Alex Browning

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alex Browning
İlk görünümSon Durak
Son görünümSon Durak 5
YaratanJeffrey Reddick
CanlandıranDevon Sawa
DurumÖldü
AileKen Browning
(babası)
Barbara Browning
(annesi)
Bilgileri
Tam adıAlexander Theodore Browning
CinsiyetErkek
MeslekEski lise öğrencisi
(Mt. Abraham Lisesi'nde)
Evlilik(ler)Clear Rivers
(kız arkadaşı; öldü)
Doğum ve ölümAlexander Theodore Browning(d. 25 Eylül 1982, Mt. Abraham, New York - ö. Mart 2001, {{{ölüm yeri}}}; Kafasına tuğla düşmesi
(off-screen))

Alexander Theodore "Alex" Browning Son Durak serisinin ilk filmi Son Durak'da (2000) yer alan, Jeffrey Reddick tarafından yaratılmış kurgusal bir karakter. Filmin ana karakteridir.[1] Mt. Abraham Lisesi mezunu aynı zamanda Volée Havayolları Uçuş 180 adlı uçağa binen öğrencilerden biridir.[2] Uçuş 180 kazasından kurtulduktan sonra ölecek altıncı kişidir.[3]

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Arka plan[değiştir | kaynağı değiştir]

Alex Browning, 25 Eylül 1982'de Mt. Abraham kasabasında doğmuştur. Annesi Barbara Browning, babası ise Ken Browning'dir.[4] Mt. Abraham lisesinde okuyan Alex Browning, sınıfının en gözde öğrencilerinden birisidir. George ve Tod Waggner kardeşler ile yakın arkadaştır.[4] Düşmanı olan Carter Horton ile sık sık çatışır. O, okulun Paris, Fransa'ya gidecek yıllık gezisi için en nitelikli öğrencilerinden birisidir.[2]

Son Durak[değiştir | kaynağı değiştir]

Alex Browning henüz filmin başında annesi Barbara ve babası Ken Browning ile konuştuğu bir sahnede gözükür. Gece içine bir şeyler doğmasına rağmen o, okulu Mt. Abraham Lisesi'nin yıllık gezisi için ertesi gün hava alanına gider. Gezi Paris'dedir ve yolculuk 180 sefer sayılı uçakta gerçekleşecektir. Alex uçağa binene kadar garip şeyler hisseder ama yine de uçağa biner ve hayalinde uçağın düştüğünü görür. Hayalinde uçaktan canlı olarak kimse kurtulamamıştır. Alex, uçaktan inmeleri için uçakta kargaşa çıkartır. Alex ve 6 kişi isteyerek veya istemeyerek o uçaktan inerler ve uçak kazası Alex'in gördüğü gibi olur. Kazadan sonra Ajan Schreck ve Weine, Alex'den şüphelenmeye başlar ama olayın uçağın ana motorunda çıkan arızadan kaynaklandığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine Alex serbest bırakılır. Olaydan 1 ay sonra Mt. Abraham lisesinde ölenler için bir anma töreni düzenlenir. Alex, babası ve annesi bu törene gelirler. Burada uçaktan kurtulanlar ile kazadan sonra ilk defa görüşür. Eski en yakın arkadaşı Tod'un ise ailesi, Alex'le görüşmesine izin vermiyordur. Tod törende okuduğu makalede ölümün her an olabileceğini söyler ve Tod o gece boğazını bir ip keserek ölür.

Böylece Schreck ve Weine Alex'den iyice şüphelenmeye başlar. Alex ertesi gün sabahı Clear'ın yanına gider ve neler olduğunu hatırlamak için Tod'u son bir defa görmeleri gerektiğini söyler. 2'si o akşam adli tıpa giderler. Burada William Blodworth ile karşılaşırlar ve ondan ölecekleri haberlerini alırlar.

Ertesi sabah Alex, Clear ve diğer kurtulanlar (Tod dışında) bir kafede şans eseri birleşirler. Carter ve Alex tam kavgaya tutuşacakken Terry dayanamaz ve ağzına geleni söylemeye başlar. Uçak kazasını hayatının en önemli olayı yapmayacağını söylediğinde ise ona bir otobüs çarpar ve Terry ölür. Sonrasında Bayan Lewton'da evinde çıkan bir yangında karnına bıçak saplanarak, Alex onu kurtarmaya çalışsa da ölür. Alex'in parmak izleri artık bıçaktadır. Schreck ve Weine artık Alex'in peşine düşerler. Bu sırada Alex, ölüm sırasının nasıl işleyeceğini bulur. Sıradaki Billy'dir. Carter, Alex, Clear ve Billy aynı arabadayken Carter, ölümüne kendi karar vereceğini söyler ve arabayı son sürat sürmeye başlar. Çoğu sefer ölümden kurtulurlar. Carter, bir tren yolunda durur ve tren arabaya doğru geliyordur. Carter sonradan kararını değiştirir ama hem kapı açılmaz hem emniyet kemerini çıkartamaz ve Alex son anda Carter'ı kurtarır. Trenin altında kalan bir metal parçası ise Billy'nin ölümüne sebep olur.

Alex, Clear'ın babasının ormandaki kulübesine yerleşir ve burada her şeyi ölmesi imkânsız şekilde yapar fakat teorisinde yanlışlık yaptığını fark eder ve sıradakinin Clear olduğunu anlar. O sırada Clear'da Ajanlara Alex'in yerini söylemiştir. Alex, Clear'ı kurtarmak için gölden sandalla geçer. Clear'ın evine geldiğinde Clear arabadadır ve elektrik kablosunun ucu arabaya hasar veriyordur. Ayrıca evinin önündeki su elektriklenmiştir. Alex, elektrik kablosunu tutar ve elektrik kablosu Alex'e çarpar fakat Alex ölmez.

6 ay sonra Alex, Clear ve Carter, Paris'e giderler. Burada Carter, Alex'i düşen bir tabeladan kurtarır ama aynı tabela Carter'a çarpar.[5]

Son Durak 2[değiştir | kaynağı değiştir]

Alex ve Clear, Carter'ın ölümünden sonra New York'a dönerler. 3 ay evden çıkmaz ama daha sonra çıkmak zorunda kalırlar. Clear ile konuşurken evin çatısından kafasına tuğla düşer. Clear çığlık atar ve ambulansı arar. Ambulans geç gelir ve Alex ölür. Clear ise bu olaydan sonra kendisini Stonybrook Rehabilitasyon Merkezine kapatır. Clear, Rota 23 yolundaki araba kazasından kurtulan Kimberly buraya geldiğinde bu olayı ona anlatır.

Son Durak 5[değiştir | kaynağı değiştir]

Alex, Son Durak 5'in sonlarına doğru arşivde Sam Lawton ve Molly Harper'in bindikleri uçakta gözükür. O uçakta kargaşa çıkartırken gözükür ve birkaç görevli tarafından uçaktan indirilirken gösterilir. Yani aslında uçak kazası, köprü kazasından sonra olmuştur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Yahoo!, Yahoo! Movies. "Final Destination Cast List in Yahoo! Movies UK and Ireland". 12 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2010. 
  2. ^ a b Yahoo!, Yahoo! Movies. "Final Destination Movie Info in Yahoo! Movies UK and Ireland". 23 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2010. 
  3. ^ Final Destination 2 in IMDb (Motion picture). New York, ABD: New Line Cinema. 27 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2010. 
  4. ^ a b Rhodes, Natasha (Ocak 2006). Final Destination. New York: Black Flame. ISBN 1-84416-317-2. 
  5. ^ Final Destination in IMDb (Motion picture). New York, ABD: New Line Cinema. 6 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]