Kullanıcı mesaj:Gercekkaynarca

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bana Mesajlarınızı Buraya Bırakabilirsiniz

Uyarı
Uyarı
Maddelerin isimlerini, Vikipedi’de mevcut eğilim ve standartların aksine olacak şekilde değiştirmeyiniz ve/veya yönlendirmeyiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --ki bl 14:33, 21 Mart 2009 (UTC)

Kaynarca, İstanbul[kaynağı değiştir]

  • Kaynarca'lar bilindiği üzere 2 tanedir. Biri Sakarya'da bir ilçeyken, diğeri İstanbul'da bir yerleşim birimidir.

Kaynarca maddesinin Disambiguation sayfasında, Kaynarca'ların bulunduğu iller belirtilerek bu yerleşim birimleri ayrılmıştır. Yani, Sakarya'nın Kaynarca'sı için "Kaynarca, Sakarya", İstanbul'un Kaynarca'sı için "Kaynarca, Istanbul" girilmiştir. Ayrıca, Pendik İstanbul'a göre haliyle daha az bilinmektedir. Dolayısıyla, İstanbul'un Kaynarca'sı ve Pendik'in Kaynarca'sı arasında bir karar verilmesi gerekmiştir. Discussion sayfasında Kaynarca için "Kaynarca, Istanbul" 'da mutabık kalınmıştır. Gercekkaynarca 14:39, 21 Mart 2009 (UTC)

  • bu tür kararlar her maddeye göre ayrı ayrı ve söylediğiniz akıl yürütmelerle yapılmıyor. yerleşim yerleri, köy (ya da semt), ilçe, il sıralamasına göre adlandırılıyor. tartışma sayfasında böyle bir konu göremedim. kaldı ki, böyle yanlış bir karar verildiyse bile geri alınır. kaynarca pendik'e bağlı bir ilçedir, dolayısıyla ismi de bu şekilde olacaktır. lütfen değişikliği geri almakta ısrarcı olmayın. bir de değişiklik özetlerinde pendikliler alıyor gibi bir ibareye rastladım. bu tür kişisel yorumlar yapmaktan kaçınıyoruz. --ki bl 14:47, 21 Mart 2009 (UTC)
  • Dediğiniz şekildeki, yerleşim yerleri'nin 1. köy (ya da semt), 2. ilçe, 3. il sıralamasına göre adlandırılması, bağlamda bir karışıklığa sahip olmayan yerleşim yerleri içindir. Eğer Kaynarca'lar 2 tane olmasaydı, dediğiniz şekilde adlandırılacaktı. Ama, Kaynarca maddesi için çifte anlamlılık (Disambiguation durumu oluşmatadır) vardır. Wikipedia'nın İngilizce olan en.wikipedia.org/wiki/"madde" türündeki yığıtında bahsettiğim metot izlenmektedir. tr.wiki... ise en.wiki...'nin sadece bir projeksiyonudur. Yine de hassasiyetiniz için teşekkürler. Öncekinde Avustralya'da yaşayan bir Pendikli wiki-user'ın değiştirmesi var. Ama yine de dediğiniz gibi, eleştiriyi semt belirtmeden yapmalıydım. Gercekkaynarca 14:55, 21 Mart 2009 (UTC)
  • türkçe vikipedi ingilizcesinin bir projeksiyonu değildir. burada yerleşim yerleri ile ilgili böyle bir karar alındı uygulanıyor. bırakın ikiyi onlarca farklı yerleşim yerinden oluşan anlam ayrım sayfalarımız var. eğer buna ilişkin bir eleştiriniz varsa genel olarak belirtebilirsiniz. bu karar değişmediği sürece madde isimlerini dilediğiniz biçimde yorumlayamazsınız. Avustralya'da yaşayan bir Pendikli wiki-user'ın değiştirmesi var. derken kastettiğiniz Kullanıcı:Pinar sanırım. kendisi buranın en eski kullanıcılarından ve eski hizmetlilerinden ve de benim gördüğüm en tarafsız yaklaşan kullanıcılardandır. eleştirilerinizi böyle varsayımlarla, ya da kişisel bilgilerle yapamazsınız. --ki bl 15:04, 21 Mart 2009 (UTC)
  • İngilizce sayfasında da "en.wikipedia.org/wiki/Kaynarca, Istanbul" olarak geçmektedir. Projeksiyon ile ilgili olarak, dosyalar daha çok yakın bir zamana kadar Wiki-Commons'a yükleniyordu. Siz Türkiye için ayrı bir standart oluşturmaya çalışıyorsunuz. Ama genel standart Wikipedia'da böyle. Başka dillerde de böyle. Türkçe için ayrı bir standart oluşması, ileride Wikipedia BOT kodları yazarken bizim için sorun olur. Onun için Genel Wikipedia'daki kurallara sadık kalmamız bizim avantajımıza. Gercekkaynarca 15:09, 21 Mart 2009 (UTC) Wikipedia'nın ingilizce kısmında; "As a convinience in Wikipedia, the order is 1. Town 2. County 3. City 4. Country. This order is changed when there is a disambiguation" durumu var. Gercekkaynarca 15:09, 21 Mart 2009 (UTC)
  • bunu tartışmanın yeri mesaj sayfaları değil. isterseniz köy çeşmesine yazabilirsiniz. --ki bl 15:16, 21 Mart 2009 (UTC)
  • Kaynarca Tersanesi'nin adı, Pendik ilçe olduktan sonra Pendik Tersanesi olarak değiştirildi. Pendik Marinası'nın adı, Kaynarca il olursa, Kaynarca Marinası olarak mı değiştirilmelidir?! Elbette Hayır. Pendik Marinası, Pendik'tedir, Kaynarca Tersanesi'nin (Pendik dense de) Kaynarca'da olduğu gibi. Hem Kaynarca hem de Pendik, Kartal'a bağlıyken tarihi arkeolojik alan, (7000 yıllıktır) Kaynarca Höyüğü olarak geçiyordu. Onun da adını Pendik Höyüğü olarak değiştirmeye çalıştılar, ama başaramadılar. Bir yerleşim yerinin kasaba/ilçe/il olma kararı alınırken, o yerleşim birimine (sonradan) dahil ettirilen tüm yerleşim birimlerindeki tesislerin tabelaları sökülüp ilgili şekilde mi düzeltilmeli?!! Pendik denince, Pendik'in Merkezi, İstanbul denince İstanbul'un merkezi anlaşılır: Arabanızla Pendik'teyken Kadıköy'e doğru giderken, sağdaki

"İstanbul 45 km" tabelasını gördüğünüzde bu sizin başka bir ilde olduğunuzu mu gösteriyor! Elbette Pendik İstanbul'da. Ama, her şeyin bir adabı var di mi. Gercekkaynarca 15:35, 21 Mart 2009 (UTC)

  • tam da istediğiniz gibi herkesin görmesi için sizi köy çeşmesine yönlendirmiştim., şu anda deyim yerindeyse benim salonumda konuşuyorsunuz ve ben de bu konuda daha fazla konuşmak istemiyorum. yerleşim yerleri adlandırmasıyla ilgili genel düşüncelerinizi genel ortamlarda, tek tek maddelere ilişkin adlandırma yanlışlarını ilgili maddelerin tartışma sayfalarında dillendirin ve vikipedi'nin bir forum olduğunu da unutmayın. kolay gelsin. --ki bl 15:42, 21 Mart 2009 (UTC)
  • Teşekkürler. Ben hep ingilizce Wiki'de yazdığım için Türkçe kısmı biraz garip geldi, kusura bakma. Köy Çeşmesi dediğinde de ilk başta anlamamıştım. Sonra linkini gördüm solda. Bu arada Kaynarca'nın anlam ayrımı sayfası güzelce kısaltmışsın. Sağolasın. Gercekkaynarca 15:45, 21 Mart 2009 (UTC)
Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınız için size yapılan uyarıları önemsememeniz, vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. ki bl 15:46, 21 Mart 2009 (UTC)


  • Kibele, benim yaptığım vandalizm değil: Sadece şunu düşün (ki İngilizce Wikipeida'da da dediğim gibi):
  • Kaynarca için anlam ayrımı sayfası var. Şimdi, bir kullanıcı, anlam ayrımı sayfasında, Kaynarca, Pendik'e yönlenirse, Pendik'i Türkiye'de kaç kişi biliyor ki anlam ayrışımını aklına oturtsun! Kaynarca, Istanbul'a yöneltilirse, "Hımm, demekki Sakarya'nın olduğu gibi, İstanbul'un da Kaynarca'sı var" diye düşünür. Şöyle düşünmez: "Hımm, demekki Pendik'in de Kaynarca'sı var". Zira, zaten Pendik'i İstanbul'luların dışında pek kimse bilmiyor (Fenerbahçeliler hariç :) ). Yani, demek istediğim, anlam ayrışımında, diğer maddenin bağlı olduğu madde (Sakarya) ildir. Dolayısıyla, anlam ayrışımının öbür tarafındaki de aynı entite cinsinden yapılmalıdır ki, anlam cidden ayrışmış olur (X, İl A Y, İl B). Yoksa, dediğiniz gibi yapıldığında, ayrıştırılmaya çalışılan entitenin bağlandığı yerin biri ilçeye (Pendik) diğeri ile (Sakarya) bağlanırsa, anlam ayrışımında, referans alınan entiteler her bir kavram için (ilçe - il) şeklinde belirmiş olur. Anlamın doğru biçimde ayrışımında sorun olur. Gercekkaynarca 15:57, 21 Mart 2009 (UTC)
  • mesaj sayfalarını hele de başkalarının mesajlarını bu şekilde değiştirmek uygunsuz. vikipediyi biraz daha tanımaya çalışın. yaptıklarınızın vandalizm sınırlarında dolaştığını bir kez daha hatırlatırım. --ki bl 18:22, 21 Mart 2009 (UTC)
  • İyi de Kibele, Admin hakkının misuse edilmemesi diye bir şey da var Wikipedia'da. Benim de Discussion page'ime hiç vandalism'le alakalı olmadığı halde, vandalism etiketleri basılmış. Temizledim, sayfa derli toplu görünsün diye. Undo yapılıp yine eskisi konmuş. Vandalism etiketleri, yalnızca ilgili wiki-user bunu yapınca konmalı. İngiliz Hakem - Türk Hakem meselesi gibi bir durum yani, her faulü çalma, oynat, oyunu berbat etme. Burada (tr.wiki...'de), kuralları iyi bilmeyen bazı Wiki-admin'ler faulle uzaktan yakından alakası olmayanları da vandalism görüyor. Şu kadar var ki, gerek Wiki-admin'leri gerek Wiki-user'ları biraz en.wikipedia... tarafından trafiğe çıkarmak lazım. Biz de her önüne gelene ehliyet verilmesi gibi. 2005'ten beri en.wiki... tarafında edit ettim. Türkçe tarafında bir kaç edit ettim, edeceğime pişman olacağım neredeyse. Gercekkaynarca 23:18, 21 Mart 2009 (UTC)


Resim telif uyarısı[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Yüklediğiniz resim telif hakları saklı veya "sadece ticari olmayan kullanıma açık", "izne tabii" veya "resmin değiştirilmesi sınırlandırılmış" olması ve adil kullanım politikaları dahilinde kullanılamayacak olması sebebiyle silinmiştir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Yardım:Resim yükleme, Vikipedi:Resim kullanım politikası ve Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfaları da size yardımcı olabilir. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler --İyivikiler... ho? ni! 20:13, 21 Mart 2009 (UTC)
  • Sayfaya koyduğum resimlerin telif hakkı yok, Lütfen onları geri yerine koyarmısın!. Gercekkaynarca 23:18, 21 Mart 2009 (UTC) Telif Hakkı olduğunu söylüyorsan, hangi firma/kişi telif hakkı iddia ediyor öğrenebilir miyim? Notebook'umda çizdiğim haritaya kim hak iddia ediyor merak ediyorum! Gercekkaynarca 23:18, 21 Mart 2009 (UTC)

Telif Hakkı[kaynağı değiştir]

Hayır, o resimlerin telif hakkı serbest değil! Birinde google maps'ten alınmış bir harita var, diğerinde ise google earth'ten alınmış uydu görüntüsü. Her ikisinin de telif hakkı saklı. Lütfen bu resimleri tekrar yüklemeyiniz. Aynı resimler, burada silindiği gibi, Commons'ta da silindi. İngilizce vikide yıllardır katkıda bulunduğunuzu söylüyorsunuz ancak henüz telif hakları konusunda pek bilgili değilsiniz sanırım. Lütfen Vikipedi:Telif ve Yardım:Resim yükleme sayfalarını inceleyiniz. İyivikiler... ho? ni! 23:25, 21 Mart 2009 (UTC)

İngilizce (en.wiki...) ve Türkçe (tr.wiki...) Tarafı Telif İbareleri Farklıdır[kaynağı değiştir]

  • Türkçe Wikipedia tasarlanırken BOT scriptleri düşünülerek tıpkı İngilizce tarafındaki gibi tasarlanmalıdır. Türkçe tarafında bir resim yüklerken bir çok telif ibaresi ile karşılaşılmaktadır. İngilizce tarafında ise telif hakları ibarelerinin sayısı çok azdır (1+1+4+1+1=8 tane).

Bunlar da:

  • 1. None Selected (add a license tag in the summary box above, or this file is deleted)
  • 2. I don't know the copyrigt license
  • 3. Allow non-commercial use, commercial use or modifications as long as others credit you and share alike
  • 3a Multilicense with CC-BY-SA 3.0 and GFDL (recommended)
  • 3b Multilicense with CC-BY-SA 3.0 and older and GFDL
  • 3c Creative Commons Attribution - Share alike 3.0
  • 3d Multilicense with GNU Free Documentation License and Free Art License
  • 4. Allow non-commercial use, commercial use, and modifications as long as others credit you:
  • 4a Creative Commons Attribution 3.0
  • 5. Reserve No Right
  • 5a Public Domain

Türkçe tarafında ise telif hakları çok farklı bir biçimde tercüme edilmiştir: Türkçe tarafına bir resim yüklenirken karşılaşılan telif hakları ibarelerinin sayısı ise çok fazladır (1+1+1+2+2+2+1+5+1+5=21 tane): <Dolayısıyla ortada BOT tutarsızlığına yol açacak bir tercüme ve tasarımlama yapılmıştır!>

  • 1. Hiçbirini seçme
  • 2. Lisansı Bilmiyorum
  • 3. Resmi bir yerde buldum
  • 4. Özgür Lisanslar (Kendi çektiğiniz resimler için bu grup uygun)
  • 4a Creative Commons Lisansları
  • 4b ....
  • 5. ...

Gercekkaynarca 00:25, 22 Mart 2009 (UTC)

  • Oradan uydu görüntüsü alıp üzerine bir şeyler çizmiş olmanız size telif hakkını kazandırmaz. Telif hakkı saklı bir görüntünün değiştirilmiş versiyonlarının da telif hakkı saklıdır. Höyük resmine gelince: Açıklama commons:File talk:Kaynarca hoyugu.jpg sayfasındadır. İyivikiler... ho? ni! 23:36, 21 Mart 2009 (UTC)

Uyarıları dikkate alın[kaynağı değiştir]

Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınız için size yapılan uyarıları önemsememeniz, vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. İyivikiler... ho? ni! 16:54, 22 Mart 2009 (UTC)


  1. O resimlerin oraya konarken hangi tag'le konması gerektiği sorumu yanıtlamamışsınız: O resimleri (iki haritayı da) oraya koyma ihtimaliniz yok ne yazık ki. O resimlerin telif hakları saklı. Alternatiflerinin üretilmesi olası. Dolayısıyla adil kullanım kapsamına girmiyorlar. Lütfen resimleri yeniden yüklemeyiniz.
  2. Bir de artık sayfama Vandalism Tagı koymayın. Yapılan hiç etik değil: Size hem burada hem de Commons'ta yeterli açıklama yapıldı. Burada ben, orada hiç tanımadığım bambaşka bir hizmetli (orada administrator) defalarca resimleri sildik. Ama siz umursamayarak telif hakkı saklı resimleri ısrarla yüklüyorsunuz. Bu yaptığınız vandalizme doğru gidiyor. Ben de sizi uyarıyorum. Bunun nesi etik değil? İyivikiler... ho? ni! 20:05, 22 Mart 2009 (UTC)