Vikiproje:Madencilik/Sol

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Madencilik Projesi nedir?
Madencilik Vikiprojesi, madencilik ile ilgili maddelerin kolektif bir şekilde düzenlenmesini, geliştirilmesini ve konu ile ilgili yeni maddeler açmayı amaçlayan bir Vikiprojedir. Proje, Vikipedi'de madencilikle ilgili tüm konulardaki eksiklerin planlı bir şekilde giderilmesini, Vikipedi'yi madencilik hakkındaki en yetkin kaynaklardan biri haline getirmeyi hedefler.
Eğer siz de projeye katkıda bulunmak istiyorsanız madencilik ile ilgili maddeler oluşturabilir veya var olan maddeleri geliştirebilirsiniz. Bununla birlikte katılımcılar listesine adınızı ekleyebilirsiniz.
Hedefler
  • Madencilik ile ilgili maddelerini geliştirmek, kaynaklandırma çalışmasını yapmak, maddelerdeki güncel olmayan ve tartışmalı kaynaksız bilgileri çıkarmak ve Türkçe Vikipedi'de olmayan madencilik maddelerini diğer dillerden çevirerek Türkçe Vikipedi'ye kazandırmak.
  • Madencilikle ilgili seçkin maddelerin ve listelerin sayısını artırmak.
  • Kategori:Madencilik başta olmak üzere madencilikle ilgili kategorileri uygun bir şekilde alt kategorilerine ayırmak.
Yöntem
  • Projenin konu kapsamında giren herhangi bir maddeyi geliştirmekle işe başlayabilirsiniz. Bunun için Madencilik kategorisi yararlı olabilir.
  • Konu ile ilgili Türkçe Vikipedi'de yer almayan maddeleri açabilirsiniz.
  • Madencilik taslaklarını geliştirerek maddelerin daha kaliteli hale gelmesini sağlayabilirsiniz.
  • Maddelerde kaynak göstermeyi unutmayın. Doğrulanabilirlik, Vikipedi maddeleri açısından çok önemli olduğundan, kaynak eklemek için bilgileri alıntı yaptığınız cümlelerin sonuna kaynak gösterme şablonları ekleyin. Ya da basitçe kaynağınızı <ref> ve </ref> kodları arasına ekleyin.
  • Madencilik Vikiprojesi kapsamına giren maddeleri tespit edin ve {{Vikiproje}} şablonunu maddenin tartışma sayfasına ekleyin. Böylece projenin alanını genişletip, ilgili konuların daha çabuk geliştirilmesini sağlayın.
Kategori ağacı
Son değişiklikler
Kısaltmalar listesi:
V
Vikiveri değişikliği
g
ORES'in etiketlediği değişiklik
Y
Yeni sayfa
k
Küçük değişiklik
b
Bot değişikliği
(±123)
Bayt cinsinden sayfa boyutu değişikliği

16 Nisan 2024

15 Nisan 2024

14 Nisan 2024

Madde listesi buradadır. Vikiproje kapsamına giren konuları listeye ekleyebilirsiniz.