Kullanıcı mesaj:BSRF/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba BSRF/Arşiv 1, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli ve telif ihlali yapıyor olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portali'nde bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
日本語: トルコ語は難しいでしょうか。ここをクリックしてください。
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   他の言語   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

« ί.е. ℳ§₮» 22:03, 6 Nisan 2012 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 16:35, 29 Nisan 2012 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 16:35, 29 Nisan 2012 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 16:35, 29 Nisan 2012 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 16:35, 29 Nisan 2012 (UTC)

  • Merhaba. Lütfen gerekli değişiklikleri yapmadan sayfalardan şablonları çıkartmayın. Yüklediğiniz dosyaların telifleri serbest olmadığı için ancak adil kullanım kapsamında yükleme yapabilirsiniz. Adil kullanım için de mutlaka gerekçe yazmanız gerekiyor. Benzer dosyalardaki gerekçeleri inceleyerek yüklediğiniz dosyalara ekleme yapabilirsiniz. İyi günler, kolay gelsin. -- Güzelonlu (mesaj) 07:53, 30 Nisan 2012 (UTC)
    • Adil kullanım şablonlarını dosyalar silinmeye aday gösterildikten sonra ekledim. Neden geri alındı onu anlayamadım. --B.S.R.F. 💬 08:23, 30 Nisan 2012 (UTC)

Lady Gaga diskografisi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Öncelikle Vikiproje:Lady Gaga'yı açtığımı söylemek istiyorum. Katılırsan sevinirim. Lady Gaga diskografisini İngilizce Vikipedi'den çevirmişsin sanırım. Neden seçkin liste olması için aday göstermiyorsun? --B.S.R.F. 💬 07:10, 2 Haziran 2012 (UTC)

bilmem eskisi gibi pek katkı yapmıyorum ondan olabilir. --— heddagabler 09:41, 2 Haziran 2012 (UTC)
  • Selamlar. Yüklediğiniz albüm kapaklarının kaynaklarını, dosya uzantısını da kapsayacak biçimde düzeltebilir misiniz? Utku Tanrıveremesaj 15:01, 3 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba BSRF, editör olmak ister misin? Sevgiler. --Berm@nyaİleti 14:43, 7 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba. Bilmem ki seçilir miyim ama başvurayım o zaman. Teşekkürler. --B.S.R.F. 💬 15:00, 7 Haziran 2012 (UTC)
Katkılarınızı editör olarak sürdürebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:40, 9 Haziran 2012 (UTC)

Some Enchanted Evening[kaynağı değiştir]

Selam BSRF.

O maddeyi geliştirip KM yapmak aklımda ama sırada o kadar çok madde varki ona ne zaman sıra gelir bilmiyorum.--Emyilmesaj 12:45, 11 Haziran 2012 (UTC)

Prodüksiyon[kaynağı değiştir]

Lütfen maddelerde yer alan prodüksiyon kelimelerini tek tek yapım ile değiştirmeyiniz. Prodüksiyon da Türkçede yer almış bir kelimedir. Maddeyi geliştiren kullanıcının tercihine kalmıştır hangisini kullanmak istiyorsa onu kullanır. --— heddagabler 13:23, 12 Haziran 2012 (UTC)

Türkçe karşılığı varken yabancısını kullanmak bence tercih meselesi olamaz. TDK'nin türettiği ve kabul görmeyenleri buna dahil etmiyorum ama yapım gibi yaygın bir sözcük kullanılmayacak da ne yapılacak? Ancak Türkçe karşılığı olmayan sözcüklerde Fransızca ya da Arapça olanı kullanmak tercih meselesi olabilir. --B.S.R.F. 💬 13:55, 12 Haziran 2012 (UTC)

Kullanıcı:Emre Eyyub 25[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kullanıcı daha önce uyarılmasına karşın yıkıcı eylemlerini sürdürdüğünden 24 saat engellenmiştir. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:53, 17 Haziran 2012 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

~--~AtakanCanileti 13:41, 18 Haziran 2012 (UTC)

Şablon:VikiProje Yıllar/Davet --95.10.203.97 10:28, 19 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba BSRF,

Tamamı İngilizce olsa yine bir şey yapardım ama yarısı Türkçeleştirmiş. Kolaylıkla kazanılabilecek bir madde gibi duruyor, o yüzden Türkçedeğil şablonunu tercih ettim.

Sevgiler

Vito Genovese 17:57, 22 Haziran 2012 (UTC)


Estağfurullah.

Açıkçası işlemiyor. Birinin ilgilenmesi umuduyla bekliyorlar öyle. Şablondaki o ibareyi çıkarabiliriz pekala.

Vito Genovese 18:15, 22 Haziran 2012 (UTC)

  • Özgür lisanslı alternatifi olduğunda bu tarz adil kullanım dosyalarını kullanmıyoruz. Bu yüzden ilgili dosya silindi.--Reality (mesaj) 14:03, 25 Haziran 2012 (UTC)
Hayır yükleme şeklinde sıkıntı yok. Sıkıntı adil kullanımda da aslında bir çeşit telif ihlali sorunu bulunması. Bu yüzden adil kullanım mümkün olduğunca kullanılmıyor. Hatta bazı vikilerde tamamen yasak. Bizde ise kontrollü olarak yükleniyor ve çok çok gerekli bir şey değilse kullanılmasına izin verilmiyor. Hele ki özgür lisanslı bir kopyası varsa (bu noktada Lady Gaga fotosu kullanılabilir) kullanmıyoruz bu tarz adil kullanım fotoğraflarını.--Reality (mesaj) 14:17, 25 Haziran 2012 (UTC)
Küçük boyutlu olursa da pek birşey anlaşılmaz. Vikipedi:Adil kullanım politikasını okursanız ilgili resmin politikaya pek de uymadığını görebilirsiniz. Zaten alttaki grafiğin kullanılmasıyla ilgili dosyaya da pek gerek kalmıyor. Commons'ta da benzeri birçok grafik ve tablo var onları da kullanabilirsiniz. Eğer yine de yüklenmesinde fayda olduğunu düşünüyorsanız bir hizmetliye mesela size benden önce mesaj atan Vito'ya sorabilirsiniz.--Reality (mesaj) 16:49, 25 Haziran 2012 (UTC)
Zaten adil kullanım politikası kısmen hizmetlinin kararına göre uygulanmakta. Mesela Kategori:Sorunlu adil kullanım dosyaları kararını kim verecek? Hizmetliler verecek elbetteki. Verdiğiniz örneği maddesiyle sildirmek için gerekli işlemleri başlatıyorum şimdi muhtemelen gözden kaçmıştır. Lady gaga dosyası adil kullanım politikasının; 1, 3, 5, 6 ve özellike 8. maddelerine aykırı olduğuna inanıyorum. Kolay gelsin.--Reality (mesaj) 17:05, 25 Haziran 2012 (UTC)
Adil kullanımda sıkıntı yok demedim yükleme tarzında sıkıntı yok dedim. Materyalin ansiklopedik olmadığını düşünüyorum ancak bu demek değilki madde ansiklopedik değil. Dosyalar için D8 gibi bir kriterimizde var madde o sebepten de silinebilirdi aslında. Dediğim gibi en iyisi Vito'ya da bir danışın belki ben hata yapıyorumdur.--Reality (mesaj) 21:20, 25 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba BSRF,

Mesaj sayfamın sağ alt köşesinden de görebileceğin üzere, esasen Adil Kullanıma karşıyım ve Vikipedi felsefesiyle bağdaşmadığını düşünüyorum. Ancak elbette bu, durumu mevcut kurallar ışığında değerlendirmeme engel değil.

Bildiğin gibi AK içeriği için belli ölçütlerin sağlanması gerekiyor ve özellikle AK dosyalarını her maddede kullanamıyoruz. Yasalara göre bu AK'nin savunulabiliyor olması gerekiyor.

Eğer bu görüntüler kişilerin biyografi maddelerinde olsaydı, o zaman Adil Kullanımdan bahsedilemeyeceği açık olurdu. Ancak, bu dosyaların kullanıldığı maddeler tam da kişilerin ilgili site üzerindeki etkinliklerini konu alıyor ve bu bağlamda Adil Kullanımın savunulabileceğini, yani meşru bir kullanım olduğunu düşünüyorum. Hem site hem kişiyi konu alan bir madde için ikisini bir araya getiren bir görüntünün kullanımı, kanımca Adil Kullanıma uygundur.

Ama Adil Kullanım tü'dür, kaka'dır; onu da belirtmeden geçmek olmaz :)

Vito Genovese 06:14, 26 Haziran 2012 (UTC)

Sanırım Lady Gaga maddelerini siz düzenlediniz. Tebrik ediyorum, ben düzenleyecektim hatta çalışma var etiketi eklemiştim bile ama siz çok güzel çevirmişsiniz ve çokta güzel şeyler eklemişsiniz tekrar tekrar tebrik ediyorum şu an Katy Perry düzenlemesini yapıyorum onu bırakıp Gaga'ya geçecektim ama siz halletmişsiniz mükemmelsiniz :) Seyitahmetmrk (mesaj) 17:39, 27 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba :) Commons kullanmayı biliyor musunuz ? Eğer kullanmayı biliyorsunuz Türk sanatçılarında konser fotoğraflarını oraya yüklemenizi rica edecektim. Hep yabancı sanatçıları yazıyoruz ama Türk sanatçılara baktığımızda çok geri kalınmış ne yazik ki.. Mesela Hande Yener maddesi kendi yazdığım bir madde. Fakat fotoğraf sıkıntısı var. Sadece bir kaç tane var gördüğünüz gibi. eğer biliyorsanız yardımcı olursunuz diye düşündüm Türk sanatçılarında yabancı sanatçılar gibi uzun uzun yazılması çok iyi olacaktır diye düşünüyorum Seyitahmetmrk (mesaj) 21:27, 7 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba BSRF,

Biliyorsun, çok tartışma yaratan ve bir türlü karara bağlanamayan bir konu bu. Özellikle Hedda Gabler'in aktif bir engeli varken, o şablona müdahale etmenin çok etik olmayacağını düşünüyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 12:53, 10 Temmuz 2012 (UTC)


Bu Hedda'nın değişikliğini göstermen çok iyi oldu; zira yanılgımı düzeltip bir "Single vs. Tekli" tartışmasından ziyade "Bilgi kutusu vs. Sade kullanım" durumunun olduğunu göstermiş oldun. Teşekkür ederim.

Parametrelerin aynı olduğunu ve sorun yaşanmayacağını söylüyorsun madem; taşıyorum elbette.

Vito Genovese 14:07, 10 Temmuz 2012 (UTC)

Why did you nominate it for SA status? Her MDNA era just began four months ago so the article will be in constant edit mode and won't be stabilized. Just a friendly note. Best, AJona1992 (mesaj) 17:02, 13 Temmuz 2012 (UTC)

şu şablondaki "diğer şarkılar" ve "derleme albümler" kısmındaki maddeler kontrol edilmiş olarak işaretli. kontrol edildi olarak işaretleyebilir misiniz? Seyitahmetmrk (mesaj) 12:50, 22 Temmuz 2012 (UTC)

SL adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin liste statüsü aldı.

Lady Gaga diskografisi, Vikipedi:Seçkin liste adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin liste olarak seçildi. Başka bir listeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin liste adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Sİbot (mesaj) 22:05, 25 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba. Bugün adını değiştirdiğin ARTPOP maddesi silinmeye aday gösterildi. Daha önce de yüklediğim bir dosyanın başka sürümünü yüklemiştin ve silinmişti. Art arda iş yaptığımızda sonu hayırlı olmuyor galiba :) İyi çalışmalar.--B.S.R.F. 💬 18:51, 8 Ağustos 2012 (UTC)

  • Evet haklısınız :( Öncekinde Türkçe sürümü yüklemeye çalışmıştım bu seferde İngilizce vikideki kullanımına uygun hale getirmeye çalışmıştım. Gaga'yı aşırı sevdiğimden ilgilenmek istiyorum ama siz gayet iyi ilgileniyorsunuz zaten, çabalarım gereksiz :/ Dediğiniz gibi pek hayırlı olmuyor pek karışmasam daha iyi olacak sanırım zaten en iyisini yapıyorsunuz :) Ben değişikliklerinizi sürekli takip ediyorum, etkileniyorum (Hande Yener albümleri sayfalarına bakarsanız Born This Way albümü sayfasından etkilenme olduğunu görebilirsiniz :D) ve takdir ediyorum. İngilizcesi bu kadar iyi olan birinin bu maddeleri düzenlemesi çok hoş. Çünkü benim İngilizcem oralar için oldukça yetersiz.. Bir daha böyle bir tesadüf olmayacak emin olabilirsiniz :) İyi çalışmalar Seyitahmetmrk (mesaj) 20:10, 8 Ağustos 2012 (UTC)

KM adaylıkları[kaynağı değiştir]

Merhaba. Hitmixes ve Beautiful, Dirty, Rich maddelerinin KM adaylık sayfalarında yapmış olduğunuz önerilere yanıt vermiştim. Değişiklikleri maddelere uygulamak ister misiniz, öyle mi kalsınlar? İyi çalışmalar.--B.S.R.F. 💬 07:41, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba, mesajınız üzerine Hitmixes'in değişikliklerini yaptım, Beautiful, Dirty, Rich maddesinde ise ilk iki değişikliği yapıp son ikiyi bıraktım. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla son iki değişiklik diğerlerinden daha az içinize sinmişti? --anerka'ya söyleyin 08:11, 9 Ağustos 2012 (UTC)
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Yani o iki değişiklik bana gerekli gelmedi ama siz gerekli görüyorsanız bir şey diyemem. Bir de Hitmixes'e oy verirken kalın yazacağınıza destek şablonu kullanır mısınız daha görünür olması için? Oyunuz arada kaynasın istemem :) --B.S.R.F. 💬 09:57, 9 Ağustos 2012 (UTC)
Her ikisi için de değişikliği yapıp şablon koydum. :) Değişikliği gerekli gören başka kimse çıkmadığı için ısrar etmek istemiyorum. Sonuçta madde şu haliyle de yeterli. --anerka'ya söyleyin 10:38, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Doğru tespit, dikkatin için çok teşekkür ederim.

Bu akşam bir kontrol edeyim sıradan dosyaları. Şu an çok sıkışık anıma denk geldi :)

Sevgiler

Vito Genovese 06:15, 10 Ağustos 2012 (UTC)


Eldarion mesajlaşmamızı görmüş herhalde, sıradan girişmiş hepsine. Bana iş kalmamış :)

Vito Genovese 18:37, 10 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba BSRF,

Çevirinin kalitesinden ve kriterlerin tatmin ediciliğinden eminsen, doğrudan ver teklifini köy çeşmesinde. Topluluk görüşünü belirtsin; tartışmaya meydan bırakmayacak bir biçimde uygulama yürürlüğe girsin.

2007'de ilk çevirdiğimden bu yana diğer seçkin kriterleri de epey bir güncelleme görmüş en.wiki'de. İlgi duyar da onları da çevirir ve teklif edersen vakit buldukça, çok büyük sevap işlersin :)

Sevgiler

Vito Genovese 08:40, 15 Ağustos 2012 (UTC)

Kaynak hatası[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin BSRF. Vikipedi'ye kazandırdığınız Hair (Lady Gaga şarkısı) maddesinin kaynaklar bölümünde 5 tane kaynak hatası görünüyor. Vaktiniz olduğunda düzeltebilirseniz bu kategoriden bir madde daha eksilmiş olacak. Teşekkürler, iyi çalışmalar. — Pınar (mesaj) 11:08, 21 Ağustos 2012 (UTC)

Kaliteli madde adaylıkları hakkında[kaynağı değiştir]

BSRF merhaba,

Kaynayan kurbağa maddesinin adaylığına yorum yapmış olduğunu gördüğüm için mesaj atıyorum. Kaliteli madde adaylıklarını sonuçlandırma çabası içindeyim. Bu maddeyi aday gösteren Yabancı madde adaylığından vazgeçmiş gibi duruyor, gelen eleştiriler doğrultusunda madde üzerinde çalışmayı düşünür müsün? Oylamaya katılan diğer kullanıcılara da benzer bir çağrıda bulunacağım ancak geri dönüş olmazsa bu haliyle adaylık olumsuz olarak kapanacak gibi duruyor. İyi günler dilerim. --anerka'ya söyleyin 11:29, 26 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba. Sağlık sorunlarımdan ötürü bu aralar pek ilgilenemiyorum Vikipedi'yle. O yüzden yardımcı olamayacağım. Yalnız madde şu haliyle KM olan İngilizce Vikipedi'dekinden çok farklı değil. Yabancı'nın kararı tabii. İyi günler. --B.S.R.F. 💬 14:52, 26 Ağustos 2012 (UTC)
Geçmiş olsun, umarım çabucak sağlığına kavuşur problem yaşayan insanlar. Ayrıca cevap için teşekkür ederim. --anerka'ya söyleyin 16:12, 26 Ağustos 2012 (UTC)

KM adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Seyit. KM adayı olan Hande Yener maddesinde ufak tefek düzenlemeler yaptım. Hayatının ilk yıllarıyla ilgili hiçbir bilginin bulunmaması dışında gayet iyi olduğu için de destek oyu verdim. Adaylık sayfasında da belirttiğim gibi geliştirilmesi gerekiyor. Maddede en çok çalışması olan kişi sen olduğundan sana yazıyorum. Kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 14:11, 2 Eylül 2012 (UTC)

Değişikliklerin için çok teşekkür ederim :) Olumlu oyun içinde teşekkürler :) Bazı paranoyak arkadaşların beni reklam yapmakla suçlaması hatta Yener'in beni parayla tuttuğunu söylemesi gibi komik ve saçma ön yargılar yüzünden hevesim kaçıyor fakat bu destek oyları hevesimi yeniden toplamama yardımcı oluyor. Hayatının ilk yılları hakkında çalışmaya hemen başlıyorum, bir kez daha teşekkürler. Kolay gelsin. Seyitahmetmrk (mesaj) 15:18, 2 Eylül 2012 (UTC)
Rica ederim :) Hevesin kırılmasın sakın. Ben takip ediyorum izleme listemden ve ne kadar çalıştığının farkındayım. İlk yıllarına gelecek olursak çok bilgi bulunamayabilir fakat doğum yeri, tarihi, anne-baba adı, varsa kardeşleri, okuduğu okullar, şarkıcılıktan önceki uğraşları vs. o alt başlıkta işlense çok iyi olur.--B.S.R.F. 💬 15:24, 2 Eylül 2012 (UTC)
Dediklerinizi yaptım :) İlk dönem kısmını geliştirdim. Bi incelerseniz iyi olur :) Seyitahmetmrk (mesaj) 17:53, 2 Eylül 2012 (UTC)

Tekrar merhaba :) Sanatçı şablonlarında ne yapsak tekli yazdık fakat maddelerde single kullandık. Ne yapalım sence ? Mesela "Katy Perry single'ları" mı yapalım yoksa "Katy Perry single diskografisi" mi?

Peki olduğu gibi kalsın o zaman :) -Seyit mesaj 15:14, 12 Eylül 2012 (UTC)

Diskografiler[kaynağı değiştir]

Birleştirmesine birleştiririm de; neden ikiye ayrıldığına anlam veremedim. Öyle ahım şahım bir uzunluğu da yok. Tek maddede ele alsak ya tüm diskografiyi?

Vito Genovese 12:21, 12 Eylül 2012 (UTC)


İkisi de SL imiş en.wiki'de. Dolayısıyla susayım ben iyisi :)

Albüm'ü anlam ayrımı olan sayfanın üzerine taşıdım. Anlam ayrımı olan sayfanın geçmişinden tüm diskografinin bu sayfada toplandığı zamanki değişiklikleri aldım ve albümle birleştirdim. Sonrasında albümü yerine iade edip anlam ayrımına özel değişiklikleri yukarı çıkardım. Sen de bir kontrol et de, hata olmasın.

Vito Genovese 12:34, 12 Eylül 2012 (UTC)

SM adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin madde statüsü alamadı.

MDNA, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplamadığı için seçkin madde olarak seçilemedi. Başka bir maddeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Sİbot (mesaj) 18:05, 6 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba BSRF. Umarım iyisindir :) Yardım isteyecektim bir konuda. Rihanna'nın Farewell şarkısını çevirdim KM olması için bizde de. Fakat özellikle eleştiriler kısmında biraz zorlandım o kısım biraz kötü bir çeviri oldu. Bir bakıp düzenlersen KM için aday göstereceğim :) -Seyit mesaj 21:57, 24 Aralık 2012 (UTC)

Teşekkürler düzenlemeler için :) -Seyit mesaj 11:50, 29 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba,

Bu dosyadaki adil kullanım gerekçesi yeterli detaya sahip değil. Bu bilgiyi örneğin şu dosyadakiyle benzer bir hale getirebilir misiniz? Ben dosyayı gerekçesiz olarak işaretledim. İyi günler, kolay gelsin. -- Güzelonlu (mesaj) 09:39, 28 Mart 2013 (UTC)

Sizi özledik BSRF![kaynağı değiştir]

BSRF, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, - Seyit mesaj 07:01, 31 Mart 2013 (UTC)

Merhaba. Vikihaber'de yeniyim. Bir haber oluşturdum ama yayınlatamadım. Bana yol gösterir misiniz? Teşekkürler. --B.S.R.F. 💬 17:37, 9 Nisan 2013 (UTC)

Ellerinize sağlık haber çok güzel olmuş. Yazdığınız haberde {{Yayınla}} şablonunu kullandığınız için yayınlanmış. Ancak Vikihaber ana sayfasında bulunan ilk üç haberde bu haberi görmek için ilgili şablonu değiştirmeniz gereklidir. Örneğin ben haberinizi ilk sıraya ekledim. Kolay gelsin.--i.e.msj 18:16, 9 Nisan 2013 (UTC)
  • Oylamada görüş belirttiğin Öneri 2’de Rapsar’ın önerisi üzerine, mevcut olan bir politikaya istinaden, ufak bir ekleme yaptım. Orjinal metine istinaden oy verdiğin için haber vermek istedim. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 02:32, 25 Haziran 2013 (UTC)

Oneri 6 ve Oneri 7[kaynağı değiştir]

Merhaba. Oneri 6 ile Oneri 7 arasindaki farki ozetlerini yazarken yeterince vurgulamamisim. Oneri 6 bir SIS kendi adayligina oy versin mi vermesin mi sorusunu oyluyor. Oneri 7 ise bir SIS genel olarak oy verebilsin mi diye soruyor.Ornek vermek gerekirse Oneri 6’ya karsi ve Oneri 7’ye destek oyu verilirse bir SIS, kendisi aday gostersin veya gostermesin, tum oylamalarda oy hakkina sahip olacak. Ancak Oneri 6’ya ve Oneri 7’ye ayni anda destek verilirse bir SIS sadece aday gostermedigi maddelerde oy hakkina sahip olacak. Bu hususta duzeltmeleri yaptim. Oy verdigin icin hemen haber vermek de istedim. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 15:36, 25 Haziran 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Rosetta Yıldızı
Lady Gaga biyografisinde ve şarkılarında yaptığın çevirilerden dolayı tebrik ediyorum :) Umarım devamı gelir, Gaga'nın biyografisi tamamlanıp kaliteli madde olur. İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 08:48, 30 Haziran 2013 (UTC)

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti

Çeviri yardımı[kaynağı değiştir]

Merhaba tekrar rahatsız ediyorum kusura bakma :D Çalışma sayfamda, 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nı KM olan İngilizcesinden çeviriyorum. Ancak Yarı final kuraları bölümünün son cümlesini, olaylar bölümünün alt başlıklarının neredeyse tamamını güzel çeviremedim ve İngilizce bıraktım. Acaba müsaitsen çevirebilir misin? Senin için fazla zaman almaz gibi. İlgini çekmeyen bir konuysa çevirmek istemeyebilirsin, eğer öyleyse lütfen açıkça söyle :) Teşekkürler şimdiden. - Seyit mesaj 13:36, 3 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba :) Tamam ilgileniyorum şimdi. Değişiklikleri çalışma sayfanda yaparım ayrıca mesaj atmam gerekmez böylece.--B.S.R.F. 💬 14:06, 3 Temmuz 2013 (UTC)
Çok teşekkürler gerçekten, çok sağol güzel olmuş :)))))) İyi çalışmalar :) - Seyit mesaj 16:12, 3 Temmuz 2013 (UTC)
Rica ederim :) Kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 16:17, 3 Temmuz 2013 (UTC)
Yine yardım isteyecektim :((( Bu kez de diğer ülkeler kısmındaki Fas ve Lihtenştayn paragraflarını çeviremedim :D İşin yoksa onlara da bir el atar mısın? Bir de "An Azerbaijan government spokesman criticized her in response, saying that the contest should not "be politicised" and requested the EBU prevent such meetings." cümlesinde; EBU mu bu tür toplantıların engellenmesini istemiş, yoksa Azeri hükümeti, EBU'dan bu toplantıları engellemesini mi istemiş tam karar veremedim. (Human rights concerns bölümünde üçüncü paragraf) Müsait bir zamanda bunları da halledersen maddeyi KM adayı göstereceğim :) İyi çalışmalar - Seyit mesaj 20:24, 3 Temmuz 2013 (UTC)
Hallettim :) --B.S.R.F. 💬 06:22, 4 Temmuz 2013 (UTC)
Teşekkürler tekrar :) Artık KM adayı, iyi çalışmalar. - Seyit mesaj 07:43, 4 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Seyit. İyisindir umarım :) KMA sayfasındaki yorumunu gördüm ARTPOP ile ilgili. Yorumumu buradan yazmayı tercih ettim çünkü adaylık sayfasında kalabalık yapsın istemedim. Zaten bugün yeterince gereksiz şeylerle doldu sen de gördün. Yönergelerde nasıl düzenlenmiş bu konu pek bilgim yok ama örnek verdiğin diğer maddelerde sembol kullanılmış. Bunda ise büyük harf. ABBA örneğini de göz önünde bulundurunca sorun olmaz gibi geliyor bana. Yine de bir bilene sorulabilir. Kolay gelsin :) --B.S.R.F. 💬 17:20, 12 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba BSRF. İyiyim, sende iyisindir umarım :) Diğerlerinde sembol olduğunu bunun büyük harf olduğunu bende düşündüm ancak yinede stilize hali olduğu için yorum yaptım. Ancak ABBA durduğuna göre bu da böyle durabilir. Olmadı tartışma sayfasında konuşulur. En iyisi albüm çıktıktan sonra kararlaştırmak. - Seyit mesaj 08:13, 13 Temmuz 2013 (UTC)

Kaliteli konu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Mimar. Öncelikle SİS olduğun için tebrikler. Bildiğin üzere Vikipedi:Seçkin konu adayları/Simpsonlar (1. sezon) bir yıldır kaliteli konu olmak için bekliyor. Rica etsem SİS olarak bu konuyla da ilgilenir misin? İyi günler.--B.S.R.F. 💬 09:26, 14 Temmuz 2013 (UTC)
  • Cok tesekkur ederim. Su anda tatildeyim ama doner donmez bu hususla ilgilenecegim. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 02:06, 16 Temmuz 2013 (UTC)

Türkiye Top 20[kaynağı değiştir]

Merhaba Seyit :) "4 Minutes" zamanında Türkiye Top 20'de 1 numara olmuş. Ama ortada kaynak yok. Nereden bulabileceğim hakkında bir fikrin var mı?--B.S.R.F. 💬 05:53, 16 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba BSRF :) Şanslısın, arşivlerde arar aramaz hemen karşıma çıktı şarkının 1 numara olduğu liste :) İşte burada. Eskiden Billboard Türkiye vardı, MTV vardı.. Ne güzeldi :( - Seyit mesaj 06:08, 16 Temmuz 2013 (UTC)
Süpersin Seyit :) Çok teşekkürler.--B.S.R.F. 💬 06:20, 16 Temmuz 2013 (UTC)
Rica ederim, kolay gelsin. - Seyit mesaj 06:38, 16 Temmuz 2013 (UTC)

kalite meseleleri[kaynağı değiştir]

selam bsrf, Dance in the Dark maddesi 'kaliteli' ilan edilmiş, ancak maddenin cidden kaliteli olması için diğer adaylıklarda konuştuğumuz konulara burada da dikkat edilmesi gerekiyordu. seçkin içeriğe ilişkin süreçler tamamlandıktan sonra bu tip maddelerin tamamının ihraç sürecinde değerlendirilmesi söz konusu olacak korkarım. senden ricam, maddenin tepesindeki yıldızı boşverip, içeriğin cidden kaliteli olması yönünde çaba sarfetmen, anlaşılmayan cümleleri düzeltmen, notaları türkçeleştirmen ve diğer süreçlerden önce o yıldızı tartışmasız haketmesini sağlaman. vaktim olursa, düzelttikten sonra haber verirsen ilgilenmeye çalışırım. kolay gelsin. --kibele 10:55, 24 Temmuz 2013 (UTC)

Tamam ilgileniyorum şimdi. "4 Minutes" ve "Hair"da da değişiklikler yaptım. Onlara da bir ara bakarsınız.--B.S.R.F. 💬 11:02, 24 Temmuz 2013 (UTC)
teşekkürler.. --kibele 11:03, 24 Temmuz 2013 (UTC)

selam, şuradaki diğer adaylıklarında da konuştuğumuz, düzelttiğimiz tarzda sorunlar var. onları da aynı şekilde gözden geçirebilir misin? hepsine tek tek yazmayayım şimdi, sen baktıktan sonra elimden geldiği kadar ilgilenirim. kolay gelsin. --kibele 09:48, 25 Temmuz 2013 (UTC)

Tamam, eskiden yeniye doğru ilgilenirim. Dün Lady Gaga maddesinde yaptığınız tarzda değişiklikler benim için çok kolay oldu. Sanırım sizin için de kolay olmuştur cümleleri tek tek kopyalamanıza gerek kalmadı. Teşekkür ederim. Ancak daha sonuca bağlayabildiğimiz bir madde yok. Hair ve 4 Minutes ilginizi bekliyor. Özellikle Hair'da sadece 1 cümle kaldı.--B.S.R.F. 💬 10:52, 25 Temmuz 2013 (UTC)
benim için de böyle daha kolay elbette. hava fena sıcak bsrf, bu kadarı bile fazla esasen benim için. acelemiz yok, maksat bir an önce bitmesi değil, iyi ve düzgün ve tamam olması. sevgiler. --kibele 10:57, 25 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba BSRF. Yine ve yine çeviri için rahatsız ediyorum... The Fame maddesi KM adayı bildiğin üzere, ancak eleştirileri ve birebir konuşmaları doğru düzgün çeviremiyorum :/ Bu maddenin de tamamını ben çevirmemiştim. Senden ricam, maddedeki Arka plan ve gelişim, Beste bölümlerini İngilizcedeki haliyle paralel mi diye kontrol edip yanlışları düzeltmen ve zahmet olmazsa eleştiriler bölümünü oradakiyle aynı şekilde çevirmen. Bu aralar KM adaylıkları seni yordu, işin gücün arasında bir de bu çıktı başına kusura bakma lütfen... Ha ek olarak, KM adayı yapmak istersen The Fame Monster maddesinde pek iş yok gibi görünüyor ( farkındasındır zaten, göz gezdirmişsindir :D ), ilerleyen zamanlarda belki onu da çevirirsin :) İyi çalışmalar - Seyit mesaj 12:29, 25 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Seyit :) Şu aralar kendi KM adaylıklarıma ancak yetişebiliyorum ama en kısa zamanda ilgilenirim. The Fame Monster biraz beklesin en iyisi :D Bu arada 2012 Eurovision'da yaptıklarını gördüm eline sağlık. Gözüme bir şey çarptı yalnız. Puan tablosu alt başlığında ilk olarak bölünmüş jüri/televoting oyları verilmiş. Daha sonra aynı tablo final oy tablosunun yanında bir daha verilmiş. Birini kaldırsan mı acaba? Sana da iyi çalışmalar.--B.S.R.F. 💬 12:50, 25 Temmuz 2013 (UTC)
Çok sağol fark ettiğin için. İnan hiç farkında değilim :D Çıkardım, iyi çalışmalar :) - Seyit mesaj 13:04, 25 Temmuz 2013 (UTC)

Michael Jackson videografisi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Michael Jackson videografisi İngilizce'de Seçkin Liste (en:Michael Jackson videography). Eğer ilgilenirseniz çok az değişiklikle bizde de SL olabilir. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 08:46, 4 Ağustos 2013 (UTC)

Maddeyi gerekli şekilde güncelledim fakat SL olmasına engel birçok kırmızı bağlantı var. Onlarla ilgilenecek motivasyonum yok maalesef. İyi çalışmalar. --cobija 14:25, 4 Ağustos 2013 (UTC)

Bayram kutlaması[kaynağı değiştir]

Mübarek Ramazan Bayramınızı en iyi dileklerimle tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim. Hayırlı Bayramlar..--Eğitmenmahmut msj 18:18, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba BSRF. Her zamanki gibi çeviri için rahatsız ediyorum. Nicki Minaj'ı çevirmeye çalıştım ancak çeviremediğim birçok cümle oldu. Bu cümlelerin sonuna ** koydum fark etmen için. Çevirirsen sevinirim. Hatta şu an genişletemediğim başlıkları da çeviremeyeceğim sanırım zor gözüktüler gözüme :D Eğer Nicki Minaj'ı seviyorsan alt başlıklara da bir el atsan fena olmaz :D Kaynakları eklemene, kaynak düzeni yapmana gerek yok hepsini ben hallederim :D En önemlisi çeviri zaten. (Acelesi yok bu arada Nicki Minaj sayfasının, sevmiyorsan çevirme lütfen eziyet olmasın :D) Ha birde BSRF/Sİ bölümüne "Farewell"'i de eklersen sevinirim. Birlikte hazırladık sonuçta orayı. Aynı şekilde 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nı da seçilirse ekle lütfen o bölüme. İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 13:48, 14 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba Seyit :) Rahatsızlık olur mu lütfen. En kısa zamanda *** işaretli cümleleri çevirmeye çalışırım. Yalnız şu an Justin Timberlake'in maddesini KMA yapmakla uğraşıyorum. O yüzden Nicki Minaj'ı sevmeme rağmen alt başlıklarla ilgilenemem. Sen onları da elinden geldiği kadarıyla yapsan ve yine *** koysan bana daha kolay olur. Söylediğin iki maddede senin emeğin benimkinden kat kat fazla. O yüzden eklememiştim. Belki ileride sayfamın formatını değiştirirsem senin yaptığın gibi not düşebilirim. Yine de teşekkürler :) Bu arada "Applause"u dinledin mi? :) --B.S.R.F. 💬 16:29, 14 Ağustos 2013 (UTC)
Dinlemem miii bir yıldan fazla süredir yeni şarkı bekliyorum hemen dinledim :D Çok güzel çok hoşuma gitti, tabi ben bir "Born This Way", "Bad Romance" daha bekliyordum açıkçası ama albümde daha güzelleri vardır kesin. On beşinci sıraya atılmazdı daha güzelleri olmasa. Nicki'nin acelesi yok dediğim gibi, en iyisi ben diğer alt başlıklarla da uğraşayım biraz. Timberlake'i de çok severim hep sevdiğim şarkıcıların maddeleri gelişiyor bu aralar süper :D Şu Nicki'yi bitirirsek şunu ve şunu da bize geçirmek istiyorum. Ne de olsa İngilizcem süper :DDD Neyse çenem düştü, iyi çalışmalar :) - Seyit mesaj 18:37, 14 Ağustos 2013 (UTC)

Kişi bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba i.e. Şablon:Kişi bilgi kutusundan modülleri çıkartmışsın. Şu an üzerinde çalıştığım bir maddenin bilgi kutusu da değişti bu yüzden. Şimdi hangi şablonu kullanmalıyım?--B.S.R.F. 💬 17:51, 14 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba, yalnızca bir denemeydi. Şu anda geriye alındı. Herhangi bir sorun kalmadı. Kusura bakmayın, kolay gelsin.--i.e.msj 20:16, 14 Ağustos 2013 (UTC)
VikiProje Edebiyat davetiyesi
İyi günler...
Edebiyat alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve genel olarak Edebiyat Portalı altında toplamayı hedefleyen Edebiyat Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.


Çok teşekkürler BSRF, sen de olmasan... :)) Bende sürekli senin katkılarını hayranlıkla takip ediyorum acaba hangi maddeye başlayacak şimdi diye. İnşallah hep böyle devam ederiz, iyi çalışmalar :) - Seyit mesaj 17:24, 3 Eylül 2013 (UTC)

The Fame Monster[kaynağı değiştir]

The Fame Monster'ı KM adayı göstereceğim ancak tanıtım başlığının son paragrafını çeviremedim. Seni bekliyor :) - Seyit mesaj 10:45, 4 Eylül 2013 (UTC)

Çevirdim :) Çok çabuk bitirdin maddeyi bravo gerçekten.--B.S.R.F. 💬 16:56, 4 Eylül 2013 (UTC)
Teşekkürler çeviri için de tebriğin için de :) Çalışmaya başladığımda zaten şu haldeydi. Eklemeler ve düzenlemeler yaptım, cümleleri daha akıcı hale getirmeye çalıştım. "Bad Romance", "Alejandro" ve "LoveGame" maddeleri de en.vikiden çevrilmiş zamanında. KM olma potansiyeli taşıyorlar, onları da düzenlemeyi düşünüyorum. Onlarda da çeviremediğim yerler olacaktır muhtemelen, onlarda da mesaj atarım yine :D İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 18:35, 4 Eylül 2013 (UTC)

VikiProje Breaking Bad davetiyesi[kaynağı değiştir]

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Selam BSRF, etkin bir devriye olduğunu bildiğimden dolayı sana konu ile ilgili mesaj atmadan yapamadım. Vikipedi'de adil kullanım görüntülerinin yasalar gereği kaldırılmasıyla ilgili büyük çaplı bir çalışma başlattık. Bu konuda gerçekten büyük çapta topluluk tartışmasına ihtiyacımız var. Rica etsem, kısa bir vaktini bu konudaki tartışmaya ayırabilir misin?--i.e.msj 23:01, 15 Eylül 2013 (UTC)

Bayram kutlaması[kaynağı değiştir]

Adaylık sayfalarında konuşuyoruz madem, bayramı da es geçmeyelim :) İyi bayramlar kibele.--B.S.R.F. 💬 16:38, 15 Ekim 2013 (UTC)

teşekkürler bsrf, sana da iyi bayramlar. :) kibele 17:05, 15 Ekim 2013 (UTC)

Şablon düzeni[kaynağı değiştir]

Merhaba Seyit. Nasılsın? Yoksun ne zamandır :) Bayramın kutlu olsun öncelikle. Lady Gaga şarkıları şablonunu eski hâline getirdim. Senin düzenlemen de güzel ama şablona ekstra bir özellik katmıyor. Albüm maddelerinde zaten şarkılar sırasıyla listeleniyor. İngilizce Vikipedi'deki single odaklı olarak düzenlenen şablonda olduğu gibi bu şekilde şarkılar sadece albümlerine göre değil, yayım tarihlerine, özelliklerine vb. göre sıralanıyor. Bu arada gözünden kaçtı sanırım ama seçkin içeriklerinin arasında The Fame yok :) --B.S.R.F. 💬 07:10, 17 Ekim 2013 (UTC)

Merhaba BSRF :) Seninde bayramın kutlu olsun öncelikle. İyiyim sende iyisindir umarım :) Mâlum okul başladı bilgisayara oturacak vakit bulamıyorum, Bad Romance'i falan KM yapmak istiyordum yarım kaldı hepsi. Bilgisayara oturursam da yeni albümleri yeni şarkıları dinlemek twitter tasarımımda bir iki değişiklik yapmak için oturuyorum buraya uğramaya vakit kalmıyor. Mesela şu an prism albümünü dinlemek için oturdum bilgisayara :) Şablona gelirsek ikisi de güzel aslında ama şarkı daha hali derli toplu duruyor gibi gelmişti bana. Neyse nasıl uygun görürsen öyle olsun sorun değil, iyi çalışmalar :) - Seyit mesaj 07:45, 18 Ekim 2013 (UTC)

İçerik gizleme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Vandalizm amaçlı değişiklik gizlendi. "Diğer diller" ile sayfanın solunda yer alan interviki bağlantılarını mı kastediyorsunuz? Ben Monobook örgesi kullanıyorum ve bir sorun yok. İyi bayramlar. --Superyetkinileti 10:08, 18 Ekim 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özel Yıldız
Eurovision 2012 maddesindeki düzenlemelerin için çooook teşekkürler BSRF. Bende üzülmüştüm düzeltemedim diye sen yetişmişsin hepsine :) - Seyit mesaj 12:52, 17 Kasım 2013 (UTC)

Kişisel Oylama[kaynağı değiştir]

Selam BSRF, Zahmet olmazsa benim için şu oylamaya katılabilirmisin? --SiLveRLeaDmsj? 16:44, 11 Aralık 2013 (UTC)

Selamlar. Timberlake ve Gaga sürekli yeni şarkı çıkarıyor bildiğin gibi :) Maddeleri, listeleri falan günceller misin bir ara? İyi günler.--RapsarEfendim? 11:43, 15 Aralık 2013 (UTC)

Selam Rapsar. En kısa zamanda ilgilenirim. Sana da iyi günler.--B.S.R.F. 💬 18:05, 15 Aralık 2013 (UTC)
Şu madde ve ilgili ihraç adaylığıyla da ilgilenmen mümkün müdür?--RapsarEfendim? 15:19, 16 Aralık 2013 (UTC)