İçeriğe atla

Vikipedi tartışma:CEE Toplantıları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

2016 CEE Toplantısı - Dilican, Ermenistan[kaynağı değiştir]

Teşekkür[kaynağı değiştir]

Açılış seremonisinde örtüsü kaldırılan, etkinlikten sonra içinde balıkadamların dolaşması için Sevan Gölü'nün dibine bırakılan Vikipedi Anıtı

@Basak ve @Rapsar'a teşekkür ederim. İzlenimlerini, düşüncelerini paylaşmalarını Türkçe vikipedide gezinen bir kullanıcı olarak önemsiyorum. Belki buradan tüm topluluk olarak tartışır, değerlendirmelerde bulunuruz diye buradan yazdım ama uygun değilse başka bir yere de alırız. Basak'ın izlenimlerini okudum, çatışma yönetimi ister istemez ilgimi çekti, sanal ortamda çatışma önleme konusunda okuyor, araştırıyor, bilgilenmeye çalışıyor ve naçizane uygulamaya da çalışıyorum. Bu konuya ilişkin bir pdf dosyasına ulaştım. Ayrıca Rapsar'ın izlenimlerini de beklerim, madem ayrı ayrı girmişler toplantılara, Mexico izlenimleri nerede, ben mi kaçırdım? Bir de grup fotolarında Rapsar'ı beğendim, zıplarken filan:) Şaka bir yana Vikipedi etkinlikleri konusunda Ermenistan ile Türkiye arasındaki mevcut farkın, Ermenice ile Türkçe arasındaki çeşitli yönlerden yapılacak kıyaslamalarla ve eğitim kurumlarının Vikipediye yaklaşımı ile kısmen açıklanabileceğini düşünüyorum. Fersah fersah geride kalmamızın derin ve hazin sebepleri var bana göre. Neyse bakalım, tekrar teşekkürler...Vikiçizer (mesaj) 21:38, 14 Eylül 2016 (UTC)

Notları yazar yazmaz bir tepki verdiği için Rapsar ile ben @Vikiçizer'e teşekkür ederiz. Kimsenin ilgi göstermeyeceğinden, hiçbir yorum gelmeyeceğinden neredeyse emin olmamıza rağmen doğru olan not tutup paylaşmak olduğu için bu sayfaları oluşturmaya karar vermiştik. Yanılmış olduğumuza, bir okuyucu bulduğumuza sevindim. Ermenistan kullanıcı grubu ile etkinlikler arasında aramızda uçurum olduğu doğrudur. Çok uzun boylu konuşma fırsatı olmadı ama kullanıcı grubunun eğitim kurumlarına yaklaşımı hakkında şunu öğrendim: Her okula gitmiyorlar, etkinlikleri "elit" okullarda düzenliyorlar...Çok daha iyi karşılandıklarını ve kolay çalıştıklarını ifade ediyorlar. Bu okullarda verimli, başarılı etkinlikler düzenlemenin daha sonra diğer eğitim kurumları ile daha verimli çalışmanın yolunu açtığını söylüyorlar. Sunum ile ilgili olarak eriştiğiniz doküman şudur herhalde: Filler ve Mahutlar. Sunumda yararlanılan kaynaklar son slaytta mevcut:
  • Inside the no, Myrna Lewis 2008
  • Getting to Yes, Roger fisher and Willam Ury, 1981
  • Dr. Aftab Erfan, Unversity Vancouver (?)

--Başak (mesaj) 22:23, 14 Eylül 2016 (UTC)

En azından bir tepki almak güzel, teşekkürler Kullanıcı:Vikiçizer :) Wikimania benim için ilki, CEE gibi de verimli değildi açıkçası. Hem çok aman aman faydalı sunumlar yoktu benim açımdan hem de çok not alma şansı bulamadım :( Zamanla tecrübe kazandığımı düşünüyorum, bu toplantıda benim de bolca not alma şansım oldu. Bunları da bugün-yarın PC'ye geçirip, burada paylaşacağım (evet elle aldım notları). Ermenistan ile Türkiye arasındaki farkın temel sebeplerinden ilki bana göre, konuyla ilgili 4-5 kişi bulmak. Bu kişileri bulduktan sonra, diğer kişilere ulaşmak için çaba göstermek. Ülke de görece küçük olunca kendiliğinden oluşuyor, bence. Estonya gibi Sırbistan gibi görece küçük ülkelerin bu kadar aktif olmasının sebebi burada yatıyor. Ha sorarsanız Fransa, Almanya neden büyük diye, onların da gelişmiş ülke olmasına bağlarım durumu :) İran gibi büyük bir ülkede de yok mesela. Yavaş yavaş...--RapsarEfendim? 09:09, 15 Eylül 2016 (UTC)
Evet Basak, Filler ve Mahutlar. O pdfyi her vikipedist okumalı. Türkçe Vikipedi kullanıcılarının etkinlik konusunda çekingen oldukları ve organize olamadıkları bir gerçek. Sebeplerini Ermenistan geziniz vesilesiyle, izlenimlerinizi ve kıyaslamalarınızı da görerek toplulukça tartışmak güzel olurdu. Her ikinizi de topluluğun ilgisi konusunda karamsar gördüm ama açıkçası ben de çok farklı düşünmüyorum. Rapsar'ın dediği 5 kişiyi bile bulamıyoruz. Rapsar da yazsın, soru-cevap şeklinde sizlerin vaktini biraz alacağım buradan. Tekrar teşekkürler. Vikiçizer (mesaj) 19:09, 15 Eylül 2016 (UTC)
Rapsar yazmış zaten, şimdi okudum. Topluluğun da soracakları varsa diye Rapsar bu sayfayı uygun bir yere taşıyalım mı? Vikipedi tartışma:CEE Toplantıları sayfasına "2016 CEE Toplantısı - Dilican, Ermenistan" diye ekleyip burayı siliyorum...Vikiçizer (mesaj) 19:43, 15 Eylül 2016 (UTC)
Teşekkürler okuduğun için :) Bir konu daha vardı, onu atlamışım. Onu da en kısa zamanda ekliyorum.--RapsarEfendim? 20:48, 15 Eylül 2016 (UTC)