Vikipedi tartışma:İş birliği projesi/Arşiv/2006

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Gelişme yok[kaynağı değiştir]

Bu sayfanın adı Haftanın işbirliği mi ? Bunu soruyorum zira uzun bir süredir aynı proje. Bu konuda duyarlı olmalıyız.

--AbSar 11:45, 8 Mart 2006 (UTC)

Halâ aynı proje. Lütfen değiştirin artık.--AbSar 14:00, 16 Mart 2006 (UTC)


Arkadaşlar uzun zamandır siteye uzak kaldım ancak projenin adını verip yapılacakları listelerseniz ben ve benim gibi arkadaşlar bunları arayıp zaman kaybedeceğine boş vakitlerinde hemen bir kaç şey düzeltebilir veya düzenleyebilir.Bunun dışında ^^Haftanın işbirliği ^^ başlığı altında topladığınız bu bölüme bence bir kaç proje koysanız herkesten daha fazla yararlanma sansınız olabilir. Hepinize saygılar --EasT 00:27, 13 Nisan 2007 (UTC)

popülerleşme[kaynağı değiştir]

arkadaşlar haftanın işbirliği projesini anasayfaya güzelce ve biraz büyükçe koyarsak dikkat ceker ve popüleriteye kavusması kolaylasır.--uannis 10:34, 27 Ocak 2007 (UTC)


Bu sayfanın Vikipedi gelişiminde etkin olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak yeterli popülariteye sahip değil. Yeni projeyi nasıl belirliyoruz? Süre kriteri var mı? oceanmsj

Kimsenin bir bilgisi yok mu? Kafamıza göre mi seçeceğiz :/ oceanmsg 09:35, 22 Temmuz 2006 (UTC)

Alt sayfaların geçmişi koruyarak arşivleme avantajı olduğu için, haftanın başında sayfasında olduğu gibi başlatılması daha uygun olur. Bu haftanınkini yaptım. --Ugur Basakmesaj 09:57, 25 Eylül 2006 (UTC)

Arşivlerken ve isimlendirirken sadece haftanın ilk gününün yeterli olduğunu düşünüyorum. Örneğin: "27 Kasım 2006 Haftası" gibi. denisutku msj 22:38, 26 Kasım 2006 (UTC)

Yau düşünüyorum da; herhangi bir öneriye red ya da tarafsız verilmesi oldukça mantıksız geliyor. Sonuçta sırayla yapılıyor hepsi bir şekilde. En çok oyu alan o hafta sırayı da alıyor. Bir öneriye sadece destek oyu verilsin bence, eleştiriler yorum kısmına yazılsın. Bu haliyle bir öneriye red vermenin anlamı yok.

Vito Genovese 20:24, 30 Eylül 2006 (UTC)

Oylama kuralları[kaynağı değiştir]

Buradaki oylamalar VP:OY'da yazan kurallara uyulmadan, süresiz olarak açılmış. Hatanın neresinden dönsek kardır diyerek, 1 ay süre sınırlaması koyuyorum şimdilik. Oy sayısı veya oy oranı aranmasa da olur, çünkü bir hafta bittiğinde, sıradaki en çok oy almış öneriye geçiliyor zaten. denisutku msj 22:02, 26 Kasım 2006 (UTC)

Sayfaya 2 ay olarak yazdım oylama süresini. Genel uygulama sanırım 2 ay. Zaten 1 çok kısa galiba. denisutku msj 22:25, 26 Kasım 2006 (UTC)
Buradaki oylama için herhangi bir kural belirleme veya Vikipedi'deki VP:OY sayfasındaki prosedüre sokma ihtiyacı hissedilmemişti, çünkü bu sadece haftanın projesinin belirlenmesi için kullanılan görüş belirtme oylamasıydı; ama belli bir düzen olmasında da sakınca yok. İki ay bekleyip seçilemeyen (veya ilgi görmeyen) projelerin sayfadan kaldırılması fikri iyi, en azından gereksiz kalabalık yaratmaz. Ama bence oy sayısı veya oy oranı çok gerekli değil, yukarıda da belirtildiği gibi sıradaki en çok oyu almış önerinin haftanın projesi seçilmesi yeterli. --renegademsj 11:27, 27 Kasım 2006 (UTC)
Renegade'in dediği gibi, belli bir süre sonra elenip çıkartılmaları güzel bir fikir ama oy sınırlaması getirilmesi gerektiğini düşünmüyorum. Bu tür bir projede biraz daha sağduyu gösterebiliriz. Ama belki, kötü niyetli olduğu düşünülen oylar olursa onlar çıkartılabilir veya anonim kullanıcıların oyları düşülebilir. --Ugur Basakmesaj 11:29, 27 Kasım 2006 (UTC)
Arkadaslarla hem fikirim, tam bir oylama degil ancak bir tur tartisma zemini. Zaten mumkun oldugunca bu oylama olayincan uzak durmak gerek (bknz: Vikipedi:Tartış, oylama yapma). Vito'nun yukarida ki onerisi benim icin uygun ama sonucta her listelenin yapilmasindan yana degilim. Ugur'un dedigi gibi 2 aydir duran oneriler silinebilir; bu demektir ki onerilerinin yanina tarih atmamiz gerek. Saygilar, Citrat 14:24, 27 Kasım 2006 (UTC)
Şu Türkiye ve Türkçe maddelerinin geliştirilmesine yönelik öneri, tüm diğer önerilerden (bugüne kadar yaptıklarımız da dahil) daha eski tarihli mesela.--Vito Genovese 14:25, 27 Kasım 2006 (UTC)
Tez vur kafasini :) Citrat 14:35, 27 Kasım 2006 (UTC)