Vikipedi:Seçkin madde adayları/Kaykay: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Mach (mesaj | katkılar)
Geleceğe dönüş! Mulazimoglu tarafından yapılan 2008-03-22 17:35:23 tarihli değişiklik geri getirildi.
Mulazimoglu (mesaj | katkılar)
38. satır: 38. satır:
:*Resimler yeniden düzenlenilerek girişte daha yüksek kalitede bir resime yer verildi.--[[Image:Arjety.jpg|23px]] [[Kullanıcı:Arjety|<font color="orange"><b>Arjety</b></font>]] [[User Talk:Arjety|<font color="#ffcc66"><sup>ileti</sup></font>]] 21:25, 18 Mart 2008 (UTC
:*Resimler yeniden düzenlenilerek girişte daha yüksek kalitede bir resime yer verildi.--[[Image:Arjety.jpg|23px]] [[Kullanıcı:Arjety|<font color="orange"><b>Arjety</b></font>]] [[User Talk:Arjety|<font color="#ffcc66"><sup>ileti</sup></font>]] 21:25, 18 Mart 2008 (UTC


*Maddeye büyük katkıda bulunmuş olan [[Kullanıcı:Mulazimoglu | Mülazımoğlu]]'nun eleştirileri, verdiği cevap doğrultusunda önemli. Özellikle üsluba dikkat çekmiş. Tekrardan kontrol ettiğimde sadece rulmanda değil maddenin her yerinde aynı uslup söz konusu.Bu üslupta sorun varsa tüm maddede var demektir. Maddeyi yazan kişi tarafından dahi üslup hatası görülmüş bir maddenin SM olması sanırım gerçekçi değil. Adaylığını '''geri çekmek''' isityorum. Madde '''baştan sona''' yazılana dek fikir birliğinin oluşması ve seçkin madde olabilmesi mümkün görülmemektedir. Saygılarımla.--[[Image:Arjety.jpg|23px]] [[Kullanıcı:Arjety|<font color="orange"><b>Arjety</b></font>]] [[User Talk:Arjety|<font color="#ffcc66"><sup>ileti</sup></font>]] 15:14, 22 Mart 2008 (UTC)
*Maddeye büyük katkıda bulunmuş olan [[Kullanıcı:Mulazimoglu | Mülazımoğlu]]'nun eleştirileri, verdiği cevap doğrultusunda önemli. Özellikle üsluba dikkat çekmiş. Tekrardan kontrol ettiğimde sadece rulmanda değil maddenin her yerinde aynı uslup söz konusu.Bu üslupta sorun varsa tüm maddede var demektir. Maddeyi yazan kişi tarafından dahi üslup hatası görülmüş bir maddenin SM olması sanırım gerçekçi değil. Adaylığını '''geri çekmek''' isityorum. Saygılarımla.--[[Image:Arjety.jpg|23px]] [[Kullanıcı:Arjety|<font color="orange"><b>Arjety</b></font>]] [[User Talk:Arjety|<font color="#ffcc66"><sup>ileti</sup></font>]] 15:14, 22 Mart 2008 (UTC)


::Arjety maddeyi incelemiş. O da baştan sona üslup hataları olduğunu görmüş. Onun önerisi doğrultusunda maddeyi yeniden yazmaya başlıyorum. [[Kullanıcı:Mulazimoglu|Mülazımoğlu iyi günler diler...]] 17:35, 22 Mart 2008 (UTC)
::Arjety maddeyi incelemiş. O da baştan sona üslup hataları olduğunu görmüş. Onun önerisi doğrultusunda maddeyi yeniden yazmaya başlıyorum. [[Kullanıcı:Mulazimoglu|Mülazımoğlu iyi günler diler...]] 17:35, 22 Mart 2008 (UTC)

::.Vazgeçmiş. Hem ''Madde '''baştan sona''' yazılana dek fikir birliğinin oluşması ve seçkin madde olabilmesi mümkün görülmemektedir'' diyor. Hem de baştan sona yazmaya izin vermiyor. O zaman maddenin SM olma şansı da Arjety'nin dediğine göre kalmıyor. Adaylığın iptali yerinde olacaktır.[[Kullanıcı:Mulazimoglu|Mülazımoğlu iyi günler diler...]] 18:16, 22 Mart 2008 (UTC)

Sayfanın 18.16, 22 Mart 2008 tarihindeki hâli

  • Madde Kaliteli Madde statüsünü almış bence Seçkin madde olabilecek özellikleri de taşıyor. Eksik noktaların bulunması halinde düzeltilerek hep beraber seçkin madde satatüsü kazandırılabilir.-- Arjety ileti 20:28, 11 Mart 2008 (UTC)
  • Destek Destek VP:SM kriterlerini karşılıyor.--Martianmister 22:05, 15 Mart 2008 (UTC)
  • Destek Destek - cemallamec 11:54, 16 Mart 2008 (UTC)
  • Destek Destek --Math34 16:22, 16 Mart 2008 (UTC)
  • Destek Destek -- Madde'yi sonuna dek okudum. Oldukça geniş bilgiler veriyor. Geçmiş adaylığı sırasındaki olumsuz oylarda bahsi geçen hatalar giderilmişe benziyor. Bence kriterleri karşılıyor. Ancak bu da önceki maddede bahsettiğim gibi bir uzman tarafından bilgilerin doğruluğu açısından son bir kontrolden geçmeli. Çapasapı ileti 09:52, 17 Mart 2008 (UTC)
  • Destek Destek -- Bu madde seçkin madde olmalı. Çünkü; İyi yazılmış, kapsamlı, doğru, tarafsız ve kalıcı. Biçem el kitabına uygun. Uygun telif hakkı statüsüne ve resimaltı yazısı veya alternatif metnine sahip, konuyla ilgili resimlere sahip. Yeterli uzunlukta ve gereksiz detaylara girmeden ana konuya odaklanmış bir biçimde yazılmış. Saygılarımla. Mülazımoğlu iyi günler diler... 18:33, 17 Mart 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Bir çok eksiği var. Henüz yeterli değil. Gelişmesi lazım. Mesela kaykay hareketleri bölümü yetersiz. Daha çok hareket var yazılacak. Dergiler eksik. Sadece ABD , Almanya ve Türkiye dergilerine yer verilmiş. Resimler zaten kalitesiz. Kaykayı oluşturan ksımlarda zımpara alt başlığı yok. Dünyada kaykay kısmında ülke sayısı az. Kaykay tarzları arasında bowl style yok. Rulman kısmında üslup hatası var. Kaykay şablonu sığ olmuş. Anlatım kaba. Dilbilgisi hataları da görüyorum. Mülazımoğlu iyi günler diler... 16:45, 21 Mart 2008 (UTC)
Soru Öncelikle kişisel görüşlerinize saygı duyduğumu belirmek isterim. Ancak görüşlerinizi değiştirmenize sebep olan etmenin ne olduğunu aşağıdaki belirttiğim hususlar ile ilgilerinide düşünerek belirtmenizi rica edebilir miyim?
  • Madde daha evvelden bu halinden daha iyi değilken maddenin şiddetle SM olması gerektiğini savunmuştunuz.
  • 11 Mart 2008 tarihinde bana yollamış olduğunuz mesajda da maddenin SM olmasında bir sakınca görmüyor ve sizin toplulukça hoş karşılanmadığınız için SM olamadığınızı belirttmiştiniz.
  • 17 Mart tarihinde mesaj sayfama eklediğiniz iletide maddenin SM olması hususunda sabırsızlık içerisinde olduğunu belirtmiştiniz.
  • 17 Mart tarihindeki bir iletinizdeki "Her görüş doğrudur diye bir şey olmadığından" ifadesini kullandıktan sonra resim ile ilgili değişikliği yapmış olmam ve bu konudaki tavrınızı eleştirmem fikrinizi değiştirmeye etkili olmuşmudur? Tüm bunları dikkate alarak cevap vermenizi ve oy verecek olan arkadaşlarında tüm bu hususları göz önünde bulundurmaını saygılarımla rica ederim.-- Arjety ileti 18:12, 21 Mart 2008 (UTC)
Dostum baştan düşündüm. Sadece çok emek harcadığım için objektif olamayıp seçkin olacağını düşünmüşüm. Yoksa pek bir özelliği yok. Kriterleri karşılamıyor. İlerde gelişirse oyumun rengi değişebilir. Şimdilik olmaz. Kusura bakma. Mülazımoğlu iyi günler diler... 13:33, 22 Mart 2008 (UTC)


Geçersiz oylar:

      • Karşı Karşı yeterli değil--Tuz 15:15, 16 Mart 2008 (UTC)(Süresiz engellenmiş kullanıcı)
  • Destek Destek--Güzel Turşusever 19:59, 20 Mart 2008 (UTC))Geçersiz; kullanıcının oy hakkı yok. Bkz. VP:OY (en az 2 aydır (60 gün) üye)-- Arjety ileti 20:07, 20 Mart 2008 (UTC)


Yorumlar

  • Yeterli olmayan yerleri daha ayrıntılı yazabilirseniz belki üzerinde çalışarak halledebiliriz. İlginiz için teşekkürler.-- Arjety ileti 16:51, 16 Mart 2008 (UTC)
Girişteki görüntünün kalitesi iyi değil, Ayrıca bakınız kısımı kaba, Sinemada kaykay kısmı kaba, Değişik bilgiler kısmında çok başlık ama az bilgi var kaba duruyor. Bunun hariinde madde iyi durumda. Düzenlenirse olumlu oy kullanacağım.Teşekkürler, saygılar--Tuz 11:34, 17 Mart 2008 (UTC)
  • Yukarıda bahsedilen görüşler doğrultusunda maddeye emeği geçen Vikipedistler ile birlikte geliştirmelerde bulunuldu. Madde hakkındaki yapıcı fikirlerinizi ve yorumlarınızı memnuniyet ile bekliyorum. İyi çalışmalar-- Arjety ileti 18:27, 17 Mart 2008 (UTC)
Sayın Tuz. Beğenmediğiniz yerleri Arjety ile güzelleştirmeye çalıştık. Bir kez daha bakıp beğenmediğiniz bölümleri yazarsanız elimizden geleni yaparız. Ha bu arada SM kriterleri içinde resimleri kaliteli olacak diye bir kural yok. Bu yüzden resimlere dokunmadım. Mülazımoğlu iyi günler diler... 18:33, 17 Mart 2008 (UTC)
Emeğinize sağlık. Böyle bir kural yok tabi ama giriş kısmında görüntü kalitesi düşük bir resim hoş durmuyor. Yazılanlar, kaynaklar kadar maddenin görünüm şekli de önemli. Girişteki resim de değiştirildiği takdirde olumlu oyu basacağım çünkü gerçekten hakeden güzel bir madde olmuş. Saygılar--Tuz 10:57, 18 Mart 2008 (UTC)
Bu son yorumunuzdan sonra aslında ilk başta yetersiz deyip çekilirken samimi olmadığınızı ve bir maddenin seçkin olabilmesi için ne gibi kriterlere gereksinim duyduğunu bilmediğinizi veya önemsemediğinizi anladım. Girişteki resim ile ilgili kalitesi yetersiz, değişmeli. Ondan sonra olumlu oy veririm sözünüz maddeye ve emeği geçenlere olan bir saygısızlıktır. Zira bu bir seçkin resim oylaması değil ve tekrar söylüyorum ki resimlerinin kaliteli olması gibi bir kriter seçkin madde olmak için gerekmiyor. Ayrıca maddenin içinde kalitesi tartışılacak ancak konuyu iyi anlatan başka resimler de var. Siz konunun dışında özel ve kişisel bir istekte bulunuyorsunuz ve bu istek diğer istekleriniz ile aynı kefede olmadığından tarafımca uygun bulunmadı. Burada emeği geçenler olarak yanlızca seçkin madde kriterlerinin sağlanması konusunda isteklerinize cevap verebiliriz. Aksi takdirde özel isteklerin sonu gelmez. SM kriterleri de zaten bu amaçla; bir sınır belirleyip yanlızca gereken özelliklerin sağlanması için konulmuştur. Sizi durumu tekrar değerlendirmeye davet ederim. Son bir dip not olarak da bu madde eğer gerçekten bir resminin daha kalitelisi ile değiştirilmesi ile seçkin madde olacaksa olmamasını tercih eder ve dilerim. Lütfen subjektif değil objektif olalım. Artniyet taşımayan herkese saygılarımla. Mülazımoğlu iyi günler diler... 15:44, 18 Mart 2008 (UTC)
  • Syn. Mülazımoğlu, Bu şekildeki konuyu geliştirmeye izin vermeyen yorumlarınızı lütfen burada belitmek yerine kullanıcı mesaj sayfasından belirtiniz. Bu şeildeki yorumlarınız sizin gibi düşünmeyen insanların bu sayfanın gelişmesine katkı sağlamasına engel olabilir. Ben Tuz'un bu maddeyi geliştirmek adına öneriler getirdiğine inanıyorum. Sonuç olarak evvelki katkıları sayesinde şu an madde daha düzenli ve göze hoş görünüyor. Bu madde seçkin olduğunda sizin veya benim değil tüm isteyenlerin seçkin maddesi olacaktır. Madde seçkin statüsü ile değil sadece gerçekten seçkin olursa gereği olmuş olacaktır. İlgili resmin değişmesi konusunda biçem olarak haklı. Bu konuda en kısa sürede gerekli düzenlemeleri yapacağım.-- Arjety ileti 21:05, 18 Mart 2008 (UTC)
  • Resimler yeniden düzenlenilerek girişte daha yüksek kalitede bir resime yer verildi.-- Arjety ileti 21:25, 18 Mart 2008 (UTC
  • Maddeye büyük katkıda bulunmuş olan Mülazımoğlu'nun eleştirileri, verdiği cevap doğrultusunda önemli. Özellikle üsluba dikkat çekmiş. Tekrardan kontrol ettiğimde sadece rulmanda değil maddenin her yerinde aynı uslup söz konusu.Bu üslupta sorun varsa tüm maddede var demektir. Maddeyi yazan kişi tarafından dahi üslup hatası görülmüş bir maddenin SM olması sanırım gerçekçi değil. Adaylığını geri çekmek isityorum. Saygılarımla.-- Arjety ileti 15:14, 22 Mart 2008 (UTC)
Arjety maddeyi incelemiş. O da baştan sona üslup hataları olduğunu görmüş. Onun önerisi doğrultusunda maddeyi yeniden yazmaya başlıyorum. Mülazımoğlu iyi günler diler... 17:35, 22 Mart 2008 (UTC)
.Vazgeçmiş. Hem Madde baştan sona yazılana dek fikir birliğinin oluşması ve seçkin madde olabilmesi mümkün görülmemektedir diyor. Hem de baştan sona yazmaya izin vermiyor. O zaman maddenin SM olma şansı da Arjety'nin dediğine göre kalmıyor. Adaylığın iptali yerinde olacaktır.Mülazımoğlu iyi günler diler... 18:16, 22 Mart 2008 (UTC)