İçeriğe atla

Vikipedi:Seçkin madde adayları/2014 Türkiye Kupası finali: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
BSRF (mesaj | katkılar)
Aycan (mesaj | katkılar)
15. satır: 15. satır:
:{{Cevap}} Ellerine sağlık, maddeyi baştan yazmışsın :D Bu haliyle daha güzel ve sade olmuş. Ben ayarı kaçırıp biraz fazla detay ekleyebiliyorum :)[[Kullanıcı:SAİT71|<font face="Candara" size="3px" color="#3399CC">Sait71</font>]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:SAİT71|yaz]]</sup> 14:57, 17 Haziran 2014 (UTC)
:{{Cevap}} Ellerine sağlık, maddeyi baştan yazmışsın :D Bu haliyle daha güzel ve sade olmuş. Ben ayarı kaçırıp biraz fazla detay ekleyebiliyorum :)[[Kullanıcı:SAİT71|<font face="Candara" size="3px" color="#3399CC">Sait71</font>]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:SAİT71|yaz]]</sup> 14:57, 17 Haziran 2014 (UTC)
*{{destek}} Eline sağlık Sait. İyi iş çıkarmışsın. Kriterleri karşılayan bir madde olduğunu düşünüyorum.--'''<font color="#E62020">[[Kullanıcı:BSRF|B.S.R.F.]]</font>''' <sup><small>[[Kullanıcı mesaj:BSRF|💬]]</small></sup> 15:03, 17 Temmuz 2014 (UTC)
*{{destek}} Eline sağlık Sait. İyi iş çıkarmışsın. Kriterleri karşılayan bir madde olduğunu düşünüyorum.--'''<font color="#E62020">[[Kullanıcı:BSRF|B.S.R.F.]]</font>''' <sup><small>[[Kullanıcı mesaj:BSRF|💬]]</small></sup> 15:03, 17 Temmuz 2014 (UTC)
*{{destek}} Bir Es Es taraftarı olarak bende destekliyorum. Detaylandırma doyurucu. --[[Kullanıcı:Aycan|Aycan]]<sup>[[User Talk:Aycan|ileti]]</sup> 14:23, 23 Temmuz 2014 (UTC)

Sayfanın 14.23, 23 Temmuz 2014 tarihindeki hâli

2013-14 Türkiye Kupası'nın final maçı. Ultraslansi arkadaşımızın başlatmış olduğu maddeyi, sıkı bir şekilde medyayı ve resmi organları takip ederek geliştirmeye çalıştım. Bir kaç arkadaşın daha yaptığı katkılarla madde şuanki seviyesine geldi. Madde de hepsi (web citation üzerinde) arşivli olmak üzere toplam 105 adet kaynak kullanıldı. Son haliyle birlikte 74.607 bayt seviyesine ulaştı. Maddeyi özgün bir biçimde geliştirmeye çalıştım. Kesinlikle birebir alıntı yoktur. Cümleleri kendim kaynaktan okuyarak derledim. Bilemediğim, takıldığım yerlerde TDK resmî sitesini kullandım. Buna rağmen maddeyi incelerken, nokta, virgül gibi imlâ kurallarına dikkat ederek incemenizi rica ediyorum. Her ne kadar azami özen göstersem, maddeyi tekrar tekrar okusam da dikkatimden kaçan, yanlış kalan kısımlar olabilir. Madde deki en önemli eksiklik ise final maçına ait özgün bir resim olmaması. Flickr ve benzeri sitelerde çok araştırdım ama özgün lisanslı resmi bırakın, maç ile ilgili hiç bir görsel materyal bulamadım. Bu konuda mevcut kaynağı olan varsa inşallah yardımcı olur. Benim söyleceklerim bu kadar. Daha önce benzer maddeler olan, 2013 Türkiye Süper Kupası ve 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Finali maddelerine bir kaç arkadaşımla beraber statü kazandırmıştık. Umarım bu maddede olumlu bir şekilde bu süreci tamamlar.Sait71yaz 20:54, 17 Mayıs 2014 (UTC)

  • Destek Destek Ben gelişimini neredeyse adım adım izledim. gerçekten teşekkürler. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:01, 20 Mayıs 2014 (UTC)
  • Destek Destek Yazdığın maddeleri akıcı buluyorum, futbolla ilgilenmesem de okumak zevkli oluyor ve dilime takılan bir kısım olmuyor, eline sağlık Sait. Şu değişikliği yaptım ve Sneijder'in fotoğrafını ekledim görselliğe katkı açısından gereksiz görürsen kaldır lütfen. Ek olarak, arşivlemeyi kendin tek tek mi yapıyorsun? Eğer öyleyse şu site, Vikipedi'ye eklenen bağlantıları otomatik olarak arşivliyor bil isterim. Yani tek tek uğraşmana gerek yok. Kaynağı direkt ekle Vikipedi'ye, birkaç dakikaya bu sitede arşivlendiğini görebilirsin. Sonradan da arşiv bağlantısını buraya eklersin. Kendi yazdığım maddelerde bu siteyi kullanıyorum otomatik olarak arşivleniyor buraya eklediklerim, bana bayağı bir kolaylık sağlamış oluyorlar. - Seyit mesaj 20:45, 15 Haziran 2014 (UTC)
Yorum Yorum Teşekkürler Seyit. Yaptığın değişiklikleri inceledim ve baya bir gözümden kaçan yazım hataları olmuş. Açıkçası madde yazarken veya geliştirirken en çok bu tür yazım hatalarının gözümden kaçmasına sinir oluyorum :) Resimde açıkçası iyi olmuş, hiç aklıma gelmemişti. En azından maddeye görsel açıdan olumlu bir etki yapmış. Ellerine sağlık. İkinci olarak ise o söylediğin siteye url'yi yapıştırıyorum ve linki alıp ref kaynağına arşivurl parametresine yapıştırıyorum. Sait71yaz 20:56, 15 Haziran 2014 (UTC)
Yani sen arşivletmiş oluyorsun, kolaylık olur diye tavsiye ettim sadece. Noktalama kolay iş, önemli olan üslup. Ben mesela bu kadar akıcı bir üslupla yazamadığımı düşünüyorum. Bu arada not düşeyim bilgi kutusundaki kaynakları ben sevmediğim için kaldırdım güzel durmuyor :D Nasıl olsa madde içinde bunların kaynağı veriliyor öyle değil mi? Aynı şekilde giriş kısmında da zorunda olmadıkça kaynağa yer vermemeye çalışırım mesela. Birkaç cümlelik paragrafları da göze pek hitap etmiyor diye birleştirdim sonraki paragraflarla. Zaten birbiriyle hafiften bağlantıları var gibiydi. Çalışmalarının devamı dileğiyle, iyi çalışmalar :) - Seyit mesaj 21:10, 15 Haziran 2014 (UTC)
O arşiv olayından haberim yoktu. Webcitation.org'da arşiv işlemi uzun sürüyordu, burası daha hızlı gelmişti. Ancak otomatik olarak arşivlediğini bilmediğim için el ile kopyalıyordum. Bundan sonra söylediğin gibi yapmaya çalışacağım. Akıcılık konusunda ise bence en önemli etken özgün olmasındandır. Yani Türkçe gibi bir dilde istediğin üslupta cümleler kurabiliyorsun. Futbol konusunda bu sınırlar biraz daha daralsa da yine bence özgün madde yazmak çok eğlenceli. Aday maddeleri hazırlayan bir çok kullanıcı bence bu konuda başarılılar. Ben hepsini okurken zevk alıyorum. Senin maddelerin de dahil. Ancak senin hızına yetişebilmem mümkün değil. Şu Arda Turan maddesini bitirir bitirmez aday maddeleri incelemek için zaman ayıracağım zaten. :) Sait71yaz 21:23, 15 Haziran 2014 (UTC)
Teşekkürler, benim hız yazdığım birçok maddenin çeviri olmasından kaynaklanıyor :D Turan'ı da bekliyoruz o zaman sabırsızlıkla. - Seyit mesaj 21:41, 15 Haziran 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Emeğine sağlık Sait, ben bunu unutmuşum okumayı. Arka plan kısmında iki takım arasında oynanan son maçlara ve genel olarak oynadıkları resmî maçlar hakkında bilgi verilebilir bence. Güzel de olur.--RapsarEfendim? 09:14, 16 Haziran 2014 (UTC)
Sağolasın Rapsar, galiba uzun bir ara verdiğin zamana denk geldi ondan unutmuş olabilirsin :) :)... Arka plân kısmını söylediğin şekilde geliştirmeye çalışayım bakayım :) Teşekkür eden arkadaşlara ben teşekkür ediyorum :) Sait71yaz 13:12, 16 Haziran 2014 (UTC)
  • Destek Destek Çok güzel madde olmuş. Ellerine sağlık. --►C e k l i 8 2 9 09:34, 16 Haziran 2014 (UTC)
  • Destek Destek Madde çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Kazanan takımın tuttuğum takım olması ayrı bir mutluluk tabii.--Fikirmsj 10:22, 16 Haziran 2014 (UTC)
  • Destek Destek Geniş ölçüde düzenleme yaptım ama umarım yanlış bir şeyler yapmamışımdır. Herhangi bir sorun göremiyorum şu hâliyle ben. Emeklerine sağlık, bence seçkin madde olmayı hak ediyor.--RapsarEfendim? 09:04, 17 Haziran 2014 (UTC)
Cevap Cevap Ellerine sağlık, maddeyi baştan yazmışsın :D Bu haliyle daha güzel ve sade olmuş. Ben ayarı kaçırıp biraz fazla detay ekleyebiliyorum :)Sait71yaz 14:57, 17 Haziran 2014 (UTC)
  • Destek Destek Eline sağlık Sait. İyi iş çıkarmışsın. Kriterleri karşılayan bir madde olduğunu düşünüyorum.--B.S.R.F. 💬 15:03, 17 Temmuz 2014 (UTC)
  • Destek Destek Bir Es Es taraftarı olarak bende destekliyorum. Detaylandırma doyurucu. --Aycanileti 14:23, 23 Temmuz 2014 (UTC)