Yücel Arzen Hacıoğulları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yücel Arzen
Doğum01 Ocak 1970 (54 yaşında)
Adana
TarzlarArabesk müzik
Anadolu Rock
Türk sanat müziği
Tasavvuf müziği
Türk halk müziği
MesleklerSes sanatçısı
Besteci
Şair
Piyanist
Plak yapımcısı
ÇalgılarPiyano
Bağlama
Etkin yıllar1990-günümüz
Yücel Arzen Hacıoğulları
Türkiye Büyük Millet Meclisi
28. dönem milletvekili
Görevde
Makama geliş
14 Mayıs 2023
Seçim bölgesi İstanbul 3. Bölge

Yücel Arzen, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 28. dönem İstanbul milletvekili, Türk besteci, şair, ses sanatçısı ve piyanist.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Adana'da 1970 yılında doğan Yücel Arzen, bir besteci ve piyanist olarak tanınır. 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı'na kabul edildi. Burada, Türk Halk Müziği alanında Nida Tüfekçi ve Yücel Paşmakçı, Türk Musıkisi alanında Erol Sayan, Selahaddin İçli ve Nurten Erberk, armoni ve kontrpuan konularında ise Fayruz Tüzün ve Jirayır Arslanyan ile çalıştı. Ayrıca piyano konusunda Faris Akarsu ve Can Çoker'den eğitim aldı. 1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Halk Müziği Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisans yaptıı.

Müzikal kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yücel Arzen, birçok ünlü isimle işbirliği yaparak müzik kariyerini sürdürdü. Sekiz yıl boyunca Onur Akın ve İbrahim Sadri 'ye piyano ve bağlama eşliğinde performans sergiledi. Kendi bestelerini de üreten Arzen'in yaklaşık 150 şarkı formatındaki bestesi, Cem Karaca , Sertab Erener , Kıraç , Haluk Levent , Ahmet Özhan , Bülent Ersoy , Funda Arar , Mahsun Kırmızıgül , Ali Şan gibi ünlü sanatçılar tarafından seslendirildi.

Funda Arar'ın 2000 yılında yayınlanan ilk stüdyo albümü, Sevgilerde nin bütün parçalarının söz veya müziği Yücel Arzen'e aittir.

Ayrıca Yücel Arzen'in "Kimseler Bilmez," "Erzurum," "Mehmet Akif," "Bir On Şarkı" gibi albümleri bulunmaktadır.

Kırık Hayatlar (2021), Eşrefpaşalılar (2010) ve Selam (2013) filmlerinin müziklerini bestelemiştir.[1] Ayrıca eserleri, Fatih Akın'ın "Duvara Karşı," "İstanbul Hatırası" ve Ömer Vargı'nın "İnşaat" adlı filmlerinde yer aldı.

2001 yılında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından hazırlanan "Şiir Şehir İstanbul" adlı eserin müziklerini yazdı.

Yücel Arzen, başta ünlü yönetmen Atıf Yılmaz'ın "Güllü" adlı oyunundan esinlenerek Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından sahnelenen müzikaller dahil olmak üzere birçok tiyatro ve çocuk oyununun müziklerini de yazdı. Ayrıca 2007 yılında T.C. Devlet Demiryolları (T.C.D.D) tarafından hazırlanan "İstasyon Şefi, Eliyle" adlı albümün müziklerini besteledi.

2008 yılında, Devrim Gürenç ile birlikte yayımladığı "Bir Aşk On Şarkı" adlı albümünde "Yarim Yarim," "İki Alyans" ve "Yalancı Bahar" gibi eserlere imza attı. Ayrıca Alişan'ın seslendirdiği "Ah Le Yar" şarkısının söz ve müziği de Yücel Arzen'e aittir.

Siyasal kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

2023 Türkiye genel seçiminde AK Parti'den İstanbul 3. bölge milletvekili seçildi.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kimseler Bilmez
  • Erzurum
  • Mehmet Akif
  • Bir On Şarkı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". IMDB. 19 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]