Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ramil Seferov'un iadesi ve affı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 17:30, 29 Eylül 2012 (UTC)

Ramil Seferov'un iadesi ve affı[kaynağı değiştir]

Ramil Seferov maddesinde değerlendirilebilecek bir içerik için ayrı madde açmaya gerek yok. --kibele 22:16, 7 Eylül 2012 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Ülkelerin ve kuruluşların karara tepkisi, kişiden ayrı bir maddeyi gerektiriyor. Ayrıntılı olarak ele alınabilecek bir konu. esc2003 (mesaj) 08:05, 8 Eylül 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Neden ayrı madde gerektiriyor? Tabi İniglizce Vikipedi'de o isimde bir madde açılmış olması ve bizim de onların kuyruğuna takılmış gidiyor olmamız dışında, neden? Kişi maddesinde ayrıntılı olarak ele alınmasına mani olan hiç bir şey yok (ülke tepkileri dahil, ki İngilizler o tepkileri kişi maddesinde yazmışlar, hani bazı kullanıcılar için muteber kaynak, gerçekliğin temel sesi olarak İngilizce Vikipedi esas alınıyordur diye not düşüyorum) Filanca 16:54, 9 Eylül 2012 (UTC)
ingilizcenin ardına takılmaktan değil, aynı vikipedistlerin gerek orada gerek burada maddeyi açmalarından söz edebiliriz. madde orada da silinmeye aday. --kibele 08:34, 12 Eylül 2012 (UTC)
Cevap Cevap: Ben açıkladım. Burada kişi ile ilgili verilen karar sonrası ülkeler arasında yaşanan siyasi durum da dahil birçok konu anlatılıyor. Niye Wikipedia'nın "kuyruğuna takılmak" gibi bir ifade kullandığınızı anlamadım. Benzer maddelerin açılmasını doğrudan buna indirgemek niye? esc2003 (mesaj) 17:43, 9 Eylül 2012 (UTC)
bu kişinin ansiklopedik olma nedeni zaten bu mahkûmiyeti ve dolayısıyla iadesi, affı. biz varsayalım ansiklopedik bir bilim adamından söz ediyor olsaydık bu ayrı bir konu başlığı olabilirdi. ama mahkûmiyetine ayrı, iadesine ayrı madde açmanın bir mantığı yok. anlatılan konuların ana maddede anlatılmasına bir engel yok, ana maddede bundan başka ansiklopedik bir durum yok. --kibele 08:22, 12 Eylül 2012 (UTC)
Konu kişiden çıkıp ülkeler arasında kararla ilgili bir soruna dönüşmüştür. Kişiden ayrı olarak ele alınabilir. Benzer karar daha önce Fransa tarafından Ermeni terörist Varujan Karapetyan için verilmişti. Tüm bunlar buradaki ayrı maddede ele alınabilecek özellikte. esc2003 (mesaj) 08:31, 12 Eylül 2012 (UTC)
bu durumda Ramil Seferov maddesinin ansiklopedik bir özelliği kalmıyor. onunla birleştirip aynı isim altınde tek bir madde yapabiliriz. --kibele 08:35, 12 Eylül 2012 (UTC)
Karardan önce madde bulunuyordu. Hangi duruma göre ansiklopedik özelliğini yitirdi? esc2003 (mesaj) 08:37, 12 Eylül 2012 (UTC)
(...) kişi bu mahkumiyeti nedeniyle ansiklopediktir. türkiye'de eğitim gördüğü ya da üsteğmen olduğu için değil.. dolayısıyla bu mahkumiyetin devamı olan iadesi ve affının ayrı madde olmasındaki mantık nedir? ben susayım maddenin azeri sürümünün tartışmasından irada seslensin: Bu məqalə (əslində bölmə) Ramil Səfərov məqaləsinə daxil edilməlidir. Belə məntiqlə "R.Səfərovun erməni öldürməsi", "R.Səfərovun ordu sıralarına qayıtması", "R.Səfərovun erməni vəhşıliklərinin şahidi olması" və s. mənasız məqalələr yaratmaq olar..--kibele 08:48, 12 Eylül 2012 (UTC)
İrade Hanım olaya yüzeysel yaklaşmış. Kişinin Ermeni subayı öldürmesi ve mahkum edilişi onu KD yaptı. Affından sonra yaşananlar ise apayrı bir konu. İngilizce Ramil Seferov maddesine bakın, maddenin yarısından daha fazlası af kararından sonraki gelişmeleri anlatıyor. Bu maddeye karşı çıkan kullanıcıların çoğu Ermeni kökenli. Daha önce tartışma sayfasında Ramil Seferov maddesinin silinip "Gurgen Markaryan cinayeti" adında oluşturulacak yeni maddeye aktarılmasını istemişlerdi. Azeri kişi hakkında madde açmanın kişiyi yücelttiği şeklinde komik bir mantığa sahip olduklarını tahmin ediyorum. esc2003 (mesaj) 09:01, 12 Eylül 2012 (UTC)
affından sonra yaşananlar ayrı konu diyor ama buna ilişkin bir gerekçe sunamıyorsunuz. maddenin yarısından fazlası bu konuya ayrılmıştır çünkü konu zaten budur. karşı çıkan kullanıcıların etniğini söz konusu etmeniz kişisel yorumdur ve 'maddeyi destekleyenler de azeri' denmesine yol açar. seferov'un ansiklopedikliğinin bu mahkumiyet+iade+affından başka bir nedeni var mıdır, ve mesela bu mantıkla iadesi ile affını ayrı madde olarak da açabilir miyiz? onu söylerseniz daha yararlı olur. --kibele 09:06, 12 Eylül 2012 (UTC)
"Gerekçe sunamıyorsunuz" dediğinize göre benim söylediklerimi dikkate almıyor ve SAS'ın silinsin yönünde sonuçlanmasına odaklanıyorsunuz demeliyim. Gerekçe bildirdim tekrar okuyabilirsiniz. esc2003 (mesaj) 09:16, 12 Eylül 2012 (UTC)
yine kişisel yorum, yine niyet vehmetme.. ama sorular açık: 1.) bir mahkumiyetin başıyla sonunu niye ayrı madde yapmalıyız? 2.) seferov bu mahkumiyet ve af dışında ansiklopedik bir kişi midir ve neden? --kibele 09:45, 12 Eylül 2012 (UTC)
"...yazılanları okuduğunuzdan kuşkulanıyorum her zaman olduğu gibi." iyi niyetten bahsetmeden önce söylediklerimizi gözden geçirelim. Kennedy Suikastı gibi birçok madde var. Niye? Çünkü olay derinlemesine ele alınacak. Suikast neden oldu, arkasında kimler var, mahkemeler, suçlular vs. vs. .... Başından beri anlatmak istediğim bu. Ermenistan; Macaristan ve Azerbaycan'ın gizli anlaşmalar yaptıklarından bahsediyor. İlişkisini kesiyor. Medya ve kamuoyu olayın üzerine düşüyor. Diğer devletler açıklama yapıyor, tepki gösteriyor. Varujan Karapetyan olayının ve diğer olayların benzerliklerinden bahis açılıyor. Umarım anlaşılır. esc2003 (mesaj) 09:54, 12 Eylül 2012 (UTC)
Ve evet, kişi eyleminden dolayı kayda değerdir. Aynı şekilde kurban da öyledir. esc2003 (mesaj) 09:58, 12 Eylül 2012 (UTC)
ben anlayamadım, umarım diğer kullanıcılar anlar. kişinin eyleminden ötürü ansiklopedik olduğundun kuşku yok. mesele bu eylemin sonuçlarının parçalanarak ayrı madde yapılmasında. son olarak, karpetyan ile ilgili olarak böyle ayrı maddeler söz konusu mu? yoksa biyografi maddesinde mi toparlanmış olay? --kibele 10:00, 12 Eylül 2012 (UTC)
Hayır, Karapetyan'ın affı ile ilgili böyle bir madde yok. Çünkü Türkiye benzer tavrı göstermemiş, dolayısıyla benzer tepkiler, iddialar bulunmuyor. esc2003 (mesaj) 10:03, 12 Eylül 2012 (UTC)

maddede kayda değer bir içerik varsa Ramil Seferov maddesine Aktarılsın Aktarılsın, değilse Silinsin Silinsin. --kibele 07:12, 17 Eylül 2012 (UTC)

Silinsin Silinsin Bu madde kopyala-yapıştır yöntemiyle oluşturulmuştu. Birleştirmeyi gerektirecek fazladan bilgi bulunmuyor. Madde ikiye bölünmeyi gerektirecek kadar bilgiye de sahip değil, güncellenmiyor. Bir arada bulunması daha yararlı olacak. esc2003 (mesaj) 08:07, 17 Eylül 2012 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.