Görice (ilçe): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Drüfft (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
düzeltme AWB ile
163. satır: 163. satır:
[[Dosya:AlbaniaKorce.png|right]]
[[Dosya:AlbaniaKorce.png|right]]


'''Görice''' ([[Arnavutça]]: ''Rrethi i Korçës'') [[Arnavutluk]]'un otuz altı ilçesinden biridir. Arnavutluk'un yüzölçümü bakımından en büyük ikinci ilidir. [[2004]] yılı tahmin'i verilerine göre ilde 194.000 kişi yaşar. Ülkenin güneydoğusundadır ve merkez kenti kendisi ile aynı adı taşıyan Korçë'dir. Kuzeyde [[Pogradaş]] ve [[Makedonya Cumhuriyeti]] ile, Kuzeyde [[Yunanistan]] ile, güneybatıda [[Kolonya, Görice|Kolonya]] ve [[Permedi]] ile, batıda da [[Grameç]] ve [[İskarapar]] illeri ile sınırı vardır.
'''Görice''' ([[Arnavutça]]: ''Rrethi i Korçës'') [[Arnavutluk]]'un otuz altı ilçesinden biridir. Arnavutluk'un yüzölçümü bakımından en büyük ikinci ilidir. [[2004]] yılı tahmin'i verilerine göre ilde 194.000 kişi yaşar. Ülkenin güneydoğusundadır ve merkez kenti kendisi ile aynı adı taşıyan Korçë'dir. Kuzeyde [[Pogradaş]] ve [[Kuzey Makedonya]] ile, Kuzeyde [[Yunanistan]] ile, güneybatıda [[Kolonya, Görice|Kolonya]] ve [[Permedi]] ile, batıda da [[Grameç]] ve [[İskarapar]] illeri ile sınırı vardır.


{{Arnavutluk'un illeri}}
{{Arnavutluk'un illeri}}

Sayfanın 21.27, 3 Mayıs 2019 tarihindeki hâli

Görice
Rrethi i Korçës
Ülke Arnavutluk
İlGörice ili

Görice (Arnavutça: Rrethi i Korçës) Arnavutluk'un otuz altı ilçesinden biridir. Arnavutluk'un yüzölçümü bakımından en büyük ikinci ilidir. 2004 yılı tahmin'i verilerine göre ilde 194.000 kişi yaşar. Ülkenin güneydoğusundadır ve merkez kenti kendisi ile aynı adı taşıyan Korçë'dir. Kuzeyde Pogradaş ve Kuzey Makedonya ile, Kuzeyde Yunanistan ile, güneybatıda Kolonya ve Permedi ile, batıda da Grameç ve İskarapar illeri ile sınırı vardır.

  1. ^ "POPULLSIA SIPAS PREFEKTURAVE, 2001–2010". Albanian Institute of Statistics. Erişim tarihi: 2010-09-09.