Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kullanıcı:Urungu97

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.

Kullanıcı talebiyle hızlı silindi --Zaitsév 12:56, 27 Ocak 2016 (UTC)

Kullanıcı:Urungu97[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Şuradan hareketle kullanıcı sayfası Vikipedi ile oldukça alakasız politik propoganda sayfası görünümünde. Silinmesi yahut Vikipedi kurallarına adapte edilmesi düşüncesindeyim.--Kudyaz 17:35, 11 Ocak 2016 (UTC)

Kudelski Attığınız linke bakınca da bir yanlışlık göremiyorum sayfam hakkında, ben kimsenin haklarını ihlal etmiyorum. Bu sözleri tarih büyükleri söylemiştir.TÜRK (mesaj) 19:00, 11 Ocak 2016 (UTC)
Yorum Yorum Düzeltilmesini uygun görüyorum ırkçılık söylemleri var onlar silinirse durum çözülecek Ιβο (mesaj) 19:12, 11 Ocak 2016 (UTC)
Sevimleribo Bana gerekli cümleleri belirtiniz, ben bir yanlışlık ırkçılık göremiyorum. Ayrıca @Kudelski bu maddeyi açtıysa kendisi de belirtirse ona göre uzlaşabiliriz. Kendisi tüm sayfayı silmeye çalışmakta. Sebebini anlayamadım. Neden bu kadar rahatsız etti bu fotoğraflar ve sözler onu Urungu97 (mesaj) 19:17, 11 Ocak 2016 (UTC)
"Silinmesi yahut Vikipedi kurallarına adapte edilmesi düşüncesindeyim." --Kudyaz 19:19, 11 Ocak 2016 (UTC)

Kudelski o zaman belirtiniz? Sizi hangi fotoğraflar hangi sözler neden rahatsız etti, bu şekilde uzlaşabiliriz ancak. Urungu97 (mesaj) 19:23, 11 Ocak 2016 (UTC)

"Türk topraklarında yaşamak hakkı yalnız Türk’ün olmalıdır." "Türk’e kefen biçenin ölümü korkunç olur." "Türk bünyesini mikroptan temizleyecek en güzel tedavi usulü: Katliâm."

Yorum Yorum Bu sözler yeterli sanırım ırkçılığın daniskasıΙβο (mesaj) 19:20, 11 Ocak 2016 (UTC)

Sevimleribo Türk'e kefen biçenin ölümü korkunç olur kalıplaşmış bir sözdür, ırkçılıkla anılamaz, Türk Toprakları ile başlayan söz hakkında haklı olabilirsiniz. Fakat son cümle de haklı değilsiniz. Mikrop derken ırktan bahsedilmemektedir, bu sizin art niyetinizi gösterir, mikrop diyince diğer ırkları düşünmenizi sağlayan nedir gerçekten merak ettim?

Biyolojik anlamıyla mikrobu katliamla temizlemezsiniz çünkü. --Kudyaz 19:25, 11 Ocak 2016 (UTC)
Kudelski art niyetlisiniz diyince zorunuza gidiyor, çıkarmaya çalışıyorsunuz. Ülkede birçok tecavüzcü, hırsız, çocuk istismarcısı vardır. Bunlar kastedilmiştir bu söz için, herhangi bir ırk belirtilmemiştir. Urungu97 (mesaj) 19:27, 11 Ocak 2016 (UTC)
Yahu bilmesem inanacağım da... Velev ki tecavüzcüler falan ırkçılık olmasa da şiddet. "Her ülkenin yüzde 10'unu keselim ve dünya nüfusu yüzde 10 azalsın" demek de ırkçılık değil mesela ama şiddete teşvik edemezsiniz burada. --Kudyaz 19:31, 11 Ocak 2016 (UTC)
Kudelski burada ki herkesin yaşı başı bellidir, kimseyi şiddete ittiğim yok. Atsız deseydi ki Kürt tecavüzcüler, tamam der silerdim fakat orda bir ırk adı geçmemektedir, ırkçılık yoktur. sizin yorumunuz bu şekilde. Urungu97 (mesaj) 19:33, 11 Ocak 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin. Uzun uzadıya tartışmaya girmek zaman kaybından başka bir şey değil Kullanıcı sayfamda ne olamaz? adlı alt başlıkta her şey net olarak yazıyor. Örnek isterseniz de şunu gösterebilirim. --esc2003 (mesaj) 19:34, 11 Ocak 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kullanıcıya bir şans verelim gerekli düzenlemeleri yapsın dedik diretiyor sayfanın tamamının silinmesini destekliyorum. Ιβο (mesaj) 20:14, 11 Ocak 2016 (UTC)
  • Silinsin SilinsinTamamen temizlenmesi hayirli olur. Manaviko (mesaj) 22:03, 11 Ocak 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Türk olduğunu haykıran birisine ait sayfa neden silinmeye aday gösterilir acaba? burası türk vikipedisi değil midir? kesinlikle silinmemeli.--Fikirmsj 16:57, 12 Ocak 2016 (UTC)
Türkçe Vikipedi hiç bir ırkçı söyleme ve siyasi propagandaya alet edilemez. Türksen türksün bir şey diyen yok ama kalkıp ben Türk'üm hepinizden üstünüm demeye getirirsen olmaz. Ιβο (mesaj) 07:45, 13 Ocak 2016 (UTC)
Ben o sayfada 'Ben hepinizden üstünüm' gibi bir ifadeye rastlamadım. Arkadaş ATATÜRK ve Nihal ATSIZ sözleri paylaşmış. Bu sözler kullanıcının kendi sözleri midir? O zaman vikipedi'de ATATÜRK ve Nihal ATSIZ maddeleri de açılmamalıydı. İkisi de ırkçıydılar o zaman?--Fikirmsj 15:26, 13 Ocak 2016 (UTC)
Maddeleri açmakla ırkçılık propagandası yapılmaz bir Nihal Atsızın o devirde ki düşüncelerini hepimiz biliyoruz kendisi kallavi ırkçılardandır sözleri de hakeza öyle. Açık açık öyle yazmıyor diyorsun öyle mi ? "Türk topraklarında yaşamak hakkı yalnız Türk’ün olmalıdır." sözüne tekrar bakmanı öneririm. Ne demek burada sadece Türkler mi yaşıyor ? Burası atsızcılar forumu değil. Ιβο (mesaj) 16:58, 13 Ocak 2016 (UTC)
Irkçılığı illa kendi sözleriyle yapması mı gerekiyor böyle bir kural mı var ? Arkadaş ırkçı söylemleri söyleyen kişilerin sözlerini profilinde paylaşmış buda ırkçılığa girmiyor mu ? Irkçılık sadece kişi kendi yaparsa mı oluyor yoksa yapanlara destek verip onları överek mi ? Hepsi ırkçılığa dahildir. Ιβο (mesaj) 17:02, 13 Ocak 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Vikipedinin bu sürümü Türkçe ancak Vikipedi milli ansiklopedimiz değildir. Türk olmaktan gurur duyan insanlar olabilir ya da benim gibi Türk olmaktan mutluluk duyan insanlar da olabilir bunu uygun şekilde sergileyebilir de ancak bu kullanıcı sayfasında açıkça ırkçılık yapılmaktadır. Vikipedi birilerinin propoganda mekanı veya birilerini dize getirme yeri değildir, burasının slogan atılan bir meydan, örgüt veya ocak olmasına müsade edilmemelidir. Sonuç olarak herkes ırkından ve mensubu olduğunu düşündüğü kesimden övgüyle bahsedebilir fakat kimse başklarının haklarına ve aidiyetlerine saygısızlık yapamaz. Bu sloganlar ansiklopedik açıdan ilgili kişilerin maddelerinde bulunabilirler, kullanıcı sayfalarında bulunmaları uygun değil bence. --KediÇobanı🐈 07:58, 13 Ocak 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ve temizlensin Sunulan gerekçelerle hemfikirim. Tartışma yaratan bir şeyler olmasına "lüzum yok". Burada bulunma amacımız bir blog oluşturmak değil, propaganda yapmak değil. Ama silinmesin, zira bunun bir anlamı yok. Silinse, ertesi gün kullanıcı benzer ama aynı olmayan içerikler eklense ne olacak mesela? Silinmeye aday gösterilmesi yerine kullanıcının bilinçlendirilmesi daha uygun olur diye düşünüyorum. Buna ek olarak kullanıcı sayfasının tamamı değil uygunsuz olan, içeriğin bir kısmı. Yukarıda alıntı yapılan sözler rahatsızlık veriyor mu? Evet, olmasa daha iyi -ki politikalar da bunu diyor.--RapsarEfendim? 22:49, 13 Ocak 2016 (UTC)
    @Rapsar, kullanıcı içeriği kaldırmayı kabul etmediği için mecburen sayfası SAS'a çıkarılmak zorunda kaldı. Atatürk, Ziya Gökalp ve Atsız'ın sizi bu kadar korkuttuğunu bilsem daha önceden eklerdim, merak etmeyin, bu sayfa silinirse daha iyisini yapacağım, yapamazsam gök girsin kızıl çıksın! sözleriyle meydan okuyor zaten. Sayfa silindikten sonra benzer davranış tekrar ederse engelleme yoluna gidilebilir. --esc2003 (mesaj) 08:01, 14 Ocak 2016 (UTC)
Temizlenseydi direkt o zaman, hatta bir-iki kullanıcı daha söyleseydi aynı şeyi. Zaten dediğim gibi politikalarla çeliştiği belli, temizleyelim direkt.--RapsarEfendim? 10:03, 14 Ocak 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yasa dışı bir şey söylemiyor. Turan ya da Türkçülük de topluluk kurallarına aykırı olmadığına göre kalsın. --Kafkasmurat- 12:29, 17 Ocak 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Vikisöz'de var olan/yer alan ifadeleri kullanıcı, sayfasına aktarmış. Şurada da aynı şekilde. Madde içeriğinde yer alan ifadeler, sakıncalı ise bu ifadeler, önce vikisözden bunları kaldıralım. Nitekim, bazı kullanıcı sayfalarında: "Bu kullanıcı Geydir", "Bu kullanıcı Ateisttir" derken; geylik, ateistlik mi yapmış oluyor? Bence hayır...Veya onların reklamını mı yapmış oluyor? Yine hayır...Bu ve benzeri bir çok durumu 'Vikipedi' kabul ediyor da bünyesinde barındırdığı maddeler de yer alan fotoğrafların ve ifadelerin; bir kullanıcının sayfasında olmasını mı kural dışı olarak tanımlıyor, kabul etmiyor? Katılmıyorum; kalması konusunda da bir sakınca olduğunu düşünmüyorum. Düzen olarak biraz dağınık gözüküyor, bir-iki 'uygunsuz' daha doğrusu olması herkesçe kabul görmeyebilir ifade var, onların düzeltilmesi yeterli,hepsi o kadar.. .--Eğitmenmsj 20:53, 19 Ocak 2016 (UTC)
Yahudi güruhu temizlenmedikçe, teknikle hiçbir hazırlanma tedbirleri alamaz. Viksözde yer alması bu sözlerin faşist ideolojiden beslendiği gerçeğini değiştirmez. --Kudyaz 20:59, 19 Ocak 2016 (UTC)
Bir de verdiğiniz örneklerden yola çıkarak söyleyeyim kullanıcının Müslüman olması ya da Türk olması ve bunu belirtmesinde bir sıkıntı elbette ki yok. Üzerimden verdiğiniz örneklerde benim gey ve ateist olmamı belirtmem gibi. İlla ki sevdiği sözleri yazar çizer. Lakin burayı bir politik propaganda zemini olarak kullanmasına karşıyım. Yani kullanıcı sayfamızda birkaç ünlü şahsın söylediğini yazıp o söylemiş ben de buraya yazarım ne olacak ki derseniz başkası Abdullah Öcalan'ın sözlerini kullanır, diğeri Hitler'in, diğeri IŞİD lideri Bağdadi'nin. Bu üç şahsın sözleri de Vikisöz'de yer alabilir çünkü Vikisöz'ün amacı tamamen farklı. Ama burada kullanıcı sayfalarında bu şekilde politik propaganda yapılmasına izin verilecekse ben de yapayım, siz de yapın, herkes yapsın. --Kudyaz 22:33, 19 Ocak 2016 (UTC)

Sayfada zararlı bir şey göremedim. Neden şahsi kanaatlerinize göre sayfayı silinmeye aday gösteriyorsunuz? Kurallara aykırı bir şey yok. Daha sivri düşüncelerini kullanıcı sayfasına yansıtanları gördüm. Sayfa kalmalıdır. Nukteolog (mesaj) 15:05, 24 Ocak 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.