Absent ekipmanı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Absent kaşıkları

Absent ekipmanı, absent hazırlarken ve içerken kullanılan araç ve gereçlerden oluşur. Önceleri absent sıradan bir kavaftan su eklenerek standart bardaklarla servis edilirdi ancak popülaritesi arttıkça daha özel bardaklar ve araç-gereçler geliştirildi. ABD'de absentin yasa dışı olduğu dönemlerde bu araç-gereçlerin fiyatları inanılmaz derecede yükseldi. Öyle ki bazı absent kaşıkları binlerce dolara alıcılar buldu. 19. yüzyıldaki pek çok şirket, markalarının reklamını yapabilmek için bu araçları kullandı. Bugün pek çok içki şirketi aynı amaçla dekoratif ürünler üretmeye devam etmektedir.

Absent kaşığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Su damlatıcı

Absentin acılığını hafifletmek ve içkiyi tatlandırmak amacıyla şeker kullanılması artık bir gelenek haline gelmiştir. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için özel absent kaşıkları kullanılır. Şekerin eriyip bardağa dökülebilmesi için bu kaşıklar delikli olur.

Izgaralar[değiştir | kaynağı değiştir]

Şeker eritmek için kullanılan bir başka araç da özel ızgaralardır. Bu ızgaralar tıpkı kaşıktaki gibi deliklere sahiptir. Izgaranın kenarlarında bardağın üstünde durmasını sağlamak için ayaklar bulunur.

Su Damlatıcı[değiştir | kaynağı değiştir]

Absent hazırlığının önemli bir kısmı da bardağa soğuk su eklenmesidir. Bu işlem içkinin görünümünde uzo efekti de denilen renk değişimine neden olur (rakı-su örneğinde olduğu gibi). Suyun damlalar halinde bardağa dökülmesi için özel aygıtlar kullanılır.

Absent bardağı

Absent bardağı[değiştir | kaynağı değiştir]

Absent önceleri normal bardaklarla servis edilen bir içkiydi ancak son zamanlarda özel bardaklarla servis edilmesi oldukça yaygınlaşmıştır. Bu bardaklar genellikle kısa ve kalın bir ayağa sahiptir. Bardaklarda ne kadar absent dökülmesi gerektiğini belirtmek için genellikle bir çizgi ya da oyuk bulunur.[1]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2015.