Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/İlâhî Nizam ve Kâinat

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.Metne Selahattin ilhan'ın burada gösterdiği bağlantıları ve oradaki dış bağlantıları kullanarak SAS'tan çıkacak kadar kaynak zenginleştirmesi yaptım. Artık aynı şeyleri söylemekten üşendim ama usanmadım. O yüzden daha evvel yazdıklarımdan buraya kopyalıyorum: Defalarca ve uzun uzun yazdığımız gibi; SAS sayfalarında, tartışma sayfalarında, dış bağlantılara ekleme suretiyle veya madde haricindeki herhangi bir yerde bahsedilen kaynaklar metne eklenip entegre edilmedikçe maddenin KD açısından gelişme gösterdiğini söyleyemeyiz. Kullanıcıların metne yönelik çalışma yapması beklenir, ama isterse yapar istemezse yapmaz, yapmadığında okur serpiştirilmiş kaynakları toplayıp metinle bağdaştıracak durumda değildir, bu durum Vikipedinin kaynaklandırma ile istediği amaca da aykırılık teşkil eder. Teamül oluşturmalıyız dediğim işte bu, SAS'ta kaynaklar linkler gösterilsin tabi ama esas olarak metne eklensin, metne eklenmedikçe hükmü yok. Hepsini oylamayı kapatan hizmetli yapmamalı diye daha önce de ifade etmiştim. Bazı hizmetliler onu da yapmıyor. Metin SAS'a geldiği gibi oradan çıkıyor. 1 ay sonra bir kullanıcı aynı gerekçelerle SAS yapsa, eklenmemiş arşivlenmiş bağlantıları mı ona kanıt olarak göstereceğiz. Vikipedi herşeyden önce tüm internet okurunun hizmetindedir. İnternet okuru herşeyi metinde görmelidir, kaynakçasını, resmini, tablosunu vs. unsurlarını. Metinden ayrı kalacak her bağlantı KD'liğin ispatını etkileyecektir, bu yüzden metin dışında göstermek yerine metne eklemekten üşenmemeliyiz. --Vikiçizer (mesaj) 18:39, 9 Aralık 2016 (UTC)

İlâhî Nizam ve Kâinat[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

"Bedri Ruhselman Vikipedisi" yapmayacaksak KD değil. E4024 (mesaj) 08:31, 7 Kasım 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --E4024 (mesaj) 08:32, 7 Kasım 2016 (UTC)
  • Not: Bu konuda yazan iki gazeteciden biri, konuyla ilgili bilgileri kendisine ilgili yayınevinin gönderdiğini kabul etmek dürüstlüğünü göstermiş. Bu (kendisine verilen metinden yazı çıkarmak) Türkiye'de gazetecilerin çok yaptığı bir uygulama. Bundan biraz daha iyisi kendisine gönderilen kitabı (yeni çıkan kitapları gazetecilere hediye ediyorlar) köşesinde yorumlamak; özellikle gazete ile yayınevi aynı Holding'e bağlı ise... --E4024 (mesaj) 08:36, 7 Kasım 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın hakkında yeterince bağlantı mevcut: 1, 2, 3, 4 --Selahattin ilhan (mesaj) 08:47, 7 Kasım 2016 (UTC)
Ayrıca, kitabın içeriği üzerine yapılmış bir sözlük çalışması olan, "Alparslan Salt" ve "Cem Çobanlı" tarafından yazılmış "İlahi Nizam ve Kainat Terimleri Sözlüğü" isimli bir kitap da var. --Selahattin ilhan (mesaj) 09:07, 7 Kasım 2016 (UTC)
Madem öyle, bu durumda onlardan yararlanarak, birkaç önceki kullanıcı adınızla sizin açtığınız anlaşılan maddeyi düzeltip toparlayın. Vikipedide en önemli şeyin doğrulanabilirlik olduğunu unutmayın. Maddenizde olmayan kaynak kullanımını öğrenip uygulamaya başlayın. "Artık". --E4024 (mesaj) 09:26, 7 Kasım 2016 (UTC)
"Düşünenadam" kullanıcı adı bana ait değil. Ben ilk defa 2014 yılında Diyapazon kullanıcı adıyla kayıt oldum. Kullanıcı sayfamda yazılı eski kullanıcı hesaplarım. --Selahattin ilhan (mesaj) 09:43, 7 Kasım 2016 (UTC)
Peki. "54 yıl" diye başlayan yüz kaynak eklesek sonuçta hepsi aynı şeyin tekrarı olmayacak mı? --E4024 (mesaj) 12:05, 7 Kasım 2016 (UTC)
Bu kitabın olayı o zaten. Her yerde o şekilde bahsedilmesi normal. Farklı kaynaklarda yer alan bir yemek tarifini ele alalım. Hepsinde "tencereyi ocağa koyup, soğanı kavuruyoruz" diye başlasın. Biz de ilk cümleye bakıp, bunların hepsi aynı diyelim. Gerçekten öyle mi? Hepsini denesek eminim farklı farklı tatlar elde ederiz. Kimi içine baharat eklemiş, kimi az pişirmiş, kimi üstüne sos eklemiş. --Selahattin ilhan (mesaj) 12:27, 7 Kasım 2016 (UTC)
Yemek tariflerini güvenilir kaynak kabul etmiyoruz. --E4024 (mesaj) 12:37, 7 Kasım 2016 (UTC)
Metafor olarak söyledim. --Selahattin ilhan (mesaj) 12:38, 7 Kasım 2016 (UTC)
"Ben de" diyeyim de üzülmeyin. --E4024 (mesaj) 12:46, 7 Kasım 2016 (UTC)
  • Buradaki kilitlenmeyi aşmak için SAS'larda aktif Vikipedistlerden katkı bekliyoruz. Yanlış anlaşılmaması için kullanıcı adı eklemiyorum. --E4024 (mesaj) 14:52, 24 Kasım 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.