Zuhal Karakoç Dora

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Zuhal Karakoç Dora
Doğum1983 (40-41 yaşında)
Kahramanmaraş
MilliyetTürk
EğitimAnadolu Üniversitesi
MeslekSiyasetçi
Çocuk(lar)1

Zuhal Karakoç Dora (d. 1983, Kahramanmaraş), Türk siyasetçidir.

Eğitimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünü ve yine Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirmiştir. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde master yapmıştır. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde doktorasını tamamlamıştır. Doktorasının ardından birçok makale ve kitap yayımlamış, aynı zamanda Doçentlik unvanını almıştır.

Mesleki kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel sektörde çalışmaya başlamış, öğretmenlik ve koordinatörlük, büyükelçiliklerde tercümanlık ve danışmanlık yapmış; ayrıca bir uluslararası dergide genel yayın yönetmenliği görevinde bulunmuştur. MEB AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nde çalışmış ve 2014-2016 Uluslararası Anlaşmalar ve Burslar Daire Başkanı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı olarak görev almıştır. 2016-2018 yıllarında ise AFAD Strateji Geliştirme Daire Başkanı olmuştur. Son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Strateji Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.[1]

Siyasi kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

2023 Türkiye genel seçimlerinde MHP'den Kahramanmaraş milletvekili seçilmiştir.[2]

İngilizce ve Arapça bilmekte olup evli, bir çocuk annesidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TBMM internet sitesindeki özgeçmişi". 23 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2023. 
  2. ^ Didem Kayabaşı (17 Mayıs 2023). "Karakoç Dora'yla MHP Kahramanmaraş'ta bir ilki yaşadı". 17 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2023.