Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ömer Tuğrul İnançer

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:26, 21 Temmuz 2015 (UTC)

Ömer Tuğrul İnançer[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

VP:KİŞİ Yaratıcı meslekler alanında yer alan gereksinimleri karşılamadığını düşünüyorum. Meslektaşları ve ardından gelenlerce önemli bir kişilik sayıldığına ilişkin bir bilgi yer almıyor. Başkalarıyla ortak şekilde çalışılan eserler kendisi tarafından yaratılmamış. Çeşitli söylemleri dolayısıyla medyada yer bulmuş ancak bunun da ansiklopedik bir yönü bulunmuyor.--Ԙobserve 06:59, 21 Haziran 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin -- Ԙobserve 07:00, 21 Haziran 2015 (UTC)
  • Hızlı kalsın söylemleri dolayısıyla medyada yer bulmasının dışında da kayda değer. cerrahi tarikatı içindeki yeri bile tek başına yeterli.--kibele 10:02, 21 Haziran 2015 (UTC)
Tarikat içindeki yerini hangi politika ile birlikte düşünerek kalması gerektiğine karar verdiniz? Ԙobserve 10:08, 21 Haziran 2015 (UTC)
VP:KİŞİ.. --kibele 10:14, 21 Haziran 2015 (UTC)
Orada birçok bölüm yer alıyor. Sizden ricam hangi yazıdan, ne sonuç çıkarttınız ve böyle bir karar aldınız sorusuna ayrıntılı bir cevap vermeniz. Ԙobserve 10:15, 21 Haziran 2015 (UTC)
kayda değer olmadığına kanıt gösterdiğiniz bütün cümlelerin tersi kişi için geçerli. tek bir örnek: "ardından gelenlerce önemli bir kişilik sayıldığına ilişkin bir bilgi yer almıyor" dediğiniz kişi, önemli bir tarikatın 1999'dan beri postnişinliğini yapmakta. bariz kayda değer durumlarda bunun kanıtlanması gerekmez, çünkü oradaki birçok kriteri tutturmaktadır. --kibele 10:19, 21 Haziran 2015 (UTC)
Sizinle hemfikir değilim. Cerrahilik genel olarak bir tarikat, bunlar kendi içlerinde kollara ayrılarak kendi bölümlerini oluşturuyorlar. İstanbul Cerrahi Tarikati ise kaç kişiden oluşuyor, bu kişinin onların postnişinliğini yapması ise bu kişiyi nasıl kaydadeğer haline getiriyor sorularına tatmin edici bir cevap vermediniz. Bu konuda ne kaynak var, ne ispatlayan başka bir yazı var. Bu kadar muğlak bir durumda kendisini her postnişin ilan eden kişiyi "hiç sormadan" kaydadeğer kabul etmek gerekecektir. Ԙobserve 10:26, 21 Haziran 2015 (UTC)
sadece 'inançer ve postnişin' yazarsanız bile gereken kaynaklara ulaşırsınız. kalanını sorgulamak bizim işimiz değil. kaldı ki, kişi hakkında istenenden fazla ikincil kaynak bulmak mümkün. karşılıklı konuşmak yerine ilgili, bilgili kullanıcıların yorumlarını beklemeyi tercih ederim. --kibele 11:34, 21 Haziran 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın postnişin dediğimiz o tarikatin başındaki isimdir. Tarikat kayda değer ve mazisi çok eskiye dayanıyor. Ayrıyeten şahıs medyatik ve tanınan bir yüze sahip. Kaynaklar da mevcut.--Kafkasmurat- 06:49, 7 Temmuz 2015 (UTC)
Postnişinin ne olduğu konusunda farklı bir düşünce yok ancak ne demek istediğimi bir örnekle anlatmaya çalışacağım. Burada bir tarikat lideri var Aleksey Şevtsov diye bir kişi, üstelik Prof. Dr. ve belirtildiği gibi medyatik te olmuş. Ben bu kişinin maddesini açtığımda, bilgi olarak kaç kişilik tarikatın lideri olduğunu ve neden ansiklopedide yer alacak kadar önemli olduğunu belirtmem gerekiyor diye düşünüyorum. Kaynaklar mevcut değil veya ben mevcut kaynaklara bir türlü ulaşamıyorum. Kibele'nin yazdığı gibi Google arama motoruna İnançer yazdım ve ortaya çıkan ilk iki sonuç bunlar: 1, 2 Adının geçtiği kitaplara da göz attım bu süre boyunca ve bunun gibi içi hakaret dolu hiçbir düzeyli bilgi içermeyen sonuçlara ulaştım. Ԙobserve 07:36, 8 Temmuz 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu kişi beğenelim beğenmeyelim Türkiye' de bir şekilde bilinen birisi. Ancak biraz daha maddenin içeriğinin doldurulmasında fayda var gibi görülüyor.--Muratero 20:29, 19 Temmuz 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.