İçeriğe atla

Durucasu, Yazıhan: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Ali Tayyip44 (mesaj | katkılar)
İçerik eklendi
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
Bağlantı eklendi
1. satır: 1. satır:
{{Diğer anlamı|Durucasu}}
Malatya'nın Yazıhan ilçesine bağlıdır. Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.Ağirlıklı olarak kayısı olmakla beraber karpuz, buğday, arpa üretimi de yapılmaktadır. Belde de büyükbaş hayvancılık yaygındır. Karasal iklime sahiptir. Tohma çayının yanında yer almaktadır. Belde, 2012 yerel seçimlerinden sonra Malatya'nın büyükşehir olmasiyla muhtarlik olmuştur. Beldede 4 adet cami bulunmaktadir.
'''Durucasu''', [[Malatya]]'nın [[Yazıhan]] ilçesine bağlı bir [[belde]]dir.

Temel geçim kaynağı [[tarım]] ve [[hayvancılık]]tır. Ağirlıklı olarak [[kayısı]] olmakla beraber [[karpuz]], [[buğday]] ve [[arpa]] üretimi yapılmaktadır. Beldede büyükbaş hayvancılık yaygındır. [[Karasal iklim]]e sahiptir. Tohma çayının yanında yer almaktadır. Belde, Malatya'nın [[2014 Türkiye yerel seçimleri|2014 yerel seçimlerinden]] sonra büyükşehir olmasiyla muhtarlik olmuştur. Beldede 4 adet cami bulunmaktadir.

{{Yazıhan belde ve köyleri}}
{{belde-taslak}}

Sayfanın 11.28, 8 Temmuz 2015 tarihindeki hâli

Durucasu, Malatya'nın Yazıhan ilçesine bağlı bir beldedir.

Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Ağirlıklı olarak kayısı olmakla beraber karpuz, buğday ve arpa üretimi yapılmaktadır. Beldede büyükbaş hayvancılık yaygındır. Karasal iklime sahiptir. Tohma çayının yanında yer almaktadır. Belde, Malatya'nın 2014 yerel seçimlerinden sonra büyükşehir olmasiyla muhtarlik olmuştur. Beldede 4 adet cami bulunmaktadir.

Şablon:Yazıhan belde ve köyleri