Vikipedi:Seçkin resim adayları/The Gypsy Girl Mosaic of Zeugma 1250575.png

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu resmin "seçkin resim" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.Cat msj 06:59, 17 Kasım 2009 (UTC)

Zeugma'daki Çingene Kızı[kaynağı değiştir]

Zeugma antik kentinden çıkarılan ve şu anda Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen "Çingene Kızı" mozaiği. Mozaikteki kişinin Yunan mitolojisindeki yeryüzü tanrıçası Gaia olduğu sanılmaktadır.
Gerekçe
Değeri yüksek
Resmin dahil olduğu maddeler
Zeugma
Gaziantep Arkeoloji Müzesi
Gaziantep
Çingene Kızı (mozaik)
Üreten
Nevit
Aday gösteren
Nevit

Destek DestekNevit 01:44, 3 Kasım 2009 (UTC)

  • Destek Destek Resmin alt yazısını da biraz geliştirdim. Gayet tarihî, ansiklopedik ve simgesel bir resim. Mozaiğin harç kısmı başarılı bir şekilde saydamlaştırılmış. Elinize sağlık. --.dsm. 22:17, 7 Kasım 2009 (UTC)
Cropped
Original
  • Karşı Karşı Malzemesi iyi. Fakat bir mozaik eseri olduğu halde kenarlarıdaki mozaik parçaları bıçakla kesilmiş gibi oldu ve mozaikin özellikleri iyice bozulmaktadır. Commons'ta da SRA gösterildi. Ama w:en:User:Durova dışındaki kullanıcılar bu ciddi sorunu farkedemedi. Kıymetli bir eserdir. Umarım düzenlenecek ve SR olacak. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:51, 8 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Karşı oyunuz için yaptığınız yorumunuz üzerinde bazı düzeltmeler yapmam gerek. Commons'taki diğer kullanıcılar "farkedemedi" diyorsunuz ancak ortada fark edilecek bir yanlış olmadığı açıkça ortada. Zira bu resmin Commons'ta hâlen süren oylamasına bakarsanız, resme destek veren kullanıcılardan biri de benim ve resimde Seçkin Resim olmasını engelleyecek ciddi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Yakındığınız saydamlaştırılan harç bölümleri mozaiğin orijinaline dahil değildir ve mozaiğin kendisine odaklanmış bir çalışmada yer almaması gayet olağandır. --.dsm. 01:10, 8 Kasım 2009 (UTC)
Yorum Yorum İlgilenmek isteyen kullanıcılar resmi büyütüp bizzat incelesinler. Kimi farkeder kimi farkedemez. En azından beni rahatsız edecek derecede sorunludur. Resmi büyütmeden önce Güzeldir. Kesinlikle seçkin resim olacak dedim. Fakat resmi büyüttüğümde şok oldum ve Kıza (gerçekten kız mı yoksa erkek mi ? orasını bilmem) yazık ! dedim. Benim resim oynama yeteneğim hemen hemen yok maalesef ama bu işe hakim olan kullanıcılar için bu düzenleme çok mu zor ? Daha güzel versiyon seçilmelidir. Takabeg ileti 01:26, 8 Kasım 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı İşleme sırasında sanat eserinin ansiklopedik değerinin zarar gördüğünü düşünüyorum. Şöyle ki: 1) Renkler özgün, kaynak fotoğrafa oranla çok farklı; eğer bu bir açık hava manzara resmi olsaydı yapay bir tonlama söz konusu olmadığı, renklerde sorun yaşanmadığı sürece bunu önemsememiz gerekmezdi - fakat bu bir sanat eseri, daha da önemlisi mozaik, her bir parçasının hangi tonda olduğu büyük önem taşıyor. 2) Renklerdeki sorunun biraz ışıktan kaynaklandığını düşünüyorum; bunun perspektif ile alâkası da olabilir fakat çok incelemedim bu yönü... 3) Takabeg'in de belirttiği gibi büyüttüğünüzde kenarlardaki kesme çok sorunlu; kenarların saydamlaştırılmasına ben de bir şey demem, fakat büyültüp incelerseniz sınırda, kenarlarda bulunan her bir mozaik parçasının, kenarlar kesilirken uygunsuz bir şekilde kesildiğini, özgün formlarını kaybettiğini görürsünüz. Elbette bu ufak bir sorun; fakat bu resmin çözünürlüğü çok büyük değil - biraz büyük boyutunda bile hemen belli olabiliyor bu sorun... Sanat eserlerinin ansiklopedik değerleri oldukça yüksek olduğu için seçkin seçilmeleri daha kolay; bu sebeple şahsen ansiklopedik değerlerini birebir koruyacak teknik standartlara sahip olmalarının önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda bu Commons için çok önemli olmayabilir - Vikipedi'de resimlerin ansiklopedik yönleri önemli, Commons'ta ise görsel (resimler bağlamında) kaliteleri önemli. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 03:36, 10 Kasım 2009 (UTC)
Arka planlı ve gölgeli
  • Karşı Karşı Resmin bu şekilde arka planı kesilmiş hali ne yazık ki mozaiklerin kenar hatlarını bozduğu için beni de rahatsız etmekte. Dolayısıyla bu versiyonuna oyum olumsuz. Ancak resmin bu hali bei çok rahatsız edip hatta yaık olmuş dedirttiği için biraz daha iyi bir srürümünü nasıl yaparım dedğimde yandaki arka planı renklendirilmiş ve mozaik kenarlarının bozukluğun u bir nezbze olsun saklayan gölgelendirilmiş sürümünü yaptım. Bunu da beyeninize sunuyorum. Eğer istenirse bunun için ayrı bir oylama açabiliriz. ne dersiniz? Sonuçta çekilmiş güzel bir resmin SR olması için biraz daha çaba göstermeye değer öyle değil mi? --Manco Capac 10:05, 12 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Arka planı yine saydam olan ama gölgeli bir sürüm güzel olabilir? --.dsm. 10:16, 12 Kasım 2009 (UTC)
  • Bu hali ile ne yazık ki olmaz. Çünkü en başta bu arka plan orijinal resimden kesilerek çıkartılmış, extract edilmemeiş ya da Türkçesiyle çekip alınmamış. Dolayısıyla beyaz zemin ile mozaikler arasında keskin makasla kesilmiş gibi hatlar mevcut. Eğer arka zemini tekrar saydam ya da beyaz yapmak için çok hassas bir iş olan extract işlemi çok küçükbir fırça tercihi ile uygulanırsa ve en sonunda da kenarlara rütuş yapılırsa belki olurç. Ancak resmin boyutlarının ya da diğer bir değişle çözünürlüğünün buna değeceğini ve bu işlemi belirgin olmayacak bir şekilde kaldırabilmeye yeterli olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca bu işlem epey zman alacak bir iş. Şimdilik benden bu kadar. Ama unutmayın ki müze orada duruyor. Antep'e yolum düşerse daha iyi bir ışıklandırma ile çekilmesi için elimden geleni yaparım. :)) Ne zaman olur bilemem? --Manco Capac 10:27, 12 Kasım 2009 (UTC)


Re-edit from the original with perspective cropping, very extensive brightness and contrast corrections, and curves adjustment. (Durova versiyonu)

Yorum Yorum Burda SRA gösterilen versiyon olmaz ama Çingene Kızı'nın SR seçilmesini çok istiyorum. Ama yeteneğim yok (yani sadece eleştiriyorum. Pek hoş durum değil ama ... ) İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Takabeg ileti 10:14, 12 Kasım 2009 (UTC)

Karşı Karşı Diğer yorum ve karşı oylarına katılıyorum. Bence burdaki hiçbir hali SR lik durumda değil. Baya bi uğraşılması gerekir. Tabii resmin bunu kaldırcağını düşünmüyorum. --Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 17:38, 12 Kasım 2009 (UTC)

Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.