Wendy Christensen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Wendy Christensen
İlk görünümSon Durak 3
Son görünümSon Durak 5
(arşiv görüntüleri)
YaratanGlen Morgan
James Wong
CanlandıranMary Elizabeth Winstead
DurumBilinmiyor
AileJulie Christensen
(kız kardeşi)
Bilgileri
CinsiyetKadın
MeslekEski lise öğrencisi
(McKinley Lisesi mezunu)
Doğum ve ölümd. 22 Kasım 1987 , McKinley, Pensilvanya
Tahmini ölüm tarihi19 Kasım 2005
Tahmini ölüm nedeniHızla gelen bir trenin kendisine çarpması

Wendy Christensen, Son Durak serisinin üçüncü filmi Son Durak 3'te yer alan kurgusal bir karakterdir. Ayrıca filmin ana karakteridir. Mary Elizabeth Winstead tarafından canlandırılmıştır. Şeytan'ın Uçuşu hız treni kazasından kurtulanlardan biridir.[1] Filmin sonunda hayatta olup olmadığı belirsiz olmasına rağmen 2011 yılında Son Durak serisinin yapımcısı Craig Perry, Wendy ve kız kardeşi Julie'nin aslında öldüğüne inandığını belirtti.[2]

Wendy McKinley, Pensilvanya'da kızkardeşi Julie ile birlikte yaşamaktadır. Erkek arkadaşı Jason Wise, yakın arkadaşı Carrie Dreyer ve diğer arkadaşlarıyla birlikte mezuniyet gecesinde yapılan eğlenceye katılmak üzere lunaparka giden Wendy, hız trenine bindikleri sırada hayalle gerçek arasında korkunç bir kâbus görür. Çünkü bindikleri tren onlara eğlence yerine ölüm saçacaktır. Kâbus gören Wendy trenden hemen inmek ister. Kevin ve diğer arkadaşlarıyla birlikte trenden inerler. Birkaç dakika sonra da arkadaşlarının feci şekilde ölümüne tanık olurlar.

Wendy filmin ana karakteridir ve yaşanacak olan kazayı önceden görüp kurtarabildiği kadar arkadaşını kurtarmıştır. Fakat erkek arkadaşı Jason, Kevin'in kız arkadaşıyla beraber trende can vermiştir. Başta Kevin onu 180 sayılı sefer hakkında ve o kazada kurtulanların nasıl tek tek öldükleri konusunda uyarsada ona inanmak istemez fakat Kevin'in dedikleri gerçekleşince diğer geriye kalanları kurtarmaya çalışsalarda başaramazlar. Kazadan 5 ay sonra Wendy, Kevin ve Julie farkında olmadan aynı trende buluşmuşlardır. Wendy'nin gördüğü hayale göre kazadan sonra gelen ikinci bir tren Wendy'ye çarparak onu öldürecekti. Fakat Wendy'nin durumu Kevin ve Julie'nin durumu gibi belirsizdir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Yahoo!, Yahoo! Movies. "Final Destination 3 Cast & Director - Yahoo! Movies". 9 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2012. 
  2. ^ "'Final Destination 5' Producer Craig Perry Round 4!". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]