Finansal ekonomi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Khutuck Bot (mesaj | katkılar)
k Bot: Kozmetik değişiklikler
Merube 89 (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{Ekonomi}}
{{Ekonomi}}
'''Finansal ekonomi''' veya '''finansal iktisat''', "belirsiz bir çevrede, mekansal ve zamansal olarak ekonomik kaynakların tahsisi ve dağıtımı" ile ilgilenen bir [[ekonomi]] branşı<ref>Robert C. Merton. ''Applications of Option-Pricing Theory: Twenty-Five Years Later.'' Nobel Lecture, 9 Aralık 1997. Nobelprize.org. [http://nobelprize.org/nobel_prizes/economics/laureates/1997/merton-lecture.pdf Tam metin] Erişim tarihi 11.07.2009 {{İng.}}</ref>. Ek olarak "parasal faaliyetler üzerine yoğunlaşması" ile karakterizedir<ref name="Sharpe">William F. Sharpe. ''Financial Economics.'' Stanford.edu. [http://www.stanford.edu/~wfsharpe/mia/int/mia_int2.htm Tam metin]. Erişim tarihi 11.07.2009 {{İng.}}</ref> Finansal ekonomi kapsamındaki sorular genellikle, "zaman, belirsizlik, seçenekler ve bilgi" koşulları ile çerçevelidir<ref name="Sharpe">William F. Sharpe. ''Financial Economics.'' Stanford.edu. [http://www.stanford.edu/~wfsharpe/mia/int/mia_int2.htm Tam metin]. Erişim tarihi 11.07.2009 {{İng.}}</ref>.
'''Finansal ekonomi''' veya '''finansal iktisat''', "belirsiz bir çevrede, mekansal ve zamansal olarak ekonomik kaynakların tahsisi ve dağıtımı" ile ilgilenen bir [[ekonomi]] branşı<ref>Robert C. Merton. ''Applications of Option-Pricing Theory: Twenty-Five Years Later.'' Nobel Lecture, 9 Aralık 1997. Nobelprize.org. [http://nobelprize.org/nobel_prizes/economics/laureates/1997/merton-lecture.pdf Tam metin] Erişim tarihi 11.07.2009 {{İng.}}</ref>. Ek olarak "parasal faaliyetler üzerine yoğunlaşması" ile karakterizedir<ref name="Sharpe">William F. Sharpe. ''Financial Economics.'' Stanford.edu. [http://www.stanford.edu/~wfsharpe/mia/int/mia_int2.htm Tam metin]. Erişim tarihi 11.07.2009 {{İng.}}</ref>. Finansal ekonomi kapsamındaki sorular genellikle, "zaman, belirsizlik, seçenekler ve bilgi" koşulları ile çerçevelidir<ref name="Sharpe">William F. Sharpe. ''Financial Economics.'' Stanford.edu. [http://www.stanford.edu/~wfsharpe/mia/int/mia_int2.htm Tam metin]. Erişim tarihi 11.07.2009 {{İng.}}</ref>.


== Ayrıca bakınız ==
== Ayrıca bakınız ==

Sayfanın 23.40, 22 Eylül 2010 tarihindeki hâli

Ekonomi

Ana hatlar
Genel sınıflandırma
Teknikler
Dalları ve alt dalları
Listeler

Kategoriler · Başlıklar · Ekonomistler

Finansal ekonomi veya finansal iktisat, "belirsiz bir çevrede, mekansal ve zamansal olarak ekonomik kaynakların tahsisi ve dağıtımı" ile ilgilenen bir ekonomi branşı[1]. Ek olarak "parasal faaliyetler üzerine yoğunlaşması" ile karakterizedir[2]. Finansal ekonomi kapsamındaki sorular genellikle, "zaman, belirsizlik, seçenekler ve bilgi" koşulları ile çerçevelidir[2].

Ayrıca bakınız

Kaynaklar

  1. ^ Robert C. Merton. Applications of Option-Pricing Theory: Twenty-Five Years Later. Nobel Lecture, 9 Aralık 1997. Nobelprize.org. Tam metin Erişim tarihi 11.07.2009 (İngilizce)
  2. ^ a b William F. Sharpe. Financial Economics. Stanford.edu. Tam metin. Erişim tarihi 11.07.2009 (İngilizce)

Dış bağlantılar