Vikipedi:Seçkin resim adayları/Wasp October 2007-5.jpg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu resmin "seçkin resim" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.Cat msj 20:02, 30 Kasım 2009 (UTC)

Avrupa kâğıt yaban arısı (Polistes dominulus)[kaynağı değiştir]

Meyve üzerine konmuş bir erkek Avrupa kâğıt yaban arısı (Polistes dominulus). Avrupa kâğıt yaban arıları, Avrupa'da en çok bulunan ve en çok bilinen sosyal yaban arısı türlerindendir.
Gerekçe
Commons'ta seçkin, kaliteli ve kıymetli resim seçilmiş bir fotoğraf. Bizim seçkin resim ölçütlerimize de uyan, başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Sanırım bilimsel ismiyle ilgili bir karışıklık var, bu konuda biyolojiyle uğraşan arkadaşlarımız bizi aydınlatırsa sevineceğim.
Resmin dahil olduğu maddeler
Avrupa kâğıt yaban arısı
Üreten
Joaquim Alves Gaspar
Aday gösteren
.dsm.

Destek Destek.dsm. 20:30, 18 Kasım 2009 (UTC)

  • Destek Destek Tam destek.--Ahzaryamedmesaj 22:26, 18 Kasım 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Kompozisyon kötü. Resmin başkahramanı meyve mi, yoksa arı mı ? Avrupa kâğıt yaban arısı maddesi için daha önce SR seçilmiş Dosya:Wasp March 2008-1.jpg hem daha çok faydalı hem de daha çok kalitli. Takabeg ileti 02:28, 19 Kasım 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Arı burda bana atık(gereksiz) gibi geldi.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 05:19, 19 Kasım 2009 (UTC)
  • Soru Captain, Meyve (çeşidini bilmiyorum) maddesi için bir SR olduğunu mu düşünüyorsun acaba ? Takabeg ileti 05:20, 19 Kasım 2009 (UTC)
  • Cevap Cevap Hayır, arı burda başkahramanımız değil. Bu resim o meyve'nin maddesi için de SR olamaz çünkü tam ortalanmamış olur. --Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 05:51, 19 Kasım 2009 (UTC)
  • Soru Ona rağemen mi destek ??? Takabeg ileti 05:54, 19 Kasım 2009 (UTC)
  • Cevap Cevap Aptal kafalı olunca destek dersin karşı diceğine tabii.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 05:56, 19 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Takabeg demiş ki: "Resmin başkahramanı meyve mi, yoksa arı mı ?". Resmin altyazısında bundan bahsettim ama anlaşılamadıysa daha basit bir şekilde açıklayayım: Resmin konusu, meyve üstüne konmuş bir erkek Avrupa kâğıt yaban arısıdır. Ayrıca, aynı maddeyi ilgilendiren bir resim daha önce seçkin resim oldu, ikincisi olamaz diye bir kuralımız yok. Dahası, o resimle karşılaştırıldığında bu resimde arının cinsiyetini de biliyoruz; ama diğerinde bilmiyoruz. Umarım anlatabilmişimdir... --.dsm. 11:58, 19 Kasım 2009 (UTC)
  • Destek Destek SR kriterlerini karşılıyor. Ansiklopedik değeri ve çözünürlüğü yeterli. Ana maddesinin öncelikli fotoğrafı olmamalıydı belki ama yine de SR olabilmeli, bu bir SR gerek şartı değil. Zaten maddenin birden fazla SR sahibi olabilmesi olağan. Maddenin diğer iki SR resminden birinin maddenin bilgi kutusunda olması daha doğru olur. --iazak 05:27, 22 Kasım 2009 (UTC)ileti
  • Çekimser Çekimser Ne desem iki tarafın yorumları arasında kaldım. Kararsızım.--Gökçє Yörük mesaj 15:44, 28 Kasım 2009 (UTC)
  • Çekimser Çekimser Gökçe Yörük'e katılıyorum. --Dolphin 16:23, 30 Kasım 2009 (UTC)

Yorum Yorum - adıyla ilgili bir sorun olduğunu göremedim. Bazen yaban bazen eşek arısı ve buna benzer isimlerle adlandırılmaları karşılaşılan bi durum, eğer bahsettiğiniz oysa. Dilerim ikici bir şansta SR seçilir. Teşekkürler. Cat msj 20:02, 30 Kasım 2009 (UTC)

Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.