Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Fahriye Sultan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 09:44, 4 Şubat 2017 (UTC)

Fahriye Sultan (III. Murad'ın kızı)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Doğum, ölüm tarihi ve annesi bilinmez. Sadece evlilikleri bilinir ve bu da babası III. Murad'ın sayfasında belirtilebilir. Nushirevan11 ☾★ 22:49, 12 Ocak 2017 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Nushirevan11 ☾★ 22:50, 12 Ocak 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Rusça Vikipedi'de birçok kaynakla kaynaklandırılmış. Bizim yapmamız gereken başlığı silmek değil, bu kaynaklardan faydalanarak başlığı genişletmek olmalı. thecatchercintherye Mesaj 20:49, 13 Ocak 2017 (UTC)
@Thecatcherintherye Hakkında bilgi olmadığı halde sayfa açılıp içi doldurulan maddeler çok gördüm. Fahriye Sultan dizide geçtiği için ordan doldurma yapılıyor. Rusça sayfanın çevirisini Google Translate'de yaptığınız zaman göreceksiniz ki abisi III. Mehmed'ın yeğeni I. Ahmed'in yaptıkları yazılmış. Fahriye Sultan'a dair orijinal bilgiler Rusça'sında da yok. Necdet Sakaoğlu bu alanda uzmandır. Zaten Rusça'sında da onu kaynak göstermişler. Kitap benim elimde sadece evlilikleri biliniyor. Ne annesi ne de doğum ve ölüm tarihleri biliniyor. Bu sebepten ötürü gereksiz bir sayfa. Saygılar.--Nushirevan11 ☾★ 19:54, 14 Ocak 2017 (UTC)
Sürekli Sakaoğlu üzerinden dönüyor bu tartışmalar. Başka kaynaklarda durum nedir acaba?--RapsarEfendim? 20:01, 14 Ocak 2017 (UTC)
@Rapsar Bu konuda kitap neşreden Çağatay Uluçay, Alderson ve Necdet Sakaoğlu'dur. Necdet Sakaoğlu, İlber Ortaylı'nın tavsiye ettiği uzman bir araştırmacıdır. Sakaoğlu, Uluçay'ın ve yabancı yazar Alderson'un kitaplarını inceleyerek güncel bir kitap yazmıştır. Kitabında diğer kaynak ve yazarlardan hep bahseder. Bundan ötürü Sakaoğlu'nun eseri derli toplu kaynaklı önemli bir araştırma kitabı olduğu için zikrediyorum. Başka kaynaklarda bilgi bulanlar varsa lütfen paylaşsınlar ancak bir şey çıkacağını zannetmiyorum. --Nushirevan11 ☾★ 20:24, 14 Ocak 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Agafangel Krimski'ye göre 1593 senesinde, Josef Matuz'a göre 1595, Yılmaz Öztuna'ya göre de 1594 civarında dünyaya geldiği belirtilir. diziye gelince son evliliğinin ve ölümünün kurgu olması muhtemeldir.Fakat bu kişiliğin var olduğu gerçeğini değiştirmez. Herkese saygılarımı sunarım. --Wikizeki Zeki Mert Kuku (mesaj) 11:52, 15 Ocak 2017 (UTC)
@Zeki Mert Kuku Doğum tarihini bilmek kayda değerlik için yeterli mi? Sayfa içeriğini dolduracak malzeme yok. Sadece kimlerle evlendiği biliniyor annesinin ismi bile bilinmez. --Nushirevan11 ☾★ 14:03, 15 Ocak 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.