Şerafettin Kılıç

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şerafettin Kılıç
Türkiye Büyük Millet Meclisi
28. Dönem Milletvekili
Görevde
Makama geliş
2 Haziran 2023
Seçim bölgesi 2023Antalya
Kişisel bilgiler
Doğum 28 Mart 1959 (65 yaşında)
Çine, Aydın
Partisi Refah Partisi
Fazilet Partisi
Saadet Partisi
Çocuk(lar) 4
Bitirdiği okul Ege Üniversitesi
Mesleği Muhasebeci, siyasetçi

Şerafettin Kılıç (d. 1959 Çine, Aydın) Türk siyasetçi, Saadet Partisi genel muhasebe ve mali işler başkanı aynı zamanda Saadet Partisi 28. Dönem Antalya milletvekili.

Özel Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

1959 yılında Aydın ilinin Çine ilçesinde doğdu. Liseyi İzmir İmam Hatip Lisesi'nde okudu ardından Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümünden mezun oldu. Günümüzde Serbest Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik yapmaktadır. Evlidir ve 4 çocuğu vardır. Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Siyasi Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Önce Refah Partisinde ardından Saadet Partisinde İzmir İl başkanlığı yaptı. Numan Kurtulmuş'un Saadet Partisinden ayrılmasının ardından Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından partiyi olağanüstü kongreye götürmesi için Mustafa Kamalak ve Hasan Bitmez ile beraber görevlendirildi.[1] 2019 yılında Saadet Partisi tarafından 2019 Yerel Seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday gösterildi. 2018 Genel Seçimlerinde İzmir II. Bölge 1. sıradan aday gösterildi ama seçilemedi. 2023 genel seçimlerinde Antalya milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Günümüzde Saadet Partisi genel muhasebe başkanı ve TBMM 28. Dönem Milletvekilidir.

Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kongre Çağrı Heyeti görev dağılımı yaptı". Milli Gazete. 29 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2023.