Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Osmanlı savaşları (2. aday gösterme)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 20:17, 11 Kasım 2014 (UTC)

Şablon:Osmanlı savaşları[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Daha önceki silinmeye adaylık tartışması kararsız olarak sonuçlandırıldığından ve silinmesi yönündeki fikrimi sürdürdüğümden tekrardan silinmeye aday gösteriyorum. Savaş ve muharebe kavramları ayrıdır. Tanımlarını bilmeyen arkadaşlar maddeleri okuyabilir, buraya eklemiyorum. Şablonda savaşlar değil, muharebeler listelenmeye çalışılmış. Ancak tamamen çorba olmuş. Osmanlı tarihinde irili ufaklı bir sürü muharebe, kuşatma, fetih vb var. Bazıları bir savaşın parçası (Balkan Savaşı muharebeleri mesela) iken bazıları ise bağımsız muharebeler. Bunları tek bir şablonda toparlamanın doğru olmadığı fikrindeyim. Birbiriyle hiçbir bağlantısı olmayan, tek ortak noktası Osmanlı'nın içinde bulunduğu muharebeler olması. Başka bir örnek üzerinden gidersek, ABD için oluşturulacak bir şablonda I. Felluce Muharebesi, 1812 Savaşı ve Peleliu Muharebesi gibi "kel alaka" muharebeler olacak. Buna ek olarak şunun gibi şablonlarımız var bolca, bunların yeterli olduğunu düşünüyorum.--RapsarEfendim? 18:08, 4 Kasım 2014 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 18:08, 4 Kasım 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Rapsar'ın dikkatini iyi bir konu çekmiş. Tamamiyle katılıyorum. Mesela I. Dünya Savaşı bir savaştır. Ancak bu savaşın içerisinde çeşitli bölgelerde bir çok muharebe olmuştur. Şablonda ise karmakarışık bir şekilde sıralanan savaşlar var. Ben savaşların muharebelerin böyle topluca değilde, Mesela Osmanlı-Bizans savaşları şablonunda olduğu gibi olmasını istiyorum. Bizans ile yapılan savaş maddelerinde o şablon kullanılır daha düzenli olur, Rusya ile yapılan savaşlarda tek bir şablon olsun.Sait71 18:20, 4 Kasım 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçe haklı.--Kafkasmurat- 21:15, 4 Kasım 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin gerekceye katiliyorum--Tacci2023 (mesaj) 23:58, 4 Kasım 2014 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.