Kullanıcı mesaj:Akhilleis/2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Açıortay maddesine kaynaksız şablonu eklemişsiniz ancak ne {{fact}} şablonunu kullanmışsınız ne de tartışma sayfasına birşeyler yazmışsınız. Açıkçası bu tür maddelerde yazılanlar genelgeçer doğrulardır ve bu tür temel bilgileri de büyük olasılıkla sadece ödev sitelerinde bulabileceğimiz için kaynak vermek reklama girebiliyor. Ayrıca buna kaynaksız şablonu eklenirse tüm matematik kavramlarına eklememiz gerekiyor. Ancak alternatif bir düşünceniz varsa diye şablonu henüz kaldırmıyorum. Yanıtınıza göre fikir alışverişinde bulunarak kalmasını veya kalkmasını sağlayalım. Katkılarınız için teşekkürler.--Onur Kayabaşı Sms 20:31, 7 Nisan 2009 (UTC)

  • Açıortay maddesindeki kaynaksız şablonunu kaldırdım.Bu tür maddelerdeki yazılanların genelgeçer olduğu konusunda haklısınız.--Âkhilleus 15:35, 9 Nisan 2009 (UTC)
  • Aslında kaynak verilmesi ansiklopedimiz için daha doğru bilgilere ulaşmamızı sağlar ancak matematiksel terimler daha önce de belirttiğim gibi büyük olasılıkla maalesef sadece ödev sitelerinde bulunuyor. Tüm matematiksel terimlerde birşey yapılmalı aslında bu konuda. İlginiz için teşekkürler tekrardan.--Onur Kayabaşı Sms 16:55, 9 Nisan 2009 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba. Adil kullanım resimleri yalnızca maddelerde kullanılabilir. Bu nedenle kullanıcı sayfanızdaki film afişini kaldırdım, bilginize. --Yabancımsj 16:02, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Refik Halit Karay maddesi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba; Şehir dışında olduğumdan mesajınızı geç gördüm. Belirttiğiniz anonim kullanıcı sizin uyarınızdan sonra başka bir değişiklik yapmamış, tekrar girip aynı davranışı gösterirse o an aktif olan bir hizmetliyi bilgilendirdiğinizde engellenir. Bu tip küfürlü içerik ekleyen kullanıcıları {{küfür}} şablonuyla da uyarabilirsiniz. Maddenin korunmaya alınması işlemi sadece o şablonu yerleştirmekle olmuyor malesef: bu uygulamayı sadece bir hizmetli yapabilir. Onun da hangi şartlar da yapılabileceğinin ayrıntıları bu sayfada açıklanır. Dolayısıyla madde korumada olmadığına göre şablonun kaldırılması gerekiyor. Ben bir süre fazla aktif olamayacağım için mesajlarınıza geç yanıt verebilirim. İlginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.  Levent İleti Katkılar   15:15, 14 Mayıs 2009 (UTC)

Bugün oluşturulan Altın fiyatları ve Döviz kurları maddelerinin ansiklopedik içeriğe sahip olduğunu düşünmüyorum.Daha çok bir sitenin reklamını yapan maddeler gibi...Sizce silinmesi gerekir mi?Teşekkürler--Âkhilleus 15:15, 18 Mayıs 2009 (UTC)

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Yabanc%C4%B1" adresinden alındı.

  • Evet, ansiklopedik içeriğe sahip değildi. Bu nedenle ikisini de sildim. Dikkatiniz için teşekkürler. Kolay gelsin. --Yabancımsj 15:17, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Selam,bugün oluşturulan Hetotforlar maddesinin içeriği oldukça dar ve zaten aynı konuyu anlatan Heterotrof maddesi adında bir madde mevcut.Sizce Hetotforlar maddesinin silinmesi uygun olur mu?--Âkhilleus 15:43, 18 Mayıs 2009 (UTC)

  • Teşekkürler bildirdiğiniz için, geçmişlerini birleştireceğim. İyi çalışmalar dilerim... --DsMuratileti 15:57, 18 Mayıs 2009 (UTC)
  • Ben de çok teşekkür ederim fakat Hetotfor diye bir şey yok.Yani maddeyi yazan arkadaş heterotrof diyeceği yerde hetotfor demiş,isimleri karıştırmış.Bu durumda sadece Hetotfor maddesini silmek daha doğru olur.--Âkhilleus 16:13, 18 Mayıs 2009 (UTC)
  • Haklısınız, gereken işlem gerçekleştirildi. Kolaylıklar... --DsMuratileti 16:19, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba,hazır kaptırmışken:)Naruto bölüm listesi (7., 8. ve 9. sezon),Acanthopteroctetoidea ve Anıl Dilaver maddelerini de silebilir misiniz?--Âkhilleus 09:51, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Silindiler, teşekkürler. --M.M. ileti 09:53, 19 Mayıs 2009 (UTC)

88.240.23.53[kaynağı değiştir]

Merhaba 88.240.23.53 kullanıcısı kendisini uyarmama rağmen vandalizme devam ediyor.Fizik,Kimya,Biyoloji sayfalarını boşalttı.O siliyor ben tekrar eski sürümü getirip duruyorum.Acaba engellenmesi mümkün mü?Ayrıca Simetrinin fen ve teknoloji dersindeki önemi Blanka ve Kunduzların dişleri maddelerinin silinmesi gerekir mi?--Âkhilleus 15:25, 19 Mayıs 2009 (UTC)

  • Söz konusu kullanıcı zaten Metal Militia tarafından engellenmiş. Silinmesi gerektiğini düşündüğünüz sayfaları da sil etiketi eklemeniz yeterlidir. Hizmetliler şu sayfaya bakarak, silme işlemini gerçekleştirecektir. Katkılarınızı zevkle takip ediyorum. Bildirdiğiniz için teşekkürler, kolaylıklar dilerim... --DsMuratileti 15:31, 19 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.Sizin sildiğiniz söz konusu sayfalara zaten sil etiketi eklemiştim.Sil etiketi eklediğim maddeleri gören hizmetliler zaten gereğini yapıyorlar.Fakat bazen çok meşgul olduklarından olsa gerek sil etiketi eklediğim sayfayı uzun süre fark edemiyorlar.Ben de bu durumda aktif olan hizmetliden maddeleri silmesini rica ediyorum.Bir dahakine sil etiketi eklediğim maddeleri bildirdiğiniz yere koyarım.Tekrar teşekkürler.--Âkhilleus 15:37, 19 Mayıs 2009 (UTC)
  • Kullanıcıların sil etiketi eklediği maddeler zaten otomatikman o sayfaya ekleniyor. Yani demek istediğim ilgili maddelere sil etiketi koymanız, maddenin silinmesi için yeterlidir. Bizler ara sıra o sayfayı kontrol ederek, silinecek olanları mutlaka siliyoruz. Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 15:40, 19 Mayıs 2009 (UTC)

siemens sanat[kaynağı değiştir]

  • Merhaba; Acaba neden 'siemens sanat' ile ilgili içeriğin silinmesini uygun gördünüz?Bir galerinin bilgilerinin vikipedia'da olması sizce içeriğine uygun değil mi?Var olmayan yada yanıltıcı bir bilgi yazılmadı. Websitesinden olduğu gibi aktarıldı.Telif hakkıyla da ilgili bir sorun yok.--Bu e-posta Ferahtuna tarafından Âkhilleus kullanıcısına, Wikipedia sitesindeki "Kullanıcıya e-posta gönder" fonksiyonu ile gönderilmiştir.


  • Merhaba,söz konusu madde şu sayfada belirtilen durumlardan birini içeriyorsa Vikipedi silme politikası gereğince hızlı sil ile silinir.Ayrıca maddeleri silme yetkisine sadece hizmetliler sahiptir.Ben veya diğer vikipedistler maddenin silinmesini uygun görmüşsek bunu nedeniyle birlikte belirtiriz. Bu da yetmez.Hizmetli eğer bizim belirttiğimiz nedeni uygun görmemişse başka bir neden belirtip maddeyi silebilir veya maddenin vikipedi standartlarına uygun olduğuna karar vererek maddeyi silmeyebilir.Maddenizin tam ismini yazarak git butonuna basın ve vikipedide aratın.Karşınıza bu maddenin yazılmasını siz başlatabilirsiniz diye bir yazı çıkacaktır.Siz başlatabilirsinize tıkladığınız zaman Uyarı: Daha önceden silinmiş bir sayfayı yeniden oluşturuyorsunuz. Yazısının altında maddeyi silen hizmetliyi ve maddeyi silme nedenini görürsünüz.Onunla iletişime geçerek maddenizin silinme nedenini sorabilirsiniz.Ayrıca başka bir sorunuz olduğunda e-posta göndermek yerine kullanıcı adının yanında yazılı olan mesaj sekmesine tıklayıp daha sonra karşınıza çıkan değiştir butonunun yanında bulunan + ya tıklayarak mesajlarınızı yazabilirsiniz.Bilgi edinmeniz rica olunur--Âkhilleus 14:09, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, Temizlik Takımına girmek istediğinizi belirtmişsiniz, şu sıralar takım aktif olmadığından dolayı alım konusunu askıya almış bulunuyoruz, takımla ilgili aktifleşme çalışmalarından sonra başvurmanız dahilinde alımınız yapılacaktır, sevgilerimle. e.c. 23:35, 22 Mayıs 2009 (UTC)

Osmanlı portalı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba,Osmanlı Portalı'nın açılması için teklif verilmesinin üzerinden 1 ay geçti ve oylama olumlu sonuçlanacak gibi gözüküyor.Bütün portal sayfalarının Kullanıcı:Batuhan Aksu/Portal:Osmanlı adı altına toplanması yerine artık isim değişikliği yapılarak yeniden portala dönüştürülmesi mümkün mü?----Âkhilleus mesaj 13:19, 23 Mayıs 2009 (UTC)
  • Şu anda olumlu gözüküyor, yeterince süre geçmiş ve birçok olumlu oy verilmiş. Oylama kapatılabilir bana sorarsanız (bildiğim kadarıyla portal oylamalarının kapatılması için belirli bir süreç yok). Ama yine de isim değişikliğini oylama kapandıktan sonra yapmak gerekir. İyivikiler... ho? ni! 13:23, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Osmanlı Portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba,ben Batuhan, Osmanlı Portalı için yaptığınız çabalar için teşekkür ederim.Bence de Tarih Portalı ana Madde olmak üzere bir sürü portal olabilir ve bunların olumlu sonuçlanma olasılığı da çok yüksek olur.Örnek Alt Portallar:

  • Tarih Çağları Portalı
  • Roma (İmparatorluk) Portalı
  • Türk Devletleri Portalı
  • Kavimler Göçü Portalı
  • Osmanlı Portalı
  • vb.şeyler olabilir,belki uzun sürebilir ama imkansız değil.İyi Akşamlar,İyi vikiler
    Bu Osmanlı Armasını Size Armağan ediyorum

--Batuhan 17:25, 28 Mayıs 2009 (UTC)

Osmanlı Portalı Açıldı[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Batuhan Çok güzel bir haberim var Osmanlı Portalı açıldı.Şimdi Osmanlı Portalını genişletmeye çalışırken Tarih Portalının da açılmasını bekliyeceğim. --Batuhan 06:17, 31 Mayıs 2009 (UTC)

Osmanlı Portalı VE Tarih Portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba Âkhilleus ,sözler bölümü çok hoş olur.Ben hemen işe koyulacağım.Kategorileri de yerleştirip sözleri hazırlayacağım.Şu an 20küsür padişahı hazırlasam da daha sonra 36 padişahı da bulup yazarım.Ayrıca düzenlenme ve çeviri türü maddelerede yardımcı olurum.İyi vikiler,İyi akşamlar Örnek:

--Batuhan 19:32, 1 Haziran 2009 (UTC)

Vikiproje:Tarih[kaynağı değiştir]

Merhaba Âkhilleus Vikiproje:Tarih hayırlı olsun Ben de üye oldum.İstediğin zaman,istediğin vakit proje ile ilgili mesaj atabilirsin.Kısa süre sonra İngilizce Viki'de seçkin olan ama Türkçe Viki'de olmayan İslam Portalı ile ilgili çalışmaya başlayacağım.Belki uzun sürer ama 2010 başında Türk Tarihi Portalı çalışmalarım olacak.Ama bu çalışmalar öncesi Ana portal olarak saydığım Tarih Portalının açılmasının bekleyeceğim.İyi akşamlar,İyi vikiler --Batuhan 17:27, 6 Haziran 2009 (UTC)

Tarih projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, projeye hoşgeldiniz. Katılımıza sevindim, kusura bakmayın mesajım hayli gecikti. İyi vikiler--Merube 89msj 14:33, 13 Haziran 2009 (UTC)

  • Atladığım sayfalar da portal sayfası haline geldi. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 11:14, 14 Haziran 2009 (UTC)

Osmanlı Portalı vb.[kaynağı değiştir]

Şimdi baktım, Sefere çıkan son padişah II. Mustafa'ymış.Ben de IV.Murad maddesindeki"Sefere çıkan son padişah IV.Murad "cümlesini düzelttim.Sözler Bölümünde ise düzeltmek gerekiyor.Ama Sanat Portalı gibi olmaması lazım çünkü öyle düzeltiğinde sayfa düzeni kategorilerin uzunluğu sebebiyle bozunabilir.Ama sözler bölümünü düzenlemek şart.Bu konudaki konuşmalarımızı Osmanlı Cafe 'de yapabiliriz --Batuhan 11:44, 15 Haziran 2009 (UTC)

Tarih Portalı[kaynağı değiştir]

Selam Âkhilleus, ben Tarih Portalına header yapacağım, vikiye yükleyip Portala koyayım mı?? --Batuhan 16:46, 16 Haziran 2009 (UTC)

Tarih Portalı[kaynağı değiştir]

Microsoft Office 2007 ve Paint Programlarıyla yaptım.--Batuhan 17:28, 16 Haziran 2009 (UTC)

Ödülün için teşekkürler, iyi vikiler --Batuhan 15:36, 17 Haziran 2009 (UTC)

Tarih portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Tarih portalı sayfaları halloldu sanıyorum. Siz de kontrol edebilirseniz iyi olur. Kullanıcı:Berkaysnklf/Portal:Arap Yarımadası/Seçilen Şehir sayfasını ise silip portal sayfası haline getirmiştim. Ancak Berkaysnklf yeniden açtı. İsterseniz onunla konuşup bana haber verin, gereksizse sileyim. Teşekkürler. --Yabancımsj 16:46, 17 Haziran 2009 (UTC)

Belirttiğiniz sayfalar da portal sayfası haline geldi. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 18:36, 17 Haziran 2009 (UTC)

Tarih Portalı Açıldı[kaynağı değiştir]

Tarih Portalı açılmış,tüm vikipedistlere hayırlı olsun --Batuhan 08:44, 18 Haziran 2009 (UTC)

Bence de henüz erken gibi görünüyor.Zaten bundan dolayı ilgisiz kalıyor.Ağustos yada Eylül ayında Alt Portallarla ilgili bir proje başlatmayı düşünüyorum.Şuan ilk hedefim,2009 yılının Sonunda Türk Tarihi,2010 Yazında Roma Tarihi Portalı.Bence tüm hizmetlilere bu konuyla ilgili mesaj yollayalım.Böylece onlar da diğer vikipedistlere yayıp ilgiyi arttırabilir.--Batuhan 08:57, 18 Haziran 2009 (UTC)Sence Nasıl?Hemen Mesaj sayfama gönder...

Bu konuyla ilgili şablon hazırlayalım bence,bu alanda hizmetli değil tüm kullanıcılar olabilir.Yada Vikiçağrı:Memleketini Tanıt gibi Vikiçağrı:Tarihi tanıt gibi bir sayfa oluşturabiliriz.--Batuhan 09:06, 18 Haziran 2009 (UTC)

Tamam olur,ben dağıtmaya başlıyacağım biraz sonra --Batuhan 09:13, 18 Haziran 2009 (UTC)

Vikiproje Tarih[kaynağı değiştir]

Vikiproje Tarih Davetiyesi


Merhabalar Akhilleis/2,

Tarih ile ilişkili konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Tarih projesine davetlisiniz. Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğünüz katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edebilirsiniz. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkı sağğlayabilir ve işbirliği projesinde pek çok ödül kazanabilirsiniz.Ayrıca üzerinde çalışılan maddeleri ve istek maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

----Âkhilleus mesaj 09:23, 18 Haziran 2009 (UTC)

Çok teşekkürler, vakit buldukça ilgilenmeye çalışacağım. --M.M. ileti 09:25, 18 Haziran 2009 (UTC)
Tarih projesi davetiniz için teşekkür ederim. Yoğunlukla katkıda bulunduğum bir alan olmasa da ara sıra uğramak isterim. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 20:38, 18 Haziran 2009 (UTC)

Henüz başlayamdım,Türkiye Portalını düzenlemeye çalışıyorum --Batuhan 09:27, 18 Haziran 2009 (UTC) Bi baksana çok zor durumda

Selam Akhilleus, Portal:Türkiye 'de önemli bir düzenleme yapmışşsın Endeks kısmında.Ben baya zorlanmıştım.Teşekkürler...

Türkiye Portalındaki katkılarından dolayı bu bayrağı veriyorum.Katkılarının devamıyla--Batuhan 08:25, 20 Haziran 2009 (UTC)

Madde Sınıflandırma[kaynağı değiştir]

Sen değerlendir,ben aynı anda Bu sayfaya aktarayım --Batuhan 08:36, 20 Haziran 2009 (UTC)

İngilizce Tarih Sınıflandırması[kaynağı değiştir]

Bence gayet normal nasıl mı?

  • Onların bizden 20 kat daha fazla madddesi var.
  • Onların bizden 40 kat daha fazla kullanıcısı var.
  • Onların bizden 50 kat daha fazla hizmetlisi var.
  • Onların bizden 10 kat daha fazla bürokratı var.
  • Onların bizden 15-20 kat daha fazla vikiportalı var.
  • Onların bizden 20-25 kat daha fazla vikiprojesi var.

Eğer böyle bi sonuçla o istatistik gayet doğal.--Batuhan 11:02, 20 Haziran 2009 (UTC)

ŞAYET KIYASLARSAM ARADA İRİCE BİR FARK VAR Üzgün

Tarih Sınıflandırması[kaynağı değiştir]

Onlar bizden 3-4 sene önce kuruldular.Ondan dolayı ağır bir durum var.Ayrıca biz daha bu işe yeni başladık yani farkı 3-5 senede çok daha aşağı çekebiliriz.Bu arada Çekler bizi sollamak üzere arada 800-900 madde kaldı.Macarlarala 2000,Rumenlerle 3000 madde kaldı:'( Çünkü Artık Ukraynaya yetişmeliyiz.Arada 23.000 madde fark var.Yoksa Türkçe Viki tam 3 sıra birden düşecek.Sınıflandırmada da acilen Ukrayna ve Katalan Vikiye yetişmeliyiz... --Batuhan 11:18, 20 Haziran 2009 (UTC)

Eşrefoğulları[kaynağı değiştir]

Merhabalar, öncelikle bilhassa tarih konusundaki çalışmalarınız için elinize sağlık. Projede maddelerin sınıflandırması konusunda Batuhan ve sizin çabalarınızı takdir ve zevkle izliyorum. Çok teşekkürler. Eşrefoğulları maddesini başlangıç sınıf olarak sınıflandırmışsınız ancak madde daha taslak olduğundan sınıflandırmayı o şekilde değiştirdim. Haber vermek istedim, siz ne dersiniz? Bir de Sınıflandırılmamış maddeler sayfasında ilgili maddeye link eklerken http://tr.wikipedia.org/wiki/E%C5%9Frefo%C4%9Fullar%C4%B1_Beyli%C4%9Fi yerine http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=E%C5%9Frefo%C4%9Fullar%C4%B1_Beyli%C4%9Fi&oldid=5855291 şeklinde verirseniz incelediğiniz sürüme link verilmiş olur. Maddedelerde solda yer alan kaynak göster bağlantısına tıklamanız kafi. Tekrar herşey için teşekkürler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 14:13, 21 Haziran 2009 (UTC)

  • Anlayışınız ve ilgiiz için çok teşekkür ederim. Aslında tabi taslak şablonu olup olmaması pek de mühim değil, önemli olan kriterleri karşılayıp karşılamaması. Tarih projesine katkılarınız için bir kez daha teşekkür etmek isterim, o kadar az ki sınıflanmış madde sayımız, sizin çabalarınızla bu sayıyı artırıyoruz. Arap yarımadası işbirliğini başlatmanız çok iyi olmuş elinizez sağlık ve çok teşekkürler, bu aralar pek vakit ayıramıyorum vikiye o nedenle de işbirliğine hiç katkım yok en azından henüz :(. Herşey için tekrar teşekkürler, iyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 14:54, 25 Haziran 2009 (UTC)

Suriye Türkleri[kaynağı değiştir]

Selam Dsmurat.Bundan yaklaşık iki ay önce Vikipedi:Çift maddeler'de bulunan Suriye Türkleri maddesini Suriye maddesiyle birleştirmiştim.Daha sonra geçmiş birleştir şablonu ekledim,fakat hizmetliler maddelerin geçmişlerini birleştirmeyi unuttular herhalde.Söz konusu iki maddenin geçmişini birleştirebilir misin?----Âkhilleus mesaj 10:35, 24 Haziran 2009 (UTC)

  • Ben görmemiştim, ama gören diğer hizmetli arkadaşlarımız da uygun görmedikleri için birleştirmemişlerdir. Çünkü bu konunun Suriye maddesi içinde değil de, kendi maddesinde incelenmesi daha doğru olabilir; çünkü bu hâliyle maddeyle çok alakasız olmuş. Konunun kendi maddesinde ele alınması gerektiğini düşünüyorum. --DsMuratileti 10:47, 24 Haziran 2009 (UTC)

İslam Portalı[kaynağı değiştir]

Doğru,olabilir.Yarın Regaip Kandili.İslam günleri ile ilgili bir sayfa açacağım nasıl olıriçin başlığaGündemdeki İslami Gün olabilir.Bu sayfada Dini bayramlar (örn.Ramazan) Önemli Günler (ör.Cuma) kandiller (ör.Miraç) gibi.Türkiye Portalına bir kaç düzenleme yapıyorum.Hedefim:İngilizce portaldan tam bağımsız adam akıllı bir Türkiye Portalı.Önce bir İslam Portalını inceleyeceğim.Sen de Türkiye Portalına bi bak.En komiğime giden portal adaylığı:Şarapçılık,nerdeyse hiçbişey yok. --Batuhan 11:29, 24 Haziran 2009 (UTC)

En önemli tarih maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, Atatürk maddesinin proje önemini En olarak değiştirdim, haber vermek istedim. Hem gerekli maddeler olarak görülen maddeler zaten projenin ,istisnalar belki olabilir, en önemli maddeleri olmalı. Bir de Lincoln, Atatürk, Napolyon, Büyük İskender, Hannibal gibi isimler en önemli olmalı bence, ne dersiniz? İyi vikiler, bir ara tüm tarih maddelerini çalışılan maddelere taşıyacağım, siz de vakit buldukça birer ikişer taşıyabilirseniz çok sevinirim. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 23:27, 28 Haziran 2009 (UTC)

Selam Merube,Şimdiye kadar tarih maddelerini çalışılan maddeler listesine taşımak için elimden geleni yaptım.Bundan sonra da vakit buldukça taşımaya devam edebilirim.Napolyon,Büyük İskender,Hannibal,Atatürk,Lincoln,Jül Sezar vs. gibi büyük liderlerin önemi ve tarihte oynadıkları rol tartışılmaz.Fakat -ne kadar önemli ve büyük olursa olsun- bir kişinin tek başına yapabilecekleri şeyler bellidir ve bu onu imparatorlukların,çeşitli yapılanmaların vs. ötesine taşımaya yetmez.Açıkçası söz konusu kişilerle ilgili sınıflandırma yaparken-Sezar’dan başladığımı hatırlıyorum-.Sezar’ın tarihte en önemli olabileceğini düşündüm ve biraz tereddütte kaldım.Roma İmparatorluğu maddesi de en önemli olarak sınıflandırılmıştı.Baktığımız zaman Roma’nın tarihteki rolü Sezar’dan çok daha büyük.Neticede M.Ö 753’ten M.S 1453’e kadar hüküm sürmüş,uzun yıllar Akdeniz’i egemenliği altında tutmuş bir yapılanmadan söz ediyoruz.Sezar elbetteki Roma’nın imparatorluğa dönüşmesinde çok önemli bir rol oynamıştır fakat yaklaşık 2000 yıl boyunca bu yapılanmanın başında duran kişi o değildir.Ve yaptıkları onu Roma’yla aynı kefeye koymaya yetmez diye düşünüyorum.Bu nedenle Roma en önemli olduğu için kendisini çok önemli olarak sınıflandırmıştım.Lincoln’e gelince Amerikan bağımsızlık savaşında ve köleliğin kaldırılmasında gösterdiği mücadeleye rağmen kendisinin Büyük İskender,Hannibal veya Napolyon ayarında bir devlet adamı olduğunu düşünmüyorum.Atatürk bizim tarihimizde gerçekten çok önemli bir yer tutuyor.Fakat meseleye sadece Atatürk’e olan saygımızla değil de dünya tarihi açısından da objektif olarak bakmak gerekir diye düşünüyorum.Kısacası ben meseleye bir bütün olarak yaklaşmak istiyorum.Dünya tarihindeki önemli yapılanmaların,imparatorlukların vs. hiçbir zaman için kendi bünyesinde yetişmiş insanlarla aynı önem derecesine sahip olabileceği kanaatinde değilim.Aynı şekilde bir kişinin çıkıp da tek başına tarihin akışını baştan başa değişterebilecek kadar imparatorlukların da ötesinde olağanüstü bir güce ve önem derecesine sahip olabileceğini düşünmüyorum.Muhakkak bu kişileri de hazırlayan bir süreç ve arkalarında bulunan bir devlet örgütlenmesi var.Bu nedenle tarihteki kişilerin en fazla çok önemli olarak sınıflandırılabileceği kanaatindeyim.Mesela Fatih Sultan Mehmet Osmanlı tarihinde çok önemli olmasına rağmen Osmanlı İmparatorluğu ile aynı önem derecesine sahip olamayacağı görüşündeyim.Yine de bunlar benim şahsi görüşlerim.Aramızda sınıflandırmadan dolayı kısır bir tartışma yaşansın istemem.Tarih Projesindeki diğer vikipedistlerin de görüşleri alınarak daha sağlıklı bir değerlendirme yapılabilir diye düşünüyorum.Teşekkürler,kolay gelsin,iyi vikiler…----Âkhilleus mesaj 13:56, 29 Haziran 2009 (UTC)

  • Öncelikle geç cevabım için kusura bakmayın lütfen, vikiye hiç vakit ayıramadım son birkaç gündür. En önem konusunda endişelerinize katılmakla beraber, çok nadir olarak bazı kişileri de en önemli sınıfına almak gerektiğini düşünüyorum. Mesela sanat projesinden örnek verelim, kübizm akımının bir parçası da olsa Picasso da en az kübizm kadar önemlidir. Picasso, Da vinci, Poe gibi şahsiyetler de sanat için en önemli olan maddeler olmalıdır. Her ne kadar dönemleri içinde sadece belli bir zaman dilimini kapsıyor olsalar da bu kişiler hemen herkesçe bilinen, gerek bulundukları çağ gerekse gelecek çağları çok önemli derecede iz bırakmış şahıslardır. Lincoln konusuna katılıyorum, onu çok önemli yapalım. Bu arada Lincoln zaten gerekli maddelerden biri değilmiş. Atatürk konusunda ise milli duygularımdan bağımsız bir şekilde karar verdiğimi söylemek isterim, sonuçta ansiklopedi ortamındayız ve önemli olan bilimsel gerçeklerdir duyguların hiçbir geçerliliği yoktur. Bilimsel olarak baktığımızda, Atatürk sadece Türkiye için değil, tüm dünya tarihinde önemli bir rol oynadığı bir gerçektir. Askeri değil daha ziyade siyasi alandaki katkılarıyla tarihte çok önemlidir. Gerekli sınıf maddeler dediğim tüm vikipedilerde olması öngörülen maddeler. Yani bunlar olmazsa olmazlar. Zaten önem derecelenmesinin amacı da bu. Gerekli maddeler içinde tarih ile birebir ilişkisi olan kişileri en önemli yapalım bence. Bu liste meta tarafından belirlenmiş olup, içinde Atatürk de var. Sizin de dediğiniz gibi başka görüşler almak için, isterseniz bu mesajları projenin tartışma kısmına taşıyalım -gelişiminin ve argümanların görülmesi amacıyla- diğer vikipedistlerin de fikirleri ile daha iyisini bulmuş oluruz. Ne dersiniz? İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 04:28, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Teşekkürler. Vikipedi için daha yararlı olabilmeyi umuyorum. --Yabancımsj 10:43, 30 Haziran 2009 (UTC)

YMD hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba. YMD'de sana rastladım. Hizmetlilerin işini kolaylaştırmak için sil şablonlarını "sil|Genel 2 - Deneme" şeklinde (tabii başına ve sonuna ve başına "Şablon:" ve "" koyarak) koyarsan fena olmaz...--вяí¢αи76ileti 11:51, 30 Haziran 2009 (UTC)

Söz konusu şablonun nasıl kullanılacağını biliyorum fakat senin dediğin şekliyle yazmak çok uzun sürüyor.Öyle olunca VP:HS# için tekrar gerekçe belirtmek uzun sürüyor.Silinmesi için gerekli nedeni belirttiğimi ve yeterli olduğunu düşünüyürum.İyivikiler,kolay gelsin----Âkhilleus mesaj 11:56, 30 Haziran 2009 (UTC)

Sen bilirsin, bizde zorlama yok--вяí¢αи76ileti 12:00, 30 Haziran 2009 (UTC)
  • Demek göz misafiri olursunuz haaa... Şimdi yandınız, ben de sizi gözetlemeye başlayacağım bundan sonra. Bilen bilir, çok da feci gözetlerim . İlk olarak yukarıdaki yazışmayla ilgili bir şey söyleyeyim: Sil şablonlarını, ve birçok başka şeyi, otomatik olarak maddelere eklemek için kendinize bir monobook açabilirsiniz. Bunun için, Kullanıcı:Âkhilleus/monobook.js sayfasını açın ve şuradaki kodu aynen kopyalayın. Sayfayı kaydettikten sonra önbelleği boşaltırsanız (IE'de Ctrl-F5), yeni fonksiyonlarınız devreye girer. Ondan sonra herhangi bir mavi linkin üzerine gelip tıklamadan bekleyin, ya da bir sayfanın değiştir tuşuna basın, farkı göreceksiniz. SD'de müthiş hız kazandıracak size. İyivikiler... [ho? ni!] 10:49, 1 Temmuz 2009 (UTC)
Güle güle kullanın. Görüşmek üzere... İyivikiler... [ho? ni!] 11:12, 1 Temmuz 2009 (UTC)

Bu tür çalışmalara 5-10 günlüğüne ara verdim de Sanırsam Temmuzun 3 veya 4'ünde buradayım --Batuhan 10:50, 1 Temmuz 2009 (UTC)

Kısa İçerikli Madde[kaynağı değiştir]

Merhaba, Akhilleus.Yazdığınız madde, silinmek üzere işaretlendi.Çünkü; çok kısa içerikli, iyi anlatım yapamayan ve Vikipedi'ye uymayan bir madde yazmışsınız.Ama, değişiklik yapmaktan lütfen çekinmeyin.İyi vikiler.---memo44- 12:14, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Yanlışlık...[kaynağı değiştir]

Çok pardon ya :D Ben başka bir kullanıcı ile sizi karıştırdım.Lütfen kusura bakmayın :D:D---memo44- 12:21, 8 Temmuz 2009 (UTC)

) acaba ne sınavına katılıyorsunuz? :)---memo44- 12:27, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Teşekkürler.[kaynağı değiştir]

Yolladığınız bu onur yıldızı beni çok onurlandırdı.Çok teşekkür ederim.Ancak, Mehmet Topuz sayfasında, (...) gibi çirkin içerikler vardı.Bende kullanıcısına uyarı yolladım zaten.Koruma altına aldım.Çünkü; ben "son değişiklikler devriyesiyim" ve "vandalizmle mücadele timi üyesiyim"... Bu nedenle koydum bu korumayı.Ayrıca yolladğınız yıldız için tekrar teşekkürler...---memo44- 12:47, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Anlıyorum.O zaman bir kullanıcıyı, vikipedi kurallarına göre engelleme hakkım var.Çünkü; son değişiklik devriyeleri, bu işi yaptığını gördüm....---memo44- 12:54, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Anladım.Uyarınız için teşekkürler.Bir sorum var: siz de hizmetli misiniz?---memo44- 13:00, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Bir maddeye, bilgi kutusu koymak istiyorum.Nasıl yapacağım???Bu imzasız yazı -memo44- (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Selam M.M,devriyelik esnasında faydalı olacağını düşünerek patroller özelliğini kullanmak istiyorum.Saygılar----Âkhilleus mesaj 13:50, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, patroller özelliğiniz aktive edildi. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 15:10, 12 Temmuz 2009 (UTC)

dikkat telif![kaynağı değiştir]

  • merhaba, lütfen, ama lütfen telif araştırması yapmadan maddelere düzenle etiketi yerleştirmeyin. özellikle şimdi patrol fonksiyonu kullanan bir kullanıcı olarak iki kat sorumluluğunuz var. eğer vaktiniz yoksa hiçbirşey yerleştirmemeniz kesinlikle daha iyi. kolay gelsin. --ki bl 15:45, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Bu ayki işbirliğine katılın!

Temmuz 2009 ayının iş birliği; Tarih taslakları kategorisinde yer alan maddelerin geliştirilmesi seçilmiştir.
  • Proje başlangıç: 18 Temmuz 2009
  • Proje bitiş: 31 Temmuz 2009

Merhaba. Tatilden döndüğünüzde yardımda bulunursanız sevinirim. Hazırlandığınız sınav için de başarılar dilerim. Sevgiler-- Serhan+tr 18:17, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Selam Akhilleus,portal düzenlemelerine devam ediyorum..İslam,Tarih,Osmanlı,Türkiye.vb.Tarih Madde değerlendirmeleri 63'e ulaşmış.Çalışmalara Ayın 31'ine kadar devam edeceğim.31 Temmuz'da Kahramanmaraş'a gideceğim.En Geç 18-19-bilemedin 20:) Temmuz'da Vikipedi'de olurum.Portalların öksüz kalmaması için elimden geleni yapıyorum.Ama vikipedistlerin çoğu ilgelenmiyor. --Batuhan 11:03, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba Âkhilleus bu madde üzerindeki çalışmanız devam etmiyor sanırım. Maddeye sil etiketi eklenmiş ve bu şekilde kalırsa yabancı dilde olduğu için silinecek. Son durumu belirtirseniz sevinirim. Kolay gelsin.--Gökhan 13:34, 22 Temmuz 2009 (UTC)

Türkiye VikiProjesi[kaynağı değiştir]




İyi günler, iyi Vikiler.
Türkiye ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Türkiye projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve görevler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Ayrıca tartışma kısmında önerilerinizi ve görüşlerinizi bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için "Buraya tıklayın".

BJK48mEsAj 15:58, 13 Ağustos 2009 (UTC)



Bu ayki işbirliğine katılın!

Kasım 2009 ayının işbirliği; Cibuti'yle ilgili (özellikle şehirleri ve bölgeleri) yeni maddelerin ve şablonların oluşturulması ve mevcut maddelerinin geliştirilmesi...
  • Proje başlangıç: 9 Kasım 2009
  • Proje bitiş: 9 Aralık 2009

Umarım ilgilenirsiniz, Teşekkürler; ~--Berkay-Mesaj--~ 19 Kasım 2009, 21:55 (UTC)

VikiProje Arap Yarımadası Anketi[kaynağı değiştir]

Şablon:VikiProje Arap Yarımadası/Anket ~--Berkay-Mesaj--~ 29 Kasım 2009, 10:57 (UTC)

Tarih Vikiprojesi'nde ayın işbirliğini oylarınızla belirleyin--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 12:53, 2 Ocak 2010 (UTC)

İyi günler[kaynağı değiştir]

Tarih vikiprojesinde görüşler doğrultusunda düzelttim--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 13:33, 5 Ocak 2010 (UTC)

  • Akhilleus merhaba, benim işaretlediğim düzenleme şablonu sadece gereksiz ve fazla iç bağlantılar nedeniyleydi. VP:TBA ile ilgili değişikliğim ise; "Stalin'in zulmünden" sözleri nedeniyleydi. Ödüller konusunda herhangi bir diyeceğim yok. Geç yanıt için özür dilerim. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   09:18, 3 Şubat 2010 (UTC)
  • Merhaba Yine ben; silinmek üzere işaretlediğiniz bazı maddelerin telif ihlali çıktığını gördüm. Kuşkulandığınız maddelerden rastgele seçeceğiniz bir cümleyi google'da ararsanız telifli olup olmadığını anlamanız mümkün olur. Eğer çok zor olmayacaksa bunu uygulamayı dener misiniz? Katkılarınız için teşekkürler, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   19:47, 13 Mart 2010 (UTC)
Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Ahzaryamed desteğiniz için çok teşekkürler. Maalesef seçim olumsuz sonuçlandı. Katkılara devam. Hürmetler.--a[.]med»»ileti 22:36, 9 Haziran 2010 (UTC)

Portal Teklifleri[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar Vikiçizer, Vikipedi:Portal/Teklifler sayfasına baktığımız zaman süresi geçtiği halde arşivlenmeyen portalları görebiliyoruz.Kullanıcı:Ahzaryamed/Portal:Siyaset’in teklif edildiği bölümde oy hakkı bulunmayan kullanıcılar oy kullanabilmiş ve bu gözlerden kaçmış.Kullanıcı:Rapsar’ın yukarıda söylediği gibi portal:siyaset’i adaylığı devam ederken açtığım görüşüne de katılmıyorum.Vikipedi:Portal/Teklifler sayfasına baktığımız zaman Kullanıcı:Ahzaryamed/Portal:Siyaset’in olduğu yerde durduğunu görebiliriz.Sadece Vikipedi:Portal/Teklifler sayfasının başında belirtilen kriterleri sağlamayan(oy kullanma tarihinden önce en az 2 aydır üye olma ve 150 değişiklik) kullanıcıların oylarını geçersiz başlığı altında topladım. Vikipedi:Portal/Teklifler/2010 sayfasına baktığımız zaman da arşivlediğim portalları görebilirsiniz. Arşivlediğim portalların açıklamasına gelince portal:Kürdistan ve portal:Türkistan(doğu) ’ın uzun süre adaylıkta kalmasına rağmen bütün kullanıcılardan olumsuz oy aldığı,portalın bir numunesinin olmadığı görülecektir.Portal bilim ve portal:coğrafyaya gelince bunlar da çok uzun süredir tartışılan ve aldıkları oyun tamamı olumlu olan portallardı. Hizmetlilerin bu sürecin içinde olup olmadığına gelince örneğin Kullanıcı:Seksen iki yüz kırk beş/Portal:Bilim/Üyeler ve Kullanıcı:Seksen iki yüz kırk beş/Portal:Bilim sayfalarına tıklandığı zaman bir hizmetli tarafından silindiği de görülecektir.Yine bir hizmetli olan Kullanıcı:Noumenon da şurada Özel birini atamak/seçmek yerine belirli bir dizi kriteri yerine getiren ve belirli bir süredir devam eden teklifleri her kullanıcının kapatabileceğini söyleyebiliriz... bu daha doğru, kolay ve hızlı olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. demiş. Ayrıca hiçbir yerde portal tekliflerinin sadece hizmetliler tarafından kapatılabileceğine ilişkin bir bilgiye rastlayabilmiş değilim.Bundan sonra ise bir seçkin ve kaliteli içerik sorumlusu veya bir hizmetli topluluk tarafından bu iş için tayin edilirse buna da saygı duyarım.Sonuçta kriterlere göre oy hakkı bulunmayan kullanıcılar oy kullanabiliyor,2 aydan uzun süre açık kalan portallar arşivlenmiyor(portal:bilim,portal:siyaset vb.).----Âkhilleus mesaj 11:53, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Âkhilleus, aynı şeylerden dert yanıyoruz. Madem bir sıkıntı var, tartışalım ve düzene oturtalım. Noumenon'un dediği kendi görüşüdür, ben belli bir sorumlu seçilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum. İlla hizmetli şart değil, siz de olabilirsiniz. Size karşı bir tutumumuz yok, yanlış anlamayın. Mesela Mızrak hizmetli olmamasına rağmen kaliteli madde adaylarının işlerini yürütüyor. Benzer bir düzen getirilebilir. Görüşlerinizi Köy Çeşmesi'ndeki Portal teklifleri başlıklı kısma yazmanızı rica ediyorum, herkes okuyabilsin...Bir fikir birliği oluşursa beraber çalışır, gönüllülerden bir sorumlu seçmeye çalışırız...Teşekkürler...Vikiçizer 13:27, 11 Haziran 2010 (UTC)

Merhabalar Merube Siyaset Portalı'nın arşivlenmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?Nerdeyse 4.5 aydır açık ve üzerinde fikir birliği sağlanamamış gibi gözüküyor.Portal teklifleriyle kimin ilgileneceği hala tartışma konusu olduğu için rica etsem siz ilgilenebilir misiniz?----Âkhilleus mesaj 16:26, 13 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar. Aslında siz kapatsanız da olurdu pek tabi ama bu seferlik ben yapayım en azından, tartışma sonuçlanıncaya kadar. Haber verdiğiniz için ve önceki arşivlemeler için çok teşekkürler. Şimdi arşivlemeye başlıyorum. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 16:52, 13 Haziran 2010 (UTC)
Şimdi baktım teklifler sayfasına da, biraz daha kalması belki daha iyi. Nebeviye ve Berkaysnklf'in görüşleri ne oldu acaba öğrenmek iyi olabilir. Ondan sonra kapatmak daha iyi olabilir bence. Mesaj atmış mıydınız yorum yapan kişilere güncel görüşlerini öğrenmek amacıyla? Rica etsem atmadıysanız atabilir misiniz size zahmet? --Merube 89msj 16:56, 13 Haziran 2010 (UTC)
  • Selam.Açıkçası Berkaysnklf'nin talepleri yerine gelmiş gibi görünmüyor.Bilgi kutucuklarının sayısının artmasını,kırmızı bağlantıların giderilmesini,Liberalizm Portalı ve Liberalizm maddesine bağlantı verilmesi yerine bu maddeyle ilgili kısa kısa bilgiler verilmesini istemiş.Ahzaryamed de kırmızı bağlantıların eksiklerin giderilmesi konusunda farkındalık oluşturduğunu söylemiş.Portalın geçmişi ve bugünkü hali kıyaslandığında da bilgi kutucuklarının sayısında artış yok.Kırmızı bağlar duruyor ve liberalizmle ilgili bilgi de verilmemiş.Nebeviye'de açılması için gerekçe bulamadığını söylemiş.Açıkçası şartlı destek oyu kullananların portalı desteklemeye daha yakın olduğunu düşünmüştüm.Bunun için de dikkat ederseniz adaylığın alt bölümüne yorumumu yazmıştım.Bana kullanıcıların talepleri yerine gelmemiş gibi geldi.Bu yüzden görüşlerinin değiştiğini pek sanmıyorum.Siz ne dersiniz?----Âkhilleus mesaj 18:35, 13 Haziran 2010 (UTC)
Aslında kırmızı bağlantıların olması -belli bir düzeyde olmak kaydıyla- istenen bir durum. O yüzden pek geçerli bir sebep değil. Ancak portala açılıncaya bağlantı vermeme konusunun düzeltilmesi iyi olur bence de. Açıkçası böyle durumlarda, portal gelecek vaad ediyorsa kapatmak yerine zamana yaymak daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Zira portal teklifleri çok uğrak bir sayfa değil. Ondan son bir yorum yazdım, portalda çalışmanın devam etmediği hakkında. Aslında çalışma sekmeye uğramış olsa da, dediğim gibi gelecek vaad eden bir portal adayı olduğundan, süre biraz daha esnetilebilir diye düşünüyorum şahsen. Sonuçta SMA, KMA gibi bir olay olmadığı için portal teklifleri, gelişim devam ettiği müddetçe ne kadar uzun süre kalırlarsa kalsınlar teklif sayfasında yer alabilmemeliler. Aslında portal teklifleri daha çok madde incelemelerine benziyor. Baya bir uzattım :), sonuç olarak bir süre daha adaylık sayfasında kalmasının sorun teşkil etmediğini düşünüyorum. Ne dersiniz? Saygılarımla--Merube 89msj 18:52, 13 Haziran 2010 (UTC)
  • Yorumunuzda gayet güzel açıklamışsınız.Ben de portalın gelecek vaad ettiğine ve çok önemli bir portal olduğuna inanıyorum.Sizin de dediğiniz gibi çalışmanın devam edip etmediğini gözlemlemek için biraz daha süre tanıyalım.Tabi bu süre bir 4 ay daha olmasın:).Fakat çalışma devam etmiyorsa adaylığın arşivlenmesi yapılan çalışmaların boşa gitmesi manasına gelmiyor diye düşünüyorum.Sonuçta kullanıcı sayfasında istekler doğrultusunda biraz daha geliştirilen portal tekrar aday gösterilebilir.Sevgiler,saygılar.----Âkhilleus mesaj 19:09, 13 Haziran 2010 (UTC)
Tabi haklısınız, katılıyorum. Portal tekliflerinde şimdi kabul edilmemesi bir sonraki adaylığı etkilemiyor ve de kullanıcı alt sayfası olarak muhafaza edilebiliyor. Emekler dediğiniz gibi bu şekilde yok edilmemiş oluyor. Bir süre daha bekleyelim bakalım. Ahzaryamed'e de konuyla ilgili bir mesaj yolladım. Görünce cevabına göre hareket ederiz artık. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 19:18, 13 Haziran 2010 (UTC)