Fuatavni: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Yeni hesap (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
61. satır: 61. satır:
| dipnotlar =
| dipnotlar =
}}
}}
'''@fuatavni''',[[Adalet ve Kalkınma Partisi]]'nin içinden olduğunu söyleyen ve hükümet ile ilgili gizli belgeleri yayınlayan [[twitter]] fenomeni.Hesap başta [[Recep Tayyip Erdoğan]],[[Abdullah Gül]],bazı bakanlar ve hükümetin ileri gelenleri ile ilgili bazı olayların gerçekleştiğini iddia etmektedir.Hesap 18 Şubat <ref name="deneme">[http://i.hizliresim.com/wzP2J4.png hızlıresim.com]</ref> tarihinde ilk tweetini atmış olup 1 milyona yakın takipçisi vardır.Hesap şu an [[Türkiye]]'de erişime engellenmiştir.
'''@fuatavni''', [[Adalet ve Kalkınma Partisi]]'nin içinden olduğunu söyleyen ve hükümet ile ilgili gizli belgeleri yayınlayan [[twitter]] fenomeni. Hesap başta [[Recep Tayyip Erdoğan]], [[Abdullah Gül]], bazı bakanlar ve hükümetin ileri gelenleri ile ilgili bazı olayların gerçekleştiğini iddia etmektedir. Hesap 18 Şubat <ref name="deneme">[http://i.hizliresim.com/wzP2J4.png hızlıresim.com]</ref> tarihinde ilk tweetini atmış olup 1 milyona yakın takipçisi vardır. Hesap şu an [[Türkiye]]'de erişime engellenmiştir.


==İddialarının İçerikleri==
==İddialarının İçerikleri==
Hesap iddialarını hükümet içerisindeki iç ve dış görüşmeler,[[17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması]],seçimlerdeki bir takım usûlsüzlükler,hükümet ve cemaat arasındaki olaylar ve gizli operasyonlar üzerine şekillendirmektedir.Hesap yöneticisi genelde sert ve tehditkar bir dil kullanmaktadır.[[Recep Tayyip Erdoğan]]'dan ise sürekli olarak ''BB'' olarak bahsetmektedir.Genelde sert mizacını ''Korkma,titre'' sözüyle pekiştirmektedir.Sert bir dil kullanmasına rağmen tweetlerinde dini ibareler de kullanmaktadır ve bazı iletileri mistik tarzdadır.''Ne olursan ol kaybedenlerdensin...'' tarzı söylemleri [[Kur'an-ı Kerim]]'in tarzıyla örtüşmektedir.
Hesap iddialarını hükümet içerisindeki iç ve dış görüşmeler, [[17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması]], seçimlerdeki bir takım usûlsüzlükler, hükümet ve cemaat arasındaki olaylar ve gizli operasyonlar üzerine şekillendirmektedir. Hesap yöneticisi genelde sert ve tehditkar bir dil kullanmaktadır. [[Recep Tayyip Erdoğan]]'dan ise sürekli olarak ''BB'' olarak bahsetmektedir. Genelde sert mizacını ''Korkma, titre'' sözüyle pekiştirmektedir. Sert bir dil kullanmasına rağmen tweetlerinde dini ibareler de kullanmaktadır ve bazı iletileri mistik tarzdadır. ''Ne olursan ol kaybedenlerdensin...'' tarzı söylemleri [[Kur'an-ı Kerim]]'in tarzıyla örtüşmektedir.


==Kim olduğuna dair iddialar==
==Kim olduğuna dair iddialar==
Hesabın henüz kim tarafından yönetildiği bulunamamıştır.Basında bir takım kişilerin olduğu iddia edilsede bu iddialar kanıtlanamamış olup bu görüşler muhattapları tarafından kesin bir dille yalanlanmıştır.<ref name="Bülent Arınç'a sordu: @fuatavni siz misiniz?">[http://www.zaman.com.tr/politika_bulent-arinca-sordu-fuatavni-siz-misiniz_2208867.html Bülent Arınç'a sordu: @fuatavni siz misiniz?]</ref> <ref name="MİT'in 'Fuat Avni' dediği Emre Uslu'dan salvolar">[http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/95339/MiT_in__Fuat_Avni__dedigi_Emre_Uslu_dan_salvolar.html MİT'in 'Fuat Avni' dediği Emre Uslu'dan salvolar]</ref>
Hesabın henüz kim tarafından yönetildiği bulunamamıştır. Basında bir takım kişilerin olduğu iddia edilsede bu iddialar kanıtlanamamış olup bu görüşler muhattapları tarafından kesin bir dille yalanlanmıştır.<ref name="Bülent Arınç'a sordu: @fuatavni siz misiniz?">[http://www.zaman.com.tr/politika_bulent-arinca-sordu-fuatavni-siz-misiniz_2208867.html Bülent Arınç'a sordu: @fuatavni siz misiniz?]</ref> <ref name="MİT'in 'Fuat Avni' dediği Emre Uslu'dan salvolar">[http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/95339/MiT_in__Fuat_Avni__dedigi_Emre_Uslu_dan_salvolar.html MİT'in 'Fuat Avni' dediği Emre Uslu'dan salvolar]</ref>


==Yasal gelişmeler==
==Yasal gelişmeler==

Sayfanın 05.52, 1 Eylül 2014 tarihindeki hâli

fuatavni
Dosya:Fuatavni.png
Kullanıcının Twitter'daki kullanıcı resmi.
DoğumBilinmiyor(saklı)
MilliyetTürk
Etkin yıllar2014-günümüz
Tanınma nedeniTwitter
Siyasi partiAdalet ve Kalkınma Partisi
Dinİslam
Resmî siteTwitter Sayfası
(engelli)

@fuatavni, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin içinden olduğunu söyleyen ve hükümet ile ilgili gizli belgeleri yayınlayan twitter fenomeni. Hesap başta Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, bazı bakanlar ve hükümetin ileri gelenleri ile ilgili bazı olayların gerçekleştiğini iddia etmektedir. Hesap 18 Şubat [1] tarihinde ilk tweetini atmış olup 1 milyona yakın takipçisi vardır. Hesap şu an Türkiye'de erişime engellenmiştir.

İddialarının İçerikleri

Hesap iddialarını hükümet içerisindeki iç ve dış görüşmeler, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması, seçimlerdeki bir takım usûlsüzlükler, hükümet ve cemaat arasındaki olaylar ve gizli operasyonlar üzerine şekillendirmektedir. Hesap yöneticisi genelde sert ve tehditkar bir dil kullanmaktadır. Recep Tayyip Erdoğan'dan ise sürekli olarak BB olarak bahsetmektedir. Genelde sert mizacını Korkma, titre sözüyle pekiştirmektedir. Sert bir dil kullanmasına rağmen tweetlerinde dini ibareler de kullanmaktadır ve bazı iletileri mistik tarzdadır. Ne olursan ol kaybedenlerdensin... tarzı söylemleri Kur'an-ı Kerim'in tarzıyla örtüşmektedir.

Kim olduğuna dair iddialar

Hesabın henüz kim tarafından yönetildiği bulunamamıştır. Basında bir takım kişilerin olduğu iddia edilsede bu iddialar kanıtlanamamış olup bu görüşler muhattapları tarafından kesin bir dille yalanlanmıştır.[2] [3]

Yasal gelişmeler

Hesap İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Kullanıcının iftira, hakaretlerde bulunduğu, adli yargıyı etkilediği ve internet özgürlüğünü kötüye kullandığı gerekçesiyle Türkiye'de erişime engellendi[4] .Millî İstihbarat Teşkilatı hesabın kime ait olduğuna dair çalışmalar yapmaktadır.[5]Twitter hesabın Türkiye'ye erişimini engellemiştir[6] ancak Twitter yetkilileri kararın düşünce özgürlüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle karara itiraz edileceğini açıklamışlardır.[7][4].Ancak hesap bu gelişmelere rağmen yurt içinde yedek hesabıyla,yurt dışında ise özgür bir biçimde eylemlerine devam etmektedir.

Kaynakça