiri olarak kabul eder misiniz? eleştiri ile hakareti karıştırmamak gerek. ayrıca bunu uzatmıyorum ve özrünüzü kabul ediyorum fakat mesaj saytamdaki mesajları lütfen çıkarmayınız. İyi günler dilerim. --Hedda Gabler 08:41, 13 Eylül 2010 (UTC)

İstediğiniz gibi olsun, zaten bu konuda daha fazla tartışmayacağımı belirttim. Mesajları çıkarmayın derken neyi kastettiğinizi öğrenebilir miyim acaba? --The Queen Bee

  • Merhaba, Osmanlıyı anlattığını gözden kaçırmışım. O zaman şablonun adı da, başlığı da hatalıdır. Eğer ikisini anlatıyorsa; Osmanlı bayrağı farklıdır, Türkiye bayrağı farklıdır. İkisini tek bir hamlede gösterecek bulabildiğim bir ayyıldız yok... Anayasal süreci anlatacak belki başka bir resim ya da iki ayyıldızı bir araya alacak başka bir resim olmalı. Kolay gelsin...Vikiçizer 10:42, 13 Eylül 2010 (UTC)

Avrupa Yakası 6. sezon[kaynağı değiştir]

Avrupa yakası'nın 6. sezonunda 14. bölüm eksik. Ekleyebilir misiniz? --Snookerfan 10:15, 14 Eylül 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Hedda Gabler,

Oluşturmuş olduğunuz Şablon:Müzik portalı adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden ş2 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Kumul 00:23, 24 Eylül 2010 (UTC)

Kullanılmayan şablon mu?[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, Şablon:Müzik portalı adlı sayfayı, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden ş2 uyarınca silinmeye aday gösterilmişsiniz ve şablon silinmiş de peki bu kullanımlar ne oluyor? -- hedda+gabler 12:10, 24 Eylül 2010 (UTC)
  • Merhaba, Kullanılmayan şablon mu? yerine Bunları unutmuşsunuz şeklinde bir başlık açsaydınız daha hoş olurdu. Bot ile hepsini kaldırmıştım. Fakat Bot'u tartışma sayfalarındakini değil sadece maddelerdekileri kaldırmasını söylemiştim. Onun için onlar kalmış. Şimdi onlarıda kaldırıyorum. Dikkatiniz ve bildiriniz için teşekkürler. Kumul 16:44, 24 Eylül 2010 (UTC)
  • Mrb, sizin şablonu sayfalardan kaldırdığınız bilmiyordum ki bu şablon sayfalarda değil de tartışma sayfalarında kullanılıyordu diye biliyorum ben. bu arada sileceğiniz sayfaları/şablonları bence "Sayfaya bağlantılar" kısmından nerelerde kullanıldığına da bakınız böylece tüm kullanıldığı yerlerde silinmiş olur. kolay gelsin. -- hedda+gabler 10:05, 25 Eylül 2010 (UTC)
  • Merhaba zaten sayfaları bot "Sayfaya bağlantılar" kısmından alıyor. O tartışma sayfalarındakilerin kaldığını zaten biliyordum. Fakat şablon olarak şullanıldığını zannetmiyordum. Ve bota tartışma sayfalarındakileri değil sadece maddeledeki şablonları kaldırmasını söyledim. Ve sonra sizin bildiriniz üzerine tartışma sayfalarındakini de bot ile değil kendim manuel olarak kaldırdım. Ve burada tartışma başlattım. Katılımınız yararlı olacaktır. Kumul 13:03, 25 Eylül 2010 (UTC)

Sanat projesi işbirliği[kaynağı değiştir]

Selamlar. Ağustos-Ekim ayı işbirliği olarak Yaşayan Ölülerin Gecesi, Henry Moore ve John Mayer maddelerindeki bütün iç bağlantıları mavileştirmek seçilmişti. Proje kapsamında John Mayer maddesinin kırmızılıkları tamamlandı. Ancak ne yazık ki bundan sonra projeye ilgi azaldı ve neredeyse tamamen ilgisiz duruma geldi. Yine proje kapsamında bulunan Yaşayan Ölülerin Gecesi ve Henry Moore maddelerinin kırmızılıklarının giderilmesi için işbirliğine katılmanızı ümit ve rica ediyorum. İlgisiz kalan işbirliği projemizin tekrar canlanması için bu çağrı mesajını tüm sanat projesi üyelerine yolluyorum. Saygılarımla--Merube 89msj 20:29, 26 Eylül 2010 (UTC)

Tekrar selamlar Hedda, Yabancı'yla konuştuk da Mayer'in kırık bağlantılarıyla siz ilgilenmişsiniz çoğunlukla, o nedenle size danışmak istedim. Tartışma sayfasına en son 90. kaynağa kadar geldiğinizi belirtmişsiniz ancak yeni bir gelişme var mı acaba? Ben de zaman buldukça bir-iki kaynak bakmak isterim. Bakılanlara bir kez bakmış olmamak adına öncelikle size sormak istedim. Sevgiler--Merube 89msj 20:43, 26 Eylül 2010 (UTC)
Selam Merube, herhangi bir gelişme yok maalesef baktım ki ilgilenen yok ben de devam etmedim ama şu an bir kaç kaynağa da bakabilirim. ilerlemem durumunda tartışma sayfasında yazarım, siz de geldiğiniz yeri orada yazarsanız kontroller çakışmamış olur. kolay gelsin -- hedda+gabler 14:34, 27 Eylül 2010 (UTC)
Tamam tartışma sayfasında belirterek ilerleriz o zaman. Zaten siz çok büyük kısmını halletmişsiniz, nispeten çok az bir bölümü kalmış geriye. Ellerinize sağlık, bu kırıklıkları da halledersek zaten maddenin SM'liğine büyük bir engel kalmamış olacak. Vikimolaya girmeden evvel baya bir içbağ eklemiştim bir de :) onlar da açılmış, bu vesileyle açanların ellerine sağlık. Bu arada yeni imzan da hayırlı olsun :). O kadar mı uzaklarda kaldım yahu :)). Aklıma gelmişken çift kaynak kontrolü yapılmış mıydı maddede biliyor musunuz acaba? --Merube 89msj 17:40, 27 Eylül 2010 (UTC)

Selamlar Hedda, yine ben :). Ahmet Paşa adlı bir anlam ayrımı sayfamız var -ki yıllar önce siz açmışsınız ellerinize sağlık- bununla beraber bir de Ahmed Paşa adında bir maddemiz varmış. Ben Ahmed Paşa maddesini uygun bir ada taşıyıp o sayfayı da anlam ayrımı sayfasına yönlendirmeyi amaçlıyorum. Velhasıl Ahmed Paşa maddesi ne ada taşınabilir biraz kararsız kaldım doğrusu. Ahmed Paşa (şair) mi Ahmed Paşa (vezir) mi yoksa doğum veya ölüm tarihiyle bir adlandırma mı yapılmalı sizce? --Merube 89msj 19:41, 27 Eylül 2010 (UTC)

Tekrar selam Hedda. Ahmed Paşaların -gözümden olası kaçanlar hariç- hepsini anlam ayrımına ekledim. Yukarıda belirttiğim Ahmed Paşa da sayfanın en altlarında, sondan ikinci sırada. Uygun bulduğunuz bir adla değiştirdikten sonra, oradaki bağlantıyı da düzeltebilirseniz çok sevinirim. İyi vikilemeler--Merube 89msj 21:09, 27 Eylül 2010 (UTC)

Ahmet Paşa, John Mayer ...[kaynağı değiştir]

  • Selam Merube, Ahmet Paşa anlam ayrımı sahifesi, sen ve Vikiçizer sayesinde hoş olmuş (anlam ayrımları için de seçkinlik olsaydı alırdı bir yıldız). Ellerinize sağlık. Bir diğer konu ise Mayer. Sayfada ölü bağlantı kalmadı hepsi yenilendi, reenkarnasyonla hayata yeniden döndüler. çift kaynak var mı bilmiyorum bu konuda Superyetkin yardımcı olabilir sanırım. Kolay gelsin, iyi akşamlar. -- hedda+gabler 14:35, 29 Eylül 2010 (UTC)
Merhabalar tekrar. Çizerin ellerine sağlık valla düzeltmiş ve eklemeler yapmış baya. Mayer için de sizin ellerinize emeklerinize sağlık, tek başınıza tüm kaynakları kontrol ettiniz ya helal ne diyeyim. Bu vesileyle SM'lik önündeki yegane engel de kalkmış oldu. Tartışma sayfasında da belirttiğim gibi ah keşke biraz olsun yardımcı olabilseydim. Kaynaklara göz gezdirdim de yok sanıyorum çift kaynak, belki gözümden kaçanlar vardır. Yetkin'den rica edeyim şimdi onu da. Botla bir üstünden geçerse tüm endişeler kaybolur. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 19:00, 29 Eylül 2010 (UTC)

Ses dosyası[kaynağı değiştir]

  • Mrb. şunun gibi bir ses dosyası nasıl oluşturabiliriz acaba? Yani .ogg uzantılı...--Rapsar 11:48, 2 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba, Google'da ogg converter diye aratırsan uygun program bulabilirsin. şarkıyıy programa koy o ogg formatına çevirir. -- hedda+gabler 11:58, 2 Ekim 2010 (UTC)
Tamamdır, teşekkürler...--Rapsar 11:59, 2 Ekim 2010 (UTC)

Kurtlar Vadisi[kaynağı değiştir]

  • Selam Hedda. Düşünüyorumda Kurtlar Vadisi maddesini SM yapalım. Yada Kurtlar Vadisi (seri) maddesini açıpta SM yapalım. TV dizisi olduğundan sizin ilgi alanınızada girer:) Teşekkürler iyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 18:04, 2 Ekim 2010 (UTC)

Merhaba, John Mayer maddesinde hâlâ çalışıyor musunuz? --İnfoCan 16:05, 7 Ekim 2010 (UTC)

Harry Potter Karakteri[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, acaba Harry Potter Karakteri şablonunun eklendiği maddelerde içeriği burada belirttiğim kodlarla değiştirebilir misiniz? Ya da tartışmaya bir bakın isterseniz. Kolay gelsin -- hedda+gabler 13:19, 9 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba Hedda gabler, portal tartışmaya şimdi bakacağım. Eğer parametreler birleştirilmişse ve topluca kabul edilirse bot ile hemen değiştirelim. Tartışmayı sizde takip edin ki hemen bitirelim bu işe de. Kumul 13:36, 9 Ekim 2010 (UTC)

Teşekkür ederim. Umarım Vikipedi'yi daha ileriye taşımak adına yararlı işler yapabilirim. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 14:59, 17 Ekim 2010 (UTC)

Merhaba. Şu madde bizde Paulo (Lost) adıyla açılmış, ancak şu iş birliği projesi kapsamında geliştirilen madde daha kapsamlı ve SM potansiyeli taşıyor. Maddenin çevrilmeyen tek bölümünü tamamlamak ilginizi çeker mi? --Superyetkinileti 17:36, 19 Ekim 2010 (UTC)

Tamam o zaman. Ben içeriği aktarayım, geçmişleri birleştireyim, sonra kırmızı bağlantılarla devam ederiz --Superyetkinileti 16:58, 21 Ekim 2010 (UTC)

Taşpınar Grafiği[kaynağı değiştir]

Merhaba. Taşpınar, Kıbrıs sayfasındaki seçim grafiğini geliştirdiğiniz için teşekkürler. Gerçekten benimkinden iyi olmuş. Yalnız bir sorun var, renklerle ilgili. Şöyle ki, KKTC'de turuncu renk Ulusal Birlik Partisi'ni, yeşil renk Cumhuriyetçi Türk Partisi'ni, kırmızı renk Demokrat Parti'yi ve açık mavi renk Özgürlük ve Reform Partisi'ni simgeler. Toplumcu Demokrasi Partisi için belirlediğiniz renk uygun olmuş, Birleşik Kıbrıs Partisi'ni ise simgeleyen renk yoktur. Renklerin sembolizasyonu o kadar fazladır ki, insanlar siyasi amaçla arabalarına yeşil kurdele bağlarlar, turuncu kravat giyerler. Dolayısıyla grafiği gören biri köyde seçimden CTP'nin birinci parti çıktığı sonucunu çıkarabilir :) İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 13:38, 22 Ekim 2010 (UTC)

Olmuş, elinize sağlık. --82 ~145 ileti 16:59, 22 Ekim 2010 (UTC)

Hocam merhabalar. K.bakmayın vikide yeniyim o yüzden sayfanızı yanlışlıkla sildim tekrar geri al yaptım umarım kızmazsınız :) Ayrıca uyarınız için teşekkürler. Viki kriterlerine uygun ansiklopedik bilgiler ve sayfa ekleyeceğim umarım silinmez. Vikiçizer ile konuştum artık kayda değerlik kurallarını öğrendim. İyi çalışmalar...Bu imzasız yazı Smooky (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Her SM projesinde yardıma ihtiyaç duyulacağı bilgisi + SM projelerine olan zaafım ve o an için vakit bulmam sonucu olaylar gelişti diyelim :) Fırsatım oldukça ilgilenirim bundan sonra da. Kolay gelsin. --yabancım 11:34, 23 Ekim 2010 (UTC)

Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Hedda Gabler, Buradaki tartışmada görüş bildirebilirseniz sevinirim. Konuyla alakalı olduğunuz için size yazıyorum. Teşekkürler. Kumul 13:42, 23 Ekim 2010 (UTC)

Translated page[kaynağı değiştir]

Tamam, hemen yapmaya çalışacağım. --Superyetkinileti 16:24, 25 Ekim 2010 (UTC)

ziya gökalp[kaynağı değiştir]

  • şuna ve maddenin geçmişine bakabilir misin acaba? -- hedda+gabler 16:00, 25 Ekim 2010 (UTC)
Maddenin giriş bölümü maddede verilen bilgilerinen önemli olanlarının sunulduğu bir özet yeridir. Z. Gökalp'in Zaza asıllı olması onun hayatında ne derece önemli, belirleyici olmuştur? Eğer bu olgu onun kayda değer olmasına neden olan özellikleri arasında yer almıyorsa, bu bilgi girişte değil, Ailesi altbaşlığında yer almalıdır. Yoksa VP:TBA#Yersiz_önem_verme kapsamına giren bir durum ortaya çıkar. Bu konu geçen sene Köy Çeşmesi'nde epey tartışılmıştı[1]. --İnfoCan 16:25, 25 Ekim 2010 (UTC)
  • Ziya Gökalp maddesine tekrar bakar mısınız? ifadeyi aşağıya aldım ama bilgiyi çıkarma sürmekte. -- hedda+gabler 19:05, 25 Ekim 2010 (UTC)
Birinci cümleden sonra ZG'nin Kürtlüğünün tartışmalı olduğu anlaşılıyor. Üstelik, baba tarafından Kürt olduğu doğru olsa bile anne tarafı hakkında bilgi verilmemesi, burada seçici bir bilgi sunumu olduğu izlenimi veriyor bana. Bu durumda bence ilk cümlede kesin bir ifade kullanılması doğru değildir. Hele ZG kendisi Kürtlüğünü inkar etmişse. --İnfoCan 19:14, 25 Ekim 2010 (UTC)
kürt olması ayrıdır inkar etmesi ayrıdır maddeki bilgilerin çıkarılması ayrıdır. zaten kürt olduğuna dair iddialar var deniyor fakat sayfadan sürekli kaynaklar çıkarılıyor. vandalizm yapıldığı ortada. ayrıca geçmişteki kullanıcıların da aynı kişiler olma olasılığı var bence.-- hedda+gabler 19:21, 25 Ekim 2010 (UTC)
Mesele basite indirilmemeli çünkü karmaşık. Bir ara çözüm olarak İng. Viki'deki metni çevirip koydum. Bunu esas almayı deneseniz? --İnfoCan 19:43, 25 Ekim 2010 (UTC)
ing. viki'de zaza olduğu da belirtilmiş mesela. her neyse benim burada size söyleme amacım yapılan değişikliklere dikkatinizi çekmekti. o an sizi son değişikliklerde gördüğüm için size attım mesajı :) başkası olsa ona atacaktım. zira maddenin geçmişine bakarsanız tüm değişikliklerin bu tür değişiklikler olduğunu görürsünüz. iyi geceler. -- hedda+gabler 19:52, 25 Ekim 2010 (UTC)
Bence sorun bir içerik anlaşmazlığı. Birbirinizle iletişime girmeniz veya bir arabulucu bulmanız iyi olur. --İnfoCan 19:58, 25 Ekim 2010 (UTC)

Eat my shorts[kaynağı değiştir]

Merhaba Hedda. en.wiki'de şöyle bir ses dosyası var ve bence Bart maddesine de katkısı olur. Orada neden sadece Nancy ablanın maddesine koymuşlar bilmiyorum, ama seslendirme konusunda onca ayrıntılı bilgi verdikten sonra böyle bir dosya koymazsak eksiklik yaratır gibi geliyor. (Adil kullanımın giderek son çare haline gelmesi gerektiğini düşünsem de.) Sen ne dersin? --yabancım 10:40, 27 Ekim 2010 (UTC)

Şu anda en.wiki'deki maddede üçü de Bart resimleri olmak üzere 3 adil kullanım resmi var. Gerekirse en son aşamada birini eler ya da öylece bırakırız. Çünkü hepsinin işlevi farklı; ama illa ki kullanılmalı mı, o zaman bakarız. Bu arada ses kaydını yükleme işini bir ara sen yapabilir misin? Şimdiden teşekkürler. --yabancım 12:58, 27 Ekim 2010 (UTC)
Harika :) --yabancım 13:02, 27 Ekim 2010 (UTC)

Merhaba Hedda Gabler, Şurada belittiğin gibi, Şablon:TV kanalı bilgi kutusunu Türkçeleştireceğim. TV Terimleri konusunda yardım edebilirmisin? Kumul 15:51, 29 Ekim 2010 (UTC)

Türkçeleştirme[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, ben onu unutmuşum, (hatta bi ara çevirmeye başladım fakat sonradan yarıda kaldı) hemen bakayım:
{{TV kanalı bilgi kutusu
| name              = isim
| logofile          = logodosyası
| logosize          = logoboyutu
| logoalt           = logoalt
| logo2             = logo2
| fullname          =tamadı
| launch            = kuruluş?
| closed date       = kapanıştarihi
| picture format    = resim formatı
| share             = reyting
| share as of       = reyting tarihi
| share source      = reyting kaynağı
| network           = kanal? şebeke?
| owner             = sahibi
| news owner        = ? (haber sahibi?)
| slogan            = slogan
| country           = ülke
| language          = dil
| broadcast area    = yayın alanı
| headquarters      = merkez büro
| former names      = eski adları
| replaced names    = değiştirilen adları?
| replaced by names = ?
| predecessor       = önceki
| continuous        = ardılı?
| sister names      = kardeş isimleri?
| timeshift names   = ?
| web               = 
| terr serv 1       = 
| terr chan 1       = 
| sat serv 1        = 
| sat chan 1        = 
| cable serv 1      = 
| cable chan 1      = 
| sat radio serv 1  = 
| sat radio chan 1  = 
| adsl serv 1       = 
| adsl chan 1       = 
| online serv 1     = 
| online chan 1     = 
| 3gmobile serv 1   =
}}
  • ? olan kısımlardan pek emin değilim. neyse ben yemeğe gideyim eğer olmazsa yeniden bakarız. -- hedda+gabler 16:18, 29 Ekim 2010 (UTC)
  • Başlamışsınız bile :) birkaç düzeltme ile şuradaki halini aldı. Eklemeleri buraya yapalım son halini verelim, müsait oldukça bakalım. Kumul 16:37, 29 Ekim 2010 (UTC)
  • Diyorum ki şu karasal ve uydu yayınlarını 3'ten fazla yapmayalım. örneğin kanal D maddesinde olduğu gibi doğrulanması zaman alıcı bilgiler eklenebilir. ne dersin?-- hedda+gabler 18:27, 29 Ekim 2010 (UTC)
  • Evet gerçekten çok çirkin görünüyor. Fakat sadece 3 tane yaparsak diğer bilgileri silecekmiyiz? Kumul 18:30, 29 Ekim 2010 (UTC)
Araya gireceğim; fakat o frekans bilgilerini, oyuncu bilgi kutusundaki gibi açılır-kapanır yapsanız daha iyi olmaz mı? Hem bilgi kaybı olmaz hem de gereksiz yer kaplamaz :)--Rapsar 18:37, 29 Ekim 2010 (UTC)
  • Bana kalırsa Kod içinde bu veriler kalmalı. Örneğin ingilizcede 20'ye kadar gidiyor. Ama kullanılmıyor gibi. Fakat fazla uzun maddelerdekini alt kısma kanalı dolaşım şablonunun içine eklenebilir, yada Az önce Rapsarın dediği gibi açılır kapanır yapılabilir? Kumul 18:40, 29 Ekim 2010 (UTC)
  • şu an başım dönmeye başladı 1'den 20'ye kadar olan kısmı düzelteyim derken :) ki bi tanesi 30'a kadarmış :) gizli yapmaya bakayım olmazsa ing kalsın o kısımlar. -- hedda+gabler 18:44, 29 Ekim 2010 (UTC)
  • :) yani sonuç olarak, kod içinde 20'ye kadar kalıyor. Eğer şablona eklenmişse açılır kapanır olacak? Kumul 18:48, 29 Ekim 2010 (UTC)
  • o kodları türkçeleştirmezsek olur mu :) ya da sen boş bir anına türkçeleştirebilir miisin? ben karasal kısmını yapabildim sadece gözlerim ağrıdı, bu arada açılır kapanır yapmaya çalıştım ama yapamadım. denemeye devam. -- hedda+gabler 18:52, 29 Ekim 2010 (UTC)
  • Tabiki. Boş zamanlarınızda yapın bir acelemiz yok. Tabi herşeyi Türkçeleştiremiyoruz. Yapabildiğimi kadar yapalım. Son halini görüp karar verelim. Sanırım şablonu çalışma masanızda yapıyorsunuz. Sizin çalışma sayfanıza arada dokunabilirmiyim? :) Kumul 18:55, 29 Ekim 2010 (UTC)
  • bu arada örnek olarak Kanal D maddesini açıp {{TV kanalı bilgi kutusu yerine {{Kullanıcı:Hedda Gabler/DH yazıp önizlemeye bakıp şablonu ona göre ayarlayabilirsiniz. ben her zaman böyle yapıyorum. -- hedda+gabler 19:01, 29 Ekim 2010 (UTC)
  • Evet bende böyle yapıyorum. Yinede bildirdiğiniz için teşekkürler. Bir kaç şablonu hallettikten sonra bu şablona yoğunlaşacağım. Bu arada siz mi demeliyim sen mi? Kumul 19:05, 29 Ekim 2010 (UTC)
  • sen-ben tabiri daha iyi ;) ben "sen" dedim bile :) -- hedda+gabler 19:11, 29 Ekim 2010 (UTC)
  • :) Peki. Kumul 19:15, 29 Ekim 2010 (UTC)

Merhabalar. şurada sevgili ziyaretçi marş yerine "antem" yazmak istiyor ısrarlı olarak. Bildiğim kadarı ile "antem" diye bir kelime yok Türkçe'de, düzelttiğim halde değişikliğimi geri almakta da ısrarlı. Ne yapmak lazım? --cobija 19:12, 1 Kasım 2010 (UTC)

SM'ler, KM'ler...[kaynağı değiştir]

Artık KM'ler araya sıkıştırılıyor demek, rüya gibi :) Elimden geleni yaptım, yapabileceğim başka şeyler de olursa lütfen haber ver. (Bu arada Simsonlar'a bağlı ne çok SM-KM varmış en.wiki'de.) --yabancım 14:05, 2 Kasım 2010 (UTC)

Aaa onun bizzat kendi kırmızıları ne ara açıldı? Böyle kendinden kırmızısız başka maddeler varsa derhal çevirelim :) --yabancım 14:15, 2 Kasım 2010 (UTC)
"Jackson bir gece yapımcıları arayarak Bart'a bir "bir numara single" yazmayı ve şovda konuk oyuncu olarak yer almayı teklif etti ki şarkı da böyle doğdu." Gizlenen 1-2 kırmızıyı boşver de, baştan aşağı kırmızılı SM çevirilerini düşününce, bu harikaymış :) --yabancım 14:24, 2 Kasım 2010 (UTC)
Rica ederim. Ben vakit buldukça ilgilenmeye devam edeceğim. Çok iyi oldu süratli gitmesi, böyle devam :) --yabancım 14:41, 2 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba Hadda, şimdi Kullanıcı:Hedda Gabler/DH ye bakıyorum da:

  1. Şablonun "/doc"unu oluşturdun mu yoksa oluşturayım mı?
  2. Şablonda neden "Dolaşım" ı kullanmadın bilerek mi kullanmadın?
  3. Buradaki parametre adlarını buraya ekliyorum sorun yoksa?
  • err serv 1
  • terr chan 1
  • sat serv 1
  • sat chan 1
  • cable serv 1
  • cable chan 1
  • sat radio serv 1
  • sat radio chan 1
  • adsl serv 1
  • adsl chan 1
  • online serv 1
  • online chan 1
  • 3gmobile serv 1

Parametrelerini Türkçeleştirmiyoruz değil mi? Ben değiştirmeyelim derim.

  1. Şablonda hem ingilizce hem Türkçe parametreleri bırakmışsın, maddelerdeki ingilizce parametreleri bot ile Türkçeleştirelim ve daha sonra şablondan ingilizce parametreleri silelim ne dersin?

Kumul 18:51, 3 Kasım 2010 (UTC)


  • Selam Kumul, senden bir bot yardımı isteyeceğim (bunu birazdan yazarım) fakat öncelikle sorularına yanıt vereyim:
    • /doc kısmını oluşturmadım, oluşturabilirsin.
    • "dolaşım derken?
    • parametreleri ekleyebilirsin. ing kalsın onlar. zahmetli iş çünkü. göz ağrısı yapması da ayrı olay. aslında not defteri ile aynı kodlar tek tuşla değiştirilebilir türkçe yapılabilir, yapabilirim bu sefer de ingilizcesi silinecektir. eğer ingilizce değil de türkçe olsun dersen ben not defteri ile 2 dakkada şu yayın parametrelerini türkçe yapabilirim
    • hem ing hem türkçe kod bıraktım çünkü bazen kullanıcılar, en.wiki'den direkt kopyalıyorlar uymazsa hemn ing kodlarla yeni bir şablon oluşturup onu kullanıyorlar bu da yeni çift şablonlar demektir. şablon:televizyon bilgi kutusunda da hem ing hem türkçe kodlar var, böylece tek bir şablonda işi görmüş oluyoruz. -- hedda+gabler 19:01, 3 Kasım 2010 (UTC)
  • Tekrardan selam, acaba botunun yardımıyla şuradaki (parametreler başlığı) değişiklikleri yapabilir miyiz? Gökhan bir kısmını halletti ama tam bitmedi.-- hedda+gabler 19:14, 3 Kasım 2010 (UTC)
  • Mesajı yazıp kaydettim ve acil gitmem gerekti, kusura bakma Hadda.
  1. Tamam "/doc" u ben oluştururum.
  2. Dolaşım derken şablon:Dolaşım kullanmamışsın. Dolaşıma uyarlayayım mı?
  3. Evet bu değişiklikleri yapabilirim. En kısa sürede yapacağım.

Kumul 22:05, 3 Kasım 2010 (UTC)

Şablon:Bilgi kutusu yerine yanlışlıkla "dolaşım" yazmışım. Şablon:Bilgi kutusu demek istemiştim. Şablon:Bilgi kutusu na uyarlayayım mı? Kumul 17:17, 4 Kasım 2010 (UTC)
aslında uyarlayacaktım fakat 2 tane logo kullanımı olduğu için uyarlamadım. -- hedda+gabler 17:21, 4 Kasım 2010 (UTC)
Şablon:Bilgi kutusu iki logo (resim) kullanımını destekliyor.
Burada birkaç ufak düzeltme yaptım. Sanırım artık hazır. Sende kontrol edersen sevinirim. Şablon tartışma:TV kanalı bilgi kutusu na da "doc"'u ekledim. Önce bu safayı Şablon:TV kanalı bilgi kutusu 2 olarak taşıyalım. Sonra Şablon:TV kanalı bilgi kutusu maddelerini Şablon:TV kanalı bilgi kutusu2 ye taşıyalım. En son Şablon:TV kanalı bilgi kutusu 2 yi Şablon:TV kanalı bilgi kutusu na taşıyıp, madddelerdeki adını "Şablon:TV kanalı bilgi kutusu" yapalım ne dersin? Kumul 18:33, 4 Kasım 2010 (UTC)
eheheh başım döndü valla ;) tmm taşıyalım -- hedda+gabler 18:39, 4 Kasım 2010 (UTC)
  • Yazdığım yazıyı şimdi bir daha okudum da benimde başım döndü :) . Önce Şablon:TV kanalı bilgi kutusu 2 ye taşımak istememin sebebi yavaş yavaş şablonları uyumlaştırmak. Çünkü önemli değişiklikler oldu. Direk Şablon:TV kanalı bilgi kutusu na taşırsak sorun çıkabilir. O zaman taşıyorum... Kumul 18:44, 4 Kasım 2010 (UTC)

İtalik başlık[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Bazı maddelere italik başlık eklediğinizi gördüm de. Bunun için önce topluluk fikrini almak daha uygun olmaz mıydı? Köy çeşmesinde konuyu belirtebilir misiniz? İyi günler...--Rapsar 11:34, 4 Kasım 2010 (UTC)

Sevgili Hedda,

Şimdi OTRS doğruluğunu teyid ettim, fotoğrafta bir sorun yok, sevgilerimle... --e.c. 16:34, 6 Kasım 2010 (UTC)


Selam Hedda Gabler, Şablon:TV kanalı bilgi kutusu 2 sanırım artık hazır. Son 10 parametreyi Türkçeleştirmedim. Gerek yok.. Sen ne dersin? Sende şöyle bir göz gezdirirsen eğer sorun göremezsen artık taşıyalım derim. Bot halleder. Ayrıca "doc" da son 10 parametrenin açıklaması dışında bir şey kalmadı. Kumul 21:29, 8 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba. Sorun şu değişiklikten kaynaklanıyordu. Şablon:ABC ülke bayrağı türü şablonların özel bir sözdizimi var ve buna uymak gerekiyor. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:07, 9 Kasım 2010 (UTC)

  • burada kalan kısımları türkçeleştirdim, eğer olur dersen doc kısmındaki parametrelere kodları eklyelim, ardından bir deneme yapaım. -- hedda+gabler 13:30, 9 Kasım 2010 (UTC)
  • Son olarak yaptığım birkaç düzeltmeden sonra sanırım hazır. Örnek: CNBC-e TRT. Listeye ekleyeyim mi artık? Kumul 18:49, 9 Kasım 2010 (UTC)

Taslak ve Sözlük Anlamı[kaynağı değiştir]

Taslak kelimesinin sözlük anlamına inersek ortaya gerçekten daha tuhaf şeyler çıkar. Bir kere İngilizce'deki stub bize taslak olarak çevrilmiş ki bu tam anlamını vermiyor. Stub'ı bir ağacın kökü gibi düşünürsek dallanıp budaklanmaya izin veren, gelişmeye izin veren bir kavramdır. Bizdeki taslak ise anahatlarıyla bitmiş bir maddeyi ifade ediyor. Yanlış buradan başlıyor zaten :) O yüzden İngilizce'de dallanıp budaklanmaya izin veren stub yani ağaç kökü bize gelince oturmuş kalmış ana hatlarıyla belli veya yarı tamamlanmış taslak gibi algılanıyor. O yüzden bu tanımlama Vikipedi'nin 5. temel taşıyla çelişiyor ve sanki herkes bir maddeyi yarı tamamlanmış şekilde açmak zorundaymışız gibi bir görüş ortaya çıkıyor. Derdimi anlatamamaktan çok afedersiniz k*bız oldum. İngilizce'de taslak denmek istenseydi draft denirdi stub denmezdi. Ordaki bilmemkaçyüzbin tane insan akılsız mı ki kendi dillerinde taslak demeyi bilmesinler? --Alperen 21:46, 10 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba Hedda, elinize sağlık, Lost bölümleri listesi'nin SK başvurusunu onaylamak üzereyim. Yalnız, Kategori:Vikipedi seçkin liste özetleri sayfasındakiler gibi bir özet sayfası hazırlayabilir misiniz? --İnfoCan 14:50, 12 Kasım 2010 (UTC)

Nikki ve Paulo[kaynağı değiştir]

Elinize sağlık. Ben de kaç gündür Maclean's maddesini açmayı düşünüyordum, ancak zaman bulamadım. Madde SMA'ya hazır gibi duruyor. --Superyetkinileti 20:33, 12 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz Nikki ve Paulo maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan 22:03, 12 Kasım 2010 (UTC)

(Bu bir deneme uygulaması, sayfadaki diğer adaylıkları gözden geçirebilir misiniz? --İnfoCan 22:03, 12 Kasım 2010 (UTC))

İyiyim Hedda, ya sen? Yorumumu tartışma sayfasına yazdım. Soğuma meselesi biraz çeşmede yazılanlara nazire, biraz gerçekti. Boşver sen, arada bir SM'nin ucundan tuttuğumda soğuma falan kalmıyor pek --yabancım 11:09, 15 Kasım 2010 (UTC)

Wikimania 2012 davetiyesi[kaynağı değiştir]

Emperyanileti 13:36, 15 Kasım 2010 (UTC)

Çeviri yardımı[kaynağı değiştir]

Selam Merube, iyi bayramlar. Nasılsın? Ben ve Yabancı, Bart Simpson maddesini çeviriyorduk ve geriye 1,5 alt başlık kaldı çevrilmemiş acaba çeviri konusunda maddeye bi' el atmak ister misin? #Kişiliği ile #Rol_modeli_olarak_Bart başlıkları İngilizce kalmış durumda. Ben bugün çevirmeye çalıştım ama çoğu cümle benim seviyemi aşıyor :) Ne dersin? -- hedda+gabler 18:08, 16 Kasım 2010 (UTC)

Selamlar Hedda, iyi bayramlar, sağolun siz nasılsınız? Bu aralar pek aktif olamıyorum ama aktif olabildikçe bir iki cümle de olsa bakarım elbette. Sayenizde birçok seçkin/kaliteli madde kazanırken zevkle izliyorum, ellerinize sağlık. Bu seferkinde bir nebze de olsa benim de tuzum olmuş olur :). Sevgilerimle--Merube 89msj 14:20, 17 Kasım 2010 (UTC)

Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Nasılsınız, iyi misiniz? Hemen konuya girmek istiyorum. Diğer arkadaşlarla şuradaki konuşmamızın ardından ülke bilgi kutusu çalışmamı hızlandırdım ve sonunda bitirdim. Çalışmam burada, en üstte bulunan Andorra şablonu. Bu şablonu Template:Infobox country'den hazırladım. Sorunlu kısımları düzelttim. Birçok özellik yönünden daha üstün. Yakında Şablon:Ülke bilgi kutusu'na eklemeyi düşünüyorum. Önce size sorayım dedim. Sizce şablon uygun mudur? Önerileriniz var mı? Ayrıca "neden bana soruyorsun" derseniz, Vikiproje:Bilgi kutusu'nda sizin adınızı gördüm. Herhalde ilgileniyorsunuz. Son olarak, Şablon:Bilgi kutusu'nu kullanmamamın nedeni, ülke şablonunda bayrak, başkent gibi karmaşık kısımların bu şablona uyarlanamamasıdır. Zaten bütün Vikipediler böyle yapıyor. Cevabınızı bekliyorum. Saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 14:59, 19 Kasım 2010 (UTC)
  • Ben de iyiyim, iyi olmaya çalışıyorum :). Evet çalışmam bitti. Galiba siz Şablon:Gökçe Yörük/Çalışma2'yi gördünüz, orada leader_tittle gibi İngilizce kodlar duruyor. Ben aslında en üstteki Andorralı şablondan bahsetmiştim, yani Şablon:Gökçe Yörük/Çalışma3. Bu şablona çok emek harcadım. Gerçekten de birçok açıdan İngilizce Vikipedi'dekinden daha iyi. Şablon:Ülke bilgi kutusu'na eklemeyi düşünüyorum. Bir de 200 kadar ülke maddesindeki parametreleri otomatikman değiştirecek bir bota ihtiyacım var. Son zamanlarda bireysel çalıştığımdan hangi bot ne yapar bilmiyorum. Acaba Kullanıcı:YBot yapabilir mi?--Gökçє Yörük mesaj 17:00, 19 Kasım 2010 (UTC)
  • O zaman ben hemen hazırlayayım. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Şablonlar konusunda sorun yaşarsanız her daim yardım ederim. Ayrıca bayramınız kutlu olsun. Esenlikler dilerim, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 17:13, 19 Kasım 2010 (UTC)

Nikki ve Paulo[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Maddede birkaç ufak düzenleme ve ekleme yaptım. Sorun olmaz umarım...--Rapsar 15:45, 19 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba Hedda Gabler,

Redd sayfamı editlemişsin kaynakların büyük kısmı Redd sitesinden orada da bir kısım bilgiler mevcut. İstediğin bir kısım kaynakları da bulmaya çalışacağım. Kliplerin olduğu ve ödüllerin olduğu sayfa kaldırılmış görünüyor. Nedeni nedir? Wikipedia da o kadar toparlanacak ve editlenecek sayfa varken, küfürler hakaretler zamanında Demet Akalın sayfasında olduğu gibi neden Redd sayfasına modlar olarak bu kadar müdahale ediyorsunuz?

Bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.


Teşekkürler,


  • Tekrar selam, açıkcası Vikipedia'ya bulaşma sebebim Redd, sizin düzenlediklerinize müdahale etmek istemiyorum. Ama bu tip müdahaleler de şevkimi kırmıyor değil.
  • Müzisyen bilgi kutusunda da bağlantılarda olan kişiler silinmiş. Ali Kocatepe, Çağan Irmak gibi.
  • Manga grubunun sayfasında da gittiği konserleri katıldığı etkinlikleri yazmışlar. Katıldıkları her konser veya aktiviteyi burada belirtmek zorunda mıyız?

  • Tamam sen o sayfayı açarsan ben gerekli eklemeleri yaparım. Ancak bazı kaynak bulmalarda sıkıntı yaşayabilirim. Sonuçta grup kurulmadan önce olan durumlardı. Klipleri oraya açarım.
  • No Doubt sayfasında da ses dosyasının birinde sıkıntı var.

  • Redd albüm satışları için kaynak gerekli. Gerekli kaynakta yanılmıyorsam yok.
  • Klipler için ek tabloyu oraya taşıyabilir miyiz.
  • Albümlerin bir kısmının tepe noktaları yok eski kaynaklardan olduğu için silinme mevcut.

  • Albüm yayınlanma tarihini yazarım. Albümlerin sayfalarında var. Klipleri gördüm sağol ellerine sağlık ama onlada albüm kısmını da eklememiz lazım. Misal, Prensesin Uykusuyum "Kirli Suyunda Parıltılar" albümünde yer alan bir şarkı ama 2010'de çıkan albümde d yer alıyor. Bundan dolayı belirtmemiz lazım diye düşünüyorum. Tirajlar kafamı karıştırıyor.

  • Sayfa çok güzel olmuş ellerine sağlık, herşey oraya eklendi. Ben şimdi kaynaklar için bakacağım sağa sola gerekirse senden yine yardım isteyeceğim. Çok sağol yardımın için.

  • Evet çok güzel oldu, trajlar için kaynak gerekiyor mu? Son sorum söz :)

İyi geceler :)


  • Müyap veya Mesam'ı kast ediyorsun sanırım. Oralarda arşivde birşeyler varsa bulmaya çalışırım. Elimde olan dökümanları ayarlamaya çalışırım. Redd seven biriyle sayfa yapmak çok keyifliydi. Tekrar teşekkürler.

  • Çok sağol daha güncellemem gereken Redd sayfaları var. Tüm albümler karışık çalıyor şuan bende de.

Playlistin de daha fazla Redd şarkısı olması dileğiyle...

--Sevda Filiz 20:37, 19 Kasım 2010 (UTC)

Kırmızı Bağlantı[kaynağı değiştir]

Merhaba Hedda. My Life as a 10-Year-Old Boy ' daki kırmızı bağlantıları azaltmak amaçlı Dayton, Ohio adlı bir sayfa oluşturmayı düşünüyorum. İngilizce Vikiden çeviri yapabiliriz. Ne dersin ?--Alpaslan 17:28, 9 Aralık 2010 (UTC)


Selam Hedda, Şablon:TV kanalı bilgi kutusu 2 de "karasal yayın" vb parametreleri sadece 1 tanesini mi alayım? Yoksa hepsini mi? Bir ara sadece 3 tanesi alınması gibi bir durum olmuştu? Kumul 23:06, 10 Aralık 2010 (UTC)

Eşcinsel evlilik vs. eşcinsel evliliği[kaynağı değiştir]

Doğru Türkçe kullanımında uzman olduğunuz için şunu size soramalıyım diye düşündüm Göz kırpma: "eşcinsel evlilik" mi "eşcinsel evliliği" mi? Oh BambiI cried so hard when those hunters shot your mommy 04:51, 19 Aralık 2010 (UTC)

Aşk Tesadüfleri Sever[kaynağı değiştir]

Selam :) Yardımına ihtiyacım var.

Aşk Tesadüfleri Sever filminin başlığını açtım. Onu film olarak belirttim. Ancak şimdi de bu filmin soundtrack albümü çıkıyor ekten bir başlık mı açsam nasıl yapsam bilemedim. Çünkü aynı isimde Müslüm Gürses'in bir albümü var :(

Aklına ihtiyacım var. Yardımcı olursan çok sevinirim


--Sevda Filiz 09:38, 1 Şubat 2011 (UTC)



Bir konu hakkında yine müsait arada rahatsız edeceğim seni çok teşekkürler :)

--Sevda Filiz 11:11, 1 Şubat 2011 (UTC)

Yardım konusu[kaynağı değiştir]

Tabii ki yardım edebilirim. İngilizcem fena değil. Yeter ki iste. Fakat bugün yapamam. Hafta sonu ilgileneyim diyorum.--Alpaslan 17:54, 9 Aralık 2010 (UTC)

Önemli değil. İyi akşamlar.--Alpaslan 17:57, 9 Aralık 2010 (UTC)

Hoşgeldin diyeyim o zaman :) --yabancım 09:36, 10 Aralık 2010 (UTC)

Başlıyorum çeviriye :)--Alpaslan 14:46, 10 Aralık 2010 (UTC)

  • bu ne menem isim yahu? şimdi herkes sana kısaca ne diyecek? aşkım mı? :) --ki bl 19:30, 10 Aralık 2010 (UTC)
  • Alpaslan benim kardeşim oluyor. O da giriyormuş Viki'ye benim bilgisayardan. Herneyse,girmesini yasakladım. Sanırım Dayton, Ohio sayfasını oluşturacakmış. O giremediği için ben oluşturuverdim. Fakat İngilizcem yeterli seviyede olmadığı için, Bart Simpson maddesine yardım edemeyecegim. İyi vikiler... AlpiletiKatkılar

msjına cevap olarak: istersen sayıyı diğerleri gibi çoğaltalım.--Aşkım da değişebilir gerçeklerim de 23:17, 10 Aralık 2010 (UTC)

  • ? kafam karıştı? Hedda sen misin? neden ismini değiştirdin? önce kim olduğunu söylersen sevinirim? Kumul 23:22, 10 Aralık 2010 (UTC)
evet benim, değiştirdiğim şifremi şu an hatırlamadığım için geçiçi bir süreliğine (ya da kalıcı olarak) bunu kullanacağım.--Aşkım da değişebilir gerçeklerim de 23:24, 10 Aralık 2010 (UTC)
  1. E-posta ile yeni işlemini kullanabilirsin?
  2. TV_kanalı_bilgi_kutusu => TV_kanalı_bilgi_kutusu 2 değişikliğini yapıyorum da. Şurada görüleceği gibi çok fazla parametre var? bu kalmalı mı yoksa bir kısmını silelim mi dersin? Örneğin hepsinden en fazla 3 tane kalsın gibi? Kumul 23:30, 10 Aralık 2010 (UTC)
  1. Keşke boş olmasaymış.. Meta ya başvurabilirsin? bir sonuç çıkacağı malum ama konuyu anlatırsan belki yardımcı olabilirler. Kendinin Hedda Gabler olduğunu kanıtlarsan belki geri alabilirsin.
  2. Bencede öyle fakat bir sorun çıkmasın? veri kaybı oldu diyenler olabilir gibi.. Ne dersin? Kumul 23:37, 10 Aralık 2010 (UTC)
  • evet metaya başvurduk ilgilenecekler de bekliyoruz, o zaman ben yarın tamamını ekleyeyim sonradan kimse sorun çıkarmasın. --Aşkım da değişebilir gerçeklerim de 23:45, 10 Aralık 2010 (UTC)
  • ben yarın tamamını ekleyeyim => Demek istediğini anlayamadım?

Şurada bir değişiklik yaptım mesela. Sadece 1 değerlerini aldım. Diğerlerini sildim. Kumul 23:50, 10 Aralık 2010 (UTC)



selam kumul chatte wikipedia-tr odasına gelebilir misin? --Aşkım da değişebilir gerçeklerim de 18:06, 11 Aralık 2010 (UTC)

  • Selam hedda, chatte wikipedia-tr hiç kullanmadım nereden gireceğimi gösterirsen gelebilirim. Kumul 18:22, 11 Aralık 2010 (UTC)
  • kumul, şurada "İletişim" kısmında açıklamalar mevcut, bakabilirsen yardımcı olabilir. --Aşkım da değişebilir gerçeklerim de 18:25, 11 Aralık 2010 (UTC)
  • Evet kanaldayım şuan. Kumul 18:26, 11 Aralık 2010 (UTC)

Maddelerde düz yazı karakter sayma betiği[kaynağı değiştir]

BM projesine olan desteğiniz için çok teşekkürler. BM adaylıklarında karakter saymaya yarayan Kullanıcı:İnfoCan/nesirsay.js betiğini (script'ini) monobook sayfanıza ekledim. Hakkında bilgi şurada. Bir sorun olursa bana haber verin. --İnfoCan 22:35, 13 Aralık 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği projesine davet![kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!


2010'un 51. haftası için proje olarak Disney Karakterleri şablonundaki kırmızılıkların giderilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak

için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

E M P E R Y A N ⎝⏠⏝⏠⎠ 13:19, 19 Aralık 2010 (UTC)

BM adaylıkları[kaynağı değiştir]

Merhaba. BM adaylıkları sayfasında sizin üzerinde çalışmış olduğunuz birkaç madde beklemekte, kısa oldukları için kabul edilememişler. Acaba onları biraz geliştirip 1500 karakter sınırının üstüne çıkarmanız mümkün olur mu? --İnfoCan 09:51, 29 Aralık 2010 (UTC)

Tor sistemini kullanıyor musunuz? Hâlâ "autoconfirmed" olmamanızın nedeni o olabilir [2] ... --İnfoCan 19:05, 29 Aralık 2010 (UTC)
Tekrar baktım, siz zaten autoconfirmed olmalısınız. Captcha kodu filan sorulmamalı, hesabınızın normal çalışması gerek... ? --İnfoCan 19:42, 29 Aralık 2010 (UTC)

SRA adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Monument Valley 10.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katip-bot 15:40, 18 Ocak 2011 (UTC)

Muhteşem yüzyıl[kaynağı değiştir]

demişsiniz ki özetleri geçmek ansiklopedik değilmiş. İzleyen linkte en.wikipedia sayfasında örneğini görebilirsiniz kuzum92.44.171.17 20:54, 18 Ocak 2011 (UTC) http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_History_%28How_I_Met_Your_Mother%29

  • verdiğiniz bağlantı dizinin ana maddesin değildi, sadece bölüm maddesidir. bir dizinin bölüm özetlerinin tek tek ana maddesinde yazılması ansiklopedik değildir. kısaca dizinin konusunu yazabilirsiniz. --Aşkım da değişebilir gerçeklerim de 20:19, 19 Ocak 2011 (UTC)

o zaman bölümlere madde açayım.92.44.171.17 22:56, 19 Ocak 2011 (UTC)

SM adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Hedda. My Life as a 10-Year-Old Boy maddesi SM adaylığına uygun bence. 2 tane kırmızısı bulunmakta. Onlarında pek göze battığını söyleyemem. Yani aday göstermeyi düşünüyorum ama sizin düşüncelerinizi almak istedim. İyi vikiler. ¨E M P E R Y A N¨ »»ileti 21:42, 28 Ocak 2011 (UTC)

Selam. Bir ara yapabilirim sanırım ama önümüzdeki günlerde çok dolu olacağım. --İnfoCan 14:43, 30 Ocak 2011 (UTC) Selam

Hoş gördük . De senin yeni kullanıcı adın bayağı bir uzun olmuş ya :) --Kemal K. 19:19, 30 Ocak 2011 (UTC)

bot yardımı[kaynağı değiştir]

  • Selam Kumul, acaba bot yardımı ile Süper Kahraman bilgikutusu ile Süper KahramanlarÇizgi roman karakteri bilgi kutusu ile değiştirebilir misin? Eğer evet dersen kodları verebilirim. Kolay gelsin.--Aşkım da değişebilir gerçeklerim de 12:22, 30 Ocak 2011 (UTC)
  • Selam Hadda; tabi, yaparım. Kodları derken hangisinin hangisine dönüştürüleceğini söylüyorsun sanırım. Evet bunları verirsen en kısa sürede bitirebilirim. Bu arada kendi hesabın artık yok mu, bir sonuç çıkmadı mı? Kumul 21:31, 30 Ocak 2011 (UTC)
  • peki en kısa zamanda veririm dönüştürülecek kodları artı hesabım öyle kaldı. umudum yoktu zaten. --Aşkım da değişebilir gerçeklerim de 21:40, 30 Ocak 2011 (UTC)
  • Yeni bir hesap alsan, o hesabın geçmişine hadda'nın ki eklense ve hadda'yı yeni hesabına yönlendirsen her şey hallolur sanırım. Fakat doğru olur mu bilmem. Bu arada kodlar hazır sanıyordum, eğer hazır değilse ben de çıkarabilirim fakat eskisi kadar kalamıyorum vikide, sen çıkartırsan daha hızlı bitirebilirim. Kumul 21:50, 30 Ocak 2011 (UTC)

Merhaba kopyala: ne hatası variyor? Şimdi düzeltilmesi için Vitoya e-posta atacağımda. ¨E M P E R Y A N¨ »»ileti 12:12, 31 Ocak 2011 (UTC)

  • Yalnız çalışıyor. Zaten denedim de kaydettim. Ve hiç hata vermiyordu. Acaba hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz? ¨E M P E R Y A N¨ »»ileti 15:14, 31 Ocak 2011 (UTC)
  • Buyurun sorun yok:

Örnek[kaynağı değiştir]

Resmin açıklaması

  • "Bu madde bir örnektir (resimde)" Yazar: Kullanıcı (mesaj) . Kendisi aday gösteriyor 15:27, 31 Ocak 2011 (UTC)

    ¨E M P E R Y A N¨ »»ileti 15:27, 31 Ocak 2011 (UTC)
    • Merhaba. kopyala: kelimesinde değil eğer: kelimesinde hata varmış. Yani eğer: kelimesini if: olarak kullanacağız. İyi vikiler. ¨E M P E R Y A N¨ »»ileti 16:01, 31 Ocak 2011 (UTC)

    Çizgi roman[kaynağı değiştir]

    Selam Hadda, tüm taşıma işlemleri bitti, fakat Şablon:Çizgi roman karakteri bilgi kutusu nda resim kısmında bir sorun var, resimler görünmüyor (Örn:Örümcek Adam) veya resim yoksa 125px şeklinde görünüyor (Şahingöz). Kumul 20:33, 31 Ocak 2011 (UTC)

    • ayarları aslında biraz karışıktı. resim varsa y, yoksa yes filan en iyisi baş ağrıtmayan bir kullanım edim düzelttim. şablonlardaki dönüştürülmüş ve resimyok kısımlarını silebilir misin? --Aşkım da değişebilir gerçeklerim de 21:04, 31 Ocak 2011 (UTC)
    • Tabi, en kısa sürede kaldıracağım. Eline sağlık şablon için. Ayrıca yukarıdaki tablo da çok açıklayıcı olmuştu. Kolay gelsin. Kumul 01:36, 1 Şubat 2011 (UTC)

    Ahahah, huyum kurusun.

    Vito Genovese 14:33, 2 Şubat 2011 (UTC)


    Heddacan,

    Eski hesabının ismi konusunda bir tercihin olsa ya? :) Kafamıza göre bir isimlendirme yapmayalım, senin gönlünden ne geçiyorsa o olsun.

    Vito Genovese 01:05, 7 Şubat 2011 (UTC)


    İşlem tamamdır.

    Sevgiler

    Vito Genovese 01:30, 7 Şubat 2011 (UTC)


    Hayır :) Aşkım hesabını oturumun açık olduğu için sanıyorum, az önce kendin oluşturdun. Değişiklik yapma artık bu hesaptan, kullan Hedda'yı. Bu hesap da sana ait olur, yönlenmiş şekilde durur. Aşkım hesabı, yeni, tertemiz, 1 değişikliğe sahip bir hesap şu an.

    Vito Genovese 01:42, 7 Şubat 2011 (UTC)


    Bilmukabele efem :)

    Vito Genovese 01:45, 7 Şubat 2011 (UTC)

    Don Kişot (şarkı)[kaynağı değiştir]

    • Merhaba,

    Don Kişot (şarkı) single olarak yayınlanmadı. Tek şarkı olarak tanıtıldı albüm çıkış parçası olarak. Kumul bana böyle başlık açılabileceğini söyledi. Sanıyorum problem var sorduğuna göre.

    --Sevda Filiz 12:48, 7 Şubat 2011 (UTC)

    • İçim rahatladı çünkü başka sayfalar yapıyordum. Kliplenen şarkılara başlık açma niyetindeyim de :)

    Çok sağol, çok kolay gelsin. --Sevda Filiz 12:54, 7 Şubat 2011 (UTC)

    Redd Softcore[kaynağı değiştir]

    • Tekrar selam,

    Bir sorum olacak sana yardımcı olursan sevinirim. Redd'in 2010 yılında gerçekleştirdiği softcore isminde özel konserler oldu. Bu konserler hakkında bilgi verebilir miyim? Bu konserlerde Redd akustik konser verdi, aynı zamanda misafir sanatçılar falan oldu. Sana akıl danışmak istedim. Elimde fotoğraflar falan var uygun olanlardan 2-3 tane ekleme niyetindeyim ne dersin? Verdiğim rahatsızlıktan dolayı da özür diliyor ve teşekkür ediyorum.

    Kolay gelsin,

    --Sevda Filiz 13:55, 7 Şubat 2011 (UTC)

    • Redd 3 defa düzenledi bu konseri. Özel bir konser çünkü her zaman akustik yapmıyorlar. Çeşitli sanatçılar veya değişik müzik aletleri falan oluyor çello, obua veya arp falan oluyor saksafon değişik yani. Tamam ben bir tasarıya başlayayım. Çok teşekkürler, ad durumu da şimdi fark ettim hayırlı olsun :) Bu arada verdiğin ilk link açılmıyor. Söylemek istedim, kolaylıklar diliyorum.
    • Tamam onu da hallettim sağolasın daha birkaç konuda daha rahatsız edebilirim seni :))

    Çok teşekkürler, --Sevda Filiz 14:13, 7 Şubat 2011 (UTC)

    --Sevda Filiz 14:05, 7 Şubat 2011 (UTC)

    • Eski kullanıcı adınızı geri almışsınız. Hayırlı olsun. Katkılar kaldı ama olsun, siz burada oldukça nice katkılar yaparsınız .--Gökçє Yörük mesaj 13:58, 7 Şubat 2011 (UTC)
    • Selamlar. Tartışma sayfasına baktım. Kabaca o bölgelerin neresi olduğunu biliyorum. Kelimelerin Türkçeleri için elimdeki kitapları bir karıştırayım. Cevabı tartışma sayfasına yazarım.--Gökçє Yörük mesaj 16:03, 8 Şubat 2011 (UTC)
    • slm infocan, Bart Simpson maddesinde "Kişiliği" ile "Rol modeli olarak Bart" başlıkları hâlâ İngilizce. Benim İngilizcem onları iyi bir şekilde çevirmeye yetmediği için çeviremedim, Yabancı da yoğun olduğu için çevirmeye zamanı yok (tahminim). Acaba siz çeviri de yardım edebilir misiniz? --Aşkım da değişebilir gerçeklerim de 12:49, 29 Ocak 2011 (UTC)
    • Merhaba Hedda. Eski kullanıcı isminizi tekrar güle güle kullanın. Bart Simpson'u daha yeni bakmaya fırsatım oldu. İşte çevirim:
    [kopyalamışsınız, kalabalık yapmasın diye sildim] --İnfoCan 17:33, 9 Şubat 2011 (UTC)
    • Kişiliği bölümünü de çevirdim. Ama iç bağlantılar ve kaynakça şablonlarına dikkat etmedim, bir kalite kontrolü gerekiyor. --İnfoCan 17:33, 9 Şubat 2011 (UTC)

    Şablon:Albüm bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

    Merhaba Kumul Şablon:Albüm bilgi kutusu 2'yi oluşturduğunu gördüm fakat Şablon:Albüm bilgi kutusu hem Türkçe hem güzel hem güncel bir şablon. neden yeni bir şablona gerek duyduğunu merak ettim doğrusu? en son ben güncellemiştim şablonu ve şu an gayet iyi çalışıyor. eksiklikleri mi var? --Hedda Gabler 13:41, 9 Şubat 2011 (UTC)

    • Merhaba Hadda, çevirdiğim şablonda yeni küçükde olsa farklılıklar var, şablon bittikten sonra eski şablonun yerine koyup geçmişlerini de birleştireceğim, böylelikle tüm değişen yerleri görebileceğiz. Şu anki şablon üzerinde oynamalar yapsam biliyorum hep problem çıkacak. Yani yaptığım yeni bir şablon oluşturmak değil de eski şablonun üzerine eklemek, beylelikle düzeltmek istediğim yerler değişecek sadece. Kumul 13:56, 9 Şubat 2011 (UTC)


    Kaynak gösterme problemi ve birkaç soru[kaynağı değiştir]

    • Merhaba,

    Yardımına ihtiyacım var yine sayfanı bu yüzden işgal ediyorum :) Redd'in Seni Buldum ve Falan Filan şarkılarına sayfa açtım ama sıkıntım bunların başlıklarını italik yapamıyorum. Nereden düzeltme yapabilirim?

    Diğer bir sorum kaynak gösterme ile ilgili. Kaynak göstermeyi yapıyorum ama her seferinde hatalı kaynak gösterme çıkıyor. Seni Buldum sayfasında olduğu gibi. Yine yardımcı olursan yine çok sevineceğim.

    Teşekkürler, kolay gelsin.

    --Sevda Filiz 14:59, 9 Şubat 2011 (UTC)

    Tekrar merhaba,

    • Dediğin gibi kaynak göstermeyi halletim çok sağol ancak başlıkta olan italik durumu problemim hala devam ediyor ben başlıkta italik kullansam bile başlıkta böyle görünüyor Bu şekilde oluyor. Seni Buldum'da denedim ama olmadı. Yılmadım ama :)

    Teşekkürler kolay gelsin,

    --Sevda Filiz 12:56, 10 Şubat 2011 (UTC)


    • Anlaşıldı tamam :) Çok sağol tekrardan

    Kolay gelsin --Sevda Filiz 13:24, 10 Şubat 2011 (UTC)


    İsmine kavuşmuşsun Hedda. Hayırlı olsun.. Göz kırpma --Kerem ileti 13:13, 10 Şubat 2011 (UTC)

    Sen benim ömrümü çürütmekle mükellef misin Hedda Efendi!!!

    Almanın kodunu koyuyorum, olmuyor. İngilizin kodunu koyuyorum, olmuyor. Seçkin için çalışan çiçek gibi kodu uyarlıyorum, yine olmuyor. Sorun resimde mi diyerek seçkinin resmini oraya da koyuyorum denemelik, yine olmuyor. Ama üzerine gelince çıkan yazıdan, resim dışında işin yapıldığı anlaşılıyor. Ama o resim nereye kayboluyor, işte onu bulamıyorum. Diğer vikilerde olmayan bir kodumuz onun yoluna taş koyuyor gibi bir his var içimde ama, dur bakalım. Araştırmaya devam edeceğim. Halledince haber ederim. Test maddem Simpsonlar bu arada, yalama oldu madde sayfayı yenileye yenileye.

    Yaktın beni Hedda, çıram oldun, mazotlu kat kaloriferim oldun Hedda!!!

    Vito Genovese 12:43, 11 Şubat 2011 (UTC) )