Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Meylişah Hatun

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. Bu oylamayı ikinci seferinde fikir birliğine varılamadı kararıyla kapatıyorum ve ilk seferdeki "kalsın" kararından pratikte bir farkı olmamış oluyor.--Vito Genovese 21:25, 15 Şubat 2017 (UTC)

Meylişah Hatun[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Madde içerisindeki bilgiler II. Osman'ın sayfasına aktarılmalıdır. Nushirevan11 ☾★ 18:30, 12 Ocak 2017 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Nushirevan11 ☾★ 18:30, 12 Ocak 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Önceki SAS'lara oranla daha kabul edilebilir bir başlık. Kalması gerekir. Hakkında birçok kaynak mevcut, ki kendisini kayda değer yapmaktadır. Ayrıca, Vikipedi'de meydana gelen vandalizmi önlemek, görevlilerin işidir. Dizilerden, romanlardan esinlenilip eklemeler yapılması bir sorun değildir. VPːİNV. thecatchercintherye Mesaj 20:30, 13 Ocak 2017 (UTC)
@Thecatcherintherye Hakkında kaynaklar mevcut evet. Peki o kaynaklarda neler yazıyor? Kaynaklarda sadece Ömer adında bir oğlunun olduğu ve öldüğü yazıyor. Şimdi bu iki cümlelik bilgi için sayfa baki mi kalsın?--Nushirevan11 ☾★ 20:12, 14 Ocak 2017 (UTC)
Evet, ve birkaç cümle daha. Ölümün nasıl olduğu, şüpheler, alternatif teoriler vs. Hepsi o kadar olabilir. Ben araştırmadım. Ancak kalması için ne kadar bilgi lazım dersiniz? Ben bu kadarının yeteceği kanaatindeyim. Yine de nihai karar, topluluğundur. thecatchercintherye Mesaj 20:32, 14 Ocak 2017 (UTC)

@Thecatcherintherye En azından bir paragraf oluşturacak kadar bilgi yer almalıdır. Bu kadın hakkında kaynaklarda hiçbir bilgi yok sadece Ömer adında bir oğlu olmuş. Bunun için mi kaynak açık kalmalı? --Nushirevan11 ☾★ 22:01, 14 Ocak 2017 (UTC)

Bu tartışma kalsın kararıyla kapatılmıştı 27 Ocak'ta, yani 8 gün önce. Sayfayı aday gösteren kullanıcı tartışmanın devam etmesinden yana olduğu ve görüşünü de değiştirdiği için (kalıcı bağlantı) adaylık yeniden başlatılıyor.--Vito Genovese 13:06, 4 Şubat 2017 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın Çocuğu dışında hiçbir bilgi bilinmemektedir. Bu sebepten ötürü eşi II. Osman sayfasına aktarılmalıdır. --Nushirevan11 ☾★ 13:11, 4 Şubat 2017 (UTC)

@Thecatcherintherye: Görüşünde bir değişiklik var mı?--Vito Genovese 18:25, 7 Şubat 2017 (UTC)

Hayır, kanaatim hala kayda değer olduğu yönünde. Diğer dillerde, özellikle İngilizce vikipedide başlık Türkçe vikipedide olduğunda daha detaylı bir şekilde yer aldığı için bu gibi maddelerde mahcubiyet duyuyorum. thecatchercintherye Mesaj 19:34, 7 Şubat 2017 (UTC)
@Thecatcherintherye Bu konuyla özel olarak ilgilenen birisiyim. Bu kadın hakkında ölen şehzadesi dışında bir bilgi yok. İngilizce Wikipedi'de oğlundan bahsedilmektedir. II. Osman'ın sayfasında yer alan hikaye tekrarlanmaktadır. İngilizce madde bir tekrardan ibaret. İngilizler Türk kaynaklarından yazıyorlar. Bizim kaynaklarımızda bu kadın hakkında bilgi yok. Olması da mümkün değil çünkü bir çocuk doğurmuş ardından da kocası öldürülmüş. Kadının küçükken çocuğu ölmüş hepsi bu. Burdan uzun bir bilgi çıkmaz. Kaynaklarda yok. Başka nasıl ifade edeyim bilmiyorum. --Nushirevan11 ☾★ 22:00, 7 Şubat 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.