Vikipedi tartışma:Telif hakları/Arşiv 2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Arkadaslar, Wikipedia aylar önce CC-BY-SA 3.0 lisansina gecti... sayfayi güncelleseniz artik? :) --Timish mesaj 20:03, 18 Ekim 2009 (UTC)

Bilimsel bir yayın(makale)'den alıntı[kaynağı değiştir]

Bilimsel bir yayından(Makaleden) alıntı yapmak -kaynağı belirtildiği sürece- Wikipedia'nın telif haklarına aykırı mı? O.K.T. 01:00, 19 Şubat 2010 (UTC)

  • Hayır değil tabiki. Ancak birebir kelime kelime alıntı yapmaktan çekinip maksimum %10 da kalırsanız bu tip kaynaklardan faydalanabiliriz. --Manco Capac 14:01, 19 Şubat 2010 (UTC)

UNE MİNUTE[kaynağı değiştir]

Ya şimdi telif haklarına aykırı olan bir şeyi neden cart diye siliyorlar? æ æ æ 17:48, 19 Mart 2010 (UTC)

  • Vikipedi:Hızlı silme politikasında "Telif ihlali oluşturan sayfalar silinebilir. Telif hakları saklı bir kaynaktan alındığı kesin olarak belirlenen ya da bu konuda ciddi şüpheler bulunan her türlü içerik için hızlı silme işlemi uygulanabilir." yazdığı için.. --ki bl 12:33, 21 Mart 2010 (UTC)

Telif Hakları bedeli[kaynağı değiştir]

Herhangi bir kitaba vikipedideki bilgileri aktarmamız durumunda-alıntı vs.- bbir telif hakkı bedeli ödememiz gerekli mi? Bununla ilgili bir çok şey okudum ama tam olarak yönlendirme istiyorum bilgili birinden.

Sadece kitabın arkasında kaynakça kısmında alıntı yapılan vikipedi sayfasını yazmak dışında yapmamız gereken bir şey var mıdır? Bu imzasız yazı Arethia (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bölüm adı[kaynağı değiştir]

Girişteki Katkıda Bulunanların Hak ve Yükümlülükleri bölümüne verilen bağlantı Kullanıcıların Hak ve Yükümlülükleri olarak değiştirilmeli. --82 ~145 ileti 21:04, 11 Aralık 2010 (UTC)

Kurumsal Kurum bilgilerinin wikide yayımlanması[kaynağı değiştir]

Sayın Yetkili,

Kurumumuzun web sitesindeki bilgileri aynı şekilde alıp wikipedia da yayımlamak istiyorum. Kayıt açıp aynı verileri eklediğimde ve referans olarak verileri aldığım sayfayı da link olarak belirtmeme rağmen yazdığım veri wiki den siliniyor.

Verilerin silinmemesi için ne yapmam gerekiyor? Sonuç olarak şubede sorumlu personel olmama rağmen bu işlemi gerçekleştiremiyorum.

  • Bende bu sorunun cevabını çok merak ediyorum.

Wikia ve bu site kardeş site olduğundan o sitede vikipedi'den bir şey yazılırsa telif hakkını çiğnermi? Gtaileilgililer (mesaj) 09:45, 3 Ağustos 2014 (UTC)