Vladimir Timiryov

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vladimir Sergeyeviç Timiryov
(RusçaВладимир Сергеевич Тимирёв
Doğum1914
Ölüm1938 (23-24 yaşlarında)
Alanıressam
Katıldığı akımlarAvangart

Vladimir Sergeyeviç Timiryov (RusçaВладимир Сергеевич Тимирёв; 1914–1938), Rus Avangart ressamdır. Josef Stalin'in Büyük Temizlik'inin kurbanıdır.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Vladimir Timiryov 1914 yılında Rus İmparatorluk Donanması Amiral Sergey Nikolayeviç Timiryov'un oğlu olarak dünyaya geldi. Annesi şair Anna Timiryova'ydı. Annesinin dedesi besteci orkestra şefi Vasily İlyiç Safonov'du. 1918'de, yalnızca dört yaşındayken, ebeveynleri ayrıldı. Annesi, Vladimir'in "üvey babası" olan Amiral Aleksandr Kolçak ile ortak bir hukuk evliliği başlattı. Vladimir'in babası Sergey daha sonra Beyaz göçmen olarak Çin'e taşındı.

Rus İç Savaşı sırasında Aleksandr Kolçak, Omsk merkezli Antikomünist Beyaz Ordu'nun en büyük gruplarından birine önderlik etti. Şubat 1920'de Vladimir'in üvey babası, müttefikleri tarafından ihanet uğradı ve Irkutsk'daki Bolşevikler'e teslim edildi. Kendisine gelişigüzel bir mahkeme düzenlendi ve vuruldu, vücudu donmuş Angara Nehri'ne atıldı. Ancak ölümünden sonraki on yıllar boyunca Kolçak'la olan ilişkileri Vladimir ve annesi için ciddi sonuçlar doğuracaktı.

Timirev Moskova Mimarlık Enstitüsünden mezun oldu. İlk yılında 1930'da Bobrikov Kimya Endüstrisi Kompleksi inşaat sahasında çalıştı. Mezuniyet sonrası sanatçı ve kitap desinatörü olarak çalıştı. Jack London'ın "Kuzey Hikayeleri" kitabı Timiryov'un çizimleriyle birlikte yayınlandı. Sahne oyunların değerlendirmeleri onun çizimleriyle gazetelerde yayınladı.

Timiryov, 1935 yılında Hazar Denizi'nde bilim ve araştırma gezisine katıldı. Gezi sırasında Hazar Denizi'ne ait nesnelere ait birçok eskiz, çizim ve su renkleri üretti. Vışni Voloçyok ile ilgili bir dizi eser de hazırladı.

Tutuklanması ve idamı[değiştir | kaynağı değiştir]

1938'de NKVD tarafından tutuklanmış ve kısa süre sonra vurularak idam edilmiştir. Anlaşılan, neden arkadaşlar tarafından yapılan isimsiz bir ihbardı. İhbar, Vladimir'in, zamanın Sovyet propagandasında şeytanlaşan, Amiral Kolçak'ın "üvey oğlu" olduğu gerçeğine dayanıyordu.

İddianame
"(Vladimir Sergeyeviç Timiryov'in suçlamasıyla ilgili 5038 soruşturma davasından)

1934 yılında Vladimir Sergeyeviç Timiryov casusluktan, Alman istihbarat Bağlantı Pavlom Ferdinandovichem ilişkide bulundu.

LINK talimatı üzerine - Timiryov, ona balıkçılık sektörünün gelişimine dair bilgi aktarmak için Okyanus Coğrafi seferi bir üyesi olarak, devlet balık konserve fabrikaları, tersaneler ve balıkçılık endüstrisinin nesnelerin çizimlerini üretti.

Bir sanık olarak sorgulanana V.S.Timiryov casusluk faaliyetleri ile ilgili suçlarını kabul etti."

op. A. Lipkov tarafından[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Липков, А. (2005), Я к вам травою прорасту (123), 13 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]