Kullanıcı mesaj:Nanahuatl: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Turgut46 (mesaj | katkılar)
Yeni başlık: Gizli kategori
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
80. satır: 80. satır:


::Aslında can kaybının minimum olduğu saldırılarda sorun olmuyorsa da,fazla olanlarda ansiklopedik düzen açısından çok iyi görünmüyor ve emsal olarak gösterilebiliyor. 11 Eylül saldırılarında ölen 2000 küsür kişinin ismi yazılmaya kalkılsa maddenin sonu nereye gider bilemiyorum. En iyisi "kayıplar başlığı" altında istatiki bilgiler, sivil/asker/polis ayrıntıları, rütbeler ve ölen/yaralananlarda vatandaşlık detaylarını cümleler halinde yazmak yeterli geliyor bana. [[2016 Beşiktaş saldırıları]]'nda ilgili başlığı duzenledikten sonra yeniden fikir alışverişi yaparız Rapsar. --[[Kullanıcı:Maurice Flesier|<font face="Segoe script" size="3" color="#0047AB">Maurice Flesier</font>]]<sup> [[Kullanıcı mesaj:Maurice Flesier|message]] </sup> 14:16, 18 Aralık 2016 (UTC)
::Aslında can kaybının minimum olduğu saldırılarda sorun olmuyorsa da,fazla olanlarda ansiklopedik düzen açısından çok iyi görünmüyor ve emsal olarak gösterilebiliyor. 11 Eylül saldırılarında ölen 2000 küsür kişinin ismi yazılmaya kalkılsa maddenin sonu nereye gider bilemiyorum. En iyisi "kayıplar başlığı" altında istatiki bilgiler, sivil/asker/polis ayrıntıları, rütbeler ve ölen/yaralananlarda vatandaşlık detaylarını cümleler halinde yazmak yeterli geliyor bana. [[2016 Beşiktaş saldırıları]]'nda ilgili başlığı duzenledikten sonra yeniden fikir alışverişi yaparız Rapsar. --[[Kullanıcı:Maurice Flesier|<font face="Segoe script" size="3" color="#0047AB">Maurice Flesier</font>]]<sup> [[Kullanıcı mesaj:Maurice Flesier|message]] </sup> 14:16, 18 Aralık 2016 (UTC)

== Gizli kategori ==

Merhaba Rapsar, nasıl gizli kategori oluşturuyoruz? [[Kullanıcı:Turgut46|<span style="color: red;">'''''Turgut46'''''</span>]]<sup> [[Kullanıcı mesaj:Turgut46|<span style="color: red;">✉</span>]]</sup> 19:05, 18 Aralık 2016 (UTC)

Sayfanın 19.05, 18 Aralık 2016 tarihindeki hâli

Vikipedi Kütüphanesi sağ olsun; Jstor, OpenEdition, Stryn, Foreign Affairs ve Tilastopaja hesaplarım vardır. Buralardan herhangi bir kaynak isteyen kullanıcının mesaj ya da e-posta atması yeterlidir.

Sakalar

şuraya bi göz atar mısın.. --kibele 16:54, 11 Aralık 2016 (UTC)

Tire işaretleri

Kurgu dalında Pulitzer Ödülü şablonlarındaki tire işaretlerini eksi işareti yerine orta çizgi olarak değiştirmiştim. Ancak bu işlemimi geri almışsınız, gerekçe olarak da "Türkçede kısa çizgi (tire) kullanılır, İngilizcede uzun çizgi" yazmışsınız. Ancak eğer biçem el kitabına bakacak olursak, Vikipedi'de kullanılan üç tane tire işaretinin olduğunun ve iki zaman diliminin arasındaki süreyi belirtirken eksi işaretinin değil de orta çizginin kullanıldığını görüyoruz. Katkıda bulunurken sizin söylediğinizi mi, biçem el kitabını mı referans almalıyız? —CosmosAwaymesaj 20:46, 11 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba. Öyle bir sayfa ki, "orta çizgi şu şu durumlarda kullanılır" deyip alttaki örnekleri kısa çizgi ile vermiş. TDK'daki noktalama işaretleri sayfasında "Arasında, ve, ile, ila, ...-den ...-e anlamlarını vermek için kelimeler veya sayılar arasında kullanılır" ibaresi net bir biçimde yer almakta. Biçem el kitabı sayfası İngilizceden çeviri olduğundan bu şekilde kalmış diye tahmin ediyorum.--RapsarEfendim? 20:55, 11 Aralık 2016 (UTC)

Şablonlar hk.

Merhaba,

Sanıyorum ki birkaç ay önce bir şablon oluşturmuştum, ama şablonu tekrardan kontrol ettiğimde silinmiş olduğunu gördüm. Şablon acaba bir kuralı mı ihlal ediyordu da silindi, yardımcı olabilir misiniz? Мирко Духов (mesaj) 17:18, 12 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba. Hangi şablon olduğunu bilemiyorum. Hizmetli olmadığım için o şablon nasıldı onu da bilemem :) Bir hizmetliyle iletişime geçmeniz daha iyi olacaktır. İyi günler.--RapsarEfendim? 10:14, 13 Aralık 2016 (UTC)

Sürüm kontrolleri

Selam @Rapsar, şu ve şu sayfaları inceler misin? --By erdo can • msj 17:33, 12 Aralık 2016 (UTC)

@Teacher0691, ilkine sen baksan daha iyi sanki. Diğeri de gözden geçirilmiş.--RapsarEfendim? 10:16, 13 Aralık 2016 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı--Teacher0691 (mesaj) 12:02, 13 Aralık 2016 (UTC)

Arşiv

Merhabalar efendim. Sahip olduğunuz arşiv dizaynı çok hoş. Aynısını kendi mesaj sayfama uygulamak istedim ancak kaynak koduna ulaşamadım. Şablon:Kullanıcı:Rapsar/Arşiv diye arattım yine bulamadım. Acaba rica etsem kendime uyarlamak için arşiv dizaynınızın kaynak kodunu istirham edebilir miyim? Bu kodu bana mesaj yoluyla iletirseniz sevinirim. İyi geceler... --Ryan O'Reily (mesaj) 23:40, 12 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba. Şuradan ulaşabilir, dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz :) Şablon isim alanında değil de kullanıcı isim alanında bir sayfa olması daha uygundur. İyi günler.--RapsarEfendim? 10:17, 13 Aralık 2016 (UTC)

Güncel değişiklik şablonu

Selamlar. Senin bilgin vardır diye sana sormak istedim. Şurada sadece proje konuları ile ilgili olan konuların değişiklik özetlerini gün gün girilmiş. Türkçe Vikipedi'de böyle bir durum söz konusu mu? Yapıldığını bildiğin bir örnek var mı? Bende burada olanı Türkçe Vikipedi'deki projede kullanmak istiyorum da nasıl olduğunu pek çözemedim açıkçası. Yardımcı olabilir misin bana? --Ahmet Turhan (mesaj) 02:42, 13 Aralık 2016 (UTC)

Selam. Birkaç yıl önce biz de bunu spor projesi için uygulamaya çalışmıştık; ancak yalnızca tartışma sayfalarında olan değişiklikleri sıralayabilmiştik :( Sonra da çok faydalı olmadığını düşündüğümüzden tamamen kaldırdık. Teknik yönden bilgimin olmadığı konu ne yazık ki. İyi günler.--RapsarEfendim? 10:20, 13 Aralık 2016 (UTC)

Yardım

Merhabalar, Şu konuya bir göz atıp yorumunuzu belirtebilir misiniz? İyi Çalışmalar. --Nushirevan11 (mesaj) 23:43, 14 Aralık 2016 (UTC)

Marta Lacza maddesi kontrol

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=M%C3%A1rta_Lacza&stable=0&shownotice=1 - Maddeye bazı kaynaklar ilave ettim bir kontrol edebilirmisiniz tekrar sayın Rapsar...--195.142.6.203 09:33, 15 Aralık 2016 (UTC)

Deniz Tanyeli hakkında

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Deniz_Tanyeli&stable=0&shownotice=1 - Oyuncu SAS'ta ama listede görünmüyor SAS içerisinde... Oyuncu hakkında bazı bilgiler ekledim acaba SAS içerisine alabilirmisiniz tartışmayı teşekkürler...--Abramovski... (mesaj) 10:38, 15 Aralık 2016 (UTC)

Merhabalar

Beşiktaşlı48 olarak öncelikle uzun bir aradan sonra sizlere merhabalar. Artık katkılarıma anonim olarak devam etmeye karar verdim. Zaten yakında üniversiteye veya başka bir meslek okuluna başlayacağımdan dolayı buralara veda edeceğim.

Malum en küçük vikide bile olup da Türkçe vikide olmayan bir sürü madde var. Birçok önemli maddede özensizce yazılmış ve okuyucuların kafasını karıştırmakta. Bunların bir an önce halledilmesi gerek. Maddelere dil bağlantısı nasıl ekleniyordu acaba? Anlatabilirseniz iyi olur. Birde madde yazarken bazen resim koyarken ağır vandalizm gerekçesiyle izin verilmiyor. Bunun nedeni ne olabilir acaba? Teşekkürler iyi çalışmalar.--89.166.3.138 15:30, 15 Aralık 2016 (UTC)

Dil bağlantısı eklerden izlemeniz gereken yolar [1] [2]. Ayrıca oluşturduğunuz kategorilerede eğer varsa dil bağlantısı eklemeyi unutmayın --By erdo can • msj 15:46, 15 Aralık 2016 (UTC)

Ten Most Wanted Fugitives

Merhaba @Rapsar; FBI'ın en çok aranan 10 kaçak için yaptığı listeyi inceliyordum da, tüm Vikipediler kendi dillerine göre koymuşlar başlığı. Bizim başlık İngilizce kalmış. Zaten bu şekilde aratan insan sayısının da çok olduğunu sanmıyorum. Ben düşündüm ama aklıma bir çeviri fikri gelmedi. Müsait olursan Ten Most Wanted Fugitives sayfasının başlığını Türkçe'de en uygun nasıl oluyorsa, o şekilde değiştirir misin? Saygılar, sevgiler, iyi geceler. Burakolik (mesaj) 19:05, 16 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba. Listenin özgün adı bu, yani özel bir ad olarak yayınlıyorlar. Özel ada sahip olmasaydı (FBI's ten most wanted fugitives list gibi) çevirebilirdik. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 19:44, 16 Aralık 2016 (UTC)

VİKİSOSYALİZM

Vikisosyalizm'de önceden kukla yapımcısı olarak bilinen LEVENT'in hesabı da bulunmaktadır. Levent'in kukla yapımcısı olduğunu bilerek neden orada hesap açtı bu ahmet turhan?--HKN DRN MesajKatkılar 17:58, 17 Aralık 2016 (UTC)

Erasmus'a teklif (Levent'ten)(Hem de 2014'te):

Cevap Cevap Her yere aynı mesajı yazmamak adına, yukarıdaki ifadelere yanıt şurada, kendi mesaj sayfamdadır. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:11, 17 Aralık 2016 (UTC)
Şöyle desek daha iyi:Kullanıcı mesaj:Ahmet Turhan

VikiProje Fikri

İyi günler, aklımda bir VikiProje fikri var ancak bunu yaparken kimden izin almam lazım vb. bilmiyorum. VP:Vikiproje sayfasında da bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler. --Tomassonmesaj ♫ 11:44, 18 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba. Uygun bir konu ise ve açılması gerektiğini düşünüyorsanız açabilirsiniz :) Daha geniş kapsamlı bir proje dahilinde sürdürülebileceğini düşünüyorsanız o şekilde de sürdürebilirsiniz. Size kalmış.--RapsarEfendim? 11:46, 18 Aralık 2016 (UTC)
Projem ülkemizde ve dünyada gelişmekte olan elektronik sporla alakalı ancak bu projeyi nasıl yayabileceğim hakkında fikrim yok. Tek sıkıntım bu şu anlık. --Tomassonmesaj ♫ 11:48, 18 Aralık 2016 (UTC)

+

Selam! Saldırı maddelerinde hayatını kaybedenlerin isimlerinin tam listesine yer verilebiliyor mu Rapsar? Bu konuda bir politika var mı veya herhangibir dilde veya madde de örnek? Kararsız kaldım çünkü daha önce benzer maddelerde yer verilmedi diye biliyorum. --Maurice Flesier message 12:02, 18 Aralık 2016 (UTC)

Selam. Benim bildiğim yönergemiz yok. İngilizce Vikipedi'de 1-2 maddede gördüm, hatta tartışmalarını dahi okudum "yer vermemeliyiz" diyen ama var yani o maddelerde. Çoğu maddede ise vermemişler (en önemli örneği 11 Eylül mesela, sırf "kayıplar" için ayrı madde var ama listesi yok). Ben vermiyorum yazarken de.--RapsarEfendim? 12:16, 18 Aralık 2016 (UTC)
Aslında can kaybının minimum olduğu saldırılarda sorun olmuyorsa da,fazla olanlarda ansiklopedik düzen açısından çok iyi görünmüyor ve emsal olarak gösterilebiliyor. 11 Eylül saldırılarında ölen 2000 küsür kişinin ismi yazılmaya kalkılsa maddenin sonu nereye gider bilemiyorum. En iyisi "kayıplar başlığı" altında istatiki bilgiler, sivil/asker/polis ayrıntıları, rütbeler ve ölen/yaralananlarda vatandaşlık detaylarını cümleler halinde yazmak yeterli geliyor bana. 2016 Beşiktaş saldırıları'nda ilgili başlığı duzenledikten sonra yeniden fikir alışverişi yaparız Rapsar. --Maurice Flesier message 14:16, 18 Aralık 2016 (UTC)

Gizli kategori

Merhaba Rapsar, nasıl gizli kategori oluşturuyoruz? Turgut46 19:05, 18 Aralık 2016 (UTC)